Přejít na obsah

Plnicí pera a doplňky

Pepino65

Doporučené příspěvky

Chtěl bych se zeptat, jestli je tu někdo, kdo má zkušenosti s reklamací u penshopu.cz. Dal jsem k reklamaci Pelikana, bude odeslán do Německa, nikdo po mě nechtěl žádný doklad o koupi, což je přece jenom lehce překvapivé. Zajímavé je snad i to, že reklamovaný předmět byl dle dokladu o převzetí k opravě oceněn na českou prodejní cenu. Jelikož jsem jej kupoval v Německu, cenový rozdíl byl značný - téměř 5000. Takže při event. ztrátě bych na rozdíl o podílových fondů dost vydělal.

Jinak musím říct, že obsluha byla vzorná, i když to je asi také tím, že si bylo o čem povídat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• po 3 týdnech...

Já zatím vlastním jen Parkery. Nejsou to nijak drahá pera, ale Frontier používám denně a mám ho rád, jediný, co mě na něm štve je, že se ta pogumovaná rukojeť za chvíli začne olupovat (po ošudlání té gumy však zase vypadá hezky). Nedávno mi ho někdo shodil na zem - pero samozřejmě spadlo na hrot a už nepíše úplně jak má :sad01_anim: . Budu holt muset koupit novej hrot. Jen ještě nevím, jestli zůstanu u Fka, nebo pořídím M. A nebo rovnou našetřím na Watermana HÉMISPHERE CT :thumbsup_anim:

P_FRONTIER_SS_CT_FP_HI.jpg PFrontierHrotSteel.jpg

Vectora jsem dal bráchovi a ten je s ním spokojený. Za ty prachy je to dobrej nástroj.

ParkerVector05.jpg

Odkaz ke komentáři

Já zatím vlastním jen Parkery. Nejsou to nijak drahá pera, ale Frontier používám denně a mám ho rád, jediný, co mě na něm štve je, že se ta pogumovaná rukojeť za chvíli začne olupovat (po ošudlání té gumy však zase vypadá hezky). Nedávno mi ho někdo shodil na zem - pero samozřejmě spadlo na hrot a už nepíše úplně jak má :sad01_anim: . Budu holt muset koupit novej hrot. Jen ještě nevím, jestli zůstanu u Fka, nebo pořídím M. A nebo rovnou našetřím na Watermana HÉMISPHERE CT :thumbsup_anim:

Vectora jsem dal bráchovi a ten je s ním spokojený. Za ty prachy je to dobrej nástroj.

Vectora používám na běžné psaní a jsem s ním taky spokojenej. Od Parkera mám ještě nějaká další pera, ale s tím Vectorem se mi píše nejlíp. Nejnověji jsem si pořídil krasavce Parker Duofold Check Amber :)

post-386-1225915278.jpg

post-386-1225915268.jpg

Odkaz ke komentáři

JaKu, bráchovi na rozepsání Vector stačí, měl jsem ho také. Nebylo to špatné pero, ale vadila mi příliš široká stopa inkoustu.

Řekl jsem si, že bych si mohl pořídit nějaké obyčejné pero, alespoň než se mi vrátí Pelikan z opravy a řikal jsem si, Frontier by docela šel, guma - neguma.

Milile, ten Duofold nevypadá zle, ale nevidím, jestli to má šroubovací víčko. Popiš to, prosím.

Upraveno uživatelem Pepino65
Odkaz ke komentáři

JaKu, bráchovi na rozepsání Vector stačí, měl jsem ho také. Nebylo to špatné pero, ale vadila mi příliš široká stopa inkoustu.

Řekl jsem si, že bych si mohl pořídit nějaké obyčejné pero, alespoň než se mi vrátí Pelikan z opravy a řikal jsem si, Frontier by docela šel, guma - neguma.

Milile, ten Duofold nevypadá zle, ale nevidím, jestli to má šroubovací víčko. Popiš to, prosím.

Já mám Vectora s hrotem F a to je na hraně. Hrot M už by to taky byl pro mě moc silnej.

Ten Duofold šroubovací víčko má, je to vidět dobře na té spodní fotografii, ta vroubkovaná část nad černým dílem je závit. Pero se dělá ve třech velikostech, mám tu nejmenší. Už se mi do něj bohužel nevejdou dlouhé bombičky nebo konvertor, ale cena za kterou mi bylo nabídnuto byla prostě neodolatelná :) Tím, že je celkem krátké, tak se s ním lépe píše když je víčko nasazené na opačný konec (tak jako je to na prvním obrázku). Vzor pera působí tak nějak plasticky. Jako kdybys něco zalil do průhledné pryskyřice a pak to pěkně vyleštil. Ono to tělo pera vlastně a nějaké akrylátové pryskyřice je.

Odkaz ke komentáři

Tak já si na Frontiera taky nemůžu stěžovat - do chvíle, než upadl na hrot psal moc pěkně. Teď to není ono, v některých náklonech vynechává.

