Přejít na obsah

Plnicí pera a doplňky

Pepino65

Doporučené příspěvky

Je to tak, každý rok si určí ze svých per Pero roku. Takže to není žádná soutěž mezi výrobci. Tvar zůstává, mění se jenom materiály, ze kterých je vyrobeno. Jeden rok slonovina (nejsem si jist jestli to nebylo z mamuta), další rok zase něco jiného. Cena je většinou také moc pěkná. Jinak, každé z těch per roku má bez víčka skvělý tvar - barevnost a materiály, to je věc vkusu - některé se mi líbí, jiné ne. Co mě na těch perech roku irituje, je víčko. Už jenom malý kousek zahnout a je z toho deštník. Neotřelost v použití materiálu mě zase těší, ale není to tak rozmanité jako u Grayson Tighe, kteří jsou v tom bezpečně na špici. Podívejte se třeba sem k Airline. To je opravdu nádhera.

Niektore su skutocne krasne a napadite, ale na niektorych je tej neotrelosti az moc. :)

Zvazujem ze si doprajem nieco pekne, ake mate skusenosti s pelikanom Souverän 800 resp 1000?

A to prezidentske pero je fakt cudne, ze nema srobovaci vrchnacik.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To eagle: Pelikan Souverän 1000 mám, v černé barvě. Je to skvělé pero. Píši s ním prakticky denně a teď už si troufám říct, že jsem se s ním naučil. Měl jsem problém, vynechávalo stopu a už jsem byl lehce zoufalý. Nakonec jsem na to přišel - jak jednoduché - pero teď nosím v penálu ve vertikální poloze, přestal jsem do něj dávat dokumentní inkoust (nejdříve jsem propláchnul) a pero píše jako víno. Jelikož je to pořádný kus, tak při psaní nemám nasazený (díky za to krásné slovenské slovo) vrchnáčik. Když jsem zkusil psát s nasazeným víčkem, měl jsem písmo jako čuně, změnilo se těžiště a špatně se mi drželo. Souverän 800 má velikost přibližně Montblancu 145 (srovnám je, protože MB 145 mám), takže je menší a píši s nasazeným víčkem, je také užší. MB používám na psaní dopisů a delších poznámek, tak snad ti to trochu pomůže. ;)

Tady přidávám odpověď na můj e-mail do Koh-i-nooru ohledně presidentského pera:

Váš zájem o danou věc nás velice těší. Věříme, že Vás potěší informace o tom, že prezidentské pero je pouze začátkem znovuzrození starobylé luxusní značky Hardtmuth. V průběhu několika týdnů bude na trh uvedena limitovaná série per s označením L.& C.Hardtmuth a bude volně k prodeji. S tímto souvisí i spuštění nových webových stránek www.hardtmuth.cz (které jsou prozatím přesměrovány na koh-i-noor.cz). Proto doporučujeme sledovat tento web, popřípadě na Vás budeme myslet a v den spustění, Vám pošleme upozornění. Na těchto stránkách bude možnost shlédnout tuto velice exkluzivní kolekci a snad se i do daného pera a jiných produktů zamilovat.

Tak jsem zvědav co z nich vypadne.

Odkaz ke komentáři

Technická otázka :-)

ako sa vlastne čistí (preplachuje) plniace pero? - musí sa rozobrať "do šróbika" a opláchnuť, alebo stačí niekoľkokrát nabrať a vypustiť vodu ako keď naberám atrament do toho konvertora (alebo ako sa tomu bazmeku piestovému nadáva)?

Odkaz ke komentáři

Technická otázka :-)

ako sa vlastne čistí (preplachuje) plniace pero? - musí sa rozobrať "do šróbika" a opláchnuť, alebo stačí niekoľkokrát nabrať a vypustiť vodu ako keď naberám atrament do toho konvertora (alebo ako sa tomu bazmeku piestovému nadáva)?

Jojo, natáhni vodu stejně jako inkoust.

Odkaz ke komentáři

Pepino65

Dík za tip, nedávno jsem na koh-i-noor koukal a měli tam jen plasťáky za dvacku.

Snad budou dělat i nějaký cenový mainstream. Připadá mi, že kdykoliv někdo oživí CZ značku tak napálí ceny a hraje na nostalgickou notu...

A odpovidajici kvalitativni hodnota nikde :(

PS: Ale pro me je modry inkoust Koh-i-noor opravdu vyborny. Sice plastova sklenicka a divny zapach, ale tece krasne a barvu ma taky hezkou.

Odkaz ke komentáři

Andreas.ks:

no to je slušný pérečko. Tak nějak ortodoxně jsem si to představoval. I cena odpovídá. Ve stříbrné a s broad nibem to musí být krása.

S tou pomocí s paypalem abych se snad už styděl, jeden milý kolega už mi takhle objednal kafe z jamajky.

Slušný je, to jo... a navíc v téhle kategorii sa velice příznivou cenu... Srovnatelné Pelikany se prodávají za nesrovnatelnou cenu... :)

S PayPalem se stydět nemusíš, kdo může pomůže... Kupříkladu já můžu taky...

EDIT: Tady tě to při dnešním kurzu vyjde na cca 3,2k, lze platit kartou i bez PayPal konta

Upraveno uživatelem Andreas.ks
Odkaz ke komentáři

jestli chceš bandicoote sailor, kontaktuj afrikaba - máš to bez rizika v kačkách rovnou do domu přímo z japonska! A vem si něco výstředního, co za ty peníze stojí, třeba zoom hrot mohu vřele doporučit !

Upraveno uživatelem cigi
Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...
Do môjho zorného poľa sa mi dostalo toto pero: http://cgi.ebay.com/Pilot-New-Clear-Demons...1QQcmdZViewItem

Už som kontaktoval afrika-b. uvidíme ako to všetko dopadne. :)

touto cestou chci podekovat afrikabovi,dnes pero prislo z japonska bez jakychkoliv problemu.Sailor Professional Gear Gold s M hrotem a modrym inkoustem.

Krasavec,nádhera.diky Tome :thumbsup_anim:

Odkaz ke komentáři

• po 4 týdnech...

Tak aj ja sem teda hodim moje najnovsie pisatko, MB Meisterstück 146, nib M ... taky all-rounder, hmotnost uctihodna (oproti plastovemu Pelikanu M100), ale pise sa s nim strasne fajn :) ... a cena bola este viac strasne fajn :thumbsup_anim:

Momentalne sa teda na prve miesto ToBuyList-u dostava Sailor 1911/PG Silver alebo Platinum President Silver, ale zatial to vooobec neponahla ...

Edt: Chybicka v nazve, uprava fotiek

post-2492-1208602870.jpg

post-2492-1208602886.jpg

Upraveno uživatelem TomasP
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...