Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Pro prodej do Evropy a Ameriky je určen model s jinými ručkami - viz foto. Modely s ručkami výše, jak jsem uváděl, byly určeny pro Indii a Dálný Východ. 

post-23487-0-58828900-1385378977_thumb.jpg

Upraveno uživatelem lucid
Odesláno

Nevím kam to dát, tak to dám sem, ale není to moc k smíchu.

Na polském Allegru jsem narazil na falešné předělávky kapesních hodinek. Vezmou sice hezký, ale bezejmenný levný strojek, drze na něj napíšou nějaké slavné jméno, natisknou to i na ciferník a zkoušejí to prodávat za obrovské částky.

Konkrétně je tam Vacheron&Constantin a IWC, prodejce se jmenuje wiesio_klecz.

Tak kdyby někdo náhodou plánoval nějaký takový nákup, tak bacha na polské podvodníky.

http://allegro.pl/vacheron-constantin-i3717739093.html

http://allegro.pl/iwc-schaffhausen-lep-cal-52-iwc-19lig-h7-i3717876732.html

Musím říct, že se mi předělávky z kapesních hodinek moc líbí, obzvlášť s porcelánovým ciferníkem. Ale protože tomu houby rozumím, tak si radši nechám zajít chuť...

Odesláno

Tyhle falešně označený kapesní strojky jsou celkem vyjímka. Dal jsem to sem jako varování, co všechno se falšuje, právě aby si někdo nenaběhl.

Jestli si hodláš nějaké předělávky pořídit a potřebuješ poradit, klidně kdykoliv napiš, nebo si založ vlákno třeba ve vintage hodinkách. Víc hlav víc ví :)

Odesláno

Brouzdám si v mobilu po netu a přihodím na Orienty. Až doma jsem se na ně kouknul lépe a řekl bych že je to pěknej fík.

http://aukro.cz/stare-japonske-automaty-orient-sk-crystal-nos-stav-i3729208443.html

Tak pozor ne ně.

Už na těch Orientech je dvojka. Na Ebay 1600 a nikdo to nechce,tak kde je zakopaný pes???

Odesláno

Tyhle falešně označený kapesní strojky jsou celkem vyjímka. Dal jsem to sem jako varování, co všechno se falšuje, právě aby si někdo nenaběhl.

Jestli si hodláš nějaké předělávky pořídit a potřebuješ poradit, klidně kdykoliv napiš, nebo si založ vlákno třeba ve vintage hodinkách. Víc hlav víc ví :)

Tak třeba z těhle jsem úplně hotovej: http://allegro.pl/iwc-schaffhausen-1902-r-cal-53-porcelana-i3730920586.html

i když bych asi nemusel to prosklené dýnko.

Jo, založím si vlákno!

Odesláno

Jo, ty jsou nádherný a cena úmerně roste. A strojek je skutečně IWC z roku 1902, tak jak píše prodejce. Nějaký detaily k vylepšení by se možná našly, ale s tím se musí počítat.

Odesláno

Ne všichni, co chodí na aukro, chodí na eBay. Venku je to asi známo, u nás nejspíše ne... 

Ne všichni co chodí k hodinářovi s komisním prodejem chodí na aukro, ale tenhle jo.  Co kdyby to vyšlo.....  Na stránkách jednoho hodinářství v Práglu je možno koupit Omega De Ville za cca kilo, ovšem na aukru jsou úplně ty stejné (dle čísel na dokladech) za 120....  co kdyby to vyšlo?!!

Odesláno

Ne všichni co chodí k hodinářovi s komisním prodejem chodí na aukro, ale tenhle jo.  Co kdyby to vyšlo.....  Na stránkách jednoho hodinářství v Práglu je možno koupit Omega De Ville za cca kilo, ovšem na aukru jsou úplně ty stejné (dle čísel na dokladech) za 120....  co kdyby to vyšlo?!!

