Jiřina Odesláno 15. listopadu 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. listopadu 2009 Ano, angličtina pomůže. Dalo by se to zvládnout s pár základními slovíčky, ale lepší je si to všechno pořádně přečíst. Jinak k placení přes net budou fungovat 100% všechny karty Visa Classic a MasterCard. U Visa Electron nebo Maestro to nemusí být pravidlem. Ještě se taky říká, že pokud je embosovaná (reliéfní písmo), tak se s ní dá taky platit přes net. Ale jsou výjimky a neplatí to. (např. moje někdejší Visa Electron neembosovaná - fungovala; VISA Classic neembosovaná - taky). edit. k placení přes net je taky nutné mít u banky povolené internetové platby a nastaven příslušný limit. Tak to budu muset navštívit banku Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Andreas.ks Odesláno 18. listopadu 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. listopadu 2009 Zle som sa vyjadril, chcel som sa opýtať na priemer tej sekcie, ktorá sa nastrkuje do držiaku. Ale ten bude asi takmer vždy ten istý, pokiaľ tomu dobre chápem. Máš tip na konkrétny hrot? Ako rýchlo sa hroty opotrebujú? Stačí mi jeden z každého? variant je niekoľko - scribblers.co.uk majú u vačšiny hrotov zmienku o tom, do akej násadky sa používa. Výdrž hrotov - kurzívne široké hroty vydržia hodne dlho, jemné flexibilné hroty omnoho menej, záleží od jemnosti zachádzania... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mikkke Odesláno 19. listopadu 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. listopadu 2009 Ahoj, prosim Tě Paypal jsem si teď dělal, asi 3 dny zpět mi z účtu strhli 50 kč, ale ted jaksi nevim, kam a kdy vubec mi prijde ten kod co pak vlozim do paypalu. To dorazi samostatne mimo informace k hrazene 50ti koruně? Nebo ta cisla, ktera jsou u zpravy k te uhrade - jedno 4mistne cislo, co mi prisla od paypalu jsou ten kod, i kdyz tam neni napsano, ze jde o kod?Diky moc za radu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martz Odesláno 19. listopadu 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. listopadu 2009 Ahoj, prosim Tě Paypal jsem si teď dělal, asi 3 dny zpět mi z účtu strhli 50 kč, ale ted jaksi nevim, kam a kdy vubec mi prijde ten kod co pak vlozim do paypalu. To dorazi samostatne mimo informace k hrazene 50ti koruně? Nebo ta cisla, ktera jsou u zpravy k te uhrade - jedno 4mistne cislo, co mi prisla od paypalu jsou ten kod, i kdyz tam neni napsano, ze jde o kod?Diky moc za radu. Na výpisu z účtu ke kartě (nebo bankovnímu účtu, ke kterému se karta váže) nebo v internetbankingu uvidíš tu transakci a u ní poznámku. V té poznámce bude kód, který opíšeš do systému PayPalu. Já to tam vidím takto: (příslušné číslo k opsání je tedy 9784) (a jak je vidět, strženou částku ti pak zase vrátí) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tombed Odesláno 21. listopadu 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. listopadu 2009 tak včera jsem měl "peří vánoce", zároveň mi přišel Waterman Charleston objednaný v MyPens a Visconti Rembrandt z Penshopu. To je radosti, díky Vám peromilcům, po rozšíření obzorů, jsem napočítal doma 5 per, tedy i s těmi dvěma, je fakt, že o propisovačku už nezavadím. Čili jsu šťastné... A poznámka k Mypens, příjemně překvapilo, že po objednání pero dorazilo, poštou do 10 dnů a teprve k krabici s perem kde byla navíc ještě krabička 8 bombiček byl doklad s bankovním spojením a paypalem, tudíž vyložená důvěra, dopředu jsem neplatil vůbec nic. Waterman s F hrotem se krásně drží, je elegantní, linka je ale hrubší, než F u Lamy nebo u Xeza, Visconti jsem ještě nestihl vyzkoušet. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Andreas.ks Odesláno 21. listopadu 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. listopadu 2009 Tombede, fotky! Gratuluji samozřejmě k přírůstkům - já jsem tuhle zjistil, že momentálně nemám žádné pořádné pero a nevím co koupit.. připadám si tak trochu jak YPO s hodinkama.. Zvažuji Pilot 823 nebo Auroru Talentum nebo nějakého viscontiho - toho však nemohu nikde sehnat s EF hrotem... A nebo se opět vrátím k LAMY 2000 - zjistil jsem totiž, že prodej tohoto kousku byla chyba... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mikkke Odesláno 21. listopadu 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. listopadu 2009 Visconti jsem měl nebo spíš mám také v merku, líbí se mi van gogh maxi, v penshopu mi bylo řečeno, že oni dělají hrot jakýsi EEF, který odpovídá běžnému EF. Ale při serfu po netu jsem na tohle taky nikde nenarazil. Jinak je to ovšem krásný kousek pera. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Andreas.ks Odesláno 21. listopadu 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. listopadu 2009 Pro mě jsou funkční pouze midi modely od visconti... ale pokud bys náhodou natrefil na ten EEF hrot, tak mi prosím dej vědět - čím tenčí tím lepší... Pouze na Sailor Saibi Togi jsem ještě nesebral odvahu... