Svatoslav Odesláno 17. června 2017 Nahlásit Odesláno 17. června 2017 Já se ti nedivím! Já je včera ošidil a vzal Ampfibie, ale k večeru už zase na ruce. Jsou hezké.
Dokusan Odesláno 17. června 2017 Nahlásit Odesláno 17. června 2017 Porad...Vypadají skvěle, a tím, že nemají logo Orientu, si je dokážu na ruce predstavit
AndyAaron Odesláno 17. června 2017 Nahlásit Odesláno 17. června 2017 (upraveno) @Dokusan Mne to logo Orientu nevadi. Tady na cifru chybi, ale je pak na dynku Upraveno 17. června 2017 uživatelem AndyAaron
Toblin Odesláno 18. června 2017 Nahlásit Odesláno 18. června 2017 Porad...Jsou to super kladiva a už dlouho jsem neviděl neorigo tah, který tak pěkně sedne. Kúl
Milan01 Odesláno 19. června 2017 Nahlásit Odesláno 19. června 2017 A celkem se dají Ray udržet v slušné přesnosti - odkládám je přes noc na hranu korunkou nahoru a když naberou zpoždění tak 13 až 15 sec tak je odložím přes noc na dýnko ciferníkem nahoru a zase se začnou blížit přesnému času atd. Mám je nařízené tak, aby se kryla hodinová ručička s indexy při tom, když vteřinovka dosáhne indexu na 12.Odesláno ze Samsung Galaxy S5 Tapatalkem.Haha, no to jsou dobré tríčky :-DNicméně pro Ray II mě přesvědčil hlavně strojek s hackingem (a ručním nátahem), čímž se chci podobné magii vyhnout :-D
AndyAaron Odesláno 19. června 2017 Nahlásit Odesláno 19. června 2017 (upraveno) Moc nerozumim tomu, jaky vliv ma hacking a rucni natah na presnost hodinek v jednotlivych polohach... Upraveno 19. června 2017 uživatelem AndyAaron
Milan01 Odesláno 20. června 2017 Nahlásit Odesláno 20. června 2017 Moc nerozumim tomu, jaky vliv ma hacking a rucni natah na presnost hodinek v jednotlivych polohach... Na přesnost hodinek v jednotlivých polohách s nejvyšší pravděpodobností žádný. Ale na jednoduchost dorovnání pár utelkých vteřin... :-)
AndyAaron Odesláno 20. června 2017 Nahlásit Odesláno 20. června 2017 (upraveno) Hacking je pro decka Kdyz se ti budou zpozdovat, tak musis odsroubovat korunku, zastavit hodinky, posunout o minutu, pockat a seridit cas a zasroubovat korunku. U toho ti to jeste ujede, takze minutovka nebude presne na indexy, no to by me jeblo... U mechanik nejakou extra presnost nevyzaduju. Kdyz vim, ze se mi napriklad o 5s za den zpozdujou, tak je rovnou naridim o pul minuty dopredu. Nez budou mit sanci jit pozde, tak uz budou mezi tim na ruce jine hodinky. A kdyz se predbihaji, naridim akorat a zase, nez se budou predbihat markantne, tak uz budou na ruce jine a tyhle budou zase odpocivat v hodinkovnici. Manualni natah vyuzijes jen na rozbeh hodinek, pak uz by se pouzivat nemel.Hacking a manualni natah se proste precenuje. Kdyz treba letis pres casova pasma a chces si posunout cas o hodinu, tak si presny cas s hackingem akorat rozstelujes, pokud nemas aktualne zdroj presneho casu. A napriklad Mako/Ray diky novemu strojku prisly o svou charakteristickou korunku. A to je skoda... Upraveno 20. června 2017 uživatelem AndyAaron
Milan01 Odesláno 20. června 2017 Nahlásit Odesláno 20. června 2017 Hacking je pro decka Kdyz se ti budou zpozdovat, tak musis odsroubovat korunku, zastavit hodinky, posunout o minutu, pockat a seridit cas a zasroubovat korunku. U toho ti to jeste ujede, takze minutovka nebude presne na indexy, no to by me jeblo... U mechanik nejakou extra presnost nevyzaduju. Kdyz vim, ze se mi napriklad o 5s za den zpozdujou, tak je rovnou naridim o pul minuty dopredu. Nez budou mit sanci jit pozde, tak uz budou mezi tim na ruce jine hodinky. A kdyz se predbihaji, naridim akorat a zase, nez se budou predbihat markantne, tak uz budou na ruce jine a tyhle budou zase odpocivat v hodinkovnici. Manualni natah vyuzijes jen na rozbeh hodinek, pak uz by se pouzivat nemel.Hacking a manualni natah se proste precenuje. Kdyz treba letis pres casova pasma a chces si posunout cas o hodinu, tak si presny cas s hackingem akorat rozstelujes, pokud nemas aktualne zdroj presneho casu. A napriklad Mako/Ray diky novemu strojku prisly o svou charakteristickou korunku. A to je skoda... Je to otázka osobní preference, já Ti přece hacking nenutím. Netušil jsem, že je to pro někoho tak citlivé téma Mě osobně těší možnost si v případě zájmu vteřinovku zastavit a srovnat čas. Zato časovou zónu měním jen tak 10x do roka, takže mě riziko ztráty minuty času v letadle až tak nepálí
Svatoslav Odesláno 20. června 2017 Nahlásit Odesláno 20. června 2017 AndyAaron: stojím za každým tvým slovem mám automaty s hackingem i bez a nějak to neřeším. Co se týče ukládání hodinek do různých poloh na noc, zrychlení zpomalení na to dala návod firma Rolex pokud se nepletu.
