Norrona Odesláno 5. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 5. srpna 2011 Po tom co se puvodni hodinky pomalu zacly odebirat do vecnych lovist nastal cas na zmenu. Velice se mi libi jednoduche hodinky bez zbytecnych ozdob, budicku a jinych picicincu. Zaklad je prehledny cifernik s casem a datumovkou. Tedy moji predstavu splnovaly hodinky typu "field". Podminka byla take Quartz. Volba tedy nakonec padla na Seiko SBCA001, ktere jsou urceny pro japonsky trh a jsou "made in Japan". Objednavka probehla pres SeiyaJapan (naprosto bezvadna komunikace a expresni dodani). Hodinky jsou na dnesni pomery trochu male. 36mm prumer bez korunky. Ze zacatku to byl trochu legracni pocit jako bych nosil detske hodinky. Ale je to opravdu jen o zvyku. Po 3 dnech s tim nemam problem. Jsou extremne citelne. Clovek mrkne na ruku a cas i s datumem ho primo prasti do oci. - Material pouzdra - matna ocel. A jsou dodany na tahu. Ovsem na Nato strapu jim to dle meho slusi vic. - water resistant 100m - sklicko Hardlex - strojek quartz 7N42 Podobne hodinky na Chronomagu byly jiz predstaveny ZDE. Jednalo se, ale o model pro Evropu s mirnyma odlisnostma. Cena v prepoctu, vcetne dopravy a nasledneho procleni (platba DPH+poplatek poste) byla cca 3850.- Prikladam zde taky par fotosu.
little_w Odesláno 5. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 5. srpna 2011 drtiva vetsina produkce Seiko ma tu prednost, ze jsou proste jednoduse citelne a prehledne. gratuluji. 36mm by mi bylo asi malo, celkem jsem vahal nad Seiko Spirit SARB033, tech 39mm mi prislo papirove malo, ale nakonec dokonalost, takze chapu poznamku o zvyku. at te dlouho tesi!
Dantechno Odesláno 5. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 5. srpna 2011 Gratulace , moc fajn nositelne hodinky. A to nocni pokoukani... Zrovna nedavno jsem zavzpominal a zatlacil slzu
Marhys Odesláno 5. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 5. srpna 2011 Pěkný kousek. mám velice podobnej cifr na Seiko military automatech a jak jukneš hned víš kolik tiká Osobně nevím zda bych si na ten rozměr ale zvykl.
X-Bob Odesláno 5. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 5. srpna 2011 Mam obdobne, se zelinkavym cifernikem a potvrzuji: na 36mm se rychle zvykne, neprekazi a velmi čitelne vc.perfektní svitivosti. Jen ja mam automaty. Gratuluji ale k peknym hodinkam a NATo strap jim opravdu sekne. Pekne!
peter.tesar Odesláno 5. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 5. srpna 2011 (upraveno) Mam tieto hodinky 3 mesiace, kupene tam isto v jp.Su uplne uzasne, dizajn, tah, presnost chodu. Ale najlepsia na nich je intenzita svitu ruciciek a cislic, tak ta nema chybu.Mimochodom, tu na tychto fotkach ta luminiscencia vyzera na modru, ta moja je zelena. Tipujem ze je len zle vyvazena biela pri foteni.Zahravam sa s myslienkou, ze si do zasoby kupim este jedny (kedze sa uz tusim nevyrabaju, len dopredavaju). Nic porovnatelne a dostupne som nenasiel.Peter. Upraveno 5. srpna 2011 uživatelem peter.tesar
Dantechno Odesláno 6. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 6. srpna 2011 Mam tieto hodinky 3 mesiace, kupene tam isto v jp. Su uplne uzasne, dizajn, tah, presnost chodu. Ale najlepsia na nich je intenzita svitu ruciciek a cislic, tak ta nema chybu. Mimochodom, tu na tychto fotkach ta luminiscencia vyzera na modru, ta moja je zelena. Tipujem ze je len zle vyvazena biela pri foteni. Zahravam sa s myslienkou, ze si do zasoby kupim este jedny (kedze sa uz tusim nevyrabaju, len dopredavaju). Nic porovnatelne a dostupne som nenasiel. Peter. No ten tah az zase takova hitparada neni... Hned jsem ho sundal a hodinky sly na NATO.....
peter.tesar Odesláno 6. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 6. srpna 2011 No ten tah az zase takova hitparada neni... Hned jsem ho sundal a hodinky sly na NATO..... Mozno mi cosi uslo, ale co konkretne vytykate tomu tahu? PT.
