Návštěvník Ondra Odesláno 14. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. března 2019 děti se o sebe postaraj .... já musel taky, takže oni to taky dokážou ..... leda bys z nich vyrobil sráče už od mala, což dnes není probléma nemel jsi to krapanek lehci, nez budou mit deti za 15-20 let? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
YPO Odesláno 14. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. března 2019 (upraveno) a nemel jsi to krapanek lehci, nez budou mit deti za 15-20 let? nemyslím si .... od 15 let se o sebe starám sám ...... a přežil sem to do zatím pěti křížků ..... pravda je, že nevím co bude za dvacet let ..... Babiš bude prezident ve čtvrtým období ? Upraveno 14. března 2019 uživatelem YPO Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Ondra Odesláno 14. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. března 2019 Asi nejsem in, ale ja klukovi na byt setrim... chci mu zacatek trochu ulehcit. Jestli bude nezbednej, tak mu to maximalne nedam nebo az pozdejc Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
YPO Odesláno 14. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. března 2019 Asi nejsem in, ale ja klukovi na byt setrim... to je ale v pořádku .... já to nijak neodsuzuju .... každej to máme jinak pocitově, majetkově a univerzální recept neexistuje Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skalis Odesláno 14. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. března 2019 (upraveno) Proto investuju do vlastniho bydleni (baraku). Jeho hodnota bude vzdy v budoucnu korespondovat s cenama bydleni v miste (tj. s fakticky nejdulezitejsi vydajovou polozkou v zivote). Dam deckam slusny vychovani a treba i vzdelani, na kterym budou moct stavet. Kdyz by v budoucnu love vyrazne prebyvaly, tak zas nejspis poridim nejakou nemovitost (treba mensi byt). Tam se pak na doziti prestehuju a decka si budto nechaji dum, nebo ho prodam a kazdy dostane svuj dil... Nejaky stavebko je v tomhle kontextu spis symbolicka zalezitost.a nemel jsi to krapanek lehci, nez budou mit deti za 15-20 let? Upraveno 14. března 2019 uživatelem skalis Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Ondra Odesláno 14. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. března 2019 to je ale v pořádku .... já to nijak neodsuzuju .... každej to máme jinak pocitově, majetkově a univerzální recept neexistujeja zase respektuju tvoji cestu, kamo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Ondra Odesláno 14. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. března 2019 Proto investuju do vlastniho bydleni (baraku). Jeho hodnota bude vzdy v budoucnu korespondovat s cenama bydleni v miste (tj. s fakticky nejdulezitejsi vydajovou polozkou v zivote). Dam deckam slusny vychovani a treba i vzdelani, na kterym budou moct stavet. Kdyz by v budoucnu love vyrazne prebyvaly, tak zas nejspis poridim nejakou nemovitost (treba mensi byt). Tam se pak na doziti prestehuju a decka si budto nechaji dum, nebo ho prodam a kazdy dostane svuj dil... Nejaky stavebko je v tomhle kontextu spis symbolicka zalezitost.stavebko samozrejme nic neresi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mr.Klobouk Odesláno 14. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. března 2019 Poskytnes nám to srovnání s konkurenci?Zajímalo by mě to.Srovnal jsi jen strategie uvedené ve statutech, nebo jinak?Statutu se píší tak, aby poskytly nejvíce možnosti, přestože využívat je nebudeš. Já to srovnával podle skladby nemovitostí, délek nájemních smluv, zadluženost fondu u bank atd. Tyhle informace najdeš na stránkách těch konkrétních fondů. Velkou roli hrál i ten fakt, že dva mně blízcí lidé tam investují také a to delší dobu, stejně tak již z něj vybírali peníze a vše bez problémů, hlavně to u nich a včetně mě má viditelný výnos. Obecné srovnání najdeš třeba tady: https://www.peak.cz/ceske-realitni-fondy-za-evropskymi-zaostavaji-velikosti-jsou-vsak-lepsi-ve-vykonnosti/8221/ . Ještě bych teda podotkl, že je rozdíl mezi investováním a spořením, původní dotaz byl na investice, kdežto třeba to stavebko nebo penzijko já osobně za investování nepovažuju. Ale když už jsme u toho realitního fondu, nechci aby to vypadalo, že jsem zarytý propagátor realitních fondů, ale šel jsem do toho právě taky proto, že mi to přijde jako dobrý kompromis mezi spořením a investováním a to obecně jakýkoli realitní fond. Jednoduše proto, že reality jsou velká jistota, ceny asi jen tak dolů už nepůjdou a tady ta velká obchodní centra, sklady, office centra atd mají obyčejně nájemní smlouvy třeba na 10 let, je tam menší pravděpodobnost propadu. Zároveň je to agresivnější než to stavebko nebo penzijko, které sotva překoná inflaci a zároveň není tak agresivní jako investice do akcií. Ono úplně nejlepší je diverzifikovat, takže já mám ten realiťák, i penzijko a v současné době i to stavebko, které tu haním . