Jefgrav Odesláno 15. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 15. srpna 2011 Rozhoupal jsem se a chci si koupit svoje první mechanické hodinky. Chtěl bych Vás fundované znalce hodinek požádat o názor. Měly by to být mechanické pilotky do 10000 kč, z různých příspěvků tady na foru a článků co jsem našel na internetu jsem orientačně vytipovalznačky: Archimede, Steinhart a Laco. Narazil jsem také na hodinky značky Stowa, ale ty jsou už bohužel přes limit, i když by možná byly nejlepší volbou.Abych pravdu řekl, nejvíce se mi zamlouvají hodinky značky Steinhart (Nav B-Uhr II), ale celkem se bojím výšky a průměru hodinek. Obvod mého zápěstí je 18cm. Máte někdo s těmito hodinkami s podobným zapěstím zkušenosti? Byl bych rád, kdybych se tu dozvěděl věci kterými se výrobce v parametrech ?nechlubí?, pokud nějaké jsou samozřejmě. Díkec
vanderB. Odesláno 15. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 15. srpna 2011 nedávno jsem řešil podobný problém - vlastně stejný - pilotky do 10 k... jenže Archimede tu má každý, Steinhart se mi nesedí celkově a Laco už je přes limit...proto jsem se se rozhodl pro quartz Laco - já vim quartz, ale zase Laco, nodokud se zde neobjevily ty quartz Laco, ještě jsem uvažoval o Aristo...kdyžtak mrkni http://www.aviation-time.com/en/web/index.php?id=466&product_id=466&amount=1&submit=Add%20to%20cart&scrollYPosCatalogAddSubmit=&
little_w Odesláno 15. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 15. srpna 2011 uz je to asi trochu mimo - myslim designove - ale mozna i starej Christopher Ward by sel?
rancor Odesláno 15. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 15. srpna 2011 ja mam tyhle steinharty http://www.steinhartwatches.de/index.php?id=67&artnr=121&Sel_ID=18#121 a jsem naprosto spokojen!! muzu jen doporucit..
323GT Odesláno 15. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 15. srpna 2011 Zhruba před čtyřmi týdny jsem v pražském obchodě Chronoshopu zkoušel Archimede Pilot XLH (45mm) a Steinhart Nav B-Uhr II (44mm). Mám spíše kulaté zápěstí 185mm a oboje seděly dobře. Ale bude lepší vyzkoušet. Já si nakonec odnesl Tritony, o kterých jsem si vždy myslel, že mi budou velké. Dokud jsem je nezkusil...
habadej Odesláno 15. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 15. srpna 2011 Teď jsem koukal na stránky Laco. Pilotky s Unitasem (ruční nátah)42 průměr - 390 euro, s 2824-2 (automat) 42 průměr - 490 euro. Vzhledem k tradiční značce bych do nich šel. Průměr hodinek na obvod 18cm je ideální.
maccin Odesláno 15. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 15. srpna 2011 Nedávno jsem se díval na tyto Junkers ze série 150 Jahre Hugo Junkers, tyhle jsou se srtojkem ETA 2826-2. Nějeká úplná klasika to není, ale jsou podle mě zajímavé a líbí se mi.
Jefgrav Odesláno 15. srpna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 15. srpna 2011 V 15. 8. 2011 v 9:16, 'rancor' napsal: ja mam tyhle steinharty http://www.steinhart...1&Sel_ID=18#121 a jsem naprosto spokojen!! muzu jen doporucit.. Jaký máš obvod zápěstí prosím?
Jefgrav Odesláno 15. srpna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 15. srpna 2011 Jinak ty Aristo, no nevím... a Christopher ward + Junkers rozhodně stojí za zvážení. Pilotky - Junkers, to vypadá dobře vzhledem k minulosti firmy. Jen mě trochu vadí, že to ?150 jahre Hugo Junkers ? nacpali dopředu... Díky moc za tipy, klidně hoďte další, jestli o něčem víte.
rancor Odesláno 15. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 15. srpna 2011 mám cca 18,5 cm.. vice tady http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/38748-vstup-do-sveta-mechaniky/ foceno je to dcl z blizka, takze vypadaji velke V 15. 8. 2011 v 11:26, 'Jefgrav' napsal: Jaký máš obvod zápěstí prosím?
Roman-ZA Odesláno 15. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 15. srpna 2011 (upraveno) V 15. 8. 2011 v 11:35, 'Jefgrav' napsal: Jinak ty Aristo, no nevím... a Christopher ward + Junkers rozhodně stojí za zvážení. Pilotky - Junkers, to vypadá dobře vzhledem k minulosti firmy. Jen mě trochu vadí, že to ?150 jahre Hugo Junkers ? nacpali dopředu... Díky moc za tipy, klidně hoďte další, jestli o něčem víte. A co tak nieco ruskeho? http://www.russianshop.ro/ceasuri/aviator.html (rumunsku stranku neries ) A hlavne nech je to pisane azbukou. Napr.: http://www.russianshop.ro/aviator-128.html Upraveno 15. srpna 2011 uživatelem Roman-ZA
kuncák7 Odesláno 15. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 15. srpna 2011 Ahoj, trochu bych odbočil a nechceš se podívat i na jiné značky ? Pilotky třeba od Aviatorů ( rusové, do 10 tis. se ale vejdeš ). Nejsem s nima nespokojen :-) ( vypadá to skoro jako placená reklama, ale není ).
