Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Vy furt zkoušíte různý poučky a furt nechcete vidět, že musíte mít hlavně někoho, kdo vám zaplatí. A když ho mít nebudete, budou vám poučky prd platný a budete vidět rudě a nadávat, že se na vás někdo napakoval. :)

A pouček můžete vymyslet milion, stejně to nijak nezakreje, že investice je pouhé obírání lidí o peníze.

Jasně že kupec může sám dobře vydělat - když najde dašího hejla ochotného zaplatit zase víc. :)

A zločin nevím, ale o morálnosti úmyslného nadhodnocování zboží a znehodnocování peněz pro vlastní prospěch by se dalo debatovat. Ovšem pochybuju, že lidé pohlcení tímto systémem budou umět (a chtít) vidět to celé nezaujatě a nestranně.

Návštěvník Zmizík
Odesláno (upraveno)
  V 5. 9. 2019 v 19:53, Karlos napsal:

To jste si překroutili a našli si v tom to, co jste chtěli.

Je mi úplně jedno, jetli někdo platí víc dobrovolně, nebo nedobrovolně. To jsou nepodstatá slovíčka (i když z nich máte radost).

Jak jsem dopsal výš, principem investice je zvýšit částku za něco. A tu někdo nějak musí zaplatit. Zaplatil víc, pro mě je oškubaný. :)

Karlos, investice může bejt i špatná. Ten tvůj princip "Zvýšit částku za něco" je něco asi trošku jinýho.  To je nákup - prodej. A jestli chceš rozporovat principy obchodování, tak nad tebou lámu.

Upraveno uživatelem Zmizík
Odesláno

No, moc si neumím předstait, že by někdo do něčeho investoval s cílem prodělat. Ale lidé jsou různí, i cíle mohou mít různé, tak asi se i takoví najdou. :)

Návštěvník Zmizík
Odesláno
  V 5. 9. 2019 v 20:27, Karlos napsal:

No, moc si neumím předstait, že by někdo do něčeho investoval s cílem prodělat. Ale lidé jsou různí, i cíle mohou mít různé, tak asi se i takoví najdou. :)

Zlomeno.

Odesláno
  V 5. 9. 2019 v 19:53, Karlos napsal:

To jste si překroutili a našli si v tom to, co jste chtěli.

Je mi úplně jedno, jetli někdo platí víc dobrovolně, nebo nedobrovolně. To jsou nepodstatá slovíčka (i když z nich máte radost).

Jak jsem dopsal výš, principem investice je zvýšit částku za něco. A tu někdo nějak musí zaplatit. Zaplatil víc, pro mě je oškubaný. :)

Ty tady dneska plácáš strašný hovadiny, docela koukám.
Odesláno

Argumentace stylu Karlos mi pripomina argumentaci jednoho nejmenovaneho pana, ktery, nech si to vseci zapamatuji, nikdy neodstoupi :)

Sorry musel sem, vyzivny pocteni dneska.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odesláno

Karlosi, uložení peněz do něčeho za účelem udržení jejich hodnoty, případně zhodnocení těchto peněz je škubání lidi? :-) Pak tedy nechápu co tady děláš, každej druhej tady zažil , že koupil rolády za 100 a prodal za 5 let za 120, to někoho oškubal? Fakt nechápu, že je u tebe v podstatě každý kdo před deseti lety investoval do nějaké nemovitosti amorální .... Nesmysl. Lidé z principu investují do čehokoliv za účelem zisku, developer koupí pozemek za 1000kč metr a prodá za 3000kč metr a na něm postaví dům za 4 mio, který prodá za 5,8 mio.... S tvým pohledem jsou všichni dookola šmejdi :-)

Odesláno

Samozřejmě, že Karlos nemá pravdu  a Pavča vycházel z informaci, které dostal od kolegy, kamaráda a nemuseli být zcela přesné.

Abych projevil dobrou vůli a pomohl rozplést klubíčko polovičních informací nabízím, vzhledem k tomu co dělám posouzení nákupní ceny diamantů a  a naproti tomu nabídky výkupní ceny dnešní.

Čtyři zásadní body jsou:

• cena nákupní
  • certifikát a název společnosti, která ho vystavila
  • kvalita diamantu
  • cena požadovaná

Na tomto příběhu co pospal Pavča je něco špatně a nebo je něco jinak. Prostě vím za kolik a a co jsem nakupoval před deseti, patnácti lety a co nakupuji a hlavně za kolik dnes.

Je zde hodně proměnných a domnívat se, že když půdu například do Alo Diamonds a nabídnu jim k výkupu moje diamanty co držím deset let proto, abych vydělal je hodně naivní

Ceny s samozřejmě nakupují něco pod Rappaport a záleží na tom od  koho, kdy a kolik ?

Stále jsem přesvědčen o tom a mohu to soukromě nevěřićím tomášům dokázat, že ty ceny zlata i diamantů rostou přesně tak jsem napsal tady ve vlákně, před cca třemi dny.