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cyber Odesláno 14. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. března 2019 (upraveno) Ano, sročko má základní kapitál 100k, ale směnka je avalovaná majitelem. Ten člověk si žije hezký život, má pěkný barák, pěknou firmu, tak bych řekl, že ví co dělá a nechce to ztratit. Krom toho firma má o něco vyšší vlastní jmění a celkem jí slušně rostou obraty i zisky. Pohybuje se na trhu městského osvětlení, to je takový business o kontaktech, které předpokládám, že ten člověk s hezkým životem má a pak to není moc závislé na ekonomických cyklech. Aby města zhasla, to by musela nastat pravdu hluboká krize. Toho bych se tolik nebál. Dobré je i to, že města v zásadě faktury platí :-). Jasně, že tam nealokuji velké peníze, ale v rámci rozložení portfolia tam ca 1-2 promile svého portfolio v klidu dám a uvidím. Buď se to vrátí nebo ne, s tím člověk musí žít, jinak by neinvestoval do ničeho. Zabývat se složením portfolia na úrovni promile, je něco co nejsem schopný nějak pochopit. Tedy pokud se nejmenuješ Petr Kellner, ale tuším že ten by nemrhal čas na debatním fóru. Přepsat na děti a ženu barák, je otázka jednoho telefonátu právníkovi a několika minut na ověření podpisu. Směnka krýtá ničím je prostě směnka která je k ničemu. Krize že by zhasla města asi hned nebude, ale krizi pro eseročko které převálcuje velká firma, která umí městské zakázky si umím představit celkem lehce. Ostatně není to tak dávno co tu někteří "investoři" predikovali velkou budoucnost Bitcoinu a hltali každou desetinku procenta o kterou jim tenhle virtuální sen vystoupal. Hmm kamapak se poděli? Upraveno 14. března 2019 uživatelem Cyber Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cyber Odesláno 14. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. března 2019 (upraveno) Já to srovnával podle skladby nemovitostí, délek nájemních smluv, zadluženost fondu u bank atd. Tyhle informace najdeš na stránkách těch konkrétních fondů. Velkou roli hrál i ten fakt, že dva mně blízcí lidé tam investují také a to delší dobu, stejně tak již z něj vybírali peníze a vše bez problémů, hlavně to u nich a včetně mě má viditelný výnos. Obecné srovnání najdeš třeba tady: https://www.peak.cz/ceske-realitni-fondy-za-evropskymi-zaostavaji-velikosti-jsou-vsak-lepsi-ve-vykonnosti/8221/ . Ještě bych teda podotkl, že je rozdíl mezi investováním a spořením, původní dotaz byl na investice, kdežto třeba to stavebko nebo penzijko já osobně za investování nepovažuju. Ale když už jsme u toho realitního fondu, nechci aby to vypadalo, že jsem zarytý propagátor realitních fondů, ale šel jsem do toho právě taky proto, že mi to přijde jako dobrý kompromis mezi spořením a investováním a to obecně jakýkoli realitní fond. Jednoduše proto, že reality jsou velká jistota, ceny asi jen tak dolů už nepůjdou a tady ta velká obchodní centra, sklady, office centra atd mají obyčejně nájemní smlouvy třeba na 10 let, je tam menší pravděpodobnost propadu. Zároveň je to agresivnější než to stavebko nebo penzijko, které sotva překoná inflaci a zároveň není tak agresivní jako investice do akcií. Ono úplně nejlepší je diverzifikovat, takže já mám ten realiťák, i penzijko a v současné době i to stavebko, které tu haním .Diverzifikace rizika, rozdělená na penzijko, stavebko a životko je geniální. Ještě bych zkusil nějakou trošku rizikovější investici jako sazka, sportka, stírací losy. No a pro konzervativní investory je tady porcelánové prasátko a pak samozřejmě, kvůli diverzifikaci rizik i nějaká ta matrace Miluju tohle vláko ! Upraveno 14. března 2019 uživatelem Cyber Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