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tombed Odesláno 21. listopadu 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. listopadu 2009 Tombede, fotky! Gratuluji samozřejmě k přírůstkům - já jsem tuhle zjistil, že momentálně nemám žádné pořádné pero a nevím co koupit.. připadám si tak trochu jak YPO s hodinkama.. Zvažuji Pilot 823 nebo Auroru Talentum nebo nějakého viscontiho - toho však nemohu nikde sehnat s EF hrotem... A nebo se opět vrátím k LAMY 2000 - zjistil jsem totiž, že prodej tohoto kousku byla chyba... Díky, pokusím se nějakou fotku spáchat, zítra nebo v pondělí. Jo jo, Lamy od tebe byl perfektní kup, píšu s ním moc rád, nenápadné, elegantní, funkcionalistický styl ala bauhaus, spokojenost sama, ale to víš nejlíp sám. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mikkke Odesláno 21. listopadu 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. listopadu 2009 S tím tenkým hrotem souhlasim, i když EF od Sailora je snad hranice, kam zajít, když jsem viděl proces čištění u SEF Sailora, na tenhle hrot bych musel psát fakt milimetrovým písmem :-) Nehledě na to, že hladkost psaní už tu musí určitě trochu chybět, neni možný zužovat bez následků do nekonečna přece :-) Ale kdo ví :-) Kdybych na gogha narazil podám info. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Andreas.ks Odesláno 21. listopadu 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. listopadu 2009 S tím tenkým hrotem souhlasim, i když EF od Sailora je snad hranice, kam zajít, když jsem viděl proces čištění u SEF Sailora, na tenhle hrot bych musel psát fakt milimetrovým písmem :-) Nehledě na to, že hladkost psaní už tu musí určitě trochu chybět, neni možný zužovat bez následků do nekonečna přece :-) Ale kdo ví :-) Ale jde... Stačí na FPN pohledat recenze XXXF (a možná i XXXXF) hrotů (tzv. needle point) z dílen mistrů jako Richard Binder, John Mottishaw nebo Greg Minuskin... Nicméně ze sériové produkce je nejtenčí právě Sailor Saibi Togi (který však montují jen na vybrané modely - většinou full size professional gear který mi nesedí), snad jen nepartně širší stopu by měl mít UEF (ultra extra fine) hrot od firmy Platinum, který mi tuhle o vlásek (čti o pár dolarů) unikl na ebay-i na krásném Platinum President... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mikkke Odesláno 23. listopadu 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. listopadu 2009 (upraveno) Tak jsem při svých virtuálních toulkách světem plnících per narazil na tohle resp. podobný věcičky a to mě nadchlo.. Jestli pak tu má někdo zkušenosti s podobnými flex nebo semiflex hroty? Případně je vlastníkem pera s tímhle hrotem? Určitě bych chtěl jedno do sbírky, protože tahle variabilita hrotu je něco parádního. Nějak ale netušim, kdo všechno ve svých nástrojích podobné hroty dodává a co sehnat za rozumnou cenu v poměru kvalita/výkon, vím o Pilotovi a jeho Falcon nebo Falcon elabo(ten davaji asi do dvou, 3 typů per), pak jsem viděl ukázku Parker Sonnet SE terracota, snad jsem tu četl, že Pelikán dělá semiflex, i když nevím v kterých perech a pak vyloženě značky, jejichž pera se mi jeví jako nesehnatelná, Waterman 52 RRHR, Swan 4500, Esterbrook 9048 flex. Osobně se mi hodně líbí ten Pilot, ale pochybuju, že se dá někde sehnat k vyzkoušení. Má někdo nějaké praktické poznatky a postřehy z této oblasti? Upraveno 23. listopadu 2009 uživatelem Mikkke Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Andreas.ks Odesláno 24. listopadu 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. listopadu 2009 Tak jsem při svých virtuálních toulkách světem plnících per narazil na tohle resp. podobný věcičky a to mě nadchlo.. Jestli pak tu má někdo zkušenosti s podobnými flex nebo semiflex hroty? Případně je vlastníkem pera s tímhle hrotem? Určitě bych chtěl jedno do sbírky, protože tahle variabilita hrotu je něco parádního. Nějak ale netušim, kdo všechno ve svých nástrojích podobné hroty dodává a co sehnat za rozumnou cenu v poměru kvalita/výkon, vím o Pilotovi a jeho Falcon nebo Falcon elabo(ten davaji asi do dvou, 3 typů per), pak jsem viděl ukázku Parker Sonnet SE terracota, snad jsem tu četl, že Pelikán dělá semiflex, i když nevím v kterých perech a pak vyloženě značky, jejichž pera se mi jeví jako nesehnatelná, Waterman 52 RRHR, Swan 4500, Esterbrook 9048 flex. Osobně se mi hodně líbí ten Pilot, ale pochybuju, že se dá někde sehnat k vyzkoušení. Má někdo nějaké praktické poznatky a postřehy z této oblasti? Krom pilotu dnes flexibilní hroty (pilot 742FA/743 FA, pilot falcon je pružný jen velice