Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

No co bych říkal? Nesmysl, jakých se všude vidí kvanta. Při 500kB/min ten obraz nemůže být rozumně kvalitní ani kdyby byl značně statický. Navíc kvůli možnosti alespoň nějakého zaměřování to bude muset mít dost širokoúhlý objektiv, takže rozlišovací schopnost pro nějaké rozumné vzdálenosti taky mizivá.

Odesláno

Pokud se nemýlím, někdo tu zmiňoval diáře a zápisníky od Moleskine. Pár jsem si jich teď pořídil, zkusil jsem do toho psát perem (inkousty Cross v patronách) a problém je v tom, že inkoust pořádně nezasychá - i po více než 24 hodinách není velký problém inkoustovou stopu máznout. Kromě toho ten inkoust dost prosvítá na druhou stranu.

Čím do toho píšete vy? Obyčejnou tužkou, nebo nějakou propiskou?

Odesláno (upraveno)
Mám pero Rotring, aneb jak to dopadá, když si jdete koupit jen nový hrot :whistling:

Vypravil jsem se do obchodního domu Vágner (v Brně na ulici Česká) s cílem obstarat si nový hrot do mého Parkeru Frontier. Trochu jsem se porozhlédl po vystavených psacích nástrojích a bylo mi podvědomě jasné, že dnes na hrot nezbudou peníze :rolleyes:. Jelikož byla u "pokladny" trochu fronta, mohl jsem prohlížen věnovat víc času. Při obcházení vitrín jsem se dostal až k Rotringu a najednou se to stalo! Všilm jsem si totiž moc pěkného kousku za skvělou cenu. Nechal jsem si jej tedy ukázat, potěžkal jsem v ruce (jů ono je to takové příjemně těžké.... aha, má kovové tělo lakované, které z dálky a přes sklo vypadalo plastově), napsal pár čar a dozvěděl se, že cena je poloviční oproti dřívějšku z důvodu, že Rotring končí. Řekl jsem si, že by se mi hodil konvertor a nějaký ten inkoust. Bohužel konvertory Rotring neměli, budou až příští týden.

Pero mě tedy stálo 490,- namísto 980 korun! Není nad to, když si člověk jednou za čas udělá radost!

freeway_fp.jpg

PS: mám to stříbrné (černé by bylo ještě o chlup lepší ale toto je taky super). Hrot M, který píše jaku F od Parkera. Možná udělám i vlastní fotky.

Mám pero Rotring, aneb jak to dopadá, když si přečtete příspěvek...

Vzdálen 200 km od Brna, jsem vyslal kamaráda ať mi prosonduje stav Rotringů v obchodním domě Vágner. Na základě MMS,které mi poslal jsem majitelem R.INITIAL - s hrotem F.Sleva byla stejná jako uvedl JaK a konvertor už měli taky. Tak díky za tip. :thumbsup_anim: Přikládám foto, i když asi nebude nic moc.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem heboš
Odesláno

:D

Jsem moc rád, že jsem mohl být užitečný. Tohle jsem teda fakt nečekal. Super, co víc říct.

Já jsem se svým Rotringem taky moc spokojený, už mám konvertor a těším se, až vypíšu bombičku a "nacucnu" černý inkoust Parker :)

Odesláno

chcel by som sa vas opytat ci vobec podla vas ma zmysel kupovat "obycajnu" propisku napr. mont blanc.... Chcel by som totiz svojmu otcovi kupit nejake pekne pero, len neviem ci by mal chut pisat atramentovym perom, kedze stale pouziva len uplne obycajne prepisky... vopred dik za rady...

Odesláno
chcel by som sa vas opytat ci vobec podla vas ma zmysel kupovat "obycajnu" propisku napr. mont blanc.... Chcel by som totiz svojmu otcovi kupit nejake pekne pero, len neviem ci by mal chut pisat atramentovym perom, kedze stale pouziva len uplne obycajne prepisky... vopred dik za rady...

Já to mám postavený takhle mechanické hodinky= plnicí pero (něco fajnovějšího), quartzky = rollery a propisky (běžná spotřebka). Takže za mě. Propisku od Mont Blancu bych si nekoupil stejně jako quartzky.... honem třeba... Grand Seiko

Odesláno

Podle mě by nemusel být špatnou volbou roller známý též jako keramické pero. Je to takový kompromis.

Ale pro mě má opravdovou cenu jen plnící pero. Ne kvůli tomu, že je to plnící pero, ale kvůli tomu, že se mi s ním skvěle píše. Takže osobně víc ocením pero za 1000, než propisku za 5 tisíc...

Odesláno
Pokud se nemýlím, někdo tu zmiňoval diáře a zápisníky od Moleskine. Pár jsem si jich teď pořídil, zkusil jsem do toho psát perem (inkousty Cross v patronách) a problém je v tom, že inkoust pořádně nezasychá - i po více než 24 hodinách není velký problém inkoustovou stopu máznout. Kromě toho ten inkoust dost prosvítá na druhou stranu.

Nepomohl by obyčejný savý papír neboli piják? :)

Odesláno (upraveno)

Používám moleskine téměř výhradně (diář, zápisník, poznámkovník, přednáškovník...), všechny inkousty, které mám momentálně v oběhu (Pelikan Black, Waterman BlueBlack, Caran d'Ache Carribean, PR Black Cherry) usychají během několika vteřin (asi než stihnu napsat další řádek nebo dva).

Záleží rovněž od hrotu pera - teď mám jenom japonská F (jedno evropské), když jsem však používal M od Pelikana (který by se měl v blízké době vrátit z USA proměněn na 0.4mm stub), tak to trvalo asi "o řádek dýl"...

