grand Odesláno 9. března 2012 Nahlásit Odesláno 9. března 2012 Zase Seiko to má určitě na tuty zmáknuté, asi ví co dělají. Ale působí to divně... Vím na tuty, že když li-polka klesne pod 2V, je kaput. Li-féčko taky. Pochybuju že by li-onky byli na tom lépe. Z toho mi vychází, že i kdyby hodinky měli napěťové jištění a nějak spínaný zdroj, pokud je odložím např. na rok, je po nich. Nepomůže už nic. Jen hádám, ale ani v Seiku neumí čarovat. Jsem na to zvědavej. Li-ion je predchodca Li-pol a Li-Fe a je na tom úplne rovnako. Ak klesne napätie pod 3V, článok sa začína rýchlo poškodzovať. Prebíjanie a prílišné zmeny teplôt mu tiež škodia. Určite to majú zabezpečené - keď klesne napätie napr. pod 3.5V, odpoja motorčeky, aby sa akumulátor vybíjal pomalšie. Li-ion/Li-pol akumulátory starnú najpomalšie, ak sa udržujú v stave nabitosti na približne 40%. Kinetic by som určite nekupoval. Radšej solar alebo obyčajný quartz. Tieto majú aspoň vyššiu mechanickú odolnosť. Kinetic považujem za nepodarený hybrid. Keby namiesto rotoru dali veľký článok, mohli by dosiahnuť výdrž aj 10 až 15 rokov, čo je približne priemerná životnosť akumulátora, ktorý potom treba aj tak meniť. Staré Seiko digitálky (napr. 0634) mali ľahko vymeniteľnú batériu - bez toho, aby človek musel otvárať celé hodinky - a to bolo podľa mňa lepšie riešenie ako Kinetic.
ggrand Odesláno 9. března 2012 Nahlásit Odesláno 9. března 2012 grand: když jsem uvedl podobný názor, byl jsem pomalu omlácen ale argumentama to nebylo.
instant Odesláno 9. března 2012 Nahlásit Odesláno 9. března 2012 clovek moze mat pocit, ze je v tejto debate malo gggrand...
grand Odesláno 9. března 2012 Nahlásit Odesláno 9. března 2012 grand: když jsem uvedl podobný názor, byl jsem pomalu omlácen ale argumentama to nebylo. Až teraz som si všimol, že toto vlákno je pár mesiacov staré a že už vtedy si napísal svoj názor na Kinetic, s ktorým maximálne súhlasím: Já ti nevím, ale kinetic podle mého názoru spojuje nevýhody obou světů. Z automatů si bere náchylnost na velké otřesy a pády kvůli rotoru no a z quartzu neživost a poskakování vteřinovky. To už bych raději šáhl po něčem od Citizenu nebo Casia. Obě značky nabízí světlem dobíjené modely a často i rádiově řízené, čili odpadá náchylnost. A to máš hned. Kamarádovi spadly automaty(moje) z metru na zem a rotor byl dole. Oprava zhruba v ceně tebou zmiňovaných hodinek.
grand Odesláno 9. března 2012 Nahlásit Odesláno 9. března 2012 Tu je fotka prototypu prvých Spring Drive hodiniek z obdobia, kedy ešte asi ani Seiko nemalo jasno v tom, ako bude SD označovať a Kinetic malo znamenať "Automatic, but not purely mechanical".
grand Odesláno 9. března 2012 Nahlásit Odesláno 9. března 2012 Tu je fotka prototypu prvých Spring Drive hodiniek z obdobia, kedy ešte asi ani Seiko nemalo jasno v tom, ako bude SD označovať a Kinetic malo znamenať "Automatic, but not purely mechanical". Uff, to som teda napísal hlúposť. 7R68 má predsa manuálny náťah...
