Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Já du (snad ne opět marně) vyzkúšat tu nekouřitelnou sra.č.ku perdomo za chvíli. Loni jsem to 2x zkoušel a 2x zklamání, tak jsem si dneska říkal, že nebudu srabácky skrečovat takovou pěknou tradici :)

Tradiční srazík v olomoucké etrafice, kdyby se chtěl někdo stavit.

Perdomo je asi 100 druhů, tak jaký jsi si vybral?

U Perdomo oceňuju doutníky s jemnější chutí, Robusto vůbec nekupuju, nějaké Maduro a pak Connecticut. Kuba, ne že by mi nechutnala, ale nedalo se to kouřit, buď to vůbec netáhlo, nebo to zase kouřilo jako lokomotiva a pak chcíplo. Až na dva kousky (stejný doutník ze stejného humidoru) hoří Perdomo úžasně, chuťově jsou samozřejmě docela rozdílné a ten poslední Habano mě dost oslovil. Oliva má pro mě velmi (až moc) výraznou chuť a palí mě v puse poměrně hodně, ale jednou za čas určitě nepohrdnu. Jediný doutník z Kuby, který jsem vlastně  dokouřil byl R y J a nebyl špatný.

Omlouvám se za prodlení a updatuju tu poslední akci. Ke zpopelnění jsem vybral ten conecti cuc, co ti Josefe chutná, a musím říct, že kouřit jako jde. Takže odvolávám 'sračku' jenom to není nic pro mě. Do třetice všeho naprd :)

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno (upraveno)

Padilla Connecticut Natural Torpedo. Dobrej, moc dobrej. Akorat zase ten popis, prej stredne silnej. Prinejlepsim mirny az stredni. Jen jsem zjistil, ze ten konkretni suplik v humidoru je prevlhceny. 75% je moc, uz jsem vsechno vytahl a susim. Kaslu na ucene rady, budu to drzet na 65 a basta. Zatracenej Zino Davidoff, ze ja mu veril!

fca621d59ce2097030c9788e59b321fb.jpg

Upraveno uživatelem little_w
Odesláno

Ja dnes Hoyo San Juan, super super doutnik, po 3 mesicich v humidoru horeni na 1- (2 korekce) chut 1, doba koureni cca 2 hodiny, nasledovala Liga unico Ratzilla, pecka nadherna, krasny vecer

Návštěvník vwtyp11
Odesláno (upraveno)

Každy žebříček ma 2 strany... Nehledě na lobbismus us prodejců a nekubanskych výrobců a exportérů :)

Skutečnost, ze mnohdy končíme tím, ze konstatujeme "je to kouritelne" vypovídá i o tom zda osobně mam chuť neco takového podstupovat znovu... "Kouritelné" byly ve 3 třídě i doutníky od rybníku z rákosí :)

Osobně jsem třeba zpopelnil 2kus Perdomo lot a dělal jsem při tom trávník...poprvé to byl hnus, který jsem vyhodil podruhé jsem ho při práci dokouril... Jaký byl?! Nevím, nepamatuji si nudné a prázdné doutníky...

Život je moc krátký na to, abych kouřil nedobre doutníky...

Viva la Cuba !

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Upraveno uživatelem vwtyp11
Odesláno

Josef nebud vztahovacnej. Nemel jsem v umyslu se te nejak dotknout. Jak rikas, kazdymu vyhovuje neco jinyho a kdyz ti sedi, tak OK, o tom to prece je.

Nene já to tak nemyslel, to vůbec nebylo na tebe, díval jsem se včera na hodnocení doutníků po webech, tenhle žebříček mi přišel celkem pěkně udělanej (početl jsem si i v časopise) a říkal jsem si, že bych měl fakt koupit i něco špičkového. Je pravda, že se ta chuť vyvíjí a chce to nechat ty doutníky v humidoru nějaký čas a nekouřit to hned po zakoupení, ten rozdíl je opravdu výrazný. To co jsem teď kouřil, tak je takové střední a něco až vyšší třída, ale chci ochutnat tu špičku.

Odesláno

Potřeboval bych poradit. V jednom malém humidoru se kousnul měřák vhkosti na 70% a nevšiml jsem si toho hned, až když jsem kontroloval zvlhčovač. Dal jsem tedy digitální měřák, doplnil roztok do zvlhčovače, ale teď se nemůžu dostat přes 60% vlhkosti už třetí den. Humidor je plný (25ks) a doutníky vypadají a hoří v pohodě, ale 58% vlhkost mi přijde špatný. Vyměnit jsem dokonce i vlhkoměr, stále stejné.

Odesláno

No třeba, že tohle je blbý řešení, protože doutníky nemají rádi takový rychlý změny, tak to nechat dojít na tu vlhkost. Já používám do zvlhčovače specialní roztok 70% RH a ten to nedokáže tak rychle zvlhčit.

Odesláno (upraveno)

Josef01:   dobre si spravil  ...,  najrychlejsi sposob jak vsetko co najskor dat do normalu je vyndat doutniky dat do ziplock sacku ,   dat do humidoru  destilku aspon na 24 hodin nech si natiahne vlhkost zase a pak spet doutniky

ale na druhu stranu 60 RH je este OK   a stacilo by aj pridat extra zvlhcovat  nech to behom tyzdna stupne a pak ho dat prec ...

Upraveno uživatelem Lord*
Návštěvník vwtyp11
Odesláno (upraveno)

No třeba, že tohle je blbý řešení, protože doutníky nemají rádi takový rychlý změny, tak to nechat dojít na tu vlhkost. Já používám do zvlhčovače specialní roztok 70% RH a ten to nedokáže tak rychle zvlhčit.

Udelals to nejlepší v danou chvili nebo rychle přidat bovedu jak píše lord Upraveno uživatelem vwtyp11
Odesláno (upraveno)

Vwtyp11:

Jaky je Hoyo Anejado?

Lord rika ze nejsou nic moc, ja Hoyo miluju, stoji to za nakup krabice? 

Josef:

Jo je lepsi ho restartovat a pak tam dat doutniky znovu, spis nechapu jaktoze se ti "zastavil" 

Mozna mas malou odparnou plochu u krystalu, vyhod je dej tam Bovedu :-)

Upraveno uživatelem Bob
Návštěvník vwtyp11
Odesláno (upraveno)

vwtyp11 : jak ti chutnal Hoyo ? kde by si ho zaradil ? :-)

No musím se přiznat, ze po tvém upozorněni jsem k němu přistupoval trochu skepticky, o to větší radost jsem měl- žádné korekce, perfektní hoření, málem jsem si spálil prsty-až do konce chuť která me bavila

Tyhle doutníky byly vyrobeny v 2007 a 2008, můj byl 2007 tzn. 9lety doutník za 13?, jemný a body u mě sbíral především za vývoj chuti v průběhu koureni od dřeva přes smetanu až po karamelově medovou sladkost a kůži s lehkým pepřem na konci.

Koupím si jich pár do humíku, jako zpestření mé závislosti na MC

Zpracování 10/10

Subjektivně určitě nad 95/100

Upraveno uživatelem vwtyp11

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...