Mandy Odesláno 7. června 2011 Nahlásit Odesláno 7. června 2011 Dnes jsem dostal od babičky krásný dárek :-) Mohli byste mi prosím pomoci s identifikací? Stříbrné pouzdro má číslo 851466 a strojek č.825410. Ciferník i ručičky jsou v super stavu, pouzdro by potřebovalo vyleštit. Bohužel hodinky nefungují, přestože strojek vypadá jako nový a chybí jim vteřinovka. Tušíte kolik by mohla stát oprava a kdo by ji mohl udělat? Jelikož nevím, jakou mají hodinky cenu, nevím jestli se to vyplatí nebo ne? Díky za odpovědi. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
bohus76 Odesláno 7. června 2011 Nahlásit Odesláno 7. června 2011 Myslím,že jsou to pěkné hodinky a že by zasloužili opravu,aby byly funkční.Zkus napsat členovi s nickem "mechano" a domluvit se.Jen doufám,že to není poslední příspěvek a zítra se neobjeví na aukru.
jankoxxx Odesláno 7. června 2011 Nahlásit Odesláno 7. června 2011 cize od pradeda mas 2 kusy vreckacov a babicka nosila tieto?
Mandy Odesláno 7. června 2011 Autor Nahlásit Odesláno 7. června 2011 Ty Omegy jsou po manželky pradědovi a tyhle IWC jsou od mojí babičky, nosil je její tatínek, ale toho už jsem neznal ... Jinak na aukro určitě nepůjdou!!! Jen se trochu děsím toho, kolik bude stát jejich uvedení do provozu ... :-( cize od pradeda mas 2 kusy vreckacov a babicka nosila tieto?
bohus76 Odesláno 7. června 2011 Nahlásit Odesláno 7. června 2011 Ty Omegy jsou po manželky pradědovi a tyhle IWC jsou od mojí babičky, nosil je její tatínek, ale toho už jsem neznal ... Jinak na aukro určitě nepůjdou!!! Jen se trochu děsím toho, kolik bude stát jejich uvedení do provozu ... :-( Záleží na rozsahu opravy,snad tak do 1500kč by se dalo vlézt,minimálně tyto by si to zasloužily,u těch Omeg by to fakt chtělo cifr a to je problém.
Rudina Odesláno 7. června 2011 Nahlásit Odesláno 7. června 2011 (upraveno) kolik bude stát uvedení do provozu - já mám zkušenost s Omegama po pradědovi, stáří asi 80 let, nešly, šel jsem s nima k Dušákovi a tam mi řekli, že by je poslali do Švajcu a že by mě oprava vyšla na 50.000. Tak jsem s nima šel k hodináři na Lukách v Praze a stálo mě to 500 korun. Říkal, že je tady toho mraky a že se na takových hodinách učil jako učedník. Ovšem jak je s to s IWC nevím. Upraveno 7. června 2011 uživatelem Rudina
maama Odesláno 7. června 2011 Nahlásit Odesláno 7. června 2011 kolik bude stát uvedení do provozu - já mám zkušenost s Omegama po pradědovi, stáří asi 80 let, nešly, šel jsem s nima k Dušákovi a tam mi řekli, že by je poslali do Švajcu a že by mě oprava vyšla na 50.000. Tak jsem s nima šel k hodináři na Lukách v Praze a stálo mě to 500 korun. Říkal, že je tady toho mraky a že se na takových hodinách učil jako učedník. Ovšem jak je s to s IWC nevím. sorry za OT, ale tohle je krásná příhoda. taková poučná. za 100 bodů
Mandy Odesláno 7. června 2011 Autor Nahlásit Odesláno 7. června 2011 A můžete mi prosím poslat nějaký bližší kontakt na toho opraváře? Případně nevíte někdo o někom ve východních čechách? Děkuji. kolik bude stát uvedení do provozu - já mám zkušenost s Omegama po pradědovi, stáří asi 80 let, nešly, šel jsem s nima k Dušákovi a tam mi řekli, že by je poslali do Švajcu a že by mě oprava vyšla na 50.000. Tak jsem s nima šel k hodináři na Lukách v Praze a stálo mě to 500 korun. Říkal, že je tady toho mraky a že se na takových hodinách učil jako učedník. Ovšem jak je s to s IWC nevím.
Návštěvník Odesláno 7. června 2011 Nahlásit Odesláno 7. června 2011 A můžete mi prosím poslat nějaký bližší kontakt na toho opraváře? Případně nevíte někdo o někom ve východních čechách? Děkuji. Hodinářství Tichý Pardubice, cca 1500 za opravu cibulí
Mandy Odesláno 7. června 2011 Autor Nahlásit Odesláno 7. června 2011 No to by bylo super, máte na něj pozitivní recenze? Nerad bych, aby se mi s nima něco stalo ... obzvláště potom, co jsem pročítal vlákno "Doporuč hodináře", mám docela strach a zároveň si nemůžu dovolit dát za opravu třeba 10tis, což jsem pochopil by mě stálo u Dušáka v Praze. Hodinářství Tichý Pardubice, cca 1500 za opravu cibulí
Karlos Odesláno 7. června 2011 Nahlásit Odesláno 7. června 2011 Jo, pan Tichý je šikula. Ale že si nemůžeš dovolit dát deset tisíc? Takhle to přece s cenama nefunguje. Prostě tam s těma hodinkama dojdeš, ukážeš mu je, popovídáte si o tom a jak se rozhodneš, je pak už na tobě.