bohus76 Odesláno 6. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 6. srpna 2011 Gratulace , moc fajn nositelne hodinky. A to nocni pokoukani... Zrovna nedavno jsem zavzpominal a zatlacil slzu Dane,nedělá seiko podobné i v automatech,tak max.do průměru 40mm? /Seika5 SNZG o průměru 42mm jsou již pro mě dost/.
little_w Odesláno 6. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 6. srpna 2011 bohumile, ty z prvniho prispevku maji dokonale nositelnych 37mm bez korunky.
long Odesláno 6. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 6. srpna 2011 Miluji černý cifr a bílé ručky.To proto že, vidím ihned kolik je hodin ! Gratuluji
bohus76 Odesláno 6. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 6. srpna 2011 bohumile, ty z prvniho prispevku maji dokonale nositelnych 37mm bez korunky. Nejednalo se mi o velikost jako takovou,jen by to mohl být automat a ne kvarc.Hledal jsem ten samý typ /rozměr 37-40 v automatu/.Je vůbec něco takového?
Norrona Odesláno 6. srpna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 6. srpna 2011 @ to all Predne dekuji za gratulace. K te velikosti. Pokud je clovek zvykly nosit pouze vetsi hodinky, jako ze na nekterych lidech vidim primo macky. Tak tyhle Seika pri prvnim ohledani spusobi zrejme sok. Jedna vec je predstavovat si prumer 36mm jen na papiru a druha mit je realne v ruce. Pokud ma navic dotycny silnou ruku tak to opravdu muze pusobit zajimave Nicmene u me se tento divny pocit z malosti velice rychle vytratil a po par dnech uz je vse OK. Holt hned kazdeho neupoutam hovadskyma strojema na pracce. @peter.tesar ano mas pravdu barva podsviceni je zelena. Pouze pri foceni se to barevne posunulo trochu jinam. Neprijde mi, ze by se tyto hodinky uz nevyrabely. U dodanych hodinek byl prilozen katalog Seiko 2011 kde byly normalne uvedeny. Jinac musis byt asi hodne nadseny, kdyz uvazujes, ze by sis je nakreckoval do foroty @bohumil.talak Myslim, ze uplne ty same Seiko v mechanice nedela, ale ty od X-Boba jsou myslim skoro stejne a jsou to automaty. Akorat maj u datumovky jeste dny v tydnu a korunka neni na pozici 3 ale na 4. Je to tusim model seiko SNX427 Ovsem jak je to s dostupnosti a zda se jeste vubec prodavaji nevim.
Marhys Odesláno 6. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 6. srpna 2011 Já tedy postnu fotku těch co mám v automatu. Průměr je 42mm
Marhys Odesláno 6. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 6. srpna 2011 EDIT: myslím, že dost podobné. Rozdíl samosebou je, ale..........
bohus76 Odesláno 6. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 6. srpna 2011 EDIT: myslím, že dost podobné. Rozdíl samosebou je, ale.......... Postnu ty SNX427,také podobné menší průměr 35mm,v automatu.Jen se mi tam nelíbí ta dvojitá datumovka a korunka na čtvrté hodině.
little_w Odesláno 6. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 6. srpna 2011 aha, ja jsem si vubec nevsiml, ze to je kvartz. neco bude urcite na eBayi. jde o to jak moc podobne to chces.
Dantechno Odesláno 7. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 7. srpna 2011 Mozno mi cosi uslo, ale co konkretne vytykate tomu tahu? PT. Tak se omlouvam. Zkoumal jsem odlisnost modelu SBCA001 a SGD449P1. Na vasich ma tah plne clanky. Bohuzel na mych mel skladanych plech coz me stvalo... Kazdopadne tyto hodinky patri tak nebo tak na NATO strap.
peter.tesar Odesláno 7. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 7. srpna 2011 Norrona:Este pred kupou, pri hladani informacii o tychto hodinkach, som kdesi na webe narazil info, ze su pravdepodobne "discontinued". Pravda, bez zaruky.Mimochodom mne zo seiya ziaden katalog k tomu nedosiel. Ani na webe sa mi ziaden katalog seiko nepodarilo najst. Dantechno:Ano tah je z plnych clankov. Proste akokolvek hladam, pre vyznavacov hodiniek z praktickych hladisk, nie ako sperku resp. modneho doplnku, tieto hodinky nemaju chybu.Akurat mam pocit, ze za tie tri mesiace na webe seiya trochu podrazeli (o par EUR aj USD). Peter Tesar.
lub Odesláno 7. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 7. srpna 2011 pěkné. na seiko military se mi líbí to pískované pouzdro a jednoduchost. ale taky bych byl pro mechaniku. co do čitelnosti mi přijde naprosto perfektní tato modifikace základních seiko5 military.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se