Přejít na obsah

Koupit či nekoupit? Omega Seamaster Chronometer

Dejf81

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny!

Hodinky si vybírám už asi rok. Postupem času jsem došel k tomu, že si chci koupit Omega Seamaster Quartz 2221.80.00 byť jsem hlavně finančně zprvu cílil poněkud níže. Teď bych potřeboval pár rad než se do koupě pustím úplně naostro.. Škoda, že jsem na tohle fórum nenarazil dřív.. je tu fakt spousta zajímavýho počtení. Ale teď k věci - lámu si hlavu s tím, jestli jít do nových, kde mne samozřejmě odrazuje cena, nebo jestli koupit nějaké starší.. s největší pravděpodobností na ebayi. Popř. jsem si pohrával s otázkou zda koupit nové někde ze zahraničí, ale byť se dají sehnat za docela dobrou cenu, zadrží to celníci a budou chtít DPHčko.. což je zase 20% nahoru a jsem, kde sem byl. Každopádně, když jsem zmínil Ebay, co říkáte např. na tyto (byť jsem automaty původně nechtěl, ta cena vypadá lákavě):

http://cgi.ebay.com/...1#ht_1536wt_952

Řeším pak následně - když bych si už takovéto hodinky koupil - kolik mě pak bude stát jejich omlazení, aby vypadaly co nejlépe.. tzn. odstranění vlásečnicových škrábanců, hloubkové čištění atd.? A v případě automatů, platí to, co jsem tu četl, že si musím každé tři roky připravit cca 8tis. na pročištění, kontrolu, promazání, atd.?

Předem díky moc za pomoc a za vaše rady..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ty v odkaze uz skoncily vcera...stav dobry, vse rozlestitelne. Kompletni servis jak pises bude 6-8 tisic, staci se podivat na web Omegy, nebo zavolat k Dusakovi treba. Pouhe preleseni hodinek s tahem stoji neco pres dvojku pokud si pamatuju dobre. Co je hloubkove cisteni netusim.

Kupuj v UK, nebo EU i jinde,tam zadny DPH neplatis, nebo osobni dovoz.

Odkaz ke komentáři

...jsem tu četl, že si musím každé tři roky připravit cca 8tis. na pročištění, kontrolu, promazání, atd.?...

To ne, pokud s nima budeš skákat do vody asi to bude chtít třeba v tomhle intervalu přetěsňovat jen pro jistotu.

Ale full servis není takhle často třeba.

Až jim něco bude, tak se ozvou samy (zrychlí, zpomalí, sníží se rezerva nátahu, nevyjde tlaková zkouška).

Odkaz ke komentáři

• po měsících...

Zdravím všechny, nechci zakládat nový topic, tak se zeptám s dovolením v tomto vlákně. Jelikož se mění modelové řady u Omegy, předpokládám, že ceny klasických bondovek s vlnkami by možná mohly jít trochu dolů.. (i když kdo ví, navíc teď před Vánocemi budou obchodníci obzvlášť držet ceny vysoko). Přesto, nevíte, za kolik se teď dají reálně koupit SMP v mechanice i quartzu, připadně i chrona? (nemyslím pouze ČR, ale i sousedy ) O kolik může či nemůže klesnout cena po Vánocích? A konečně poslední věc a to poruchovost strojku Valjoux 7750. Jaké s ním máte zkušenosti? Logicky se nabízí, že pravděpodobnost nějakých problémů či přímo poruch bude u chronograf strojku vyšší než např. u klasické Ety 2892. Díky za vaše odpovědi :)

Odkaz ke komentáři

K cenám Ti tady spíše něco napíšou borci, kteří to sledují. Já vím jen to, že téměř všude jsou hodinky levnější, než v ČR. Já nakupuji bez problémů na Ebay a celkově na internetu. Jinak k tomu stroji. 7750 jsem měl v Sinn, Breitling Chronomat, Chronomat podruhé, Navitimer World (7754) a Hamilton X-Wind. Nikdy nebyl žádný problém. Nejpřesněji šly Navitimer a stále jdou X-Windy.

Odkaz ke komentáři

Ok, díky alespoň za odpověď ohledně 7750 :) Teď ještě ceny.. případně vaše další zkušenosti. Asi jsem se totiž dočista už pomatnul na rozumu a velmi vážně zvažuji koupi, jen asi teď není nejvhodnější doba (Vánoce, kurz koruny), ale třeba se právě mýlím :)

Odkaz ke komentáři

Nemylis. Kurz koruny a predvanocni silenstvi buji i na ebay, takze ceny se dostavaji vyse nez obvykle.. Je lepsi pockat, objevuji se treba i "unwanted gifts", nebo pod strom dorazi nove kusy, tak se posilaji dal starsi atp..takze bojuj spis po Svatcich. Ceny bych nerekl ze u starsich modelu klesaji, spise naopak. Zdrazovani u Omegy vytahlo trochu i ceny starsich modelu.

Odkaz ke komentáři

Seamaster s vlnkami je už pomaly vintážny model, na trhu je od polovice 90-tych rokov/Quartz/. Prešiel modernizáciou/ciferník , kaliber, luneta, ťah/ ale nemal som pocit, že by s novou verziou veľmi klesla cena starej. U použitých hodiniek samozrejme cena klesla a okrem toho, hodinky po prebrúsení v dobrom servise sa dostávajú blízko k stavu fungloviek. A k strojku 7750, nosím ho denne bez najmenších problémov už od predchronomagovskej éry. Po cca 7-mich rokoch išli do servisu na prebrúsenie a premazanie. Ak sa používajú ako potápky, dobre by bolo spraviť každoročne tlakovú skúšku. Servisov je dostatok, aj dielov/lunety, sklá/. Ak sa niekomu pozdávajú, nevidím žiadny problém.