Každá věc má svého "kupce". :)

Odesláno (upraveno)

Jo, ty jsou nádherný a cena úmerně roste. A strojek je skutečně IWC z roku 1902, tak jak píše prodejce. Nějaký detaily k vylepšení by se možná našly, ale s tím se musí počítat.

no číslo tomu datu odpovídá, ale nevím nevím. Já mám velmi podobnej strojek IWC z roku 1913 a těch označení je na tom strojku o hodně víc.  Navíc se mi taky nezdá, že by štelování přesnosti bylo označeno anglickým Fast/Slow.  Na mých a ostatních IWC z té doby jsem vždy viděl jen Avance/Retard.  Taky uchycení dvou ozubených kole je centrálním šroubem, kdežto v těch pozdějších co mám já, je to třemi šroubky každé.   Nevěřím, že by šli cestou od lepšího k horšímu.   Ale třeba jsem úúúúplně mimo.... 

Upraveno uživatelem JZED
Odesláno

no číslo tomu datu odpovídá, ale nevím nevím. Já mám velmi podobnej strojek IWC z roku 1913 a těch označení je na tom strojku o hodně víc.  Navíc se mi taky nezdá, že by štelování přesnosti bylo označeno anglickým Fast/Slow.  Na mých a ostatních IWC z té doby jsem vždy viděl jen Avance/Retard.  Taky uchycení dvou ozubených kole je centrálním šroubem, kdežto v těch pozdějších co mám já, je to třemi šroubky každé.   Nevěřím, že by šli cestou od lepšího k horšímu.   Ale třeba jsem úúúúplně mimo.... 

Mám stejný stroj, koupený z VELMI důvěryhodného zdroje přímo zde, č.265184. Sice z něj nějakej ......vyhrábnul mikroregulaci, ale jinak je to úplně totožný strojek, včetně popisků a uchycení kol. Přesně takové pouzdro na ně strašně sháním ..

Odesláno

Mám stejný stroj, koupený z VELMI důvěryhodného zdroje přímo zde, č.265184. Sice z něj nějakej ......vyhrábnul mikroregulaci, ale jinak je to úplně totožný strojek, včetně popisků a uchycení kol. Přesně takové pouzdro na ně strašně sháním ..

Jo, tak jsem teda byl mimo, omlouvám se.  :notworthy: Nechtěl jsem nikomu nic hanit, jen mi to přišlo divný...

Odesláno

něco takového?

Odesláno

něco takového?

Jo přesně, ale u korunky to ještě musí mít nějaké to tlačítko na nastavování času. Nehodlám vždycky vyrabovat strojek z pouzdra když  bude potřeba  přeřídit čas o dvě tři minuty. Přece nekoupím pouzdro a nezačnu do něj podomácku vrtat, žejo...nebo se dá udělat nějaká úprava přímo na tom stroji?

Odesláno

Jo přesně, ale u korunky to ještě musí mít nějaké to tlačítko na nastavování času. Nehodlám vždycky vyrabovat strojek z pouzdra když  bude potřeba  přeřídit čas o dvě tři minuty. Přece nekoupím pouzdro a nezačnu do něj podomácku vrtat, žejo...nebo se dá udělat nějaká úprava přímo na tom stroji?

na tech Shaffkach to ma hned pod korunkou (fotky dole na strance) ale je to nejak prevraceny... Melo by to byt od korunky na druhou stranu. Jinak to tlacitko je mezi dily vyfocene.... Asi fakt pocitaj s tim, ze si to kazdej vyvrta kde potrebuje... Nechapu... Jinak je to pouzdro super...
Odesláno

Ano, k pouzdru je i to tlačítko. Pouzdro je univerzální a tlačítko se do pouzdra umístí až podle toho jaký strojek v tom bude. U každého strojku (výrobce) je to trochu jinde. Fakt se tam prostě vyvrtá dírka a to tlačítko se tam nalisuje a případně podle potřeby i zkrátí.

U strojků IWC kal. 53 je i možnost zachovat původní seřizování vytahovací páčkou pod ciferníkem. Páčka pak nenápadně vyčuhuje pod rámečkem skla.

No a každý výrobce s postupem času prováděl na strojcích různé změny, úpravy a inovace. U IWC se to týkalo i značení, loga a upevnění soukolí nátahu. Dnes se ty změny dají dobře použít k přibližné dataci, stačí jeden pohled na strojek a hned je jasné z jakého období strojek pochází. A dokonalá evidence výrobních čísel pak řekne zbytek. Původní majitelé a šéfové IWC udělali velice dobře, že hned od začátku dbali na špičkovou preciznost nejen při výrobě, ale i při evidenci.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...