Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Tak jsem si zase jednou udělal radost a pořídil jsem si velké hodinky, jaké jsem si už dlouho přál. Přesvědčil mě především mimořádně kvalitní stav, ve kterém jsou. Hodinky jsou po generálce a vypadají, jako by rovnou vyšly z fabriky. Pouzdro je z masivního buku namořené na světle hnědou barvu. Je zdobené ručními dřevořezbami. Ze předu a z boků obsahuje průhled z minerálního skla na kalibr, oscilátor a ukazatel rezervy chodu. Kalibr je osvědčený Gustav Becker s 30minutovou repeticí a 7denní rezervou chodu. Ciferník je v kombinaci mosazi a bílého smaltu s černými arabskými číslicemi, má průměr 185 mm. Ručičky jsou skeletonové a neobsahují luminiscenční vrstvu. Natahovací klička není šroubovací, ale jen nasunovací. Z toho a neexistence héliového ventilu usuzuji, že asi nebudou vhodné k potápění a vodotěsnost jsem netestoval. Ono by se s nimi asi šlo potopit, horší už by to ale bylo s vynořením. Přesnost a rezervu chodu jsem zatím neměl možnost otestovat, pověsil jsem je teprve dneska ráno. Pohon je pomocí dvou mosazných závaží zavěšených na vlásku z beraních střev. Kalibr jde velice tiše a odbíjejí krásným, pomalým zvonivým zvukem. Fotka na ruce, z pochopitelných důvodů, nebude. Hodinky nemají ani kožený řemínek, ani tah, jsou pověšeny na ocelové skobě.

post-344-004581200 1306592253.jpg

Upraveno uživatelem VS
Odesláno

Připadá mi že ty dřevořezby nahoře nad půdou nejsou moc origo. Není to nějak amatérsky dodělávané? Vypadá to trochu nekonzistentně... na antikizující skříň přilepená část kutilského alt deutsch.

Odesláno
  V 29. 5. 2011 v 14:38, 'azeppelin' napsal:

Připadá mi že ty dřevořezby nahoře nad půdou nejsou moc origo. Není to nějak amatérsky dodělávané? Vypadá to trochu nekonzistentně... na antikizující skříň přilepená část kutilského alt deutsch.

Gratulace...já stále hledám něco podobného, jednoduchá skříň v buku...a nenalézám :crying_anim02:
Odesláno
  V 30. 5. 2011 v 9:52, 'Henry' napsal:

Gratulace...já stále hledám něco podobného, jednoduchá skříň v buku...a nenalézám :crying_anim02:

Henry, já teď moc nechápu... to bylo na mne?

Odesláno

m

Moc pěkný buk, úplně jako ořechová dýha. budeš je nosit na řemenu nebo použiješ tah?:oneeyed02:

Odesláno
  V 30. 5. 2011 v 16:18, 'azeppelin' napsal:

Henry, já teď moc nechápu... to bylo na mne?

Omluva. Sem viděl tlačítko "Odpovědět" tak jsem ho zmáčkl :whistle:

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...