Že si sem chodí někdo občas honit triko a nemá v bance v kisně ani zlato a ani diamanty je jasná věc a je to proto, že nemá ( neměl) vědomosti a vstupní kapitál proto, aby měl z jednoho investovaných sta tisíc před dvanácti lety, nyní tři sta tisíc. Proto je samozřejmě lepší tady zbytečně čeřit vodu. :-)

Jen chci jednoznačně podotknout, že proto abych si slušně vydělal na zlatě a diamantech nemusím hledat  hejla, ale naopak můj zákazník je dlouhodobě spokojený oproti běžným cenám v obchodě například s hotovými diamantovými šperky.

Odesláno

Když z procesu investice oloupeme všechna ta líbivá slůvka, tak skutečně to není nic jiného než nadhodnocení zboží a znehodnocení peněz. Říkat tomu můžeme jakkoliv, můžeme to zabalit do hezkých slov a teorií, ale to nic nemění, v jádru je stále toto. A hledat na něčem takovém morálnost jde dost těžko. Samozřejmě nikdo nepřizná, že je to šubání hejlů, kteří to musejí zaplatit (ať už dobrovolně, nebo nedobrovolně, a s jakýmkoliv cílem, třeba to za čas nahdodnotit, pardon, využít růstu cen, a oškubat  něko dalšího, pardon, získat dalšího investora). I když něčemu, co dělají všichni a na čem se všichni shodli, že dělat budou, nelze vlastně vyčítat amorálnost.

A je zajímavé pozorovat, jak všichni usilovně hledají očištění této činnosti. Ano, je to naprosto čisté. Stejně jako nakupovat zlato v zastavárně.

Odesláno

A velmi vtipné na tomhle systému je, že ho dělají všichni a všichni se shodli, že je to v naprostém pořádku, správné a čestné a budou ho dělat... ale jen trošku :)

Když se ve stádě objeví někdo, kdo to chce dělat víc (napálí si ceny, úroky,...), hned je hajzl, svině a nemorální. :D

Odesláno

Karlos, ty jsi světovej ... Ty snad nemůžeš reálně ani existovat ... Ty budeš asi METRIX ...

Všichni žijeme v bludu, ty jsi pastýř ...

Pokud přijmu teorii, že jsi živá osoba - jak můžeš vyjít ven mezi ty gaunery a nechat se voškubat - nedávno jsem viděl, že se zdražilo máslo a pečivo... Dokonce i voda a elektřina šla nahoru- neustále tě někdo škube...

Jen doufám, že nepracuješ ve školství, kde se ZASE budou zvyšovat mzdy - tedy někdo bude učiteli oškubán.

A to bys TY (doufám) nikdy nepřipustil!!!

Odesláno

Karle, Karle ....... :-) tady to asi nema cenu. Bydlis ve svem? nebo te nekdo skube ? :-) Cele lidstvo je z neceho zivo, nekdo dela chleba, nekdo skube lidi v taxiku a nekdo roky drel aby koupil nemovitost ktera ho na stari zabezpeci skubanim najemniku .... Debata o dobrych a zlych ..... Ale ono to je kazdeho svobodna volba jestli jde pro pivo do kramu za 10 nebo do restaurace za 30.

Odesláno

Akoze neviete kam investovat. Ved aktualne je tu kazdy investor. Staci sa pozriet do predajneho vlakna ako sa prasi po rolexkach. To znaci jedine. Ze tu niesu ziadny srdciari a fanusikovia hodiniek (cast vynimkam) ale iba sami spekulant co caka ze ze 6k kupene suby budu mat o rok hodnotu 10k.. zaujimave ako su zrazu obycajne plechace uzasne hodinky, ktore zrazu neda z ruky lebo stoja 6k... Ale ked isli po 4k uz take uzasne neboli.. :lol2:

Odesláno

M3: Však jo, taky jsem několikrát psal, dělají to všichni, shodujeme se. Já jen popisoval systém bez omáčky, protože se tu mluvilo o někom, kdo si naivně myslel, že se peníze zhodnocují jaksi samy od sebe. A když pak zjistil jak to doopravdy je, že každé zhodnocení musí někdo další zaplatit (teď to byl on sám), tak to pro něj bylo ošklivé vystřízlivění a zůstala v něm hořká pachuť, že ho svět odrbal a někdo se na něm napakoval.

Odesláno

My teď žijeme v příznivém a blahobytném období, vše roste, prodá se všechno a skutečně to vypadá, že se vše zhodnocuje úplně samo a sluníčkově. Přitom nějakých deset let zpátky to místy vypadalo obráceně a takových "diamantových známých", kterým v ruce zůstal Černý Petr, byly mraky.

Odesláno

Karlos je úsměvný a chtěl bych ho mít jako zaměstnance ve firmě, protože takový člověk by nikdy nechtěl přidat peníze, protože by tím mě, jako zaměstnavatele, oškubal. Více takových lidí!!! Ale v reálném životě to bude asi jinak a také oškube kdekoho, protože jinak by těžko přežil, je to jen póza a slovíčkaření a nechuť uznat, že věci běží trochu jinak, než to nešťastně popsal a teď neví, jak z toho tak nějak "se ctí" vycouvat...

Zítra jdu k tomu známému, o kterém jsem psal na návštěvu, a tak se pozeptám na podrobnosti jeho obchodu neobchodu s diamanty a dám sem info.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...