cody Odesláno 9. března 2012 Nahlásit Odesláno 9. března 2012 (upraveno) <br>Li-ion je predchodca Li-pol a Li-Fe a je na tom úplne rovnako. Ak klesne napätie pod 3V, článok sa začína rýchlo poškodzovať. Prebíjanie a prílišné zmeny teplôt mu tiež škodia. Určite to majú zabezpečené - keď klesne napätie napr. pod 3.5V, odpoja motorčeky, aby sa akumulátor vybíjal pomalšie. Li-ion/Li-pol akumulátory starnú najpomalšie, ak sa udržujú v stave nabitosti na približne 40%.<br><br>Kinetic by som určite nekupoval. Radšej solar alebo obyčajný quartz. Tieto majú aspoň vyššiu mechanickú odolnosť. Kinetic považujem za nepodarený hybrid. Keby namiesto rotoru dali veľký článok, mohli by dosiahnuť výdrž aj 10 až 15 rokov, čo je približne priemerná životnosť akumulátora, ktorý potom treba aj tak meniť.<br><br>Staré Seiko digitálky (napr. 0634) mali ľahko vymeniteľnú batériu - bez toho, aby človek musel otvárať celé hodinky - a to bolo podľa mňa lepšie riešenie ako Kinetic.<br><br> Li-pol alespoň ty vetší a tvrdé (co dávají desítky až sto "C") nejdu v praxi pod 3,7V. Vidím to na PC v programu nabíjení. Vybíjecí křivka je téměř plochá,téměř do konce... ale. Ten konec je tak rychlej, že když to vidím v grafu dobře mi z toho není. Tady v hodinkách budou články určitě měké, odběr je stálý a malý. Jenže já mluvím o té fázi, kdy kalibr vypne při pokesu co může a baterie přesto musí něco na stand-by režim dávat. Jak dlouho tohle vydrží?? Kdyby rok, dejme tomu. Pokud si na hodinky rok nevzpomenu a nešáhnu, asi mi chybět nebudou. U malých jednočlánků okolo 100mAh mám trpkou zkušenost v mrazu. Mikrovrtulník co normálně dá 5 min, v mrazu dá po pár nabití třeba jen minutu. Po takovém občasném zimním poletu jdou baterie do háje do půl roku. A to kupuju prověřené značky. Kinetic, nebo rovnou baterie? Furt dokola. Proč ne sluníčko, proč to komplikovat rotorem? No přeci protože kdo chce sluníčko, ten si koupí eco, kdo chce baterku koupí baterkáče. A když někdo, třeba já, nechce ani baterku (mám a nezajímá). Ani sluníčko (mám na "vojenských" Géčkách,nevnímám, jinak nezajímá). Ale zrovna alespoň za jedno chce mít pocit že hodinky nedojdou ani ve sklepě, ani za pár let baterii. Nebo chce mít alespoň trochu mechaniky, kochal jsem se průhledem často, točí se, má zvláštní zvuk, nějaký kolečka se tam točí... Samozřejmě, je to jen pocit. Ale o ten hlavně jde. Někdo řekne - spojuje nevýhody - náchylnější k poškození jako mechaniky, nemají vláskovou duši jako quartz. Slepá kolej... Já zase říkám spojuje výhody - točí se tam převody a rotor, dělá to nějaké zvuky, žije to jako mechaniky. Je to přesné, člověka potěší že i po půl roce je vytáhne a oni jdou mimo jen o cca pár vteřin. Vemte si do ruky eco nebo baterkáče.Mazlete se, třepte s nima, okukujte je. A pak to udělejte s Kinetic co mají průhled. Pokud necítíte rozdíl mezi quartz či Eco oproti Kinetic, pak už lámu hůl. Měli jste tu možnost, nebo kolegové soudíte z fotek a obecně šířených "stanrartů"??? Navíc asi poviná komplikace rezervy chodu má taky něco do sebe, jen čudlík bývá nepěkný, nepovedl se. Omlouvám se za výlev, ale věřte mi, Kinetic není marnej. Je to o momentálním úhlu pohledu. Kdo obecně nezatracuje cokoliv s quartz, neměl by zatracovat ani Kinetic. Upraveno 10. března 2012 uživatelem cody
grand Odesláno 10. března 2012 Nahlásit Odesláno 10. března 2012 (upraveno) Cody, netvrdím, že moje názory sú univerzálne platné. Nikdy som nedržal v ruke Seiko Kinetic, nikdy som ani neuvažoval o ich kúpe. Hodinky odzrkadľujú osobnosť svojho majiteľa. Pred pár rokmi som nosil keramické, solárne, rádiom riadené quartzy. Hľadal som dokonalé hodinky a v tej dobe spĺňali moje požiadavky. Nebolo treba sa o ne vôbec starať. Žiadne naťahovanie ani nastavovanie. Dnes by som ich však na ruku nedal. Hodinky zostali rovnaké, zmenil som sa ja. Treba rozlišovať objektívne klady a zápory technológie od emocionálnej väzby človeka ku svojim hodinkám. Tvrdím, že quartzová technológia je po funkčnej stránke nadradená čistej mechanike. Za svojím názorom si stojím. Mnohí