pevo Odesláno 30. září 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září 2011 Díky za info. Jsem zvědav! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zekon7302 Odesláno 1. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. října 2011 to chcete skončit na 30 kusech?,jsem magor do tlačítek,počkám si nějaký ten rok až vyrobíte něco v chronu,jinak krásny projekt,mooooc by se mi líbily Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jdx Odesláno 1. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. října 2011 Takže aktuální seznam: 1. sect 2. grga_pitic 3. pevo 4. ava 5. lukin_ova 6. habadej 7. honza71 8. pikec 9. tenge 10. kleofash 11. igor261069 12. flagolo 13. funf5 14. vikhra 15. vlasta66 16. Radim01 17. Skipi 18. francin 19. Saturnax 20. DuVen 21. ferrycz 22. Michal_R 23. cody 24. mrakodrap 25. gougy 26. mmako 27. kejklik 28. Vlcak 29. saida 30. Bert ---------------- Nahradnici 1. organic 2. jdx Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marty35 Odesláno 3. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. října 2011 Tak to ještě zkusím, aktualizace.... 1. sect 2. grga_pitic 3. pevo 4. ava 5. lukin_ova 6. habadej 7. honza71 8. pikec 9. tenge 10. kleofash 11. igor261069 12. flagolo 13. funf5 14. vikhra 15. vlasta66 16. Radim01 17. Skipi 18. francin 19. Saturnax 20. DuVen 21. ferrycz 22. Michal_R 23. cody 24. mrakodrap 25. gougy 26. mmako 27. kejklik 28. Vlcak 29. saida 30. Bert ---------------- Náhradníci 1. organic 2. jdx3. Marty35 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radim01 Odesláno 4. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. října 2011 Mám dotaz: dno bude leštěné, nebo tak jak je nafoceno - pískované?? Já bych raděj leštěné, ale jestli to něčemu vadí..... R Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pevo Odesláno 5. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. října 2011 Když jsem dnes viděl fotky těch GGGS od mrakodrapa, tak jsem si říkal, že jsme se měli nad kusem bronzu taky zamyslet. Vypadá fakt verneovsky! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tenge Odesláno 5. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. října 2011 a změna matroše na pouzdro by byla nějak extrémně náročná? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vlcak Odesláno 6. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. října 2011 Upozorňuji, že Nautilus byl z oceli. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gougy Odesláno 6. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. října 2011 Upozorňuji, že Nautilus byl z oceli. No a co? Byl taky na elektřinu a přesto jsme bateriový pohon ani na sekundu nepřipustili do diskuze Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Baker Odesláno 6. října 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 6. října 2011 Když jsem dnes viděl fotky těch GGGS od mrakodrapa, tak jsem si říkal, že jsme se měli nad kusem bronzu taky zamyslet. Vypadá fakt verneovsky! Zamyslet se muzeme, ale pokud to nejsme schopni vyrobit, tak se neda nic delat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vlcak Odesláno 6. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. října 2011 Přemýšlím, co bychom mohli dát k hodinkám jako součást balení. Zatím jsem postahoval pár obrázků a jen tak dal dohromady přiložené PDF. Co vy na to? Jaké máte komentáře, návrhy na přílohu, balení, krabičku. Já bych byl pro dřevěný box - i kdyby to mělo zvednout cenu a nějaké obdobné informace o životě Julese Verna - toto staženo z Wikipedie. Bibliografie jeho románů ze série Podivuhodné cesty. Ty přiložené jsem už trochu doplnil z více zdrojů. Je obdivuhodné jak plnil smlouvu s Hetzelem a opravdu ročně publikoval dva svazky (někdy i tři) a to až do své smrti. PDF ( 9MB ) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gougy Odesláno 6. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. října 2011 Přemýšlím, co bychom mohli dát k hodinkám jako součást balení. Zatím jsem postahoval pár obrázků a jen tak dal dohromady přiložené PDF. Co vy na to? Jaké máte komentáře, návrhy na přílohu, balení, krabičku. Já bych byl pro dřevěný box - i kdyby to mělo zvednout cenu a nějaké obdobné informace o životě Julese Verna - toto staženo z Wikipedie. Bibliografie jeho románů ze série Podivuhodné cesty. Ty přiložené jsem už trochu doplnil z více zdrojů. Je obdivuhodné jak plnil smlouvu s Hetzelem a opravdu ročně publikoval dva svazky (někdy i tři) a to až do své smrti. To PDFko je príííma, akorát kde jsou autorská práva (nevyznám se) na text a obrázky Jinak se mi děsně líbí zaznačení cesty Nautilusu na mapě - pokud by nedopadlo dýnko dobře se současným návrhem, bohatě by mi stačila jen ta "čára", co by vypadala jako rýha bez významu,ale přitom by v sobě měla zásadní informaci.