Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dobré ráno, gentlemani!

Prosím o radu ohledně zavlhčování koženého cedrem vyloženého pouzdra (na dva tři doutníky).

Když si beru doutník/-y ?na odpoledne?, vrazím je do stříbra, když jsou krátké, strčím k nim Bovedu.

Co když ale je to na déle, v extrémním případě přes noc a nechce se mi tahat plastový kufříček?

Strčit dovnitř prs navlhčený destilkou moc nefunguje, vede k postupnému klesání vlhkosti od (až) 100% k pokojové, většinu času moc mokro.

(Resp., ono by to asi fungovalo od nějaké kungfu úrovně načasování a množství vody, ale na to nemam.)

Někdo nechává tato pouzdra v humidoru, pak ale půjde vlhkost od správné jen dolů, bude rychle klesat?

Jak to řešíte, když se Boveda nevejde?

PS: O prsu v destilce vím a přišlo mi ho, tedy pardon, je, škoda opravovat :)

PPS: kdyby odpověď nebyla: ?moc to řešíš?, celkem by mě to potěšilo.

Odesláno

Teatime: hele, bohus to urcite nemyslel spatne... ale jeden den urcite neni treba resit, to je jako fakt :)

Ja jsem dneska mel AJ Fernandez. Moc dobrej, ale tahat to v tom mrazu, to fakt neni dobry.

ajf-urquell.jpg

Odesláno

Teatime: pokud nejsi na sahare tak 24 hodin je nic, ta vlhkost neklesne na nejakej bod zlomu, ba naopak, doutnik se bude korit mozna lip nez primo z humidoru.

Na delsi dobu je cestovni boveda udrzi v pohode

I kdyz muze merak klesat, tak ver tomu ze doutniky si vlhkost udrzi nekolik dni

Odesláno

Tak som si konečne našiel chvilku a liečim humidor. Vykazoval aj po navlhčení 60 % vlhkosť aj ked som do hubky hore dolieval lekársku destilovanu vodu a boli tam i 3 vrecuska na zvlhcenie. Dufam ze obsahu nie je amen. Teraz ked som to opatovne vytrel vodou a supol tam hubku navyse tak to krasne stuplo. Zajtra to tam napcham spat a snad to podrzi lepsie . Co myslite?

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

Nebo vlož celé otevřené pouzdro na den do humidoru, tak to dělám se svým celocedrovým pozdrem já.

Odesláno

Ja si myslim ze to bude ok.

1. Kdyz je topna sezona vzdy vlhkost trochu klesa

2. 60% RH je jeste ok, kriticka je hranice 50%, zalezi ale taky na teplote ve ktery ty doutniky mas

3. Vem v potaz ze ten analogovej merak keca a mas tam pravdepodobne ve skutecnosti vetsi vlhkost

4. Nejjednodussi test bude kdyz zkusis jeden doutnik vykourit a uvidis jak se bude chovat

Tady mas ilustracni obrazek, musis si to prevest z F na Celsius

Odesláno (upraveno)

Gerhard:

Tech 18 je fakt malo, chce to alespon 20, idealne 21-22, v 18 stupnich se vlhkost udrzuje tezko a bude porad pod prumerem

Upraveno uživatelem Bob
Odesláno

Nebo vlož celé otevřené pouzdro na den do humidoru, tak to dělám se svým celocedrovým pozdrem já.

Já chci taky takové pouzdro :-) 

Odesláno

Radku, ta fotka je paradni... v posledni dobe fusujes i do foceni, co? Renesancni clovek.

Bohusu, sveho casu to prihazovali k samplerum z Vegas de Santiago... sice to nebylo az takhle efektni pouzdyrko, ale vypadalo celkem slusne. Myslim, ze se v tom objednavaly samplery o trech kouscich.

Odesláno

Jo, dík, to jsem psal, že to tak někdo dělá. Tak to beru tak, že ses chtěl pochlubit, jaké máš pouzdro z čedaru až z měsíce - cež se Ti teda povedlo, je pěkný ;)

A zavlhčování masivu bude zvlášť efektivní.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...