Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
pavčo - ten sailor od jakubiska bych (minimálně) vyzkoušel, má hrot F jestli se nepletu, a velikost a jak padne do ruky stejně musíš zjistit osobně pohmatem, jako boty. Jinak afrikab mi sehnal mýho sailora a po všech stránkách přenáramná spokojenost. :) Lze naplňovat z lahvičky, i nasadit sailor bombičky.

Díky, jsem rád, že na pera Sailor slyším jen samé dobré názory. To mě právě nasměrovalo k tomu, koupit Sailor a to poměrně špičkový model, protože bych docela nerad dopadl jako s hodinkami, kde stálá obměna a nové nákupy jsou charakteristickým rysem většiny lidí z komunity Chronomagu. Chci si zkrátka pořídit pero na které si rád zvyknu a basta fidly.

Takže zatím počkám, zda se povede schůzka s bandicootem, abych pero viděl v reálu a počkám, co mi sdělí afrikab ohledně možností dodávky. Jakubiska bych nechtěl obtěžovat jen kvůli vyzkoušení hrotu, vyzkoušel jsem Waterman hroty EF a F a protože jsem četl, že F u Sailora je jemnější než F u Watermana, tak mi to vychází, že F od Sailora je někde mezi EF a F Watermana, takže to je asi to, co potřebuji. Nebo se pletu?

Odesláno (upraveno)

Mezi F a EF a jednotlivými značkami není v síle čáry takový rozdíl, pavčo, abych si tím lámal hlavu, mazal bych rovnou ke kubovi a vzal toho sailora, jestli chceš prostě psát lehce a tence, sailor hrot je špica a naháč je superní estetika.

Věnuj se taky celkové váze pera - těžká kovová pera mají obrovskou výhodu, že nemusíš tak tlačit, zejména u tenkých hrotů bych to vyzkoušel. Já třeba mám tenký hrot na hranatým kovovým rotringu, aby se líp držel a tak. taky si ověř, že chceš kulatý tvar - já dávám přednost hranatým, protože tlačí vždy jinak a méně se unavuje ruka (když podpisuju každou stránku smlouvy, nebo vánoční přáníčka).

Sailora mám pro jeho naprosto unikátní hrot a protože je naháč. Další bude asi vroubkovaný pero s tím mečovým hrotem. A další naháč od stipuly s torriceliho pumpou :D

Kdybys chtěl nějaký speciální hrot , co mám třeba já, - doporučuju vřele, teprve hrot dává peru výjmečnost, ostatní jsou krásný propisky - omakal bych si ten tubus a vybral luxusní specialitku (prodloužený nakahira sword hrot dejme tomu) a hurá za afrikabem, vybrat si vlastní barvu inkoustu (kromě šedé, tu mám já !!!) - to pak už to nikdá neprodáš, protože ti to změní podpis !! :D :D

Upraveno uživatelem cigi
Odesláno

Tak jsem to tu procetl a rad bych napsal nekolik postrehu. Parker Frontier je skvele pero. Dobry pomer cena/vykon. Jen ho zacali trochu sidit. Kdyz jsem si ho pred tremi lety koupil, tak to byl opravdu masivni kousek. Po roce a pul mi zacal spinit, tak jsem ho vyreklamoval (maji dozivotni zaruku) a prislo mi pero nove, avsak o ctvrtinu lehci - slabsi plech. Ted po dalsim roce a pul se mi zacina sloupavat zlaceni z hrotu. Vidim to tak, ze opet pujde na reklamaci a desim se, co mi prijde za propisku. Takze tip pro koupi - Frontier ano, ale nejlepe z druhe ruky a nezlaceny hrot.

Dale k Sailoru. Jak pise cigi, tak maji opravdu dokonale hroty. Vydrzi, nespini, pisi.

Pavco Profesional Gear je moc dobra volba, je to jejich korunni pero v nelimitni produkci myslim. Smele se vyrovna MontBlancu. Pokud bys chtel vyzkouset jejich F hrot, v pondeli jedu do Prahy na zkousku. Velmi rad se s Tebou odpoledne nebo navecer sejdu. Mohl bych Ti vzit i dalsi pera na osahani. Nejak se mi to nedari ukocirovat, a tak se mi jich od posledniho srazu doma nahromadilo asi 10 :D

To plati i pro ostatni...

Návštěvník Tada
Odesláno

Jak to tady čtu, tak se asi budu muset znova naučit psát rukou... :( Ufuf

Odesláno

Rád bych se zeptal, zda někdo nemá přímý kontakt (mimo eBay) na engeika (taizo), potřeboval bych jí (mu) napsat mimo eBay. Díky, přeji dobrý sobotní oběd a příjemnou siestu po něm, ahoj pavča.