AndyAaron Odesláno 20. června 2017 Nahlásit Odesláno 20. června 2017 @Milan01 Vsak v pohode, ja chtel jen poukazat na to, ze mi hacking a natah neprijde jako zasadni funkce. Jsou lidi, kteri hodinky odsoudi, protoze tohle nemaji, ale je to skoda. Na druhou stranu kazdy ma sve fobie, takze nekomu nevadi nevycentrovana rucka na indexech, jinemu zas chybejici funkce @Svatoslav Mam to stejne, nekolik hodinek s i bez a je to tak nejak jedno. Navic kdyz hodinky stoji a nejsou jeste natazene, tak na jejich presne serizeni se da pouzit tzv. pseudohacking, kdy proste sekundovku podrzis korunkou a je to Mas vic info k tomu ukladani hodinek dle Rolex? Pokud je to nejaka zrejma informace nebo zert, tak moc nevim na co narazis.
Svatoslav Odesláno 20. června 2017 Nahlásit Odesláno 20. června 2017 @Milan01 Vsak v pohode, ja chtel jen poukazat na to, ze mi hacking a natah neprijde jako zasadni funkce. Jsou lidi, kteri hodinky odsoudi, protoze tohle nemaji, ale je to skoda. Na druhou stranu kazdy ma sve fobie, takze nekomu nevadi nevycentrovana rucka na indexech, jinemu zas chybejici funkce @Svatoslav Mam to stejne, nekolik hodinek s i bez a je to tak nejak jedno. Navic kdyz hodinky stoji a nejsou jeste natazene, tak na jejich presne serizeni se da pouzit tzv. pseudohacking, kdy proste sekundovku podrzis korunkou a je to Mas vic info k tomu ukladani hodinek dle Rolex? Pokud je to nejaka zrejma informace nebo zert, tak moc nevim na co narazis.AndyAaron, žer to není, když jsem měl své první automaty tak jsem o nich dost hledal a našel jsem přímo na stránkách Rolexu nebo Omegy, teď již opravdu nevím. Jednalo se tam jak ukládat hodinky, když je nenosíš podle toho zda se předbíhají nebo zpožďují. Tj. číselníkem nahoru, když se zpožďují, svisle korunkou nahoru, když se předbíhají. Když jsou rozumné tolerance tak hodinky víceméně nemusíš často seřizovat. Já osobně to tak dělám a funguje to třeba Raye mi jdou teď tak 3 sec. do plusu.
Svatoslav Odesláno 20. června 2017 Nahlásit Odesláno 20. června 2017 myslite toto?Harwey: díky, myslím, že ano je to opravdu dost dlouho co jsem to hledal. Pamatuji si toho ty polohy.
Shane001 Odesláno 22. června 2017 Nahlásit Odesláno 22. června 2017 Každý den mi dělají společnost, nějaké šrámy přibyly, ale mám je rád ;-) A průměrně dělají 4s do plusu. A že nemají hacking nevadí, ta druhá korunka má něco do sebe.
Milan01 Odesláno 22. června 2017 Nahlásit Odesláno 22. června 2017 Krásný Jj, ta druhá korunka vypadá hezky, je to takovej charakteristickej prvek.. Mohli ji dát na dvojkový třeba aspoň jako antistresový tlačítko
Shane001 Odesláno 22. června 2017 Nahlásit Odesláno 22. června 2017 A tah jim také sluší;-) Jen škoda toho ne úplně šikovného řešení stěžejek.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se