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sect Odesláno 6. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. října 2011 Já bych se vykašlal na nóbl balení. I tak budeme rádi, když se vlezeme do původní ceny, případné peníze ušetřené za krabičky a letáčky bych radši dal přímo do hodinek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gougy Odesláno 6. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. října 2011 Já bych se vykašlal na nóbl balení. I tak budeme rádi, když se vlezeme do původní ceny, případné peníze ušetřené za krabičky a letáčky bych radši dal přímo do hodinek. Zcela jistě vyměním krabici za antireflex (na straně druhé je to dobrý upgrade pro ty, co by rádi komplet, ale je zbytečné to řešit před finishem samotných hodinek) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Michal_R Odesláno 6. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. října 2011 Ja jsem naopak pro kvalitni krabicku, pasek a brozurku. Myslim, ze to k tomu patri a dela to celkovy dojem z hodinek nejen pri predavani. Ale nenutil bych to kazdemu, pouze jako volitelne prislusenstvi. PDFko od Vlcaka se mi libi. Jeste bych tam pridal info o hodinkach a chronomagu. Copyright bych neresil, protoze se jedna o uzavrenou malou skupinu lidi a ne o verejnou zalezitost. Jinak tyhle hodinky s motivem Nema me dostaly a uz jsem si kvuli nim sehnal prvni ceske vydani 20 000 mil pod morem z roku 1877. Je dost zajimave porovnavat dobovy preklad a vubec tehdejsi jazyk s tim dnesnim :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tenge Odesláno 6. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. října 2011 to mi řekni, kde jsi sehnal tohle vydání..Jinak to PDFko není špatný...já popravdě budu nadšený už jen z těch hodinek..když bude antireflex, tak super..když ne, tak to přežiju..když bude krabice a další fíčury, tak pohoda..když nebude, tak se z toho nesložím.. tož asi tak.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VS Odesláno 6. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. října 2011 to mi řekni, kde jsi sehnal tohle vydání.. Třeba tady http://kramerius.nkp.cz/kramerius/MShowUnit.do?id=6579 Fakt stojí za přečtení. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vlcak Odesláno 7. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. října 2011 Jelikož jsem při tvorbě mapy narazil v knize na několik nesrovnalostí - v souřadnicích i v datech, hodil by se mi odkaz na původní francouzský originál. Nemá někdo link ať jej nemusím lovit? Přes víkend ho zkusím případně pohledat. Mám překlad pana Václava Netušila 1961, 1966. On si Verne zřejmě s daty moc hlavu nelámal. Příběhy Dvacet tisíc mil pod mořem a Taluplného ostrova se odehrávají ve stejné době (první 1866-1868, druhý 1865-1869). Ačkoliv příběhem kapitána Nema je mezi nimi 16 let. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Leclerc Odesláno 7. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. října 2011 Třeba tady nebo tady. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Klotzman Odesláno 7. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. října 2011 Je obdivuhodné jak plnil smlouvu s Hetzelem a opravdu ročně publikoval dva svazky (někdy i tři) a to až do své smrti. Pro upřesnění - svazkem nebyla míněna celá kniha, ale právě jen jeden "svazek", tedy jedna část. Většina verneovek se skládá ze 3 až 4 svazků, takže to neznamená, že musel ročně nadrtit 3 kompletní knihy. Na druhé straně by i toho byl zřejmě schopen, protože měl nadpsáno na několik let dopředu a díky tomu mohly nové knihy vycházet ještě pár let po jeho smrti, i když někteří odborníci tyhle posmrtné (apokryfní) verneovky neuznávají za součást Verneova díla. Hlavně z důvodu (přiznaného) spoluatorství Verneova syna Michela. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Archivováno
Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.