Traveller Odesláno 11. června 2010 Nahlásit Odesláno 11. června 2010 No to je pěkná cena. Budeš ho objednávat? Pokud ano, počkám si na výsledek, jaký budeš mít z pera pocit a nakolik splní tvé očekávání. Snad ještě budou chvíli skladem. Zdravím. Ještě nevím, zkusím možná štěstí v nějaké aukci... Uvažoval jsem zatím o peru do cca 1000 Kč, takže to honit nijak nebudu.
xlaque Odesláno 11. června 2010 Nahlásit Odesláno 11. června 2010 Dnes mi prišiel tento stroj, ako nahrada za trojročny Parker Reflex, v porovnani s nim oveľa ťažši aj hrubši, ale nečakane sa zmesti do hlinikoveho Parker obalu aj s mikrotužkou Parker Reflex. Zatiaľ spokojnosť, veľmi reprezentativny vzhľad (na svoju cenu), uvidim, ako bude znašať škrabance
alois Odesláno 13. června 2010 Nahlásit Odesláno 13. června 2010 Ahoj..podělím se s Vámi o radost z nového kousku - jedná se tentokrát o plnicí pero od FABER-CASTELL Ambition Coconut Wood, hrot FINE, jedná se o pero těžší, dobře se drží, svělá stopa...prostě výborný kousek a za tu cenu udělá majiteli spoustu radosti. Dřevo je příjemné na dotek. Cena je kolem 3500kč, ale venku v civilizaci se dá koupit i za EUR 100,-
alois Odesláno 13. června 2010 Nahlásit Odesláno 13. června 2010 PARKER SONNET STAINLESS STEEL CT má koule :-)sice Newtonovy, ale má....
stopa99 Odesláno 13. června 2010 Nahlásit Odesláno 13. června 2010 Ak ma niekto zaujem o kupu pera pozri inzerciu.Dik
rubus32 Odesláno 16. června 2010 Nahlásit Odesláno 16. června 2010 (upraveno) Poradíte mi někdo prosím jak se natahuje inkoust do pera Sheaffer (takové to staré s vysunovací trubičkou). Vždycky když vytahnu píst = natahnu inkoust, tak pak se musí píst dostat zpět do pera - no a mně inkoust vyteče zase ven. Upraveno 16. června 2010 uživatelem rubus32
dizi Odesláno 16. června 2010 Nahlásit Odesláno 16. června 2010 (upraveno) Sheaffer Snorkel, to je super! Napĺňa sa tak, že vysunieš piestik a až potom to ponoríš do atramentu a piestik zasunieš. Tu máš originál návod (zdroj: http://www.penhero.c...orkelGuide.htm) Upraveno 16. června 2010 uživatelem dizi
rubus32 Odesláno 16. června 2010 Nahlásit Odesláno 16. června 2010 Sheaffer Snorkel, to je super! Napĺňa sa tak, že vysunieš piestik a až potom to ponoríš do atramentu a piestik zasunieš. Díky moc, to mi pomohlo, prostě není to injekční stříkačka :-). Až se trochu obrousíme s hrotem, napíšu jak píše, je to hladké, velmi hladké psaní.
rubus32 Odesláno 18. června 2010 Nahlásit Odesláno 18. června 2010 Ještě detail hrotu pro pokochání se. Viz srdíčko. Výhody - šroubovací, příjemný úchop, lehoučké, nevypadá moc honosně, velice příjemně jede po papíruNevýhody - víčko není nasazovací, není vidět hladina inkoustu, působí křehce plastovým dojmem. Ale jak se říká barva nejezdí a v tomhle případě ani nepíše.
dizi Odesláno 18. června 2010 Nahlásit Odesláno 18. června 2010 Plniaci mechanizmus je síce pokročilý a 14K hrot tiež nie je low-end fičúrka, no tento Sheaffer nie je z high-end modelov. Tie najdrahšie mali bielu bodku na klipe a nápis "LIFETIME" na hrote... Ale je to veľmi pekný kúsok a Snorkel modely sú dosť vychvaľované, gratulujem! Aj ja si budem musieť nejaký kúpiť Fotky sú tiež paráda.
rubus32 Odesláno 18. června 2010 Nahlásit Odesláno 18. června 2010 Plniaci mechanizmus je síce pokročilý a 14K hrot tiež nie je low-end fičúrka, no tento Sheaffer nie je z high-end modelov. Tie najdrahšie mali bielu bodku na klipe a nápis "LIFETIME" na hrote... Ale je to veľmi pekný kúsok a Snorkel modely sú dosť vychvaľované, gratulujem! Aj ja si budem musieť nejaký kúpiť Fotky sú tiež paráda. Musím se omluvit, fotky jsou od prodejce, van Dyka z eBay, já bych takový neudělal. Je pravda, že tam má právě i ty lepší kousky o kterých píšeš za o trochu větší cifru, ale já jsem spíš skromně uvažující člověk, takže pokud výrazné barvičky a exklusivní vzhled, tak pak jen tam, kde to má věcně či historicky smysl.
