Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj,

tak jsem se konečně po dlouhém, ale opravdu dlouhém vybírání dostal skoro do finále, zůstali mi dva favoriti

a jsem opět v koncích.

Proto bych chtěl poprosit zkušené kolegy aby poradili, které si vybrat:

a to Seiko Sarb 033 nebo Fortis B-42 date-day.

Díky za typy

post-15974-009591100 1310059839.jpg

post-15974-068730700 1310060040.jpg

Odesláno

Každé jsou z jiného soudku a za velmi odlišné ceny.Pokud jsi v koncích a vážně uvažuješ o těch Fortisech,tak už Tě nezabije připlatit si i za ty SARBy.Tím chci říct,jdi do obou.Stejně Tě to čeká a takhle aspoň déle vydržíš abstinovat.

Odesláno

stejne vyberes to, co chces sam. za mne: Spirity. na tahu k obleku, na dobrem remenu temer ke vsemu ostatnimu (no, snad krome sportu... ale klidne i do hospody nebo na volnej vikend bych je na kuzi vzal.)

Návštěvník Tada
Odesláno

Seiko...

fortis je bezduchá prázdná skořápka... Kdežto Sarb033 jsou úžasné hodinky.

Odesláno

Fortis. Tento model je v reále ešte krajší, pekne rezané ručičky, font číslic, proporčne krásne rozvrhnutý ciferník, takto rozdelený dátumovník tiež neuvidíš na každej ruke a vedieť deň + dátum nie je na zahodenie. Na remeni puzdro vynikne.

Nie som tvrdohlavý zástanca Fortis(aj keď ich sám mám) :), ale z tohto výberu, aj napriek absencii lesklých indexov a ručičiek, mi prídu zaujímavejšie.

A ak si na tom totálne nerozhodne (a aspoň jeden model sa ti podarilo vidieť a vyskúšať), tak je čas pridať iný model.

Odesláno

....

Já se tak 51% přikláním k Seiko, ale zase Swiss je Swiss:suicide_anim:

Tak přidám také svoji trošku do mlýna. Japan je pro mě více než Swiss!!! Já bych si fortisky nekoupil, i když většina modelů vypadá naživo celkem obstojně. Jen si musíš ujasnit k čemu je nosit, protože dle mě jsou ty Seika spíše společenské, kdežto ty fortisky jsou už takový víceúčelový. Bohužel toto vidí každý trochu jinak.

Takže volba je na tobě!!! A určitě budeš mít radost z obojího.

Odesláno

Každý si to podľa mňa prešiel touto cestou "A čo teraz ďalej...", a máš dve riešenia.

1. Ciťák. Neriešiť swiss, japan (podľa mňa tu nepochybíš ani u jedného), brať čo sa ti viac páči, pretože môžu byť neviem ako technicky nadupané, keď sa jednducho nebudú páčiť, že...

2. Vykašli sa na tieto modely a poď ďalej, skúsime iné...uleží sa ti to, a tak obkľukou možno zistíš, že predsa len to A alebo B je predsa len lepšie...mne osobne to pomohlo.

Tretie riešenie, že to zabalíš a zainvestuješ inde, by sa k tomuto fóru nehodilo :D

Odesláno

2. Vykašli sa na tieto modely a poď ďalej, skúsime iné...uleží sa ti to, a tak obkľukou možno zistíš, že predsa len to A alebo B je predsa len lepšie...mne osobne to pomohlo.

Viděl bych to úplně stejně. Dej si čas, projdi si fórum a najdeš spoustu zajímavých modelů. Rozpočet máš slušný, není kam spěchat a to vybírání je nejhezčí. I když ti to teď tak nepřipadá :)

Odesláno

mozna ti pomuze faktor velikosti, pokud to mas 50:50? Seiko Spirit jsou podle mne urcite mensi nez Fortis. teda ja nevim, Fortisky nemam, akorat SARB033, ale ty maji 37mm. teda vypadaji vetsi a na me ruce (17.5 - 18cm) vypadaji uplne akorat, ale je treba to taky vzit v uvahu.

Odesláno

Díky všem za rady. Pohrával jsem si už i s myšlenkou, zrušit tenhle výběr a začít nanovo, ale to už bych asi nezvládl:suicide_anim: .

Takže jetě to přes víkend pořeším, ale asi to budou Seika.

Díky.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...