Přejít na obsah

Nautilus L.E.

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 2,2tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Takže aktuální seznam:

1. sect

2. grga_pitic

3. pevo

4. ava

5. lukin_ova

6. habadej

7. honza71

8. pikec

9. tenge

10. kleofash

11. igor261069

12. flagolo

13. funf5

14. vikhra

15. vlasta66

16. Radim01

17. Skipi

18. francin

19. Saturnax

20. DuVen

21. ferrycz

22. Michal_R

23. cody

24. mrakodrap

25. gougy

26. mmako

27. kejklik

28. Vlcak

29. saida

30. Bert

----------------

Nahradnici

1. organic

2. jdx

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to ještě zkusím, aktualizace....

1. sect

2. grga_pitic

3. pevo

4. ava

5. lukin_ova

6. habadej

7. honza71

8. pikec

9. tenge

10. kleofash

11. igor261069

12. flagolo

13. funf5

14. vikhra

15. vlasta66

16. Radim01

17. Skipi

18. francin

19. Saturnax

20. DuVen

21. ferrycz

22. Michal_R

23. cody

24. mrakodrap

25. gougy

26. mmako

27. kejklik

28. Vlcak

29. saida

30. Bert

----------------

Náhradníci

1. organic

2. jdx

3. Marty35

Odkaz ke komentáři

Přemýšlím, co bychom mohli dát k hodinkám jako součást balení. Zatím jsem postahoval pár obrázků a jen tak dal dohromady přiložené PDF. Co vy na to? Jaké máte komentáře, návrhy na přílohu, balení, krabičku.

Já bych byl pro dřevěný box - i kdyby to mělo zvednout cenu a nějaké obdobné informace o životě Julese Verna - toto staženo z Wikipedie. Bibliografie jeho románů ze série Podivuhodné cesty.

Ty přiložené jsem už trochu doplnil z více zdrojů. Je obdivuhodné jak plnil smlouvu s Hetzelem a opravdu ročně publikoval dva svazky (někdy i tři) a to až do své smrti.

PDF ( 9MB )

Odkaz ke komentáři

Přemýšlím, co bychom mohli dát k hodinkám jako součást balení. Zatím jsem postahoval pár obrázků a jen tak dal dohromady přiložené PDF. Co vy na to? Jaké máte komentáře, návrhy na přílohu, balení, krabičku.

Já bych byl pro dřevěný box - i kdyby to mělo zvednout cenu a nějaké obdobné informace o životě Julese Verna - toto staženo z Wikipedie. Bibliografie jeho románů ze série Podivuhodné cesty.

Ty přiložené jsem už trochu doplnil z více zdrojů. Je obdivuhodné jak plnil smlouvu s Hetzelem a opravdu ročně publikoval dva svazky (někdy i tři) a to až do své smrti.

To PDFko je príííma, akorát kde jsou autorská práva (nevyznám se) na text a obrázky :(

Jinak se mi děsně líbí zaznačení cesty Nautilusu na mapě - pokud by nedopadlo dýnko dobře se současným návrhem, bohatě by mi stačila jen ta "čára", co by vypadala jako rýha bez významu,ale přitom by v sobě měla zásadní informaci..

Odkaz ke komentáři

Já bych se vykašlal na nóbl balení. I tak budeme rádi, když se vlezeme do původní ceny, případné peníze ušetřené za krabičky a letáčky bych radši dal přímo do hodinek.

Zcela jistě vyměním krabici za antireflex :)

(na straně druhé je to dobrý upgrade pro ty, co by rádi komplet, ale je zbytečné to řešit před finishem samotných hodinek)

Odkaz ke komentáři

Ja jsem naopak pro kvalitni krabicku, pasek a brozurku. Myslim, ze to k tomu patri a dela to celkovy dojem z hodinek nejen pri predavani. Ale nenutil bych to kazdemu, pouze jako volitelne prislusenstvi.

PDFko od Vlcaka se mi libi. Jeste bych tam pridal info o hodinkach a chronomagu. Copyright bych neresil, protoze se jedna o uzavrenou malou skupinu lidi a ne o verejnou zalezitost.

Jinak tyhle hodinky s motivem Nema me dostaly a uz jsem si kvuli nim sehnal prvni ceske vydani 20 000 mil pod morem z roku 1877. Je dost zajimave porovnavat dobovy preklad a vubec tehdejsi jazyk s tim dnesnim :-)

Odkaz ke komentáři

to mi řekni, kde jsi sehnal tohle vydání..

Jinak to PDFko není špatný...já popravdě budu nadšený už jen z těch hodinek..když bude antireflex, tak super..když ne, tak to přežiju..když bude krabice a další fíčury, tak pohoda..když nebude, tak se z toho nesložím..

tož asi tak..

Odkaz ke komentáři

Jelikož jsem při tvorbě mapy narazil v knize na několik nesrovnalostí - v souřadnicích i v datech, hodil by se mi odkaz na původní francouzský originál. Nemá někdo link ať jej nemusím lovit? Přes víkend ho zkusím případně pohledat.

Mám překlad pana Václava Netušila 1961, 1966.

On si Verne zřejmě s daty moc hlavu nelámal. Příběhy Dvacet tisíc mil pod mořem a Taluplného ostrova se odehrávají ve stejné době (první 1866-1868, druhý 1865-1869). Ačkoliv příběhem kapitána Nema je mezi nimi 16 let.

Odkaz ke komentáři

Je obdivuhodné jak plnil smlouvu s Hetzelem a opravdu ročně publikoval dva svazky (někdy i tři) a to až do své smrti.

Pro upřesnění - svazkem nebyla míněna celá kniha, ale právě jen jeden "svazek", tedy jedna část. Většina verneovek se skládá ze 3 až 4 svazků, takže to neznamená, že musel ročně nadrtit 3 kompletní knihy. Na druhé straně by i toho byl zřejmě schopen, protože měl nadpsáno na několik let dopředu a díky tomu mohly nové knihy vycházet ještě pár let po jeho smrti, i když někteří odborníci tyhle posmrtné (apokryfní) verneovky neuznávají za součást Verneova díla. Hlavně z důvodu (přiznaného) spoluatorství Verneova syna Michela.
Odkaz ke komentáři

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...