Přejít na obsah

Plnicí pera a doplňky

Pepino65

Doporučené příspěvky

A co takhle zkusit výměnu hrotu? Sice nevím, jestli by to v Čechách šlo, ale věřím, že ano. Jen sehnat hrot jiné šíře.

Presne tak, myslim, ze by to vymena hrotu vyresila. Ale asi to bude kapku nerealne. Kazdemu sedi neco jineho, takze ti horty od Sailora sedet vubec nemusi. Ale zkusil bych jeste jiny inkoust.

PS: Vetsina lidi by mela mit M-hrot. Urcuje se to pomoci tlaku ruky na hrot.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jakubisko, neházej flintu do žita, u Montblancu mi nabídli výměnu hrotu pokud s ním nebudu spokojen (do měsíce od nákupu bezplatně), takže je jasné, že vyměnit hrot u nás umí. Jiný hrot se dá objednat, věřím, že engeika na ebayi by ho sehnal. Ještě bych chtěl vědět, co ti přesně vadí, jaké máš pocity při psaní, jak se ti pero drží atd. Montblanc taky zpočátku "drhnul papír", myslím tím, že nebyl rozepsaný, takže to bylo i slyšet. Protože píši jenom pery, tak jsem toho MB "zajel" a je to v pohodě, asi to chce i "obrousit hrany" - psaním pochopitelně. Pro lepší pocit, i ten inkoust může přinést změnu, já jsem na nervy z modročerného, mám vždycky pocit, že musím na pero víc tlačit, ani nevím proč, takže popřemýšlej, něco vymyslíme.

Odkaz ke komentáři

afrikab: stridam modry a zeleny inkoust Parker a zmenu jsem nepostrehl

pepino: na prednaskach neni problem udelat 10 listu za den - napln udelam za 2 dny, takze pokud by se chtelo rozepsat, tak myslim, ze by se stalo. Pocity pri psani, no... vicemene stejne, jako prvni dojmy - drzi se dobre ( mozna by mohlo byt trochu delsi ), nespini, nestrika, ale pri psani proste ne a ne zmeknout. Pise ostre jako britva a obloucky se musi delat tak, ze skoro vubec netlacim ( a to ne ze bych tlacil moc i normalne ).

Odkaz ke komentáři

afrikab: stridam modry a zeleny inkoust Parker a zmenu jsem nepostrehl

pepino: na prednaskach neni problem udelat 10 listu za den - napln udelam za 2 dny, takze pokud by se chtelo rozepsat, tak myslim, ze by se stalo. Pocity pri psani, no... vicemene stejne, jako prvni dojmy - drzi se dobre ( mozna by mohlo byt trochu delsi ), nespini, nestrika, ale pri psani proste ne a ne zmeknout. Pise ostre jako britva a obloucky se musi delat tak, ze skoro vubec netlacim ( a to ne ze bych tlacil moc i normalne ).

Tak jsem si všiml, že tě trápí od samého začátku, to svědčí, že ten hrot je možná i vadný. Asi by to opravdu chtělo výměnu hrotu. Jakou má ten hrot stopu? F ?

Odkaz ke komentáři

To Jakubisko:

Prepláchni pero, odlož do šuplíka a po pol roku sa k nemu vráť, možno budeš prekvapený. Platí, len ak je ten hrot naozaj bez závad. Najprv otestuj na sľučkách, použi redší atrament, napr. modrý Parker a kvalitný papier. U hrotu EF som aj ja mal podobný problém, a ak si prešiel od mäkkých hrotov k tvrdším a súčasne tenším, mohol by to byť len subjektívny pocit.

Upraveno uživatelem railmaster
Odkaz ke komentáři

Prosím Vás, je veľký rozdiel medzi hrotom Frontier Parker a Vector Parker - a?? Pravdaže by šlo o hrúbku M. Ďakujem. Stále sa neviem rozhodnúť. Čo by ste mi poradili? Poprípade aj iné plniace perá. Ďakujem.

Odkaz ke komentáři

Jaký je rozdíl mezi hroty těchto per netuším, oboje je Parker, a to v nižších cenových relacích, takže předpokládám, že to bude oboje ocel. Vector určitě, protože jsem ho měl, ale daroval jsem ho. Na ocelových hrotech nevidím nic špatného, když prostě umíš - naučíš se psát perem, tak jen tak nezničíš žádný hrot. V každém případě jsou to prostě obyčejná, ale pěkná pera. Důležité pro nákup je, kolik je tvůj limit a jestli bys chtěl zabrouzdat i jinam než k taťkovi Parkerovi najdeš tady a dostaneš bezpočet rad.

