Karlos Odesláno 20. května 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. května 2012 já tam tu fotku prostě nedám, tak snad pujde video Taky ho ještě jednou zkopíruju. Ach jo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kutilprim Odesláno 20. května 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 20. května 2012 (upraveno) Se zas tak moc nestalo Kdybys sem radši hodil nějaké fotky k tématu. Upraveno 20. května 2012 uživatelem kutilprim Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 20. května 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. května 2012 Když já teď žádný roskopky nemám. O jedněch vím, musím se na ně někdy poptat...Ale fotku k tématu přidat můžu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dr.Gaga Odesláno 21. května 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. května 2012 Tak jsem nakonec také jedny zdědil... Jsem v klubu! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kutilprim Odesláno 23. května 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 23. května 2012 Tak jsem nakonec také jedny zdědil... Jsem v klubu! A fotečka by nebyla ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dr.Gaga Odesláno 24. května 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. května 2012 Za měsíc. Teď jsem ve Švédsku, hodinky jsem nechal v Praze. Jsou perfektně funkční, mají rozkrosený ciferník, který se mi podařilo trochu vyčistit, takže tam ty černé čáry od vlasovek nejsou vidět. Jinak slušné pouzdro - prý stříbrné... Hmmm, těžko říct, spíš alpaka. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chosé24 Odesláno 25. května 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. května 2012 (upraveno) Propadnul jsem kouzlu těchto jednoduchých a však docela přesných hodinek. Začal jsem je trochu sbírat. Výrobců je však strašné množství, tak by mě zajímalo v jakém provedení se vyráběly. Pokud by jste si někdo našel čas udělal pár fotek těch svých, by bych moc rád. Děkuji No je to tady už starší ,ale stále akuální jak vidno .Těch provedení byla a variací celá řada at už ptáček v kleci,s kyvadélkem na číseníku,stolní,digitálky ,polodigitálky,normální,...poudra stříbro.alpaka,mosaz,tula. číselníky jen signo nebo vlak,tramvaj atd a tak podobně.Zapoměl jsem s centrálkou,ale bude toho víc. Že se rozkopkám říká značka zahod pravověrný /nebo naozajstný/ zběratel si myslý své.Je to měsíc dělal jsem rozkopky pro člověka ,který mi řekl ,že ty hodinky prodělaly celou cestu sibiřskou magistrálou až domu s jeho pradědou.To pak člověk prostě musí.Kdo opravuje takové hod. ví,že nestačí opravit jen zlomenou kotvu /např/.Co se týče přesnosti hodinek doporučuji digitálky,ale jako milovník starejch kapsáču bych dal přednost kapes. pánským dřevěným hodinkám z býv. SSSR které bohužel nemám. no jasně myslí... Upraveno 25. května 2012 uživatelem Chosé24 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
speedmaster1 Odesláno 28. května 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. května 2012 Krásná sbírka, tohle video jsem tu už někde viděl. tuhle sbírku jsem skládal 15 let, ale neni kompletní. hodně jsem jich prodal z fin. důvodů a změny sběratelské strategie. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kutilprim Odesláno 28. května 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 28. května 2012 tuhle sbírku jsem skládal 15 let, ale neni kompletní. hodně jsem jich prodal z fin. důvodů a změny sběratelské strategie. Já si dělám podobnou sbírku, ale roskopfky v tomto provedení jsou docela drahé oproti běžným typům. Proto kupuju jen hodinky v rozsahu mých finančních možností, takže většinou poškozené a nefunkční. Do budoucna plánuju jejich opravu. Nejčastějším problémem je absence skel, rámečků a také poškozené ciferníky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rango Odesláno 18. října 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. října 2012 Pripajam par fotiek trojplastovych Roskopfiek v nie prave najlepsom stave, ale maju podla mna zaujimavy cifernik a "logo" okridleneho kona - nevie niekto kto taky znak pouzival?Napriklad ako okridlene koleso mali zelezniciari, ci nahodou toho kona nepouzivalo nejake ine remeslo ako svoj znak? Alebo je to tam len tak na okrasu? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