málo) nedělá snad nikdo. Proto je řešením jít buď do vintage per - tady je nejsnažší koupit Esterbrook J a pár hrotů na vyzkoušení, nebo si koupit jakékoliv normální pero a zaslat jej nibmeistrovi (Binder, Mottishaw, Minuskin) k úpravě - stojí to většinou kolem stovky dolarů i s poštou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kejklik Odesláno 26. listopadu 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. listopadu 2009 Tak jsem při svých virtuálních toulkách světem plnících per narazil na tohle resp. podobný věcičky a to mě nadchlo.. Jestli pak tu má někdo zkušenosti s podobnými flex nebo semiflex hroty? Případně je vlastníkem pera s tímhle hrotem? Určitě bych chtěl jedno do sbírky, protože tahle variabilita hrotu je něco parádního. Nějak ale netušim, kdo všechno ve svých nástrojích podobné hroty dodává a co sehnat za rozumnou cenu v poměru kvalita/výkon, vím o Pilotovi a jeho Falcon nebo Falcon elabo(ten davaji asi do dvou, 3 typů per), pak jsem viděl ukázku Parker Sonnet SE terracota, snad jsem tu četl, že Pelikán dělá semiflex, i když nevím v kterých perech a pak vyloženě značky, jejichž pera se mi jeví jako nesehnatelná, Waterman 52 RRHR, Swan 4500, Esterbrook 9048 flex. Osobně se mi hodně líbí ten Pilot, ale pochybuju, že se dá někde sehnat k vyzkoušení. Má někdo nějaké praktické poznatky a postřehy z této oblasti? Mám Visconti Wall Street L.E. s M hrotem a s tím se nechá taky psát podobným stylem. Hrot je velice pružný a přitlačením a nakloněním se nechá tvořit písmo vzhledem od F-nib po B. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kejklik Odesláno 26. listopadu 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. listopadu 2009 Zdravím dvojctihodní kolegové. Zná někdo tohoto prodejce? http://www.montgomerypens.com/index.asp Výběr i ceny slušné, poštovné do Česka $ 25-45 podle ceny zboží. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mikkke Odesláno 28. listopadu 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. listopadu 2009 Toho jsem se přesně obával, že ten hrot nebude moc flex a což tahle verze od Pilotu FALCON ELABO MEGA FLEXIBLE, http://cgi.ebay.com/PILOT-Namiki-FALCON-EL...=item53de3c437d dokonce tomu už říkají i "WET NOODLE", jenže chtělo by to něčí osobní zkušenost. S tím zasláním nibmeisterovi mi to přijde takový dost komplikovaný, určitě jsou nějaký limity. jaký pero jde upravit a do jaký míry, takže u něčeho, co bych si koupil by to ani jít nemuselo, osobně si spíš myslim, že u některých per by asi hrot musel vyměnit. Třeba kdybych vzal Sailora 1911 large EF nebo Realo EF. Nejrozumnější cenově bude asi něco jetýho a v dobrym stavu, ale stejně to chce vyzkoušet, třeba mě zajímá ten tlak, potřebný k tomu, aby to psalo tence, řekněme EF nebo Fkově, aby člověk na tohle písmo, který je moje charakteristický nemusel takřka lítat nad papírem s hrotem :-) Ne, že bych nějak tlačil, spíš opak, ale nechci aby mi to při běžnym psaní dělalo nějaký koleje. Kdyby to fungovalo podle mých představ, tak by se mi jako krásná alternativa všedního i "nevšedního" psaní líbil klidně Pelikán Suverén M1000 se semiflexem, ten by se snad dal sehnat, otázka by byla za jakou cenu s tímhle hrotem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tombed Odesláno 29. listopadu 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. listopadu 2009 Waterman Charleston - aspoň dva neumělé detaily, než mi chcípl foťák... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Tada Odesláno 2. prosince 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. prosince 2009 Tak je před vánoci a já bych si rád nadělil nějakou tu pomůcku na psaní pod stromeček. Určitě to tady ve vlákně bylo napsáno 1000x, ale já se zeptám ještě jednou - kde v Praze koupit pěkné plnící pero? Nehoním se za nějakými extra značkami, nejde mi o sociální symbol Potřebuju příjemně vypadající psací, elegantní a použitelný psací nástroj Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dizi Odesláno 2. prosince 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. prosince 2009 http://penshop.cz/ Vysvetlia ti tam všetko, ale podľa skúseností tunajších členov by som začínal na polovici sumy, ktorú chceš do pera dať Potom napíš, čo ti padlo do oka Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Tada Odesláno 2. prosince 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. prosince 2009 http://penshop.cz/ Vysvetlia ti tam všetko, ale podľa skúseností tunajších členov by som začínal na polovici sumy, ktorú chceš do pera dať Potom napíš, čo ti padlo do oka Hm, oni mají i normální kamennou prodejnu, jo? Já vůbec nemám představu kolik chci dát, uvidím s čím v ruce skončím. Beztak psát neumím Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se