VS Odesláno 28. května 2011 Nahlásit Odesláno 28. května 2011 (upraveno) Tak jsem si zase jednou udělal radost a pořídil jsem si velké hodinky, jaké jsem si už dlouho přál. Přesvědčil mě především mimořádně kvalitní stav, ve kterém jsou. Hodinky jsou po generálce a vypadají, jako by rovnou vyšly z fabriky. Pouzdro je z masivního buku namořené na světle hnědou barvu. Je zdobené ručními dřevořezbami. Ze předu a z boků obsahuje průhled z minerálního skla na kalibr, oscilátor a ukazatel rezervy chodu. Kalibr je osvědčený Gustav Becker s 30minutovou repeticí a 7denní rezervou chodu. Ciferník je v kombinaci mosazi a bílého smaltu s černými arabskými číslicemi, má průměr 185 mm. Ručičky jsou skeletonové a neobsahují luminiscenční vrstvu. Natahovací klička není šroubovací, ale jen nasunovací. Z toho a neexistence héliového ventilu usuzuji, že asi nebudou vhodné k potápění a vodotěsnost jsem netestoval. Ono by se s nimi asi šlo potopit, horší už by to ale bylo s vynořením. Přesnost a rezervu chodu jsem zatím neměl možnost otestovat, pověsil jsem je teprve dneska ráno. Pohon je pomocí dvou mosazných závaží zavěšených na vlásku z beraních střev. Kalibr jde velice tiše a odbíjejí krásným, pomalým zvonivým zvukem. Fotka na ruce, z pochopitelných důvodů, nebude. Hodinky nemají ani kožený řemínek, ani tah, jsou pověšeny na ocelové skobě. Upraveno 28. května 2011 uživatelem VS
gougy Odesláno 28. května 2011 Nahlásit Odesláno 28. května 2011 Moc prima repeater;)Akorát nechápu ty pochopitelné důvody, proč nebude fotka na ruce. Pravděpodobně Ti došel film nebo co.
azeppelin Odesláno 29. května 2011 Nahlásit Odesláno 29. května 2011 Připadá mi že ty dřevořezby nahoře nad půdou nejsou moc origo. Není to nějak amatérsky dodělávané? Vypadá to trochu nekonzistentně... na antikizující skříň přilepená část kutilského alt deutsch.
Henry Odesláno 30. května 2011 Nahlásit Odesláno 30. května 2011 V 29. 5. 2011 v 14:38, 'azeppelin' napsal: Připadá mi že ty dřevořezby nahoře nad půdou nejsou moc origo. Není to nějak amatérsky dodělávané? Vypadá to trochu nekonzistentně... na antikizující skříň přilepená část kutilského alt deutsch. Gratulace...já stále hledám něco podobného, jednoduchá skříň v buku...a nenalézám
mechano Odesláno 30. května 2011 Nahlásit Odesláno 30. května 2011 Gustav Becker, říkáte? A repetice? Bukový dřevo?
azeppelin Odesláno 30. května 2011 Nahlásit Odesláno 30. května 2011 V 30. 5. 2011 v 9:52, 'Henry' napsal: Gratulace...já stále hledám něco podobného, jednoduchá skříň v buku...a nenalézám Henry, já teď moc nechápu... to bylo na mne?
borp18 Odesláno 30. května 2011 Nahlásit Odesláno 30. května 2011 m Moc pěkný buk, úplně jako ořechová dýha. budeš je nosit na řemenu nebo použiješ tah?
Olda Odesláno 31. května 2011 Nahlásit Odesláno 31. května 2011 Co je to prosím napravo pod pětkou, já u svých ni takového nemám?Teda jestli je to stejný strojek, na obrázku vidím tři ručičky.
Henry Odesláno 31. května 2011 Nahlásit Odesláno 31. května 2011 V 30. 5. 2011 v 16:18, 'azeppelin' napsal: Henry, já teď moc nechápu... to bylo na mne? Omluva. Sem viděl tlačítko "Odpovědět" tak jsem ho zmáčkl
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se