Víc o inkoustech třeba zde nebo jinde na uvedeném fóru. Je tam toho dost, člověk musí mít trpělivost se tím "prohrabat"...

(EDIT: úprava odkazu)

Upraveno uživatelem Andreas.ks
Odesláno

Přijde na to - pro mne je sice roller či propiska také něco "podřadného" v porovnání s perem, ale vcelku chápu, že ne každému pero vyhovuje a tak je potom asi lepší psát slušnou propiskou od Cross či Montblancu, než nějakým plastovým šmejdem za stovku nebo méně. Já jsem měl dlouhá léta roller od Tomobow, manželka má roller ze stejné řady od Cross jako mám já plnicí pero...

Navíc konkrétně propisovačky od Montblancu jsou velmi bytelně zpracované a na rozdíl od plnicích per téže firmy nepůsobí takovým křehkým dojmem. Já se přiznám, že jsem měl nejdřív v ruce propisku, pak jsem si koupil tužku (Leonardo) a byl jsem tou nízkou hmotností a (zdánlivou?) neodolností plnicích per překvapen.

Odesláno
...

Víc o inkoustech třeba zde nebo jinde na uvedeném fóru. Je tam toho dost, člověk musí mít trpělivost se tím "prohrabat"...

(EDIT: úprava odkazu)

Tak Ti teda pěkně děkuju! :chair: Už dost na tom, jak mě láká zavítat na Chronomag! A Ty mi teď ukážeš fórum přes pera! :fyou:

Odesláno
Tak Ti teda pěkně děkuju! :chair: Už dost na tom, jak mě láká zavítat na Chronomag! A Ty mi teď ukážeš fórum přes pera! :fyou:

Není zač. Fountainpennetwork má jednu velkou výhodu oproti chronomagu - pera jsou levnější!!! :thumbsup_anim:

Odesláno

Pro pána, co tam je za papír? Já Moleskine nemám, ale první co mě napadá, je kvalita papíru. Nevím, ale někde jsem četl, že by Moleskine dělá i z recyklovaného papíru. Mám tu zkušenost, že s kvalitou papíru se mi rozpíjí - rozšiřuje stopa inkoustu. Je možné, že i inkoust je řidší, ale to přece vidíš na barvě, jestli je průsvitnější, bezvýraznější, no tomu to za příčinu nedávám, ale je to jen doměnka.

Odesláno

Já píši perem denně, téměř vše, ale bez pořádné propisovačky se těžko dají propsat některé dokumenty, co naděláš. Bohužel i propisovačky jsou třeba, a je super, když vypadá dobře a máš z ní dobrý pocit a radost. Přesto - propisovačky prostě nemám rád, pro mě je to pouze řešení pro podepisování průpisových dokumentů. Nedokážu si představit, že bych s tím psal na ruční papír dopisy.

Odesláno

oks... tak dakujem, ze ste mi napisali presne to, co som vlastne chcel pocut a vediet... :) Myslim, ze ho teda pekna prepiska potesi a bude to vyzerat lepsie ako tie rozne reklamne pera... :P

Odesláno
Není zač. Fountainpennetwork má jednu velkou výhodu oproti chronomagu - pera jsou levnější!!! :thumbsup_anim:

To je fakt. Však jsem si taky hned vytvořil další oblíbenou záložku. :smile_anim:

Odesláno

gelovkou, ale to je taky na pytel, spíš jde jen o zvyk. nejlepší je propiska. jinak moleskinerií jsem byl taky postižen, ale dva ze tří moleskinů co mám doma nikdy nebyly rozbaleny a do třetího jsem už rok nic nenapsal, je to naprostá zbytečnost a póza se skvělým marketingem.

Odesláno
nebyly rozbaleny a do třetího jsem už rok nic nenapsal, je to naprostá zbytečnost a póza se skvělým marketingem.

Mne zaujal tento diar/zaznamnik:

https://www.manifatturefirenze.it/home.php/...cat/36/idart/94

Taky je to marketingova masaz OP, ale to me netrapi. Ale k veci: rozhodl jsem se spichnout neco podobneho vlastnimi silami. Zatim shanim vhodny diar, ale mozna sahnu po zapisniku. Bohuzel mi uz dochazi kuze, ze ktere jsem delal svoje remeny, resp. uz je ji malo a na desky diare to nestaci. Takze zase brzy vyrazim na obhlidku bazaru a treba opet narazim na nejakou starou brasnu :) Kdyz budu uspesny, tak se pochlubim...

Co se plnicich per tyce, tak k psani je pouzivam uz nekolik let. Aktualne mam lowend Parkera (obycejny, ale mam ho rad) s F hrotem a nerezove Lamy s M hrotem. Stopa je u obou prakticky stejna. Minuly tyden jsem byl nakouknout do obchudku s pery ve Wagnerovi v Brne a zas me svrbela penezenka :). Kdybych nemel tu Lamu (mam od L. i kulickovku, mikrotuzku a cervenou propisku, ktere ale prakticky nepouzivam) jako darek k promoci, od ktere neuplynul zatim ani rok, tak bych mozna koupil. Takhle jsem spokojeny a mozna to vyresim nejakym vintage ze starozitnictvi...

Odesláno
..............Takhle jsem spokojeny a mozna to vyresim nejakym vintage ze starozitnictvi...

Na vintage bych byl opatrný. Má zkušenost s pery je ta, že po pár dnech (týdnech; podle frekvence používání) si vypíšeš hrot podle osobního sklonu. Toto "překonávat" u již používaného pera asi nebude moc košer. S výměnou hrotu za nový tento problém samozřejmě odpadá.

Jinak hodně štěstí do šití vlastního zápisníku! Tvůj přístup se mi moc líbí. :thumbsup_anim: Pak (i v mezidobí, v procesu) se pochlub!

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...