môžu so mnou nesúhlasiť. Výhradne racionálny človek aj tak siahne skôr po quartzoch. Ibaže život nie je iba o racionálnych voľbách. Niekomu robí radosť tikot hodiniek, ďalší sa teší z otáčania korunkou alebo zo sledovania pohybu rotora, iný si vychutnáva plynulý pohyb sekundovky a absolútnu tichosť Spring Drive alebo sa kochá pohľadom na trojosý tourbillon a perfektné spracovanie všetkých detailov. Lenže žiadne hodinky nemajú dušu. Ani quartzové, ani mechanické. Sú to iba veci. Dôležité je, či niečo prežívame my. Nech už je to s hodinkami alebo s ľuďmi. Život bez emócií je prázdny. Moja averzia k technológii Kinetic a všetkým doterajším dizajnom Kinetic hodiniek je moja vnútorná záležitosť a nie je mojím zámerom prenášať ju na ostatných ľudí, preto sa k tejto téme radšej viacej nebudem vyjadrovať. Ak ti Kinetic hodinky robia radosť, teš sa z nich. Nikdy si nedovolím nikoho odsudzovať na základe jeho preferencií hodiniek. S jedinou výnimkou, a tou je prevažná väčšina modelov Breitling... Upraveno 10. března 2012 uživatelem grand
Návštěvník vterina Odesláno 10. března 2012 Nahlásit Odesláno 10. března 2012 tak kinetic, solar, eco drive je jen reklamni tah na city ekologicky smyslejicich lidi a vse na svete a dalsi z bussinesu firem vyuzivajici logo ekologie. v podstate pak ten akumulator je vetsi zatez na zivotni prostredi nez baterka. btw. nejhorsi baterky pro ekologii jsou ty velike 3V co meli illuminatory a maj indigla. takze ekologicke jsou jen a jen automaty. Jo kdysi byla taky studie ktera tvrdi ze frekvence quarzu vyzarujici vlny nosena na ruce je zdravi skodliva neco jako mobilni telefon ktery taky vyzaruje.
cody Odesláno 10. března 2012 Nahlásit Odesláno 10. března 2012 Vterina: To je zajímavý postřeh, další z pohledů na věc Grand: To nebylo myšleno proti tobě, chtě jsem aby u komentů které kinetic zatracují byli nějaké argumenty pro. To že mi tam vzhledem k pokročilé hodině ulítly i emoce je fakt. Já už Kinetic dávno nemám. Jsou to přesně ty hoďky, na který když vzpomeneš máš chuť je koupit znova. Nic ti nebrání, ale neuděláš to. Protože jak jsi psal, je třeba jít nějak cestou dál a nestagnovat. Možná nějaké kinetic někdy pořídím, ale zatím bych raději spíš GS hi-beat. Každopádně já v mechanických hodinkách tu "duši" vidím, hlavně u vintage. Když nic, přemejšlím jak vypadal hodinář co je oživil a kolik mu bylo let:-)) Nebo podle věku hodinek počítám, kolikrát kmitla setrvačka (pokud by stále šly). Stačilo ovšem bejvalo napsat svůj názor: spojuje nevýhody - náchylnější k poškození jako mechaniky, nemají vláskovou duši jako quartz. spojuje výhody - točí se tam převody a rotor, dělá to nějaké zvuky a nemusím se starat o zdroj energie:-) Je to přesný dlouhodobě. S jedinou výnimkou, a tou je prevažná väčšina modelov Breitling... Heleď já myslím, že až na ten kinetic bychom se shodli i na dnešním poledním menu a zákusku :D (nic proti Béčkařům )
grand Odesláno 10. března 2012 Nahlásit Odesláno 10. března 2012 tak kinetic, solar, eco drive je jen reklamni tah na city ekologicky smyslejicich lidi a vse na svete a dalsi z bussinesu firem vyuzivajici logo ekologie. v podstate pak ten akumulator je vetsi zatez na zivotni prostredi nez baterka. btw. nejhorsi baterky pro ekologii jsou ty velike 3V co meli illuminatory a maj indigla. takze ekologicke jsou jen a jen automaty. Jo kdysi byla taky studie ktera tvrdi ze frekvence quarzu vyzarujici vlny nosena na ruce je zdravi skodliva neco jako mobilni telefon ktery taky vyzaruje. S tými akumulátormi a baterkami je to pravda, je to predovšetkým marketingový ťah. Hlavný problém vidím v tom, že sa málo recykluje. Quartzového oscilátora v hodinkách by som sa vôbec nebál, jedná sa o skutočne zanedbateľné výkony rádovo v nanowattoch, navyše celý obvod je často uzavretý v kovovom púzdre, ktoré pôsobí na vlny ako Faradayova klietka, čiže smerom von neunikne skoro nič. Chcel by som sa dožiť doby, keď MEMS technológia pokročí natoľko, že bude technicky možné vyrobiť náramkové hodinky fungujúce na podobnom princípe ako JLC Atmos.