speedmaster1 Odesláno 18. října 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. října 2012 hodinky roskopf a jejich odrůdy sbírám zhruba 15 let a dost mi toho prošlo rukama. kdo řiká že jsou to špatný hodinky, ten se plete. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
speedmaster1 Odesláno 18. října 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. října 2012 Pripajam par fotiek trojplastovych Roskopfiek v nie prave najlepsom stave, ale maju podla mna zaujimavy cifernik a "logo" okridleneho kona - nevie niekto kto taky znak pouzival?Napriklad ako okridlene koleso mali zelezniciari, ci nahodou toho kona nepouzivalo nejake ine remeslo ako svoj znak? Alebo je to tam len tak na okrasu? jeden starej pán hodinář mi kdysi řikal, že okřídlený kolo, mašinka atd. byla jen nevázaná reklama na železnici /značka přesnosti / dneska to zní hloupě, ale před 100 a více lety byl projíždějící vlak někde za barákem vodítko k dost přesnému určení času, většina obyč. lidí totiž nosila v kapse cylindrovky a ty chodí ještě mnohem hůř než roskopf. je to ale nepotvrzená informace. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rango Odesláno 18. října 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. října 2012 Moc pekna zbierka...a tento typ ciferniku bol teda u Roskopfu asi oblubeny ako tak pozeram Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
speedmaster1 Odesláno 19. října 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. října 2012 Moc pekna zbierka...a tento typ ciferniku bol teda u Roskopfu asi oblubeny ako tak pozeram v letech 1900-1915 se puntíkaté tzv. bosusové číselníky dělaly celkem běžně a ne jen u hodinek roskopf. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 19. října 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. října 2012 Sbírka nádherná, to se ti povedlo. Paráda. Ty ciferníky jsou velice zajímavě zdobené a když se tak na to dívám, tak si říkám jak je možné, že to tenkrát frkali do levnějších hodinek a dnes by to nikdo nedokázal ani napodobit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chosé24 Odesláno 20. října 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. října 2012 jeden starej pán hodinář mi kdysi řikal, že okřídlený kolo, mašinka atd. byla jen nevázaná reklama na železnici /značka přesnosti / dneska to zní hloupě, ale před 100 a více lety byl projíždějící vlak někde za barákem vodítko k dost přesnému určení času, většina obyč. lidí totiž nosila v kapse cylindrovky a ty chodí ještě mnohem hůř než roskopf. je to ale nepotvrzená informace. Jj.Pokud ty cylindrovky nemaj "rubin cylinder". Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
speedmaster1 Odesláno 20. října 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. října 2012 Jj.Pokud ty cylindrovky nemaj "rubin cylinder".tak těch bylo opravdu hodně málo, a je to úplně jiná cenová kategorie Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kutilprim Odesláno 20. října 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 20. října 2012 hodinky roskopf a jejich odrůdy sbírám zhruba 15 let a dost mi toho prošlo rukama. kdo řiká že jsou to špatný hodinky, ten se plete. Krásná sbírka, prostě nádhera. A všechny kousky v super stavu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kutilprim Odesláno 20. října 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 20. října 2012 Jj.Pokud ty cylindrovky nemaj "rubin cylinder". Sice to do tohohle vlákna moc nepatří, ale nebylo by foto ? Já takový strojek ještě neviděl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kutilprim Odesláno 20. října 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 20. října 2012 Pripajam par fotiek trojplastovych Roskopfiek v nie prave najlepsom stave, ale maju podla mna zaujimavy cifernik a "logo" okridleneho kona - nevie niekto kto taky znak pouzival?Napriklad ako okridlene koleso mali zelezniciari, ci nahodou toho kona nepouzivalo nejake ine remeslo ako svoj znak? Alebo je to tam len tak na okrasu? Taky pěkný kousek, škoda toho ciferníku. Zatím jsem ještě neviděl tuhle barevnou kombinaci ciferníku s tímto logem. No, ale já toho ještě neviděl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se