Přejít na obsah

Nautilus L.E.

Doporučené příspěvky

Odesláno

u me po animaci otocka :) jsem pro D

byt to rychlejsi a plynulejsi pohyb, tak by jednoznacne vedlo Bcko.

Animace kazdopadne super, diky za ne

• Odpovědi 2,2tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď
Odesláno
  V 16. 6. 2011 v 11:35, 'simon_magus' napsal:

u me po animaci otocka :) jsem pro D

byt to rychlejsi a plynulejsi pohyb, tak by jednoznacne vedlo Bcko.

Animace kazdopadne super, diky za ne

Ale ta animace je teď imho špatně, pohyb má být rozdělen do 4? úseků za sekundu.
Odesláno

Čím se dýl koukám na ty animace, tak jsem tím víc v háji. Nejhorší je, když má člověk možnost výběru. Varianta B mě připomína, jak tu někdo už napsal, silně dětskej větrník z poutě. Varianta D mi ten ventilátor z brazilskýho bordelu připomíná mín. Přehodnocuji své hlasování a dám asi za D. Už proto, že mi to připadá míň divočejší.

Odesláno

Zůstavám u "B" a to i z toho důvodu, že pokud by se ve finále nepodařila výroba vrtule plastická, ale jen rovina, tak varianta "B" bude narozdíl od varianty "D" aspoň trošku připomínat šroub.

Varianta "D" bude pak vypadat jen jako točící se kříž.

Odesláno
  V 16. 6. 2011 v 11:29, 'ricous' napsal:

No udělaly by se dva až čtyři návrhy, zahlasovalo by se a hotovo, jelo by se dál. V minulém vláknu si dal tuším tři, jen se u nich klasicky nehlasovalo. Když máme ten čas...

V 16. 6. 2011 v 11:30, 'NIGHTinGALE' napsal:

Já bych tam nechal jenom to N a maličko ho zvýraznil.

Nápis kolem mimostředky je O.K.

Vidite, a ja zase chci napis Nautilus, uz jsem to nekde psal, tu ponorku jsem si predstavoval, ta byla v tech klukovskych snech. Mobilis in mobili mi v detsvi nerikalo vubec nic.

Jak pisu, pokud to neni nejak vyrazne proti vasi predstave, nechme to byt, je to decentni, je tam vse. Je nas tady 33 a nedohodnem se.

Odesláno
  V 16. 6. 2011 v 11:45, 'Baker' napsal:

gougy, musis to cist nekde odtud, ne jenom konec.

jaj, prepáč - když to je tak dynamické vlákno, až se toho děsím :)

(je prima, když to na fóru zase po dlouhé době něčím žije)

Odesláno
  V 16. 6. 2011 v 11:29, 'NIGHTinGALE' napsal:

Ještě k těm diskuzím o tom, jak vypadaly kdysi lopatky lodního šroubu.

Na fotce je legendární parník RMS Olympic (jeho sesterské lodě byly Titanic a Britannic).....

Jo tak přesně tak jsem si původně představoval, že vrtulka bude vypadat. U té čtyřlisté tohoto tvaru by to nevypadalo ani jako větrák z hospody, ani jako dětský větrníček z pouti. Každého na první pohled napadne vrtule lodního šroubu. To by se mi líbilo asi nejvíce.
Odesláno
  V 16. 6. 2011 v 11:50, 'Baker' napsal:

Vidite, a ja zase chci napis Nautilus, uz jsem to nekde psal, tu ponorku jsem si predstavoval, ta byla v tech klukovskych snech. Mobilis in mobili mi v detsvi nerikalo vubec nic.

Jak pisu, pokud to neni nejak vyrazne proti vasi predstave, nechme to byt, je to decentni, je tam vse. Je nas tady 33 a nedohodnem se.

No nejde ani tak na dohodnutí se, jako na výběru většiny z různých návrhů. O tom snad budou i další ankety tady. Ale na druhou stranu - kdyby si udělal návrh jen ty, dal k dispozici ostatním, jestli je chtějí, tak bysme taky nic neudělali...
Odesláno

V zásadě nemám problém ani s jednou variantou, ale už jsem někde výše psal, že ty lodní šrouby mají lopatky kulatější. Možná by stačilo u Bčka trochu zakulatit špičky lopatek.

