Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Návštěvník maxigabrielg
Odesláno
  V 9. 4. 2015 v 14:50, Lenin napsal:

To si fakt nedám ujít, Gabo se salátem...

zjem si to sam niekde v kuchyni a na zachode si rychlo dam Olivu V

:lol2:

Návštěvník maxigabrielg
Odesláno
  V 10. 4. 2015 v 18:41, Lenin napsal:

Snad jsem toho tolik nenapsal...

nie, pohoda....

en este stale vaham, ci ju pripustim do partie alebo nie....

Návštěvník maxigabrielg
Odesláno
  V 11. 4. 2015 v 9:25, Lenin napsal:

Takovej krásnej den na doutník a já ležím už týden s rýmičkou...

tak to vies,kazdy s niekym lezi...

Odesláno (upraveno)

Ja dnes 2 ks

Por Larranaga Picadores - velice zajimavy jemny skoro robusto

post-22496-0-14618500-1428797156_thumb.jpg

Cain 660 Maduro - slusnej macek kterej klame telem, neni tak silny jak se zda

post-22496-0-43446200-1428797195_thumb.jpg

Oba doutniky muzu doporucit, super!

Upraveno uživatelem Bob
Odesláno

Chlapi, potřebuji radu zkušenějších. Pořídil jsem si na začátečnické testy na etrafice humidor na 40ks doutníků a nedaří se mu udržet vlhkost. Na radu prodejce jsem ho startoval vícekrát, ale vždy klesne vlhkost postupně za den na cca 62% a více ani ťuk.

Už jsem vyhodil i ten minipuk zvlhčovače a dal tam větší houbičku nasáknutou polypropylenem Xikar, stejně to nepomáhá.

Měřeno bezdrátovým cidlem vlhkosti od meteostanice, kalibrováno solným testem.

Co s tím?

Odesláno
  V 12. 4. 2015 v 5:58, Wagoneer napsal:

Chlapi, potřebuji radu zkušenějších. Pořídil jsem si na začátečnické testy na etrafice humidor na 40ks doutníků a nedaří se mu udržet vlhkost. Na radu prodejce jsem ho startoval vícekrát, ale vždy klesne vlhkost postupně za den na cca 62% a více ani ťuk.

Už jsem vyhodil i ten minipuk zvlhčovače a dal tam větší houbičku nasáknutou polypropylenem Xikar, stejně to nepomáhá.

Měřeno bezdrátovým cidlem vlhkosti od meteostanice, kalibrováno solným testem.

Co s tím?

1. vyhodil bych houbičkový zvlhčovač a dal tam krystalový od Xikaru

2. dal bych tam zvlhčovač na 100 doutníků od Xikaru krystalový(tedy pokud je tvůj humidor pro 40 ks doutníků), dolitý nejen tekutinou Xikar ale i        

destilovanou vodou

3. vydrž, trvá to minimálně měsíc a déle než se to ustálí. Záleží i na tom, kolik tam máš doutníků a dalších mnoha věcech a faktorech kolem.

Odesláno (upraveno)

Koloidní stříbro? Myslel jsem, že to se používá pouze v případě, když je v humidoru plíseň na jeho vytření. Já osobně jsem nikdy neměl problém s hmotou a tekutinou od Xikaru v tom, že by nedržely vlhkost. Pouze při dolévání míchám tekutinu Xikar právě s destilovanou vodou z lékárny.

Upraveno uživatelem ron
Návštěvník Kamil
Odesláno
  V 12. 4. 2015 v 8:17, vwtyp11 napsal:

Od te doby co mam xikar- hmotu i tekutinu-mam problémy s vlhkosti!

Vykašlal jsem se na tekutinu xikar a používám aqua purificata z lékárny a koloidní stříbro a opět klid...

Jsme na tom podobně. Jen mi xikaristi tvrdí, že při použití jejich tekutiny nekolísá vlhkost. Já mám rozdíl před a po dolití vody 5% vlhkosti.

post-147-0-33691200-1428828732_thumb.jpg

Odesláno
  V 12. 4. 2015 v 8:28, ron napsal:

Koloidní stříbro? Myslel jsem, že to se používá pouze v případě, když je v humidoru plíseň na jeho vytření. Já osobně jsem nikdy neměl problém s hmotou a tekutinou od Xikaru v tom, že by nedržely vlhkost. Pouze při dolévání míchám tekutinu Xikar právě s destilovanou vodou z lékárny.

Koloidní stříbro je vlastně voda se stříbrem, misim 5%

Odesláno

Ja mam Xikar a funguje mi to, ale vlhkost neresim, jen dolivam do plna, ale trvalo mi to chvili nez jsem to vychytal (kolik zvlhcovacu na humidor) u destilky mi vadi rychly narust vlhkosti, u nekolika doutniku mi popraskaly paty ... Je dulezity mit dostatecnou plochu na odparovani, myslim ze ty jejich pocty je treba vynasobit 2, tzn na 50 doutniku pouzit zvlhcovace 2 nebo jeden velkej na 100 ks

Odesláno
  V 12. 4. 2015 v 8:52, Kamil napsal:

Jsme na tom podobně. Jen mi xikaristi tvrdí, že při použití jejich tekutiny nekolísá vlhkost. Já mám rozdíl před a po dolití vody 5% vlhkosti.

O kubánské doutníky se musí pečovat:)

Jinak jak říkáš pokles - rozdíl tam proste je a domnívám, se ze purificata je úplně ideal

Odesláno

Wagoneer: Mel jsem stejny problem, nez se vlhkost ustalila trvalo to skoro mesic. Pravdepodobne byl humidor hodne vyschly,denne jsem ho vytiral destilkou dal tam dva xikar zvlhcovace a misku s destilkou (bez doutniku). Kdyz uz jsem byl uplne na kasi a mel dohodnutou reklamaci,tak se chitil. Ted pouzivam uz jen Xikar zvlhcovace a jen dolivam tekutinu. Vlhkost drzi stabilne.

Odesláno

Pánové, děkuji za odpovědi.

Asi musím být víc trpělivý a stale zvlhčovat. Pořídím větší zvlhčovač každopádně.

Cema - už jsem taky zvažoval vratku, ale ještě mu dám šanci.

Doutníky tam nemám, zatím jsem ve stadiu nákupů po kusech a testování. :-)

Návštěvník maxigabrielg
Odesláno

cize vysledok je jasny - na sucho to nie je dobre....!

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...