Odesláno
Uz to tady bylo, mel by to byt afrikab.

To jo, to už tu bylo, afrikab mi napsal, abych se obrátil na prodejce engeika, že vždy ochotně vyhověl, to jsem udělal, nemaje adresu tak, že jsem vyhledal jednu aukci na eBay od engeika a tam jsem do dotazu na předmět prodeje uvedl dotaz na mnou požadované pero a cenu. Taizo (engeika) mi obratem odpověděl a nabídl mi asi docela pěknou cenu, ale abych obchod sjednal, musel bych s ním opět komunikovat přes eBay a to je zakázané a já se bojím, abych si nezablokoval eBay tím, že poruším pravidla. Proto sháním jiný komunikační kanál a to byl předmět mého dotazu. Zatím jsem dostal tip na jednu adresu na taiza, napsal jsem mu a uvidíme, zda tato adresa funguje, vypadá trochu záhadně.

Odesláno
Posledni email od prodejce Engeika byl tento taizo@mx6.tiki.ne.jp.

Díky, to samé mi poslal Quasar007, už jsem to tam poslal, alespoň se to ověří, zda je to funkční adresa. Díky, hezký večer, pavča.

• po 3 týdnech...
Odesláno (upraveno)

Nelenil jsem a v touze najit dokonale pero jsem zase postoupil o neco dal...

XEZO, limitovana edice X (042/500). Velky ale jemny hrot. Prokladane perleti. Velmi pevna kovova konstrukce. IMO pozitek z psani srovnatelny treba s mym Watermanem Exception Day&Night Platinum. Jen XEZO je trochu mene konzervativnejsi :)

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Recenze na FPN.

Upraveno uživatelem Jakubisko
Odesláno
Nelenil jsem a v touze najit dokonale pero jsem zase postoupil o neco dal...

XEXO, limitovana edice X (042/500). Velky ale jemny hrot. Prokladane perleti. Velmi pevna kovova konstrukce. IMO pozitek z psani srovnatelny treba s mym Watermanem Exception Day&Night Platinum. Jen XEXO je trochu mene konzervativnejsi :)

Kdo to vyrábí? Ještě jsem se s touhle firmou nesetkal...

Odesláno

Vypadá zajímavě... Minulý týden jsem navštívil Penshop, vyléčil se z nemoci zvané Pilot Vanishing Point - nesedlo - v zápětí jsem se nakazil virem jménem "Lamy 2000"... :-/ Unikátní nástroj. ZDE se nachází zajímavá recenze - něco podobného jako test odolnosti G-Shocků... :)

Odesláno

Tak vcera mi prisel balicek z Francie - Waterman Expert + Waterman Kultur. Nic co by asi mistni fajnsmekry nadchlo, ale kazdy nejak zacinal :)

Ten Expert byl predem jasny a kdyz jsem jeste u stejneho prodejce nasel aukci na Kultur kdy cena byla 2hodiny pred koncem 2libry a postovne zdarma. Rekl jsem si ze to pro srandu zkusim - nakonec vyslo na 3,2liber coz je o fous vice nez kolik stoji bombicka u nas v obchode se kterou samozrejme pero prislo :)

Zatim mam bombicky, ale co se presunu do Brna poficim pro konvertor a nejaky zajimavy inkoust...

Kupovano na ebay u prodejce J.M. Lewertowski - rychla komunikace i servis :)

Odesláno

Nevím, čím to je a od koho to je, ale poslední dobou se mi ve vláknech Plnicí pera a Humor stává, že se při pokusu o načtení stránky načítání zablokuje a zobrazí se mi červený varovný nápis oznamující, že stránka byla zablokována, protože obsahuje prvky ze stránky "jakubgeier.stylreality.cz", obsahující malware.

Bylo by asi vhodné se na to podívat, aby to někomu nezasvinilo počítač, protože malware v počítači míti není asi moc dobré.

Odesláno
Nevím, čím to je a od koho to je, ale poslední dobou se mi ve vláknech Plnicí pera a Humor stává, že se při pokusu o načtení stránky načítání zablokuje a zobrazí se mi červený varovný nápis oznamující, že stránka byla zablokována, protože obsahuje prvky ze stránky "jakubgeier.stylreality.cz", obsahující malware.

Bylo by asi vhodné se na to podívat, aby to někomu nezasvinilo počítač, protože malware v počítači míti není asi moc dobré.

Za to muzu ja. Nevim, co se to deje. Byl jsem ted dost zaneprazdneny, tak to budu v nejblizsich dnech resit.

Nicmene to neni zadne nebezpeci. Jen moje webovky jsou presmerovane na jinou adresu, aniz by si toho ctenar vsiml. Antivir to hlasi jako pokus o utok no...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...