Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Seiko 5 Automatic SNZG13J1- Made In Japan.

Moje první mechaniky dorazili před dvěma dny z Anglie, čekal jsem 8 dní, což je myslím uplně v pohodě. Nakonec jsem jako první nákup mechanik /budu určo pokračovat dále/ zvolil levnější Seika, používat se budou na sport, rybaření a pro nošení tam kde se bude očekávat drsnější zacházení a kde by mi bylo líto opotřebovávat dražší modely. Hodinky jsem fotil poprvé, tak snad ty fotky nebudou úplně blbý.

post-17854-071076600 1313668504.jpg

post-17854-020876700 1313668551.jpg

post-17854-090097600 1313668632.jpg

post-17854-006750600 1313668661.jpg

post-17854-082902800 1313668613.jpg

post-17854-085345300 1313668680.jpg

post-17854-045741100 1313668696.jpg

Upraveno uživatelem maccin
Odesláno

Super hodinky, dost se mi líbí, hlavně tvar ručiček, jen nerozumím té krátké sekundové ručce.....vypadá to divně a navíc to zhoršuje podle mě čitelnost, pokud člověk chce odečíst někde přesně vteřiny.

Odesláno

Super hodinky, dost se mi líbí, hlavně tvar ručiček, jen nerozumím té krátké sekundové ručce.....vypadá to divně a navíc to zhoršuje podle mě čitelnost, pokud člověk chce odečíst někde přesně vteřiny.

Ciferník se skládá jakoby ze dvou částí vnitřní očíslovaný + vnější prstenec s lumi, ten je asi o cca necelé 2mm vystouplý, ručky se pohybují v tom vnitřním cifru. Mě by spíš připadalo divné, kdyby vteřinovka přesahovala do vnějšího prstence. S tím odečítáním to není až tak strašné a pokud budu chtít něco měřit naprosto přesně, tak si pořídím stopky.

Ještě malý dotaz na kolegy, kteří sem nakouknou - Chci si ještě pořídit alternativu ke kovovému tahu rozmýšlím se do čeho jít, vybírám z těchchto dvou možností NATO řemen nebo guma a ještě se mi líbí tento hirsch, u toho ale nevím jestli má význam jej dávat na levnější typ hodinek. Co se líbí vám, a který by jste případně zvolili.

Odesláno (upraveno)

Ted jsem se musel podívat ve skutečnosti na ty své. Sekundovka je OK, přinejmenším je stejně dlouhá jako minutovka.   :smile_anim:

Odečet sekund se mi zdá vcelku přesný.

Upraveno uživatelem pepster
Odesláno

Moc pěkné hodinky, opravdu, taky pokukuju po pětkové řadě a díval jsem se i na tyhle - líbí se mi jejich přehlednost a jednoduchost... a taky ta příjemná cena ;) . Ještě bych moc rád, kdyby jsi přidal nějakou fotku v šeru nebo úplné tmě, můžeš přidat i svůj názor na lumi. A jakou máš šířku, příp. obvod zápěstí? nedisponuju totiž příliš masivní rukou, ale na druhou stranu větší hodinky se mi líbí víc než menší

Můžu se zeptat jestli jsi je kupoval na ebay nebo normálně v UK eshopu, případně zkušenost s nákupem, jak je to s platbou a zárukou atd. Klidně můžeš poslat i link. Díky...

Odesláno

Ciferník se skládá jakoby ze dvou částí vnitřní očíslovaný + vnější prstenec s lumi, ten je asi o cca necelé 2mm vystouplý, ručky se pohybují v tom vnitřním cifru. Mě by spíš připadalo divné, kdyby vteřinovka přesahovala do vnějšího prstence. S tím odečítáním to není až tak strašné a pokud budu chtít něco měřit naprosto přesně, tak si pořídím stopky.

Ještě malý dotaz na kolegy, kteří sem nakouknou - Chci si ještě pořídit alternativu ke kovovému tahu rozmýšlím se do čeho jít, vybírám z těchchto dvou možností NATO řemen nebo guma a ještě se mi líbí tento hirsch, u toho ale nevím jestli má význam jej dávat na levnější typ hodinek. Co se líbí vám, a který by jste případně zvolili.

