T1000 Odesláno 29. července 2011 Nahlásit Odesláno 29. července 2011 V 29. 7. 2011 v 6:39, 'Mornix' napsal: Zajímavé, zatím všichni, koho jsem se zeptal, preferují u Hanowa ciferník bez číslic. Za to může určitě ta červená vteřinovka. :-) Přesně nevím, co myslíš tím sportovějším nádychem. Myslíš třeba s barevným prošíváním? Cifr bez číslic jen s indexy je sportovnější, s čísly sednou víc k obleku. Taky bych asi vyměnil ten krokodýlí vzor řemenu za nějaký jiný - prošívání červenou nití by sedlo k té vteřinovce - dobrý nápad. Krokouš je spíš k obleku nebo tak. Ty edifice jsou super i v černé
Mornix Odesláno 29. července 2011 Autor Nahlásit Odesláno 29. července 2011 S jiným řemenem na Hanowy by byl asi problém, kvůli tomu ocelovému zubu mezi nožičkami. Jinak souhlasím, že ten řemen u Hanowy by zasloužil výměnu. Viděl jsem ho na živo a vypadá trochu vydlácky.
kozaa Odesláno 30. července 2011 Nahlásit Odesláno 30. července 2011 Ahoj co jsem zde procetl toto vlakno nedalo mi to a musim prispet k diskuzi. Jak uz nejspis jiste vis mam zalozene vlakno s hodinkama, ktere jsou v tvem vyberu a to Casio EF-547D. Na te fotce s cernym remenem co jsi sem dal vypadaji nadherne a rozhodne sam je planuji do neceho podobneho vsadit. Jinak s hodinkama jsem maximalne spokojenej a zatim se v mem okoli velmi libi. Jinak pokud budes chtit neco malo fotek muzu nafotit. Ja bych byl tedy z tohoto vyberu a do ceny 3000,- pro 547D v bilem provedeni.
Mornix Odesláno 30. července 2011 Autor Nahlásit Odesláno 30. července 2011 Ano, Casia v bílém opravdu vypadají moc pěkně, jen mám strach, aby moc nepoutaly pozornost. Zvlášť, když budou nošeny hlavně k tmavšímu oblečení. No, nedalo mi to a do užšího výběru musím zařadit i tyto hodinky, na které jsem včera zarazil a dříve jsem je, nevím proč, přehlédl. Jsou to Festina 16486/4. Ocel a kůže v quartzu, průměr 44mm. Vzhledem mi přijdou jako vhodný kompromis mezi usedlostí Hanowa a "senzačním" vzhledem Casio hodinek. A jako fanouškovi TdF je mi Festina sympatická.
Mornix Odesláno 1. srpna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 1. srpna 2011 A jsem tu zase s jedním modelem. Tentokrát jsou to pilotky Adriatica 10660. Podle mého nevypadají zle.
Mornix Odesláno 2. srpna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 2. srpna 2011 Takže nakonec padla volba na Festiny. Rozhodl vzhled, možnost vyzkoušet si hodinky na ruce a pěkný řemen. V téhle cenové kategorii jde stejně víceméně o spotřební zboží, takže pokud nebudu mít smůlu na kus a hodinky budou sloužit, tak budu spokojen. Díky za vaše názory.
Frantik Odesláno 3. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 3. srpna 2011 V 2. 8. 2011 v 19:28, 'Mornix' napsal: Takže nakonec padla volba na Festiny. Rozhodl vzhled, možnost vyzkoušet si hodinky na ruce a pěkný řemen. V téhle cenové kategorii jde stejně víceméně o spotřební zboží, takže pokud nebudu mít smůlu na kus a hodinky budou sloužit, tak budu spokojen. Díky za vaše názory. Prosim nechces si to jeste rozmyslet? Festina je fakt žumpa hodinařiny. To už muzes rovnou koupit Bentime, JVD nebo Q&Q. Nechces tady chvilku sondovat a jeste projit nejake alternativy? Skoda každé hodinářské duše, která skončí v hodinkovém pekle. Kolegové uz ze me paji trochu p...l, ale ja jsem na Festinu alergicky - ona predstavuje vsechno to, co vyhovuje 90ti % populace, ale tady na foru se schazi milovnici a fanousci hodinek, kteri znají neco vic - radost z hodinek, z jemne mechaniky, z nejakeho pribehu, z historie, apod. a to ti Festina niky nedá.
franus Odesláno 3. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 3. srpna 2011 Zdravim a take se priklanim k nazoru, toto vlakno nenechavat byt..... Vzhledem k tomu, ze jsem se asi po 3 letech, co me opustili me oblibene hodinky, rozhodl ze si poridim nejake nove, dale 3/4 roku jsem tapal co vlastne chci jake zvolim, tak padla volba na hodinky s "cernym designem" vzhledove jako casio 547 nebo 552. Tim padem toto tema sleduji docela se zaujetim a vyckavam na vase navrhy a alternativy a byl bych rad kdyby se ve vlaknu pokracovalo. A kdyz uz sem tedy pisu, tak se chci zeptat, jak jsou na tom Adriatica 10660 s kvalitou a kde se daji vubec koupit - na netu jsem toho moc nenasel, pripadne kde se daji servisovat? (timto se omlovam za laicky a mozna stupidni dotaz ale na foru se to hemzi spoustou asi kvalitnich, ale mne naprosto neznamych znacek ).
