Teatime Odesláno 2. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 2. ledna 2017 Dobré ráno, gentlemani! Prosím o radu ohledně zavlhčování koženého cedrem vyloženého pouzdra (na dva tři doutníky). Když si beru doutník/-y ?na odpoledne?, vrazím je do stříbra, když jsou krátké, strčím k nim Bovedu.Co když ale je to na déle, v extrémním případě přes noc a nechce se mi tahat plastový kufříček? Strčit dovnitř prs navlhčený destilkou moc nefunguje, vede k postupnému klesání vlhkosti od (až) 100% k pokojové, většinu času moc mokro.(Resp., ono by to asi fungovalo od nějaké kungfu úrovně načasování a množství vody, ale na to nemam.) Někdo nechává tato pouzdra v humidoru, pak ale půjde vlhkost od správné jen dolů, bude rychle klesat? Jak to řešíte, když se Boveda nevejde? PS: O prsu v destilce vím a přišlo mi ho, tedy pardon, je, škoda opravovat PPS: kdyby odpověď nebyla: ?moc to řešíš?, celkem by mě to potěšilo.
bohus76 Odesláno 2. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 2. ledna 2017 Asi to moc řešíš,za jeden den nebude ten pokles vlhkosti nějak zásadní.Pokud by Ti to moc vadilo,tak místo jednoho doutníku vložit tento zvlhčovač http://www.etrafika.cz/detail/7021/doplnky_pro_humidor/zvlhcovac_xikar_drymistat_humidification_tube_-_807xi
little_w Odesláno 2. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 2. ledna 2017 Teatime: hele, bohus to urcite nemyslel spatne... ale jeden den urcite neni treba resit, to je jako fakt Ja jsem dneska mel AJ Fernandez. Moc dobrej, ale tahat to v tom mrazu, to fakt neni dobry.
Bob Odesláno 2. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 2. ledna 2017 Teatime: pokud nejsi na sahare tak 24 hodin je nic, ta vlhkost neklesne na nejakej bod zlomu, ba naopak, doutnik se bude korit mozna lip nez primo z humidoru.Na delsi dobu je cestovni boveda udrzi v pohode I kdyz muze merak klesat, tak ver tomu ze doutniky si vlhkost udrzi nekolik dni
gerhard Odesláno 6. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2017 Tak som si konečne našiel chvilku a liečim humidor. Vykazoval aj po navlhčení 60 % vlhkosť aj ked som do hubky hore dolieval lekársku destilovanu vodu a boli tam i 3 vrecuska na zvlhcenie. Dufam ze obsahu nie je amen. Teraz ked som to opatovne vytrel vodou a supol tam hubku navyse tak to krasne stuplo. Zajtra to tam napcham spat a snad to podrzi lepsie . Co myslite? Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Tikal Odesláno 6. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2017 Nebo vlož celé otevřené pouzdro na den do humidoru, tak to dělám se svým celocedrovým pozdrem já. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Bob Odesláno 6. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2017 Ja si myslim ze to bude ok. 1. Kdyz je topna sezona vzdy vlhkost trochu klesa2. 60% RH je jeste ok, kriticka je hranice 50%, zalezi ale taky na teplote ve ktery ty doutniky mas3. Vem v potaz ze ten analogovej merak keca a mas tam pravdepodobne ve skutecnosti vetsi vlhkost4. Nejjednodussi test bude kdyz zkusis jeden doutnik vykourit a uvidis jak se bude chovat Tady mas ilustracni obrazek, musis si to prevest z F na Celsius Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
gerhard Odesláno 6. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2017 Aha dik. Miestnost udrzujeme 18°C je to sever spálňa. Tak dnes vytiahnem mladú na rumcajza a vyskušam.
MJ. Odesláno 6. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2017 já mam 61 a včera mi doutník moc chutnal, Manťák by to mohl potvrdit
MJ. Odesláno 6. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2017 Tak dnes vytiahnem mladú na rumcajza a vyskušam.co to je za techniku?
gerhard Odesláno 6. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2017 Technika ze pojdeme do mesta, mame tam bar len na cigary a ponuka napojovy same rumy a konaky . Inak nie je velmi kde.
gerhard Odesláno 6. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2017 (upraveno) Na rumcajza :-) Upraveno 6. ledna 2017 uživatelem gerhard
Bob Odesláno 6. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2017 (upraveno) Gerhard:Tech 18 je fakt malo, chce to alespon 20, idealne 21-22, v 18 stupnich se vlhkost udrzuje tezko a bude porad pod prumerem Upraveno 6. ledna 2017 uživatelem Bob
bohus76 Odesláno 6. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2017 Nebo vlož celé otevřené pouzdro na den do humidoru, tak to dělám se svým celocedrovým pozdrem já.Já chci taky takové pouzdro :-)
little_w Odesláno 6. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2017 Radku, ta fotka je paradni... v posledni dobe fusujes i do foceni, co? Renesancni clovek. Bohusu, sveho casu to prihazovali k samplerum z Vegas de Santiago... sice to nebylo az takhle efektni pouzdyrko, ale vypadalo celkem slusne. Myslim, ze se v tom objednavaly samplery o trech kouscich.
Teatime Odesláno 7. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 7. ledna 2017 Nebo vlož celé otevřené pouzdro na den do humidoru, tak to dělám se svým celocedrovým pozdrem já. Jo, dík, to jsem psal, že to tak někdo dělá. Tak to beru tak, že ses chtěl pochlubit, jaké máš pouzdro z čedaru až z měsíce - cež se Ti teda povedlo, je pěkný A zavlhčování masivu bude zvlášť efektivní.
little_w Odesláno 7. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 7. ledna 2017 A zavlhčování masivu bude zvlášť efektivní. ...no proto psal "otevrene pouzdro"
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se