Pokud jde o plasticitu, mám trochu zkušeností ze zlatničiny, umím si představit, že by se daly lopatky zcela mírně z původně ploché vrtule pootočit kolem své osy ručně. Při výrobě by to asi nešlo, ale u 33 ks by se to snad dalo a prostor je tam tuším na tloušťku kolem 1mm. Materiál ale musí být nějaký tvárný kov, nikoliv jako zakalené ručky...

Odesláno
  V 16. 6. 2011 v 11:29, 'NIGHTinGALE' napsal:

Ještě k těm diskuzím o tom, jak vypadaly kdysi lopatky lodního šroubu.

Na fotce je legendární parník RMS Olympic (jeho sesterské lodě byly Titanic a Britannic).

Díky NIGHTinGALE. Když neprojde B. Tak se třeba chytne toto. Za mě osobně D vůbec.
Odesláno

Varianta D? To už se tam rovnou může dát ta vrtule z Hamiltonů. Mně to teda lodní šroub neevokuje ani náhodou. Jak píše pevo, zakulacení špiček by to dost možná vyřešilo.

Odesláno

To ne že bych se chtěl do návrhů nějak s.át, ale Bakerovi už z toho musí hučet v hlavě, tak jen pro představu, jak jsem to myslel....

post-12310-062087700 1308241137.jpg

Odesláno
  V 16. 6. 2011 v 16:19, 'pevo' napsal:

To ne že bych se chtěl do návrhů nějak s.át, ale Bakerovi už z toho musí hučet v hlavě, tak jen pro představu, jak jsem to myslel....

Dle mě trefa do černého. Toto je velice pěkné. Díky
Odesláno
  V 16. 6. 2011 v 19:23, 'pevo' napsal:

To ne, ale se zájmem jsem to pročet. To tedy doufám, že se pohybujeme na reálnějších základech...

Na reálných základech se určitě pohybujeme. Je ale pravda, že výroba plastické vteřinovky je zatím spíše neznámou a mám z její realizace největší obavu.
Odesláno
  V 16. 6. 2011 v 19:44, 'pavča' napsal:

Pánové, mějme na paměti větu, kterou Baker uvedl v úvodu vlákna:

"Jinak stale plati ma posledni veta, kterou jsem napsal na zacatku ... pokud to nevyjde, tak si aspoň zablbnem :) ".

Už jen toto se mi líbí, přece všichni cítíme, jak je příjemné se o něčem, jako je návrh hodinek (byť, jak je vidět, dle někoho třeba laický, vždyť jsme nakonec jen "skupinka agilních jedinců") bavit a nad něčím přemýšlet a hledat podklady, atd. Nekažme si to, třeba to vyjde a budou z toho zajímavé hodinky. A pokud to cestou někdo z nějakého důvodu vzdá, tak se alespoň na něčem zaujatě podílel a doma nezlobil manželku.

Připíchnout jako první příspěvek na každé straně vlákna.. ;)
Odesláno
  V 16. 6. 2011 v 20:18, 'Luk' napsal:

Na reálných základech se určitě pohybujeme. Je ale pravda, že výroba plastické vteřinovky je zatím spíše neznámou a mám z její realizace největší obavu.

Ani placatá by nebyla úplně blbá. Navíc si myslím, že pokud bude tvarově správně vyražená placka na dostatečně vysokém krčku (doufám, že se vyjadřuju srozumitelně), dá se plastičnost vážně celkem lehce dohonit ručním zkroucením lopatek.

Odesláno
  V 17. 6. 2011 v 5:32, 'honza71' napsal:

....... Btw ten pevův pokus o zaoblení listů je myslím dost povedený. ;)

Velmi povedený, je to něco mezi B a D a nepřipomíná to ani větrák ani větrníček, bylo by asi dobré vzít ho v úvahu. Podle méno názoru je to nejhezčí řešení!

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...