groula Odesláno 19. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 19. dubna 2011 Tak sem si sednul, nasvítil zářivkou oboje hodinky po stejný čas a fotil.Ukázalo se, že zářivka na nasvícení není úplně nejlepší zdroj (to je vidět hlavně na UZI, kde ty lumi tečky skoro nejsou vidět)První hodinu jednoznačně ve svitu vedou monstery, postupně však tritium jasně vítězí :-)Všechny fotky sou focený na stejný čas 15 sec a stejnou clonu 2,8 ve stejný vzdálenosti.Na poslední fotce už ani za 15 sekund nejsou monstery ani vidět :-) okem však vidět byly. I v pět ráno jde čas přečíst, ale tritium je tritium :-D Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
accutron Odesláno 19. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 19. dubna 2011 Tak sem si sednul, nasvítil zářivkou oboje hodinky po stejný čas a fotil. Ukázalo se, že zářivka na nasvícení není úplně nejlepší zdroj (to je vidět hlavně na UZI, kde ty lumi tečky skoro nejsou vidět) První hodinu jednoznačně ve svitu vedou monstery, postupně však tritium jasně vítězí :-) Všechny fotky sou focený na stejný čas 15 sec a stejnou clonu 2,8 ve stejný vzdálenosti. Na poslední fotce už ani za 15 sekund nejsou monstery ani vidět :-) okem však vidět byly. I v pět ráno jde čas přečíst, ale tritium je tritium :-D V jakých intervalech byly jednotlivé obrázky foceny ?
wawrik Odesláno 19. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 19. dubna 2011 V jakých intervalech byly jednotlivé obrázky foceny ? Stačí kuknúť na hodinky, si tak myslím...
groula Odesláno 19. dubna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 19. dubna 2011 Stačí kuknúť na hodinky, si tak myslím... přesně proto sem tam ten čas focení nepsal :-) Původně sem v exif datech hledal čas focení a pak sem se podíval na snímek a řek si:"Ty vole, vždyť fotíš hodinky "
spineshank Odesláno 19. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 19. dubna 2011 Stačí kuknúť na hodinky, si tak myslím... myslím že super odpověď není k tomu víc co dodat
accutron Odesláno 19. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 19. dubna 2011 Stačí kuknúť na hodinky, si tak myslím... Pravdu díš kolego. Nějak jsem dnes z formy :-)
lub Odesláno 19. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 19. dubna 2011 (upraveno) jinak to dopadnout ani nemohlo, ale stejně mi klasická lumi u seiko -na to noční koukání- přijde vhodnější.jak se během noci oči přizpůsobí tmě, tak tomu klesající viditelnost odpovídá, čili to není vůbec problém. edit - který z nich nosíš raději? Upraveno 19. dubna 2011 uživatelem lub
wawrik Odesláno 19. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 19. dubna 2011 Pravdu díš kolego. Nějak jsem dnes z formy :-) Ale prdlajz z formy... Všetci sme chronomagori, a tak nejako nám popri tých ženevských pruhoch a lunetách a luminiscenciách uchádza, že hodinky môžu aj merať čas :-)
groula Odesláno 19. dubna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 19. dubna 2011 edit - který z nich nosíš raději? Teď už nosím výhradně SEIKO. UZI mě přestaly bavit, protože sou moc plastový. Tak je nosila přítelka. Leč jakmile přišli z Singapůru SEIKA, chtěla je taky. A chudinky UZI teď ležej doma na stole. Stejně jako moje 3 měsíce starý CASIO PRW-5000
Petr_P Odesláno 19. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 19. dubna 2011 Komu: groula Dobré, moc dobré. Mám jeden lehce expertní dotaz: jaký byl výkon zářivky (ve Wattech) a jak dlouho jsi nasvěcoval?
gougy Odesláno 19. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 19. dubna 2011 (upraveno) Kam se ztratila vteřinovka u UZI na těch fotkách? Na první jde vidět a imho by měla být vidět i na ostatních. Upraveno 19. dubna 2011 uživatelem gougy
ggrand Odesláno 19. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 19. dubna 2011 :-D z vteřinovky quartzu dostávám husí kůži, krásně plynule mázlá sekundovka Seika je pro mě to pravé gougy : vteřinovka bude mít klasickou lumi, takže po takovém čase už nebude dostatečně svítit,proto tam není, stejně tak u Monster.Nikdy jsem tritiové trubičky neviděl v akci, ale soudě podle fotek jejich svítivost není žádná oči rvoucí hrůza, takže na přečtení i ospalýma očima podle mě nehrozí oslnění či přesvícení očí nebo něco podobného.
StanoBare Odesláno 19. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 19. dubna 2011 Nikdy jsem tritiové trubičky neviděl v akci, ale soudě podle fotek jejich svítivost není žádná oči rvoucí hrůza, takže na přečtení i ospalýma očima podle mě nehrozí oslnění či přesvícení očí nebo něco podobného. až ich reálne uvidiš, pospíš si pri nich a keď vstaneš v noci, tak tá svietivosť ťa teda oslní UZI ma menej trubíc, ale ak sa dostaneš k full hodinovým trubiciam, či dokonca číslam ala Ball, to ešte len bude slniečko...to sa nezdá, je som tiež veľmi neveril, ale skúsenosť ma presvedčila. Mne to dokonca aj neskôr vadilo, ako mi to napr. v stane svieti
groula Odesláno 19. dubna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 19. dubna 2011 Komu: groula Dobré, moc dobré. Mám jeden lehce expertní dotaz: jaký byl výkon zářivky (ve Wattech) a jak dlouho jsi nasvěcoval? zářivka má na štítku číslo 36W, tak to bude asi výkon. doba nasvícení cca 5 minut. dík za pochvalu
groula Odesláno 6. dubna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 6. dubna 2012 Na uzinách přesně po 2 letech umřela baterka. Je tak taková podivná, maličká bestie s kódem SR920SW 371. Sehnal sem jí v Batexu ve Slanym za 21 korun. Vzhledem k ceně hodinek sem odmít vrazit několik stováků do výměny baterky a následný zkoušky vodotěsnosti, popad šroubovák a hodinky otevřel. Čtyři srandovní šroubky nahnaný do plastu a WR 200 metrů to je asi vtip. Na dvou ze čtyř zůstal kus toho plastu a tak si o kvalitě myslím svoje. Nicméně postnu tři fotečky aby ste si udělali ilustraci jak to vypadá vevnitř groula Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
funf5 Odesláno 6. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 6. dubna 2012 Velmi zajímavé, ten stroječek, jak na tom ty UZI jsou s přesností?
groula Odesláno 6. dubna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 6. dubna 2012 excelentně. Prakticky se nemusej štelovat. Teď je nosí žena, nesundá je z ruky, furt jí na ně zvrací náš 3 mesíční potomek a vydržely zatim všechno A tím že je to quartz tak jdou furt stejně. Když sem si pořídil monstra, žena byla smutná, že chce taky nějaký pěkný hodinky, tak sem pořídil SNZF29K1 ale kvůliva tomu, že je to automat a žena se akorát stará doma o děti tak se jí strašně zpožďovaly. Nakonec skončili ve vypnutym točiči a na řadu přišli akorát než sem sehnal náhradní baterku do těch uzin. Hned jak se UZI rozešly, tak už zase ležej vedle mě na stole... Tudíž bych řekl, že UZI na tu cenu famózně plněj svůj úkol. groula
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se