Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

To pero je nový, od Vánoc. Pokud vím, tak žádný pád nezažilo. Právě mě to taky dost otravuje, takže navštívím prodejce a dám to do servisu. Jen doufám, že s tim něco udělaj. Čekal bych, že u drahých per se nic takového řešit nemusí, ale jak tady čtu tak nejsem jesiný, kdo má špatný zkušenosti. :thumbsdown_anim:

Odesláno
Já měl stejný problém a to dokonce u MB Meisterstuck plat. Nevím čím to je, proplachovat jsem zkoušel, rozepisovat, sklony písma, inkoust atd. Nakonec mě to tak neskutečně sr*lo začínat pokaždé, když jsem na chvilku odložil pero úmorně první písmeno několikrát znova, nebo dělat tečku na čtyřikrát, že jsem pero rychle vrátil a dál píšu starým obyč. Parkerem, který tyto problémy neměl. Trošku mě tahle zkušenost vyléčila z posedlosti drahými pery, myslel jsem si, že když budu mít pero 30x drazší, než jaké jsem měl doposud, že to bude zázrak, ale ten se bohužel nekonal.

U tohoto pera mi to dělalo taky, pak mi ho ukradli a byl pokoj :gun_bandana: teď mám La Grande a úplně bez problémů, píše naprosto skvěle, nevynechává. Po víc než 2 měsících nepoužívání jsem ho vytáhl z krabičky a psalo okamžitě...

Odesláno
Mám Watermana řady Expert a následující problém: při delším psaní občas vynechá na začátku slova, první písmeno není úplné. dost mě to otravuje pořád to obtahovat, tak se chci optat, jestli má někdo tyto špatné zkušenosti taky. předpokládám, že by to takové pero dělat určitě nemělo. (hrot F) Díky

Zkus si za par korun koupit cesky Koh-I-Nor modry inkoust. Zadny vodovejsi jsem nikde nevidel (rad s nim pisu, radeji nez s modrym Parkerem). Pokud to dela i s nim, je pero vhodne na reklamaci.

Odesláno
Zkus si za par korun koupit cesky Koh-I-Nor modry inkoust. Zadny vodovejsi jsem nikde nevidel (rad s nim pisu, radeji nez s modrym Parkerem). Pokud to dela i s nim, je pero vhodne na reklamaci.

jj, tiez s nim pisem, ale odkedy ho davaju do tych plastovych "kalamarov", tak to uz nie je ono (myslim dizajnovo ;) , atrament je gut)

inkoust.jpg

Odesláno

Souhlasím s vyzkoušením jiného inkoustu, MB 145 mi takhle blbne, když do něj dám dokumentní inkoust. Taky si takhle někdy zastávkuje, ale jinak ne. Jinak je to opravdu na reklamaci.

Odesláno
jj, tiez s nim pisem, ale odkedy ho davaju do tych plastovych "kalamarov", tak to uz nie je ono (myslim dizajnovo ;) , atrament je gut)

inkoust.jpg

Používal jsem originál Waterman a takle to zlobí, což je hrozný. Odnesl sem jim to zpátky, tak doufám, že s tim něco provedou. Kdyby to zlobilo i po tom, tak zkusim jiný ink (prodávaj se i neorigo bombičky? mysli jestli tam velikostně pasujou).

Odesláno
Používal jsem originál Waterman a takle to zlobí, což je hrozný. Odnesl sem jim to zpátky, tak doufám, že s tim něco provedou. Kdyby to zlobilo i po tom, tak zkusim jiný ink (prodávaj se i neorigo bombičky? mysli jestli tam velikostně pasujou).

Bombičky do Watermana by měly být v mezinárodním standardu použitelné i neoriginální.

Odesláno

Zdravim vas, divam se tady na ta krasna pera a take dostavam chut si nejake poridit - prijdou mi jako neco podobneho mechanickym hodinkam, stopa stareho remesla ve svete tistenych spoju a digitalniho cehokoli...

Mam ale jeden problem. Odvykl jsem si psat tim, co se v Cesku uci na skolach a cemu rikame "psaci pismena" a pisu takovym tim anglosaskym zpusobem - "tiskacimi pismeny". To znamena, ze nevedu tuzku po papire jednou linkou, ale casto ji zvedam a u nekterych pismen jdu jakoby "proti srsti", tedy zprava doleva, proti hrotu tuzky/pripadneho psaciho pera.

Vadi neco takoveho plnicicm perum, nebo se s nimi da psat i timto zpusobem? Mate nekdo zkusenost? Predem diky...

Odesláno
Vadi neco takoveho plnicicm perum, nebo se s nimi da psat i timto zpusobem? Mate nekdo zkusenost? Predem diky...

Píšem rovnako a plniacemu peru to vôbec nevadí. Len som sa naučil písať s ľahšou rukou.

Odesláno
Mam ale jeden problem. Odvykl jsem si psat tim, co se v Cesku uci na skolach a cemu rikame "psaci pismena" a pisu takovym tim anglosaskym zpusobem - "tiskacimi pismeny".

To já už ca 15 let taky, jen jsem netušil, že to je "anglosaský způsob" :-) Peru to vůbec nevadí.

Odesláno

Tak už mi ho vrátili "opravené". Ovšem problém stále trvá, vůbec nic se nezměnilo :thumbsdown_anim: Zítra se tam chystam zpět a zkusim ať mi daj jiný kus...Už mi to přestává bavit tam běhat :gun_bandana:

Odesláno

Jak je to vůbec s označením hrotů.Perem píši již od dětských let a neustále jich pár aktivních udržuji.Píši ovšem s docela silným tlakem na hrot (zvyk je zvyk) ostatně mi vyhovuje více silnější stopa inkoustu. Čemu by odpovídal požadavek na silnější stopu pera spolu s těžkou rukou pisatele ? :tired:

Odesláno (upraveno)
Jak je to vůbec s označením hrotů.Perem píši již od dětských let a neustále jich pár aktivních udržuji.Píši ovšem s docela silným tlakem na hrot (zvyk je zvyk) ostatně mi vyhovuje více silnější stopa inkoustu. Čemu by odpovídal požadavek na silnější stopu pera spolu s těžkou rukou pisatele ? :tired:

napriklad http://www.pera-parker.cz/6-parker/hroty-waterman.asp

EDT: mal som Pelikana s M hrotom, pisalo sa s tym vcelku fajn, ale stopa uz bola vcelku siroka (ale este v medziach), potom LAMY hrot F a skoncil som pri dalsom Pelikane EF ... zatial :-) uvidime, co bude dalsie.

Upraveno uživatelem TomasP
Odesláno

Pánové, máte nějaký tip na kamenný obchod v praze se slušným výběrem a cenami plnících per? Osobně bych preferoval ebay, no potřebuju ho koupit do zítřka... Děkuji...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...