Odkaz ke komentáři

Tak jsem si všiml, že tě trápí od samého začátku, to svědčí, že ten hrot je možná i vadný. Asi by to opravdu chtělo výměnu hrotu. Jakou má ten hrot stopu? F ?

Ano, je to Fko.

railmaster: jsem presvedceny, ze je to subjektivni pocit. Pero je v poradku, asi to tak udelam - odlozim pro specialni prilezitosti a na denni pouzivani se vratim k Parkerovi.

Odkaz ke komentáři

Ano, je to Fko.

railmaster: jsem presvedceny, ze je to subjektivni pocit. Pero je v poradku, asi to tak udelam - odlozim pro specialni prilezitosti a na denni pouzivani se vratim k Parkerovi.

Ještě jsme se nebavili o papíru. Do některých se "zasekne" každé pero. Zkusil bych stejně sehnat jiný hrot, asi M, mohlo by to být lepší. ;)

Edit: už jsem vznesl dotaz, co se s tím dá dělat.

Upraveno uživatelem Pepino65
Odkaz ke komentáři

Ďakujem za radu. Uvažoval som tiež o Watermann pere.

Môj limit? nuž tak 1500 - 2000 Sk Nie je to bohviečo, ale aj v tejto cenovej relácii sa hádam dá čo to kvalitného nájsť. Čo vy na to?

Bohužel nejsem v tomto oboru kovaný, takže mohu posloužit pouze svou skromnou zkušeností a dojmy z ní. V zaměstnání "fasujeme" tzv. manažerské dárky a poslední roky jsou to podobné libůstky. Zhruba před třemi lety jsem dostal pero od Faber-Castell. Model bohužel nevím, ale to je stejně asi jedno, protože jsem stejně nikde nenašel, že by ho prodávali. Má to ocelový hrot a tělo-úchop ze světlé pryskyřice. Pero to rozhodně není špatné, minimálně mně kvůli tomu začaly bavit klasická plnící pera... Letos se na nás vytasili s perem Cleo Skribent, model Ebonite a musím říct, že naprostá spokojenost. Navíc se mi dokonce trefili i do vkusu...

post-2347-1195160099.gif post-2347-1195160185.gif post-2347-1195160218.gif

koukal jsem ale, že cena je bohužel přes tvůj limit. Nicméně jsem na www.pianeta.cz našel pod touto značkou i kousky, které by se ti mohli líbit a jsou levnější.

post-2347-1195162129.gif

tohle je za nějakých 1700,- Kč vč. DPH. Palladiem pokovené detaily...

post-2347-1195161529.gif

a tyhle za 2200,- Kč vč. DPH. Palladiem potažená mosaz, úchop je galvanicky pokovený uhlíkovo-titanovou směsí.

Zdar.

Upraveno uživatelem batistuta
Odkaz ke komentáři

Ahoj, potreboval bych poradit od zkusenejsich uzivatelu.

Koupil jsem si v podstate svoje prvni lepsi pero Cross Apogee (mam jeste nejake Rotring a tak). Pise se mi s nim super, ale mam problem, ze kdykoliv ho otevru (nema sroubovaci vicko), tak je na hrotu velka kapka inkoustu (jakoby zezhora v tom zarezu). Ostatni pera mi to nedelaji :(

Myslite, ze je to duvod k reklamaci, nebo je to normalni? Mam zkusit jiny inkoust (momentalne tam mam original bombicku Cross)?

Nevim co s tim a celkem me to stve.

http://www.penshop.cz/DetailPage.asp?DPG=5820

Odkaz ke komentáři

Koupil jsem si v podstate svoje prvni lepsi pero Cross Apogee (mam jeste nejake Rotring a tak). Pise se mi s nim super, ale mam problem, ze kdykoliv ho otevru (nema sroubovaci vicko), tak je na hrotu velka kapka inkoustu (jakoby zezhora v tom zarezu). Ostatni pera mi to nedelaji :(

Myslite, ze je to duvod k reklamaci, nebo je to normalni? Mam zkusit jiny inkoust (momentalne tam mam original bombicku Cross)?

Tohle by pero při běžném používání rozhodně dělat nemělo. Mně to Crossy nedělají ani když je přes den tahám v tašce, se kterou mávám, občas někde švihnu a tak. Reklamovat.

Odkaz ke komentáři

Ještě jsme se nebavili o papíru. Do některých se "zasekne" každé pero. Zkusil bych stejně sehnat jiný hrot, asi M, mohlo by to být lepší. ;)

Edit: už jsem vznesl dotaz, co se s tím dá dělat.

Pisi jak na ciste kancelarske papiry, tak do krouzkovych sesitu (imho recyklovany). Ale uz jsem to udelal tak, jak mi tu nekdo poradil. Vratil jsem se zpet k Parkeru a Sailora jsem odlozil - for special occasion only :)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...