Mornix Odesláno 3. srpna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 3. srpna 2011 2 Frantik: Festina je hodinářská firma, s více jak stoletou historií. Teď ji koupili Španělé, ale bývala to švýcarská hodinářská firma. Jasně, že tohle všechno víš. Jsi tu pět let a máš haldu postů. To, že jseš na ni alergickej je mi jasné. Na tomto fóru snad není téma o Festině, ve kterém bys to nedal najevo. :-) Ale srovnávat Festinu s Jasněnou nebo Bentime? To fakt ne. Já za Festinou historii i příběh vidím. A prostě je sympatičtější, než japonci (Seiko, Casio). Asi je to tou Tour de France. Ale jak jsem psal, tuhle koupi teď beru jako koupi spotřebního zboží. Ani nevím, proč jsem kvůli hodinkám za tři papíry dělal takový rozruch a zakládal tady téma. Ale stalo se. Každopádně jsem byl rád za všechny názory. 2franus: Také by mě zajímalo, jak je na tom Adriatica s kvalitou. A vůbec jak jsou na tom s kvalitou švýcarské hodinky v kategorii do pěti tisíc. Hanowa, Wenger nebo právě Adriatica. Iluze bych si ale nedělal.
Frantik Odesláno 4. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 4. srpna 2011 (upraveno) V 3. 8. 2011 v 16:18, 'Mornix' napsal: 2 Frantik: Festina je hodinářská firma, s více jak stoletou historií. Teď ji koupili Španělé, ale bývala to švýcarská hodinářská firma. Jasně, že tohle všechno víš. Jsi tu pět let a máš haldu postů. To, že jseš na ni alergickej je mi jasné. Na tomto fóru snad není téma o Festině, ve kterém bys to nedal najevo. :-) Ale srovnávat Festinu s Jasněnou nebo Bentime? To fakt ne. Já za Festinou historii i příběh vidím. A prostě je sympatičtější, než japonci (Seiko, Casio). Asi je to tou Tour de France. Ale jak jsem psal, tuhle koupi teď beru jako koupi spotřebního zboží. Ani nevím, proč jsem kvůli hodinkám za tři papíry dělal takový rozruch a zakládal tady téma. Ale stalo se. Každopádně jsem byl rád za všechny názory. 2franus: Také by mě zajímalo, jak je na tom Adriatica s kvalitou. A vůbec jak jsou na tom s kvalitou švýcarské hodinky v kategorii do pěti tisíc. Hanowa, Wenger nebo právě Adriatica. Iluze bych si ale nedělal. Poslední koment zde - ano u me je to ciste osobni. Ale firma se staletou hodinarskou tradici uz neexistuje - ted je to pouze spanelska montovna hodinek na urovni JVD a spol. Podivej se na jejich portfolio - stovky nevkusnych modelu a modelovych rad, preplacane, kycovite. Podivej se na obludnou radu Tour de France - hnus. Ale je to o osobnim vkusu kazdeho. A je dobre, ze jsi zalozil vlakno i kvuli hodinkam za 3 tisice - moje prvni hodinky zde byly letecke Prim Automat a tak zapocala moje cesta, na ktere Festina fakt neni, ...............snad se po ni taky vydas Upraveno 4. srpna 2011 uživatelem Frantik
bandicoot Odesláno 4. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 4. srpna 2011 (upraveno) V 3. 8. 2011 v 16:18, 'Mornix' napsal: Já za Festinou historii i příběh vidím....nezpochybnitelná historie Festiny nemá dopad do současnosti. Je to jen mlhavá vzpomínka. Objektivně nemá žádný význam v dnešní produkci. V 3. 8. 2011 v 16:18, 'Mornix' napsal: A prostě je sympatičtější, než japonci (Seiko, Casio).Čím proboha? V 3. 8. 2011 v 16:18, 'Mornix' napsal: A vůbec jak jsou na tom s kvalitou švýcarské hodinky v kategorii do pěti tisíc. Hanowa, Wenger nebo právě Adriatica. Iluze bych si ale nedělal.Když nic, tak to jsou firmy, které musí o místo na trhu bojovat. Festina jen žije z dobře prodaný historie... Proto jim fandím - jedou, snaží se. Velmi slušný hodinky ve svý cenový kategorii. Upraveno 4. srpna 2011 uživatelem bandicoot
Mornix Odesláno 4. srpna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 4. srpna 2011 Tento thread jsem založil jako průvodce výběrem hodinek pro mne. Vybral jsem Festinu, protože splňovala mé požadavky. Festina je pro mě jako značka O.K. Její historii znám a jsem sní srozuměn. Jestli ji někdo dává do jedné řady s JVD, tak prosím, ale já tam rozdím vidím. Probíraly se tu Hanowy, Casia a do výběru jsem zahrnul i docela zajímavé pilotky Adriatica. Může to pomoci s výběrem i někomu jinému. Že zrovna já zvolil Festinu vůbec nic neznamená.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se