noviisek Odesláno 14. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. března 2019 Já to srovnával podle skladby nemovitostí, délek nájemních smluv, zadluženost fondu u bank atd. Tyhle informace najdeš na stránkách těch konkrétních fondů. Velkou roli hrál i ten fakt, že dva mně blízcí lidé tam investují také a to delší dobu, stejně tak již z něj vybírali peníze a vše bez problémů, hlavně to u nich a včetně mě má viditelný výnos. Obecné srovnání najdeš třeba tady: https://www.peak.cz/ceske-realitni-fondy-za-evropskymi-zaostavaji-velikosti-jsou-vsak-lepsi-ve-vykonnosti/8221/ . Ještě bych teda podotkl, že je rozdíl mezi investováním a spořením, původní dotaz byl na investice, kdežto třeba to stavebko nebo penzijko já osobně za investování nepovažuju. Ale když už jsme u toho realitního fondu, nechci aby to vypadalo, že jsem zarytý propagátor realitních fondů, ale šel jsem do toho právě taky proto, že mi to přijde jako dobrý kompromis mezi spořením a investováním a to obecně jakýkoli realitní fond. Jednoduše proto, že reality jsou velká jistota, ceny asi jen tak dolů už nepůjdou a tady ta velká obchodní centra, sklady, office centra atd mají obyčejně nájemní smlouvy třeba na 10 let, je tam menší pravděpodobnost propadu. Zároveň je to agresivnější než to stavebko nebo penzijko, které sotva překoná inflaci a zároveň není tak agresivní jako investice do akcií. Ono úplně nejlepší je diverzifikovat, takže já mám ten realiťák, i penzijko a v současné době i to stavebko, které tu haním .Mimochodem to není ani moc srovnání, ale spis reklama. Kdybys tam přidal fond od ČSOB hned bys tam měl výhody v rychle možnosti změny alokace do jiné části světa atd. Srovnání bylo v některým díle fondshopu, tam byl větší detail. Tohle je spis pr článek. Ze z toho někdo už vybral peníze nic neznamená Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cyber Odesláno 14. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. března 2019 spoření dětem vidím jako jednu velkou píčovinu ..... spořím...spořím ...spořím.... myslím na ty svoje nebohý děti ....spořím spořím spořím ....dvacet let furt spořím ...... pak má ten harant věk na naspořenou částku a já mu jí hrdě předám se slovy "štvrt života sem spořil" .... von mi řekne "dík táto" .... koupí si vojetý BMW a za tejden ho rozstřelí s kundou na klíně vo strom tomu se říká zhodnocení Líp bych to nenapsal. Litr k litru, a to celých dvacet let a je na ojetou káru, dovolenou na Hvaru a první dva měsíce v podnájmu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Ondra Odesláno 14. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. března 2019 Líp bych to nenapsal. Litr k litru, a to celých dvacet let a je na ojetou káru, dovolenou na Hvaru a první dva měsíce v podnájmu.takze lepsi je nic? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cyber Odesláno 14. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. března 2019 (upraveno) takze lepsi je nic? Spořit dvacet let dva litry měsíčně, má význam jen proto, že inflaci Ti doposud pokývá vratka v podobě státního příspěvku, o kterou Tě předtím stát připravil na daních a poplatcích. Pokud už šetříš tři litry, tak Ti inflace sežere víc, než kolik naspoříš. Při dvacetiletém spoření dvou tisícovek ročně, máš na účtu cca 500.000,- To je dneska na pražský "mikro byt" o velikosti 4m2 nebo na garážové stání, případně za dvacet let na byt o velikosti 2M2. Ano 2 metry čtvereční. Takže jako stavební spoření to smysl nemá, možná je smysluplné zaplatit naspořenou částkou dítěti část studia na škole ( dokud to půjde ), nebo to použít jako malou pomoc k hypotéce. Je to tedy lepší jak nic, pokud nechceš spořit na bydlení, nehodláš to dát dítěti cash a neznáš lepší způsob zhodnocení peněz. Upraveno 14. března 2019 uživatelem Cyber Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mr.Klobouk Odesláno 14. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. března 2019 Diverzifikace rizika, rozdělená na penzijko, stavebko a životko je geniální. Ještě bych zkusil nějakou trošku rizikovější investici jako sazka, sportka, stírací losy. No a pro konzervativní investory je tady porcelánové prasátko a pak samozřejmě, kvůli diverzifikaci rizik i nějaká ta matrace Miluju tohle vláko !Já o životku nic nepíšu ale . Tu diverzifikaci ber s rezervou samozřejmě. Já řešil před dvěma lety kam strkat přebytečné love a došel jsem k tomuhle. Jinou radu nad zlato jsem nedostal, jelikož 10 lidí - 10 názorů, stejně tak 10 finančních poradců - 10 názorů, tak asi tak. