Přejít na obsah

SEIKO 5

instant

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 4,7tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

No, v hodinkovém světě jsem stále začátečník, nicméně s čím jiným začít než se Seiko 5. S lunetou mám cca dva roky, bez lunety teprve půl roku, ale zatím velká spokojenost :)                                                             Jinak do budoucna bych chtěl pořídit Seiko Alpinist, ale zatím jsem chudý student, který si na hodinky vydělává po brigádách, takže to bude chtít ještě čas. 

PS: Ano k hodinkám mě přivedl kanál RUCE a ručičky. 

20240520_173656.jpg

20240520_173801.jpg

20240520_174254.jpg

20240520_173903.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pětky má snad každý 🙂 což jejich kvalitu nijak nesnižuje, spíše naopak. Osobně se mi ale víc líbí staré logo než to nové, i když to už je jen detail.

Odkaz ke komentáři

před 14 hodinami, Wenceslas napsal:

No, v hodinkovém světě jsem stále začátečník, nicméně s čím jiným začít než se Seiko 5. S lunetou mám cca dva roky, bez lunety teprve půl roku, ale zatím velká spokojenost :)                                                             Jinak do budoucna bych chtěl pořídit Seiko Alpinist, ale zatím jsem chudý student, který si na hodinky vydělává po brigádách, takže to bude chtít ještě čas. 

PS: Ano k hodinkám mě přivedl kanál RUCE a ručičky. 

20240520_173656.jpg

20240520_173801.jpg

20240520_174254.jpg

20240520_173903.jpg

Dobrý kombo do začátku 

Odkaz ke komentáři

Ještě bych se chtěl zeptat, zda strojku vadí, když nějakou dobu nepoběží (třeba když hodinky na měsíc odložím). Nebo je dobré je občas natáhnout? Vím, že je to asi hloupá otázka, ale jak píšu, jsem pořád mladý a moudrostí hodinkového světa nepolíbený 😄

Díky za případnou odpověd, a také za povzbuzující komentáře, do hodinkových začátků. 

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...
V 14. 5. 2024 v 21:41, nizkotucnytvaroh napsal:

Zrovna na těch, mi nefunguje rychlopřeklápění data, ale zatím, s tím jsem v zenu 😆.

IMG_20240513_222725.jpg

A to se stalo "samo" nebo si tomu nějak pomohl? Já se nedávno zapomněl a nastavoval datum rychlopřeklápěním po desáté večer. Naštěstí to strojek ustál... 

Odkaz ke komentáři

Jak bylo řečeno výše, původní logo je povedenější, ale jak tam přišli na hada, je mi záhadou.

Zkoumal jsem to laicky i přes Katakanu+ nějaké další varianty. 🙄 Ale bez skutečné znalosti japonštiny, gramatiky a vlivných aspektů japonských tradic všech možných oborů a činností se na to prostě nechytáme.

Ovšem možná to tak ani není a je to jen výplod "něčeho". 🤠 Tož tak.

Takže pětky jsou stále OK. 👍

Odkaz ke komentáři

Pětky jsou samozřejmě pořád v pohodě.

Akorát se mi podařilo sehnat původní 6119-6020 za takovou cenovku, že i když mi na ně dá Ruda tvarově stejnej safír a udělá komplet servis, tak to bude furt tak nějak cenovka podobná. A budou to sakra lepší a neokoukaný hodinky. Navíc to má něco do sebe, sehnat, ponosit, zjistit stav, poslat do lázní a čekat. 

Dokud nevyjde něco jako SRPK17 (LE55), tak si nové pětky nekoupím. Možná 5KX GMT.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...