Odkaz ke komentáři

já teď dražil na ebay několik Speedmasteru a na jaké ceny se vytáhly, trochu jsem nechápel :sad01_anim: cena EURa je taky šílená. Dražil jsem asi 20 kousků a u všech mě prehodili, někdy nechapu taktiku lidí, vydraží stejný model a rok i stav podobny za 1350EUR a hned pod tím je za Soforkaufen 1150 EUR....:wallbash:

taky bych pockal být tebou na Leden.

Odkaz ke komentáři

velmi pochybuji, cena hodinek stále stoupá, což potvrdí každý kdo tuto komoditu déle sleduje - např. speedy pro, před třemi lety cca 1300 - 1600 Euro dle stavu, domaštěný bylo možno pořídit (hlavu) kolem tisícovky, dneska je 1800 - 2200. Souhlasím s názorem, že nové ceny ceny Omeg vytánou staré nahoru - ono ostatně každý discount model jde nahoru. Luxusní zboží je komodita, která jaksi neodpovídá běžným ekonomickým modelům - nabídka/poptávka, to se dozvíš ale hned v prvním semestru na přednáškách mikroekonomie :-)

Odkaz ke komentáři

Díky moc všem za odpovědi Posted Image Škoda jen, že mé tušení se naplnilo .. :/ Jen mám trochu obavy, aby i v lednu byly stále Omegy s vlnkami dostupné, ale tak snad při té obrovské produkci jim něco zůstane ve skladech. Teď se pojedu mrknout do Prahy na jedny chrona a kdyz to nedopadne, tak se asi vydam na poznavaci cestu k našim sousedům :) Měl bych ještě na Vás jeden technický dotaz, pokud platím přes kartu a ne hotově, dá se vyjednat sleva?

Odkaz ke komentáři

Díky moc všem za odpovědi Posted Image Škoda jen, že mé tušení se naplnilo .. :/ Jen mám trochu obavy, aby i v lednu byly stále Omegy s vlnkami dostupné, ale tak snad při té obrovské produkci jim něco zůstane ve skladech. Teď se pojedu mrknout do Prahy na jedny chrona a kdyz to nedopadne, tak se asi vydam na poznavaci cestu k našim sousedům :) Měl bych ještě na Vás jeden technický dotaz, pokud platím přes kartu a ne hotově, dá se vyjednat sleva?

Přesně opačně, minulý rok jsem u Dušáka nabídl platbu hotově a dali mi slevu tuším z 42tis na 38tis., když platíš hotově většinou ti dají slevu, tak jsem to měl i v Koscomu v prodejně Na Poříčí.

Odkaz ke komentáři

Myslím, že je sežeňeš bez problémů, já bych však bych doporučil ( pokud chceš ušetřit) nákup na i netu např. wwwatches, třikrát jsem tam omegy kupoval, dvakrát zcela nové, vždy max. Spokojenost a dá se sním cca 10 % uhádat :-), ale i tak má koncové ceny zcela jinde než dušak, další obchody s max. Spokojeností a vlastní zkusenosti jsou uhrenfreund, spíš zaměřený na Rolex, dále Miqueluhren a dále ( tam vlastní zkušenost nemám, ale kolega ano) je worldoftime. Prvni obchod je holadsky a ty ostatni nemci, vzdy sedí stav hodinek a kominikace je prijemna, omlouvám se za chyby, ale ipad je na takovyhle texty vopruz.

Odkaz ke komentáři

Mozna jsme se nepochopili s tou platbou, "hotove" platim v obou pripadech, jen jednou to jde pres kartu a podruhe prinesu primo penize fyzicky. Jelikoz banka si pri platebni transkaci strhava procenta, neni pro obchodniky tato platba vyhodna, na druhou stranu penize na uctu se lepe utraceji nez ty v ruce, duvody vsichni zname, prodejci tak platbu kartou toleruji. nLogicky se tak nabizi, ze kdyz prinesu cash, tak by mela jit dojednat vetsi sleva. Proto jsem se ptal, jestli i pres kartu se da vyjednat lepsi cena v kamennem obchode.. Kazdopadne diky za tipy na nakup na netu, trochu se toho bojim, prece jen je to dost penez, rad bych osobni predani, koupi, ale tak uvidime, urcite se na ty internetove obchody mrknu, pokud tedy jde o autorizovane dealery.. :) Kazdopadne diky moc, kazda rada se hodi!Posted Image

Odkaz ke komentáři

Řekl bych, že autorizovany dealer po netu nekšeftuje, protože nesmi, dával jsem ti obchody s kterymi mam osobni zkusenost kupoval jsem tam 3x Omega, jednou Rolex a jednouLongines. Jinak tvoji stat o platbe jsem nepochopil, platit muzes jenom kartou nebo hotove ( nechces to snad leasing) a pri platbe kartou ti slevu nikdo neda, pri platbe v hotovosti ano jaksi si muzou odmaznout feeservis ;-) ktery by museli vyplaznout bance .

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...