Přejít na obsah

Plnicí pera a doplňky

Pepino65

Doporučené příspěvky

Trosku OT ale sndd mi nekdo poradi - poradte prosim obchod, kde se da v Praze (idealne okoli Praha 9,8,3 atd.) zakoupit darkovy sek (proste slozim treba 3kkc a dostanu na to sek o potvrzenem zaplaceni) na nejake plnici pero (nejaka klasika ala Pelikan, Parker atd.), nechci nic specialniho, nicmene je to darek pro pritelkyni a mame ohledne hodinek, plnicich per a podobnych doplnku dost odlisny vkus, takze nechci riskovat nakup "na slepo" s tim, ze bych zakoupil nejake pero a to se pak nelibilo (sice mi to pritlekyne neda najevo, ale mne by to vnitrne stvalo. ((je to jako bych touzil po nejakych velkych diverech a pritelkyne mi diky odlisnosti vkusu zakoupila spolecenske hodinky - budu samozrejme rad, ale nebude to moje prani).

Ptam se proto, jelikoz jsem byl vcera v Tescu na Narodni a dole jsem chtel v obchode nejakou poukazku zakoupit, nicmene pani prodavacka na mne koukala, jak kdybych spadnul z visne (pomerne dost nechapu, proc tutu sluzbu nenabizeji, respektive co je na tom sloziteho, vystavit potvrzeni na zaplaceni urcite castky s pozdejsim vyberem obdarovaneho - nabizeji to bezne kramy s oblecenim, parfemy atd, ale dole v Tescu to proste nejde)

Dekuji za info a doporuceni a samozrejme to dost specha.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• po 2 týdnech...

Neví někdo o místě (Praha, HK, Pardubice), kde by se daly koupit mechanické tužky od Koh-i-noor? Dcera má strašně ráda moji Leonardo tužku od MB a chce taky takovou, ale přece jen je to trochu dražší hračka, takže bych jí rád pořídil něco principiálně podobného, ale za trochu méně peněz. Na webu Koh-i-noor vidím, že se ty versatilky pořád dělají, jak 2mm tak 5.6mm, ale seznam obchodů jsem tam nenašel a když jsem se ptal v pár papírnictvích, tak tohle od Koh-i-nooru neberou a nebyli ani schopní/ochotní to objednat.

Odkaz ke komentáři

Jestli se nemylim, je Muhle nemecka znacka. Radil bych tedy nejakeho Pelikana.

Môhol by byť aj Pelikan. Rozhodujem sa medzi nejakým celokovovým perom z bieleho kovu, čiernym s bielym kovom, alebo transparentným bielym s bielym kovom, napr. ako v tomto vlákne nedávno zobrazený Sailor - ten sa mi veľmi pozdával. Oi., japonské pero ešte nemám, ale nemecká značka by asi bola k Muhle vhodnejšia.

Odkaz ke komentáři

Neví někdo o místě (Praha, HK, Pardubice), kde by se daly koupit mechanické tužky od Koh-i-noor? Dcera má strašně ráda moji Leonardo tužku od MB a chce taky takovou, ale přece jen je to trochu dražší hračka, takže bych jí rád pořídil něco principiálně podobného, ale za trochu méně peněz. Na webu Koh-i-noor vidím, že se ty versatilky pořád dělají, jak 2mm tak 5.6mm, ale seznam obchodů jsem tam nenašel a když jsem se ptal v pár papírnictvích, tak tohle od Koh-i-nooru neberou a nebyli ani schopní/ochotní to objednat.

Zkusím se ti podívat po nějaké versatilce v Sokolově a okolí.

Odkaz ke komentáři

Môhol by byť aj Pelikan. Rozhodujem sa medzi nejakým celokovovým perom z bieleho kovu, čiernym s bielym kovom, alebo transparentným bielym s bielym kovom, napr. ako v tomto vlákne nedávno zobrazený Sailor - ten sa mi veľmi pozdával. Oi., japonské pero ešte nemám, ale nemecká značka by asi bola k Muhle vhodnejšia.

Tusim, ze Pilot delal nejake celostribrne. Ale jinak mam vybornou zkusenost s touhle radou Capless. Vlozen obrazek stribrne barvy, jinak delaji spoustu barevnych verzi.

post-520-1189357644.jpg

Odkaz ke komentáři

Nemáte niekto tip, aké pero by sa mi hodilo ku hodinkám Muhle Teutonia Big Date?

Takováhle hodinářská lahůdka pro znalce k sobě potřebuje klasický Mont Blanc / a jako doplněk Maybach /

post-227-1189369935.jpg

Upraveno uživatelem Conrad
Odkaz ke komentáři

To Conrad: Nejaký vintage Montblanc by pasoval, ale musel by byť kombinovaný s bielym kovom čo by mohol byť problém. Zlatých verzií je nepomerne viac. Už obchádzam starožitníctva, možno na niečo natrafím.

To Pepino65: Škoda tej zlatej kombinácie. Už som rozmýšľal o kúpe niečoho staršieho a dať to pozlátiť bielym zlatom u zlatníka.

Odkaz ke komentáři

Panove vedle Vas propadem depresim- pisu obycejnym Parkerem 45, adresar mam obyc Moleskine a diar Filofax. Vzdycky kdyz se rozhodnu ze povysim a koupim si krasne pero vyssi tridy ( libi se mi Dunhilly) tak se vzdycky neco podela a ja ty penize pripravene na jeho nakup musim nasypat nekam jinam nebo tak neco. Uz aby ta vysoka byla za mnou abych si je mohl dovolit bez vycitek svedomi koupit

Odkaz ke komentáři

Dnes som videl v papiernictve v priamom prenose výmenu bombičiek v MB Chopin. Dotyčný už dlhšie kŕmi svoj Montblanc obyčajnými eurobombičkami Schneider a že mu to chutí bez problémov.

To je stejné jako mít záchod se zlatým prkýnkem a utírat si zadek novinama. :lol:

Odkaz ke komentáři

Namiki a Mühle Teutonia. Při té naší perverznosti jsem uvažoval takto: kulaté hodinky, oblé pero. Stříbro - stříbro či chrom. Černý řemínek - černá rytina na peru. Korunka - kuličkna na konci klipu pera. Škoda, že to nevidím hozené přes sebe jako zátiší, myslím, že to k sobě pasuje. Na ebayi jsem to pero viděl kolem 300 USD u engeiky, takže cena by byla i příznivější. ;)

Upraveno uživatelem Pepino65
Odkaz ke komentáři

Namiki a Mühle Teutonia. Při té naší perverznosti jsem uvažoval takto: kulaté hodinky, oblé pero. Stříbro - stříbro či chrom. Černý řemínek - černá rytina na peru. Korunka - kuličkna na konci klipu pera. Škoda, že to nevidím hozené přes sebe jako zátiší, myslím, že to k sobě pasuje. Na ebayi jsem to pero viděl kolem 300 USD u engeiky, takže cena by byla i příznivější. ;)

Nie je to zlé, ale bez tých dráčikov by sa mi to páčilo viac.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...