Mandy Odesláno 7. června 2011 Autor Nahlásit Odesláno 7. června 2011 Nevím, nikdy jsem nic takového nezkoušel ... Hodinky mám všechny nové a na tuhle myšlenku mě přivedly až ty Omegy po manželky pradědovi ... jsem si řekl, že by bylo hezké zanechat svým vnukům nebo pravnukům nějaký kus historie ... Jo, pan Tichý je šikula. Ale že si nemůžeš dovolit dát deset tisíc? Takhle to přece s cenama nefunguje. Prostě tam s těma hodinkama dojdeš, ukážeš mu je, popovídáte si o tom a jak se rozhodneš, je pak už na tobě.
Mandy Odesláno 7. června 2011 Autor Nahlásit Odesláno 7. června 2011 Ještě mám jeden dotaz, kolik si myslíte, že je aktuální hodnota těchto hodinek? Ne proto, že bych je chtěl prodat, ale proto, abych se mohl srovnat se svojí sestrou a případně zhodnotit, jaká se vyplatí investice do jejich obnovy.
Jezevcik2 Odesláno 10. června 2011 Nahlásit Odesláno 10. června 2011 Dnes jsem dostal od babičky krásný dárek :-) Ještě mám jeden dotaz, kolik si myslíte, že je aktuální hodnota těchto hodinek? Ne proto, že bych je chtěl prodat, ale proto, abych se mohl srovnat se svojí sestrou a případně zhodnotit, jaká se vyplatí investice do jejich obnovy. Myslíš to dobře,ale mám pocit,že narazíš spíše v rodině,nežli u hodináře.
Mandy Odesláno 11. června 2011 Autor Nahlásit Odesláno 11. června 2011 Co tím myslíte? Myslíš to dobře,ale mám pocit,že narazíš spíše v rodině,nežli u hodináře.
Radek K Odesláno 11. června 2011 Nahlásit Odesláno 11. června 2011 Co tím myslíte? Asi myslí, že sestra bude gramotná a lidé obvykle kouknou na aukro a tak. A pak si najdou nejvyšší cenu a myslí si že to je cena toho jejich předmětu. Nevidí, že je to třeba za tu cenu absolutně neprodejné. A pak je problém. Koukni třeba sem, tyhle jsou zlaté: http://cgi.ebay.com/VINTAGE-IWC-SCHAEFHAUSEN-POCKET-WATCH-14K-GOLD-WORKS-/290560301817?pt=Pocket_Watches&hash=item43a6be5af9
Jezevcik2 Odesláno 11. června 2011 Nahlásit Odesláno 11. června 2011 Myslel jsem to tak,že kdybych něco dostal od babičky,tak by mého bratra ani nenapadlo vyžadovat polovinu a naopak.Ale nechci moralizovat,jen je mi to trochu proti srsti.
Mandy Odesláno 15. června 2011 Autor Nahlásit Odesláno 15. června 2011 To mojí sestru ani v duchu nenapadlo něco chtít!!! To jsem chtěl spíš já se jí nějak revanšovat v případě, že by ty hodinky měly nějakou větší cenu ... Jestli stojí 5-10tis, tak to ani neřešíme, proto jsem chtěl vědět, jakou asi můžou mít cenu ... ty Omegy jsem si taky myslel, jak jsou drahé a pak se ukázalo, že se za 3tis dají koupit i v lepším stavu :-( Myslel jsem to tak,že kdybych něco dostal od babičky,tak by mého bratra ani nenapadlo vyžadovat polovinu a naopak.Ale nechci moralizovat,jen je mi to trochu proti srsti.
long Odesláno 15. června 2011 Nahlásit Odesláno 15. června 2011 (upraveno) To mojí sestru ani v duchu nenapadlo něco chtít!!! To jsem chtěl spíš já se jí nějak revanšovat v případě, že by ty hodinky měly nějakou větší cenu ... Jestli stojí 5-10tis, tak to ani neřešíme, proto jsem chtěl vědět, jakou asi můžou mít cenu ... ty Omegy jsem si taky myslel, jak jsou drahé a pak se ukázalo, že se za 3tis dají koupit i v lepším stavu :-( Jsou to prostě IWC v krásném stavu a to že nejdou neznamená, že musí být nutně uražená setrvačka, ale i tak jde vyměnit nebo udělat. Cena je mezi 8 až 17 000 kč za fukční hodinky. Stroj se zdá být jinak krásný a čistý samozřejmě signovaný a pouzdro je nepobouchané. To, že chybí vteřinovka nic neznamená NESPEKULUJ a poslechni co ti tady již někdo radil a dej je při cestě do Prahy k místnímu zasložilému členovi Mechano. p.s teď jsem mrknul ještě jednou na foto a zdají se mi spíše nenošené dle ošoupání pouzdra a stavu mikroregulace. Upraveno 15. června 2011 uživatelem long
Karlos Odesláno 15. června 2011 Nahlásit Odesláno 15. června 2011 8 až 17 tisíc? Opravdu někdo někdy dal za stříbrné IWC 17 tisíc?
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se