mmako Odesláno 2. července 2011 Nahlásit Odesláno 2. července 2011 (upraveno) Ahoj všem majitelům Archimede Pilot v libovolné verzi - a hned stručný dotaz. Dostaly se mi do rukou Archimede Pilot H (42mm, bez loga výrobce na ciferníku) a co mě dost vyděsilo je luminiscence. Na spoustě míst na fóru je souvislost potisku, provedení lumi a celkové zpracování u Archimede upřednostňováno před Steinhartem. V mém případě se to ovšem má tak, že ručky svítí řádově víc, než ciferník. Ten víceméně "vadne" před očima, lumi vrstva je výrazně tenká, dost nesouvislá (při pohledu na světle se zdá OK, potmě jsou vidět místa, kde prosvítá ciferník) a celkově taková smutná... Pokud položím vedle Archimede Pilot S (36mm), tak ty mají ten potisk vyrovnanější, ručky vs. ciferník na stejné úrovni, potisk ciferníku se mi zdá výrazně lepší :-( Pokud hodím vedle Steinharty, není se vůbec o čem bavit :-(( (ano, je to větší ciferník, silnější vrstva atp. - ale přesto) Takže ten dotaz - je to normální vlastnost tohoto modelu, nebo se něco nepovedlo? Upraveno 2. července 2011 uživatelem mmako
Návštěvník ?po Odesláno 2. července 2011 Nahlásit Odesláno 2. července 2011 Steinharty jsem měl tak krátce, že jsem je ani nefotil, ale u archimede mi to jako vyložený prů.ser nepřijde - viděl jsem i horší lumi
mmako Odesláno 2. července 2011 Autor Nahlásit Odesláno 2. července 2011 Bohužel v mém případě to vypadá takto: Vlevo Archimede Pilot S, vpravo Archimede Pilot H. Oboje hodinky cca minutu pod lampičkou, potom foceno v absolutní tmě asi o minutu později. Histogram upravený "tak akorát", aby se nic nepřepálilo. Nemůžu se zbavit dojmu, že někdo v BRD udělal chybu :-(
mmako Odesláno 2. července 2011 Autor Nahlásit Odesláno 2. července 2011 Ještě upřesnění - nepotřebuju, aby to svítilo jak Nardiny, na těch je přeci jenom milimetrová vrstva. Ale co mě deptá, je ten rozdíl mezi ručkami a ciferníkem. Ty ručky z toho trčí a za tím je tak nějak divně poplivaný ciferník semtam kouskem svítící barvy :-( Za pár minut je ciferník temný jak noc, ručky drží... Přitom z těch druhých je vidět, že to umí i jinak...
Keves Pavol Odesláno 2. července 2011 Nahlásit Odesláno 2. července 2011 Ahoj obavam sa ze sudruhovia v nemeckej spolkovej republiky niekde spravili chybu. Mam Archimede pilot XLH, cestujem po celom slovensku a noci ked sa niekedy zobudim, tak svietia ako námorny majak. prave ja som prijemne prekvapený silnou svietivostou tohto modelu
skalis Odesláno 2. července 2011 Nahlásit Odesláno 2. července 2011 Luminiscence u Archimede Pilot obecne neni zadna velka slava, ale da se to. Pritelkyne Pilot XLA jsou ok, sviti rucky i ciselnik podobne a slusne. Moje Pilot Chrono - sviti rucky, ciselnik mene a oboji mene nez zminene XLA.
romano Odesláno 5. července 2011 Nahlásit Odesláno 5. července 2011 (upraveno) Aj ja teda svojou troškou prispejem.No mne sa nezda,že by bolo málo lumi a svietia parádne tiež sú to pitot H.Asi záleží od kusu,ale výrobný postup by mal byť rovnaký tak neviem. Upraveno 5. července 2011 uživatelem romano
bandicoot Odesláno 5. července 2011 Nahlásit Odesláno 5. července 2011 Nesvítící pilotky jsou blbost. Řešil bych to.
Ronin13 Odesláno 17. července 2011 Nahlásit Odesláno 17. července 2011 Ptal jsi se prodejce, nebo přímo napsal mail do továrny?
kubson Odesláno 18. července 2011 Nahlásit Odesláno 18. července 2011 V 2. 7. 2011 v 9:18, 'mmako' napsal: Ještě upřesnění - nepotřebuju, aby to svítilo jak Nardiny, na těch je přeci jenom milimetrová vrstva. Ale co mě deptá, je ten rozdíl mezi ručkami a ciferníkem. Ty ručky z toho trčí a za tím je tak nějak divně poplivaný ciferník semtam kouskem svítící barvy :-( Za pár minut je ciferník temný jak noc, ručky drží... Přitom z těch druhých je vidět, že to umí i jinak... zařídíme výměnu ciferníku, prosím ozvěte se na mail
Kalifx Odesláno 18. července 2011 Nahlásit Odesláno 18. července 2011 Asi bude fakt něco špatně a výměna cifru to vyřeší. Moje bývalý háčka svítily jaksviňa. Tohle je po chvilkovým nasvícení přiblblou stolní lampičkou a ještě je to jenom v polotmavý místnosti...
mmako Odesláno 19. července 2011 Autor Nahlásit Odesláno 19. července 2011 V 17. 7. 2011 v 9:53, 'Ronin13' napsal: Ptal jsi se prodejce, nebo přímo napsal mail do továrny? Celé to řeším už od prvního dotazu se Zdeňkem a Jakubem (chronoshop.cz) - mohu říct, že velmi profesionálně a uspokojivě.
Ronin13 Odesláno 19. července 2011 Nahlásit Odesláno 19. července 2011 Tak to je potěšující, seriózní přístup se cení! V 19. 7. 2011 v 6:51, 'mmako' napsal: Celé to řeším už od prvního dotazu se Zdeňkem a Jakubem (chronoshop.cz) - mohu říct, že velmi profesionálně a uspokojivě.
Chorche Odesláno 19. července 2011 Nahlásit Odesláno 19. července 2011 V 19. 7. 2011 v 6:51, 'mmako' napsal: Celé to řeším už od prvního dotazu se Zdeňkem a Jakubem (chronoshop.cz) - mohu říct, že velmi profesionálně a uspokojivě. U chronoshopu bych ani nic jiného neočekával. Kéž by bylo obchodníků, jako je Kubson, více.
kubson Odesláno 19. července 2011 Nahlásit Odesláno 19. července 2011 Dneska jsem mluvil s Thomasem Icklerem, prý kontrolovoal pár pilot H u nich a ok, takže mu budu posílat nějaký náš málo svítící kus k vyjádření.
mmako Odesláno 19. srpna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 19. srpna 2011 Včera jsem si ve vile vyzvedl jiný kus, který přišel z Německa - a je to opravdu rozdíl. Takže tímto ještě jednou mockrát děkuju Zdeňkovi a Jakubovi. Perfektní přístup.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se