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cyber Odesláno 14. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. března 2019 (upraveno) Já o životku nic nepíšu ale . Tu diverzifikaci ber s rezervou samozřejmě. Já řešil před dvěma lety kam strkat přebytečné love a došel jsem k tomuhle. Jinou radu nad zlato jsem nedostal, jelikož 10 lidí - 10 názorů, stejně tak 10 finančních poradců - 10 názorů, tak asi tak.Myslím že finanční poradce hlavně potřebuje neznalý kafky, protože co kafka, to provize. Kdyby finanční poradce skutečně věděl jak nakládat s pěnězi, tak se nežíví jako finanční poradce. Životko si taky udělej, tím tu "diverzifikaci" ještě upevníš, a taky si můžeš odečíst tuším 24.000 ze základu toho o z čeho Tě jinak zkasíruje erár . Úspora na dani dělá velkolepých 3.600,- takže roční MHDčko nebo jeden řemínek na hodinky. Investice se znalostí generuje zisk. Pokud rozumíš umění, realitám, připravovaným zákonům, koním, starým plechovým koním, vzácným tiskům, akciím, unikátním hudebním nástrojům a v neposlední řadě hodinkám, máš velkou šanci zhodnotit pár desítek, stovek, tisíc lépe, jak ve finančních produktech nabízených pány v nepadnoucím saku, s koženkovými deskami a propiskou v kapse košile. Jak řekl klasik NFL !!! Upraveno 14. března 2019 uživatelem Cyber Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mr.Klobouk Odesláno 14. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. března 2019 Dobry napad, a pak pri zmene zivotka bych vsechny ty slevy na dani zas pekne povracel . Jinak financni poradci to prave vedi nejlip - kafek bude vzdycky dost . A mne neslo o zbohatnuti na investicich, ale o odkladani, lepsi nez aby to lezelo na ucte. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wizard-ov Odesláno 14. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. března 2019 Investice se znalostí generuje zisk. Pokud rozumíš umění, realitám, připravovaným zákonům, koním, starým plechovým koním, vzácným tiskům, akciím, unikátním hudebním nástrojům a v neposlední řadě hodinkám, máš velkou šanci zhodnotit pár desítek, stovek, tisíc lépe, jak ve finančních produktech nabízených pány v nepadnoucím saku, s koženkovými deskami a propiskou v kapse košile. Tohle tesat do kamene.... tedy u mne ty hodinky moc neplatí (jsem poněkud v červených) - asi se budu živit jen poradenstvím v oboru investování do hodinek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cyber Odesláno 14. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. března 2019 Dobry napad, a pak pri zmene zivotka bych vsechny ty slevy na dani zas pekne povracel . Jinak financni poradci to prave vedi nejlip - kafek bude vzdycky dost . A mne neslo o zbohatnuti na investicich, ale o odkladani, lepsi nez aby to lezelo na ucte.Proč by jsi proboha měl něco měnit? Nebo potřebuješ nakrmit nějakýho "poradce" změnou svý smlouvy? Dám Ti radu zadarmo. Pokud chceš pár kaček odkládat bokem, tak odkládej do kasičky na poličce. Jakmile to dosáhne na ocelový sportovní Rolexky s papírama, otáčecí lunetou ( je jedno jaké barvy ) s kyklopem nebo bez, klidně z druhé ruky , tak je kup, nos, pečuj o ně. Za pár desítek let Ti vydělají víc jak jakýkoli podělaný spořeníčko s podporou i bez. Pokud těch peněz budeš mít tolik, že Rolexek budeš mít tolik, že už Tě nebude bavit je nosit, postup do levelu 2 - a nakupuj Pateky. Opět ocelový modely. Nevymýšlej, nespekuluj. Opět vyděláš a ještě si uděláš radost. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mr.Klobouk Odesláno 14. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. března 2019 No, souhlasim, ze investice se znalosti se vyplati nejvic. K tomu je ale taky potreba nejaky cash, abys ho ucinne takto zainvestoval. Pokud je ale clovek investicne neznaly dle tvych meritek a nema velky cash, nevidim problem do nejakeho produktu odkladat. Vzdycky na nas ostatnich blbcich nekdo neco vydela, to tak bohuzel je, jde to ale minimalizovat. Jinak mohl bys rozvest tu investici do hodinek? V inzerci se sem tam objevi nejake stare rolexy a neprijde mi, ze by to byla investice roku. O investici bych se bavil u hodinek za miliony, ale to je pro nas tady scifi. Mels pravdu, tahle diskuze zacina byt opravdu terno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se