Drexxy Odesláno 18. června 2010 Nahlásit Odesláno 18. června 2010 Ze jsem tak smely, nemate nekdo tip na slusne pero pro levaky? Na technologii nezalezi (bombickove i prupiska, cokoli...), dulezite je aby se inkoust nerozmazaval a nedelal modrou ruku (mozna jen nejaky lepsi inkoust?). A jeste idealne male a damske, cili ne pro me :-). Diky moc za pripadne tipy
Drexxy Odesláno 18. června 2010 Nahlásit Odesláno 18. června 2010 edit: nasel jsem jakysi omyvatelny inkoust, jestli s tim ma nekdo zkusenosti? Dikyhttp://www.pera-parker.cz/parker-inkousty-naplne/502-parker-bombicky-modre-omyvatelne.html
alois Odesláno 19. června 2010 Nahlásit Odesláno 19. června 2010 pero pro levaky je vecny problem - prave jsem kolegovi sehnal FC Ambition black a do toho PArker inkoust....docela to jde, ale nesmi psat moc rychle...ale pravda je, ze obcas rozmaze i stopu po propisce :-)doporucuji jeden nejmenovany PEN...P, kde ochotne poradi...
Geront66 Odesláno 21. června 2010 Nahlásit Odesláno 21. června 2010 Nazdárek vespolek, Mám dotaz na inkoust Diamine: Používám Sapphire Blue, pero Waterman Expert, hrot EF. Samá pozitiva, ale všiml jsem si, že pokud nechám něco napsáno tímto inkoustem cca týden nezakryto (papír volně položený na stole, 2-3 metry od severně orientovaného okna = ve stínu, ne na přímém slunci), začíná inkoust blednout, a zhruba po měsíci už je problém písmo přečíst. Nějak zásadně mi to sice nevadí, ale docela mne to zarazilo. Dokud jsem psával inkoustem Kooh-i-noor (naposledy tak před pěti lety), tak se toto začínalo projevovat až tak po půl roce... Existují nějaké inkousty (ne dokumentní), které mají větší barevnou trvanlivost? Nebo je to jen poměrně světlým odstínem modré barvy u Diamine Sapphire Blue a stačí zvolit tmavší odstín inkoustu? Ale připadne mi, že Diamine Sapphire Blue není zrovna světlý inkoust...Nebo to může být tenším hrotem? Inkoustem Kooh-i-noor jsem psával perem Centropen 1371, které má hrot silnější, odhaduji něco mezi F a M u Watermana.Děkuji předem za názor(y)
Mike-72 Odesláno 21. června 2010 Nahlásit Odesláno 21. června 2010 Používám pero spíše (ryze?:-) jako designovou úchylku, takže jsem se o inkousty nikdy nezajímal, možná i proto, že jsem se s ničím takovým nesetkal. Schválně jsem šel zkontrolovat zápisky psané perem a ani na starých papírech vyblednutí nepozoruji. Takže problém je asi v inkoustu a sám jsem zvědavý, co na to odborníci přes inkousty.
Geront66 Odesláno 22. června 2010 Nahlásit Odesláno 22. června 2010 No, pokud mám zápisky v relativní tmě (například zavřené v sešitu nebo diáři), tak se blednutí v podstatě nekoná. Jen mne překvapilo, že i celkem nemnoho světla má docela devastující vliv.
dizi Odesláno 22. června 2010 Nahlásit Odesláno 22. června 2010 (upraveno) Ze jsem tak smely, nemate nekdo tip na slusne pero pro levaky? Na technologii nezalezi (bombickove i prupiska, cokoli...), dulezite je aby se inkoust nerozmazaval a nedelal modrou ruku (mozna jen nejaky lepsi inkoust?). A jeste idealne male a damske, cili ne pro me :-). Diky moc za pripadne tipy Možno ti pomôže: http://www.nibs.com/...d%20writers.htm alebo http://johnsadventur...lefthanded_pen/ ... Existují nějaké inkousty (ne dokumentní), které mají větší barevnou trvanlivost? ... Obávam sa, že nie. Pri ostatných atramentoch sa toto nepredpokladá. Okrem Koh-i-noor máš na výber ešte Noodlers z rady Bulletproof alebo dokumentný Diamine. Upraveno 22. června 2010 uživatelem dizi
Drexxy Odesláno 24. června 2010 Nahlásit Odesláno 24. června 2010 (upraveno) Možno ti pomôže: http://www.nibs.com/...d%20writers.htm alebo http://johnsadventur...lefthanded_pen/ Diky za zajimave odkazy, urcite je prostuduju, toto jsem zatim nenasel :-). Jeste pry ze i levak pise plnicim perem, podle druhu papiru, tak ted opravdu babo rad :-). Pokud ma nekdo stejny "problem", jeste me zaujaly tyto stranky: http://www.papirnictvi-tempus.cz/yoropen/ Maji tam i animace proc by to melo fungovat, stoji to 50kc, takze otestuju a uvidim :-) Upraveno 24. června 2010 uživatelem Drexxy
rubus32 Odesláno 29. června 2010 Nahlásit Odesláno 29. června 2010 Kluci musím se vám pochlubit, Cross Verve mně doslova uchvátil, je to pero s koulema jak se říká, geniální tvar, moderní desajn, ale přitom střízlivý, prostě paráda. Nakonec jsem se rozhodl pro hnědou verzi, je neskutečně zajímavá, povrchová úprava jak kůže hada, teď už jen sehnat hnědé bombičky s inkoustem. Takže tohle pero u mně vyhrává na plné čáře a hrot M na podpisy je přesně to pravé. Se slabším hrotem na psaní poznámek mám zatím Pilota a Sheaffera, ještě poreferuju, došlo i černé Platinum, to také poreferuju, ale nadšení jako z Crosse z něj není.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se