Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)
I cesky Penshop.cz pry obcas pera Sailor prodava. Rikal mi to jeden jejich obchodnik. Ale jen limitovane edice.

Do tohoto vlákna zásadně nechodím, natož abych četl příspěvky.

Upraveno uživatelem New Milis
Odesláno

Takže opět zdroj afrikab? OK, až se alespoň trochu přblížim ke dnu alespoň jedné lahvičky inkoustu, tak bude sailor... A nebo... Možná i dřív... možná s novým perem... ale kdy to bude???

Jinak zcela chápu New Millise, alespoň nemusí řešit otázku, jestli má dřív kupovat hodinky nebo pero... :)

Sailor atrament je priamo z Japonska. Keď som si u afrika-b objednával svoje plniace pero, dal som si poslať aj atrament. Neviem o tom, že by sa u nás, či v Čechách predával. Keďže ani perá sa u nás nepredávajú, bolo by proti ich predajnej politike dovážať na naše územia atrament, keď tu nemajú zastúpenie pre predaj písacích potrieb.

Odesláno

Andreas.ks...

jj, priamo u neho. Ale kvôli jednej fľaške atramentu sa ti to neoplatí. Viac zaplatíš za poštovné, ako za inkoust. Radšej by som počkal a kúpil už aj nejaké pero. Z Japonska sa veci neobjednávajú každý deň. ;)

Odesláno
Snažte se být prezidentem, také něco dostanete, třeba prezidentské pero

10 kusů limitované presidentské edice. Údajná cena 1 Mega. Vývoj 5 Mega. Větší Bullshit jsem už dlouho neslyšel :sad01_anim:

Odesláno

Souhlas s pepinem... Navíc má takový divný tvar, a hlavně je podle mně nesouměrné - na opticky velké a "tlusté" pero je hrot moc malý - i když chápu že zřejmě proto, aby se jim vešel do štíhlýho víčka... Za ty peníze by prezident mohl mít několik japonských ručně vyráběných per...

TA-2EC.jpg

1.jpg

tameakat2.jpg

autumn.jpg

Odesláno
Napsal jsem do Koh-i-nooru, jestli zveřejní více obrázků, pokud možno detailních. Tak jsem zvědav, jestli se dostaneme k zdravé kritice. ;)

Platinum President se mi teda libi vic...

Odesláno

Tak jsem afrikabe předvedl zoom hrot na schůzce chronomagu - a chlapi na to koukali jako na star trek! Ale chce to kapinku šikovnosti, aby to fungovalo.

Odesláno
O perach niečo viem,ale veľmi malo,tak jedna otazka.

Graf von Faber-Castell ziskava každoročne cenu Pen of year ?

A ake su kriteria ?

Pen of the year je podla mna iba nazov pre kazdorocnu limitovanu seriu Faber-Castellu.

Opravte ma ak je to inak.

Odesláno

Je to tak, každý rok si určí ze svých per Pero roku. Takže to není žádná soutěž mezi výrobci. Tvar zůstává, mění se jenom materiály, ze kterých je vyrobeno. Jeden rok slonovina (nejsem si jist jestli to nebylo z mamuta), další rok zase něco jiného. Cena je většinou také moc pěkná. Jinak, každé z těch per roku má bez víčka skvělý tvar - barevnost a materiály, to je věc vkusu - některé se mi líbí, jiné ne. Co mě na těch perech roku irituje, je víčko. Už jenom malý kousek zahnout a je z toho deštník. Neotřelost v použití materiálu mě zase těší, ale není to tak rozmanité jako u Grayson Tighe, kteří jsou v tom bezpečně na špici. Podívejte se třeba sem k Airline. To je opravdu nádhera.

Odesláno
Napsal jsem do Koh-i-nooru, jestli zveřejní více obrázků, pokud možno detailních. Tak jsem zvědav, jestli se dostaneme k zdravé kritice. ;)

Mel jsi pravdu, sroubovaci vicko je u lepsich per standart. Ostatne i nas pan prezident z neho byl kapku zmateny.

PS: Stejne to jsou zabari. Mohli mu udelat hrot na miru a bylo by to. Onehda jsem cetl reporataz z jednoho "veletrhu" plnicich per, kde jeden japonsky guru mel pristroj, ktery presne zmeril, jak moc uzivatel tlaci na hrot. Mit hrot na vlastni ruku, bozi.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...