Mít peníze, poohlídnul bych se zase po něčem dalším (možná lepší Parker, nebo nějaký Waterman či Cross v duchu toho Frontiera co mám), takhle objednám jen hrot o budu zase dál spokojeně psát.

Ohledně hrotů: zkoušel jsem psát i s jakýmsi Pelikanem, který měl hrot snad EF a to bylo utrpení. Zdálo se mi, že hrot má tendenci rýt do papíru, narozdíl od silnějších hrotů, které krásně kloužou. Parkery levnějších řad jsou známé tím, že i F píše o něco silněji - tak na pomezí F a M, což mě vyhovuje ideálně.

PS: můžete mi poradit nějaký levný a dostatečně kvalitní inkoust na každodenní psaní? Díky

Odkaz ke komentáři

Tak já si na Frontiera taky nemůžu stěžovat - do chvíle, než upadl na hrot psal moc pěkně. Teď to není ono, v některých náklonech vynechává.

Mít peníze, poohlídnul bych se zase po něčem dalším (možná lepší Parker, nebo nějaký Waterman či Cross v duchu toho Frontiera co mám), takhle objednám jen hrot o budu zase dál spokojeně psát.

Ohledně hrotů: zkoušel jsem psát i s jakýmsi Pelikanem, který měl hrot snad EF a to bylo utrpení. Zdálo se mi, že hrot má tendenci rýt do papíru, narozdíl od silnějších hrotů, které krásně kloužou. Parkery levnějších řad jsou známé tím, že i F píše o něco silněji - tak na pomezí F a M, což mě vyhovuje ideálně.

PS: můžete mi poradit nějaký levný a dostatečně kvalitní inkoust na každodenní psaní? Díky

Používám Inkoust Parker v lahvičce (mám konvertor) a jsem spokojen. Vydrží mi několik let.

Edit: takový: http://www.rafoshop.cz/inkousty-a-inkousto...ermanent--modry

ale tmavý

Upraveno uživatelem Vit
Odkaz ke komentáři

Novej hrot na Frontiera stojí 320 Kč, což je půlka nového pera.

Kterýkoli z originál Parker Quink. Nic jiného bych asi ani nezkoušel.

Odkaz ke komentáři

Tak já si na Frontiera taky nemůžu stěžovat - do chvíle, než upadl na hrot psal moc pěkně.

Parker by měl mít doživotní záruku - zkus zajít do obchodu, který Parkery prodává, měli by ti ho vzít do "servisu".

Mě frontier protékal do víčka, nechal jsem jej v obchodě (bez kupního dokladu) a asi za 3 týdny jsem ho dostal opravenný s vyměněným hrotem.

Odkaz ke komentáři

To Kapo: zkusit to můžu, ale obávám se, že u nás v Třebíči neuspěju. Papíry od toho už asi nemám :(

Každopádně díky za radu.

Nevíte tedy někdo, kde bych takový obchod našel v Brně (nejlépe aby byl kousek od centra nebo na trase tramvaje 12/13)?

Odkaz ke komentáři

To Kapo: zkusit to můžu, ale obávám se, že u nás v Třebíči neuspěju

Každopádně díky za radu.

Nevíte tedy někdo, kde bych takový obchod našel v Brně (nejlépe aby byl kousek od centra nebo na trase tramvaje 12/13)?

Pokud si firma zakládá na doživotní záruce, mělo by to fungovat i bez papíru - dokladem by měl být název Parker na peru.

Odkaz ke komentáři

Pokud si firma zakládá na doživotní záruce, mělo by to fungovat i bez papíru - dokladem by měl být název Parker na peru.

Takto poškozené pero do servisu ho samozřejmě vemou, ale ne v rámci záruky. Záruka se vztahuje na výrobní vady nikoli na pero upuštěné na zem. Dokonce ti záruku neuznají ani když se zjistí, že používáš neoriginální inkoust (například dokumentní inkoust). Servis u nás zajišťuje Activa, případně lze navštívit některou z jejich prodejen Bibelot (adresy najdeš tady). Kromě toho už u nově prodaných per doživotní záruka neplatí. Platí jen dvouletá s možností prodloužení o rok, když se kdesi u nich na webu zaregistruješ.

Odkaz ke komentáři

Díky vám, podívám se tam. Já si hned říkal, že na reklamaci to není. Tak buď koupím ten hrot, nebo pošetřím a bude jiné a lepčí :rolleyes:

BTW: omlouvám se za ty vícenásobně poslané příspěvky - nějak se to zasukovalo a já to máčkl dvakrát

Odkaz ke komentáři

Tím chceš říct, že si mám koupit jiný (a třeba lepší) :lol: , to víš, že bych rád. Kdybyste mi poradili něco kolem 1000,- , začal bych vážně uvažovat :smile_anim:

V tom Bibelotu si určitě vybereš. Těžko radit nějaké konkrétní pero, záleží jak se ti bude držet, či na tvém osobním vkusu. Třeba ten Vector mi přijde designově hroznej, ale píše se mi s ním dobře, takže vzhled neřeším :)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...