Návštěvník maxigabrielg Odesláno 9. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 9. dubna 2015 V 9. 4. 2015 v 14:50, Lenin napsal: To si fakt nedám ujít, Gabo se salátem...zjem si to sam niekde v kuchyni a na zachode si rychlo dam Olivu V
vwtyp11 Odesláno 10. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2015 (upraveno) Dnes 2x flor De rafael gonzales marquez/Havana/cuba a jsem spokojenej ) Upraveno 10. dubna 2015 uživatelem vwtyp11
Návštěvník maxigabrielg Odesláno 10. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2015 V 10. 4. 2015 v 18:41, Lenin napsal: Snad jsem toho tolik nenapsal...nie, pohoda....en este stale vaham, ci ju pripustim do partie alebo nie....
Fester Odesláno 11. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 11. dubna 2015 Takovej krásnej den na doutník a já ležím už týden s rýmičkou...
Návštěvník maxigabrielg Odesláno 11. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 11. dubna 2015 V 11. 4. 2015 v 9:25, Lenin napsal: Takovej krásnej den na doutník a já ležím už týden s rýmičkou...tak to vies,kazdy s niekym lezi...
Bob Odesláno 11. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 11. dubna 2015 (upraveno) Ja dnes 2 ksPor Larranaga Picadores - velice zajimavy jemny skoro robustoCain 660 Maduro - slusnej macek kterej klame telem, neni tak silny jak se zdaOba doutniky muzu doporucit, super! Upraveno 12. dubna 2015 uživatelem Bob
Wagoneer Odesláno 12. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 12. dubna 2015 Chlapi, potřebuji radu zkušenějších. Pořídil jsem si na začátečnické testy na etrafice humidor na 40ks doutníků a nedaří se mu udržet vlhkost. Na radu prodejce jsem ho startoval vícekrát, ale vždy klesne vlhkost postupně za den na cca 62% a více ani ťuk. Už jsem vyhodil i ten minipuk zvlhčovače a dal tam větší houbičku nasáknutou polypropylenem Xikar, stejně to nepomáhá. Měřeno bezdrátovým cidlem vlhkosti od meteostanice, kalibrováno solným testem. Co s tím?
FraK Odesláno 12. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 12. dubna 2015 Ad 1 pridej do Xikaru destilku. Ad 2 pridej dalsi zvlhcovac.
ron Odesláno 12. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 12. dubna 2015 V 12. 4. 2015 v 5:58, Wagoneer napsal: Chlapi, potřebuji radu zkušenějších. Pořídil jsem si na začátečnické testy na etrafice humidor na 40ks doutníků a nedaří se mu udržet vlhkost. Na radu prodejce jsem ho startoval vícekrát, ale vždy klesne vlhkost postupně za den na cca 62% a více ani ťuk.Už jsem vyhodil i ten minipuk zvlhčovače a dal tam větší houbičku nasáknutou polypropylenem Xikar, stejně to nepomáhá.Měřeno bezdrátovým cidlem vlhkosti od meteostanice, kalibrováno solným testem.Co s tím?1. vyhodil bych houbičkový zvlhčovač a dal tam krystalový od Xikaru2. dal bych tam zvlhčovač na 100 doutníků od Xikaru krystalový(tedy pokud je tvůj humidor pro 40 ks doutníků), dolitý nejen tekutinou Xikar ale i destilovanou vodou3. vydrž, trvá to minimálně měsíc a déle než se to ustálí. Záleží i na tom, kolik tam máš doutníků a dalších mnoha věcech a faktorech kolem.
vwtyp11 Odesláno 12. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 12. dubna 2015 Od te doby co mam xikar- hmotu i tekutinu-mam problémy s vlhkosti!Vykašlal jsem se na tekutinu xikar a používám aqua purificata z lékárny a koloidní stříbro a opět klid...
ron Odesláno 12. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 12. dubna 2015 (upraveno) Koloidní stříbro? Myslel jsem, že to se používá pouze v případě, když je v humidoru plíseň na jeho vytření. Já osobně jsem nikdy neměl problém s hmotou a tekutinou od Xikaru v tom, že by nedržely vlhkost. Pouze při dolévání míchám tekutinu Xikar právě s destilovanou vodou z lékárny. Upraveno 12. dubna 2015 uživatelem ron
Návštěvník Kamil Odesláno 12. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 12. dubna 2015 V 12. 4. 2015 v 8:17, vwtyp11 napsal: Od te doby co mam xikar- hmotu i tekutinu-mam problémy s vlhkosti!Vykašlal jsem se na tekutinu xikar a používám aqua purificata z lékárny a koloidní stříbro a opět klid... Jsme na tom podobně. Jen mi xikaristi tvrdí, že při použití jejich tekutiny nekolísá vlhkost. Já mám rozdíl před a po dolití vody 5% vlhkosti.
vwtyp11 Odesláno 12. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 12. dubna 2015 V 12. 4. 2015 v 8:28, ron napsal: Koloidní stříbro? Myslel jsem, že to se používá pouze v případě, když je v humidoru plíseň na jeho vytření. Já osobně jsem nikdy neměl problém s hmotou a tekutinou od Xikaru v tom, že by nedržely vlhkost. Pouze při dolévání míchám tekutinu Xikar právě s destilovanou vodou z lékárny.Koloidní stříbro je vlastně voda se stříbrem, misim 5%
Bob Odesláno 12. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 12. dubna 2015 Ja mam Xikar a funguje mi to, ale vlhkost neresim, jen dolivam do plna, ale trvalo mi to chvili nez jsem to vychytal (kolik zvlhcovacu na humidor) u destilky mi vadi rychly narust vlhkosti, u nekolika doutniku mi popraskaly paty ... Je dulezity mit dostatecnou plochu na odparovani, myslim ze ty jejich pocty je treba vynasobit 2, tzn na 50 doutniku pouzit zvlhcovace 2 nebo jeden velkej na 100 ks
vwtyp11 Odesláno 12. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 12. dubna 2015 V 12. 4. 2015 v 8:52, Kamil napsal: Jsme na tom podobně. Jen mi xikaristi tvrdí, že při použití jejich tekutiny nekolísá vlhkost. Já mám rozdíl před a po dolití vody 5% vlhkosti.O kubánské doutníky se musí pečovat:)Jinak jak říkáš pokles - rozdíl tam proste je a domnívám, se ze purificata je úplně ideal
cema Odesláno 12. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 12. dubna 2015 Wagoneer: Mel jsem stejny problem, nez se vlhkost ustalila trvalo to skoro mesic. Pravdepodobne byl humidor hodne vyschly,denne jsem ho vytiral destilkou dal tam dva xikar zvlhcovace a misku s destilkou (bez doutniku). Kdyz uz jsem byl uplne na kasi a mel dohodnutou reklamaci,tak se chitil. Ted pouzivam uz jen Xikar zvlhcovace a jen dolivam tekutinu. Vlhkost drzi stabilne.
Wagoneer Odesláno 12. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 12. dubna 2015 Pánové, děkuji za odpovědi. Asi musím být víc trpělivý a stale zvlhčovat. Pořídím větší zvlhčovač každopádně. Cema - už jsem taky zvažoval vratku, ale ještě mu dám šanci. Doutníky tam nemám, zatím jsem ve stadiu nákupů po kusech a testování. :-)
Návštěvník maxigabrielg Odesláno 12. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 12. dubna 2015 cize vysledok je jasny - na sucho to nie je dobre....!
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se