S tím NATO už jsem na fóru zahlídnul tady: http://forum.chronom...-5/page__st__20

Víc se mi to teda líbilo bez proužku, jen čistý černý nylon - jako má model SNZG15J1 (SNZG15K1), hezky to pak ladí s tím ciferníkem. Ale myslím si, že na černé gumě to bude vypadat možná ještě líp... každopádně dej vědět jak ses rozhodl a určitě pak ukaž nějakou fotku

Odesláno

Moc pěkné hodinky, opravdu, taky pokukuju po pětkové řadě a díval jsem se i na tyhle - líbí se mi jejich přehlednost a jednoduchost... a taky ta příjemná cena ;) . Ještě bych moc rád, kdyby jsi přidal nějakou fotku v šeru nebo úplné tmě, můžeš přidat i svůj názor na lumi. A jakou máš šířku, příp. obvod zápěstí? nedisponuju totiž příliš masivní rukou, ale na druhou stranu větší hodinky se mi líbí víc než menší

Můžu se zeptat jestli jsi je kupoval na ebay nebo normálně v UK eshopu, případně zkušenost s nákupem, jak je to s platbou a zárukou atd. Klidně můžeš poslat i link. Díky...

Kupoval jsem ZDE proběhlo to úplně v pohodě, do EU mají poštovné zdarma, platba přes Paypal /momentálně se dívám, že tento model není právě teď aktuálně skladem/. Obvod zápěstí mám 19,5 cm na té fotce s rukou vypadají trochu větší než ve skutečnosti, je to vyfocené dost z blízka. Foto ve tmě ještě dodám.

Odesláno

Díky za informace a taky fotky, na té druhé je ta lumi pěkně vidět. Na ten eshop jsem se díval, ale momentálně jsou ty J verze docela prořídlé... a taky přemýšlím jestli vzít tyhle stejné nebo ty tmavší SNZG17J1 (taky ale nejsou skladem)

• po 3 týdnech...
Odesláno (upraveno)

Dorazili nové řemeny, objednal jsem ze Spojených států Maratac řemen s bílým prošitím a ještě jsem koupil NATO řemen.

Objednáno (Maratac) přes E-Bay, za 7 dní byla zásilka z Kalifonie doma !! Prodejce dokonce napsal bez požádání na průvodku menší cenu než byla ve skutečnosti (při ceně 19 usd nebylo toto ovšem ani potřeba, ale snahu cením)

Přikládám foto, myslím že na tom Maratacu s bílým prošitím vypadají super :whistle:

post-17854-071743300 1315481918.jpg

post-17854-062073000 1315481929.jpg

post-17854-058434100 1315481942.jpg

post-17854-059974600 1315481959.jpg

post-17854-000179000 1315481974.jpg

Upraveno uživatelem maccin
Odesláno

Tenhle řemen jim vážně sedne :thumbsup_anim: , vybírám něco podobného pro tmavšího bráchu (SNZG17J1) a myslím že mám rozhodnuto. Můžeš mi prosím dát reference u koho jsi na eBay kupoval - bylo to u timepiecerepublic ?. Už jsi zkoušel jak vypadají na tom černém NATO? Kdyžtak pošli pár fotek...

Odesláno

Tenhle řemen jim vážně sedne :thumbsup_anim: , vybírám něco podobného pro tmavšího bráchu (SNZG17J1) a myslím že mám rozhodnuto. Můžeš mi prosím dát reference u koho jsi na eBay kupoval - bylo to u timepiecerepublic ?. Už jsi zkoušel jak vypadají na tom černém NATO? Kdyžtak pošli pár fotek...

Ano kupoval jsem ho přesně tam jak píšeš. Trochu jsem se při prvním nasazení vylekal že nebudou stačit dírky, je dost dlouhý, nakonec zapínám na druhou krajní dírku viz foto, to je hodně dotáhlý pro mě optimum. Na třetí už je celkem volnější (zápěstí jsem si teď měřil 18,5-19 cm, nějak chudnu :rolleyes: )

post-17854-076183000 1315491120.jpg

Ještě pár fotek s tím NATO strapem

post-17854-065475700 1315491222.jpg

post-17854-010131600 1315491237.jpg

post-17854-029475800 1315491252.jpg

Odesláno

Ano kupoval jsem ho přesně tam jak píšeš. Trochu jsem se při prvním nasazení vylekal že nebudou stačit dírky, je dost dlouhý, nakonec zapínám na druhou krajní dírku viz foto, to je hodně dotáhlý pro mě optimum. Na třetí už je celkem volnější (zápěstí jsem si teď měřil 18,5-19 cm, nějak chudnu :rolleyes: )

post-17854-076183000 1315491120.jpg

Ještě pár fotek s tím NATO strapem

Ani s tím NATO to nevypadá vůbec špatně, ale díky tomu bílému prošití to na Maratacu vypadá fakt líp... líbí se mi to moc. Bohužel už jsem to taky zjistil, že mi bude Maratac asi velký, protože mám obvod o 2cm menší než Ty a pokud ty jsi na druhé dírce, tak já bych musel ještě aspoň dvě provrtat a to nevím kam až by mi trčel ten konec :crying_anim02:

No nic, tak budu hledat dál a třeba na něco podobněho slušivého narazím... docela by mě i zajímalo, jak by to vypadalo s červeným prošitím, když je vteřinovka červená

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...