kuncák7 Odesláno 15. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 15. srpna 2011 V 15. 8. 2011 v 11:59, 'kuncák7' napsal: Ahoj, trochu bych odbočil a nechceš se podívat i na jiné značky ? Pilotky třeba od Aviatorů ( rusové, do 10 tis. se ale vejdeš ). Nejsem s nima nespokojen :-) ( vypadá to skoro jako placená reklama, ale není ). Hm, tak mě kolega předběhl. Popřemýšej i o nich, nejsou fakt špatný.
Roman-ZA Odesláno 15. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 15. srpna 2011 V 15. 8. 2011 v 12:00, 'kuncák7' napsal: Hm, tak mě kolega předběhl. Popřemýšej i o nich, nejsou fakt špatný. Ja nad nimi premyslam. A potom, ako som vcera zhliadol skvely rusky film: "Moskva slzam neveri", tak som k nim hodne nachylny. Mam omrknuty tento model: http://www.russianshop.ro/ceasuri/aviator/mecanic/aviator-aniversary.html Takze rozmyslam medzi tymi dvomi.
Petpet Odesláno 15. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 15. srpna 2011 Já si taky koupil hodinky Laco a za sebe můžu říct, že maximální spokojenost.....hodinky můžete vyzkoušet i v reálu což je vždycky lepší než je kupovat naslepo...možnost vyzkoušet zde http://www.hodinky-laco.cz/kde-vyzkouset-laco ..zdravím, Peťan V 15. 8. 2011 v 9:20, 'habadej' napsal: Teď jsem koukal na stránky Laco. Pilotky s Unitasem (ruční nátah)42 průměr - 390 euro, s 2824-2 (automat) 42 průměr - 490 euro. Vzhledem k tradiční značce bych do nich šel. Průměr hodinek na obvod 18cm je ideální.
little_w Odesláno 15. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 15. srpna 2011 jo, na rusaky bych malem zapomnel. ja jsem ve trech fazich zakotvil u techle: Prvni faze byla Molnija s mimostrednou vterinovkou, druha faze uz byla uvazenejsi - to same jako na obrazku, jen bez budiku a s ukazatelem datumu. Treti faze byla vylozene racionalni - libil se mi ten budicek a zaroven jsem rad, kdyz tam neni datum. Jednak to nepotrebuju a taky... jsou na rucni natah, tak kdyz zapomenu, jenom nastavim cas a nemusim zdlouhave stelovat datum Ale cekal jsem na ne dva mesice, nez se nekde objevily! (V mem pripade v prodejni sekci na watchuseek). V cene kolem 150 usd (pouzite) asi neni co resit!
Jefgrav Odesláno 15. srpna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 15. srpna 2011 Asi bych si z těch ruských po nějaké době něco vybral, ale nenašel jsem nic co by mě vyloženě ohromilo. Asi nakonec skončím u nějaké z těch prvních značek, jen si je vyzkouším jak budou vypadat na mé ruce až budu mít cestu do Prahy. Mám quartzky menších rozměrů (Swiss alpine military by Grovana) tak si to dost dobře nedokážu představit.
little_w Odesláno 15. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 15. srpna 2011 nekteri ti rusaci jsou celkem fajn. tohle uz je zase trosku jinde, ale je to "Aviator", tak proc ne? a treba me zrovna zaujaly... a uz mlcim.
skalis Odesláno 15. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 15. srpna 2011 Jestli mas moznost, tak si aspon prohlidni Archimede Pilot XLA. Sice "tady ma Archimede kazdej", ale pro Tvoji velikost zapesti je to asi nejlepsi varianta. Ale cena je o chlup vyssi, nez mas limit.
Dr.Watson Odesláno 15. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 15. srpna 2011 V 15. 8. 2011 v 13:24, 'little_w' napsal: jo, na rusaky bych malem zapomnel. ja jsem ve trech fazich zakotvil u techle: faze byla Molnija s mimostrednou vterinovkou, druha faze uz byla uvazenejsi - to same jako na obrazku, jen bez budiku a s ukazatelem datumu. Treti faze byla vylozene racionalni - libil se mi ten budicek a zaroven jsem rad, kdyz tam neni datum. Jednak to nepotrebuju a taky... jsou na rucni natah, tak kdyz zapomenu, jenom nastavim cas a nemusim zdlouhave stelovat datum Ale cekal jsem na ne dva mesice, nez se nekde objevily! (V mem pripade v prodejni sekci na watchuseek). V cene kolem 150 usd (pouzite) asi neni co resit! A Vostoky nikde Tady ty mám. Mimostředná vteřinovka. Za ten zamýšlený obnos koupíte ještě pár Amfibií a Neptunů. Jakkoliv šilhám ve vodách Quartzu, Vostoky jsou Vostoky. A nebudou... Nebudou... IMHO, alespoň je větší šance, že je moc lidu nemá.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se