Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

K těm Archimede-tady je možná"každej druhej" má,ale venku je jen tak nepotkáš,tady to fórum to hodně zkresluje.Jestli ti můžu poradit,tak četnost určitýho typu hodinek tady na fóru vůbec neřeš.

Odesláno
  V 15. 8. 2011 v 13:46, 'little_w' napsal:

nekteri ti rusaci jsou celkem fajn. tohle uz je zase trosku jinde, ale je to "Aviator", tak proc ne? a treba me zrovna zaujaly... a uz mlcim. ;)

Tyhle vypadají pěkně. Jen bych si je dovedl představit bez té tachymetrické stupnice, ta tam nějak nesedí.

Odesláno
  V 15. 8. 2011 v 19:04, 'panedge' napsal:

K těm Archimede-tady je možná"každej druhej" má,ale venku je jen tak nepotkáš,tady to fórum to hodně zkresluje.Jestli ti můžu poradit,tak četnost určitýho typu hodinek tady na fóru vůbec neřeš.

Jo, je to pravda, já po tikadlech na lidech celkem čumím hodně a s hodně lidma se taky denně setkávám a pilotní archimédy jsem viděl jenom jednou během roku ! Byly to velké krásné chronopiloty . Jinak převážně samý japonec, švýcar, a nějaký ten fejk všehomožného.

Odesláno (upraveno)
  V 16. 8. 2011 v 8:34, 'T1000' napsal:

Jo, je to pravda, já po tikadlech na lidech celkem čumím hodně a s hodně lidma se taky denně setkávám a pilotní archimédy jsem viděl jenom jednou během roku ! Byly to velké krásné chronopiloty . Jinak převážně samý japonec, švýcar, a nějaký ten fejk všehomožného.

Tu uchylku - pozerat sa ludom na ruky, obzvlast chlapom, ake maju hodinky - mam aj ja :D Sam sa cudujem, ake "hodinecky za pat evry" si dokazu na seba dat. To uz neriesim, ze ako ukazovatel casu pouzivaju mobil. Ale maju po 3 retaze a po 2 naramky. To je hnus, velebnosti Upraveno uživatelem Roman-ZA
  • po 3 týdnech...
Odesláno

kdo by měl zájem o pilotky LACO s ručním nátahem tak tady se jedny draží...

http://www.watch.de/auction/a_germany/laco-flieger-beobachtungsuhr-handaufzug-karlsruhe-42mm-special-edition-uvp-890-n-e-u.html

bral jsem od nich LACO, ale ne z aukce - doba dodání cca 10 dní - byly to snad poslední Karlsruhe v obyč. specifikaci - doporučená cena 490E - mají docela drahou přepravu tj 50E - já je dostal i s dopravou za 500E

post-18795-021610500 1315024088.jpg

Odesláno

Já mám zápěstí 17,5 a na ruce Airmany SST co mají 44mm a myslím, že v pohodě. Bral bych asi Archimede XLH, tady na fóru je má sice "skoro každý", ale v běžné populaci na ně zřídka narazíš. Steinhart mi přijdou moc tlustý :whistle:

Odesláno

Dnes mi dosli Laco fleiger https://shop.laco.de/en/Pilot-Watch/Pilot-45-Type-A-hand-winding1.html

Maju 45mm. Tento rozmer nosim denne (Certina Automatic DS Podium Valgranges, obvod zapästia mam 21-21,5cm). Laco mi pridu neskutocne obrovske. Mozno len teraz na zaciatku, ale normalne vo mne hlodaju pochybnosti, co s tym.

Zaroven mi dnes prisli Stowa Seatime, ktore maju 42mm a padnu ako uliate. Tu som sa bal skor vahy, ale uplne v pohode (na kovovom tahu).

Odesláno

Hm, ja bych tu velikost tak moc neřešil.

K pilotkám prostě pořádnej průměr patří, pod 45mm to snad ani nemá cenu.

Měl jsem nedávno od Steinhartu jednu limitku, měly 47mm, chvilku jsem je střídal s 38mm oblekovkama a bylo to v pohodě.

Obecně... v dané ceně je podle mě jedno, co koupíš. Musíš si ujasnit, co chceš - jsou tam "zásadní" designové rozdíly, hlavně v korunkách a potisku číselníku.

Například: pokud Ti nevadí značka na číselníku, ale nechceš, aby působila násilně, jdi do Archimede. Pokud Ti vadí, jdi třeba do Laco nebo nějakejch Steinhartů bez značky. Sice jsem tu někde četl, že Archimede je lépe provedené než Steinhart, ale měl jsem oboje a nepřišlo mi to.

Jinak já osobně moc nemusím Laco, protože ve mě nebudí důveru značka, která dělá pilotky v quartzu, s myjotou i s mechanickou etou, byť je to jedna z původních značek pilotek.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...