grand Odesláno 10. března 2012 Nahlásit Odesláno 10. března 2012 Cody: Pohoda - hlavne ja som sa rozpísal viacej, ako je u mňa obvyklé. Občas nosievam 42-ročné 6146-GS s 36000 bph. Ich jedinou nevýhodou je to, že mi na ruke nesedia tak príjemne ako aktuálne hi-beat modely.
Návštěvník vterina Odesláno 10. března 2012 Nahlásit Odesláno 10. března 2012 Chcel by som sa dožiť doby, keď MEMS technológia pokročí natoľko, že bude technicky možné vyrobiť náramkové hodinky fungujúce na podobnom princípe ako JLC Atmos. priznam ze nevim jak funguje princip JLC Atmos?
grand Odesláno 10. března 2012 Nahlásit Odesláno 10. března 2012 priznam ze nevim jak funguje princip JLC Atmos? Využíva zmeny teploty a atmosférického tlaku. Zmena teploty o 1?C natiahne hodiny na cca 2 dni chodu. Tu je o nich zmienka: http://www.chronomag.cz/clanek/2010-10-04/nove-zastoupeni-jaeger-lecoultre.html
cody Odesláno 10. března 2012 Nahlásit Odesláno 10. března 2012 (upraveno) ... ako aktuálne hi-beat modely. To mi pls prozraď, myslím že máš tyto bílé? Z většiny fotek mi přijde, že ciferník není nijak zdobený. Zase na poslední fotce (moje vysněné) to vypadá, že by tam něco mohli udělat.. Nevím. Popravdě když vidím jak si u GS umí pohrát s ciferníkem, až oči přechází, je mi divné že tady by nebylo nic. Přikládám i aktuální pozadí plchy - tahle kombinace mě dostává - rozdíl ceny 10x vyšší. Upraveno 10. března 2012 uživatelem cody
Návštěvník vterina Odesláno 10. března 2012 Nahlásit Odesláno 10. března 2012 seiko kinetic v pouzdru pulsar za par eur http://www.amazon.de/gp/product/B003UU7TW4/ref=ox_sc_act_title_2?ie=UTF8&m=A2LCMVNVPSPX4Y
grand Odesláno 10. března 2012 Nahlásit Odesláno 10. března 2012 To mi pls prozraď, myslím že máš tyto bílé? Z většiny fotek mi přijde, že ciferník není nijak zdobený. Zase na poslední fotce (moje vysněné) to vypadá, že by tam něco mohli udělat.. Nevím. Popravdě když vidím jak si u GS umí pohrát s ciferníkem, až oči přechází, je mi divné že tady by nebylo nic. Přikládám i aktuální pozadí plchy - tahle kombinace mě dostává - rozdíl ceny 10x vyšší. Momentálne nemám žiadne GS SBGHxxx. Na ruke som mal iba SBGH001, nastavené na obvod zápästia väčší o jeden dielik ťahu. SBGH001 má jednoduchý biely ciferník, ktorý vytvára dojem zo stredu vychádzajúcich lúčov. Postupom času sa mi stále viacej páčia ciferníky bez výraznejšej textúry, najlepšie bielej alebo krémovej farby, t.j. SBGA001, SBGC001, SBGH001. Čierny matný ciferník SBGE001 je tiež v pohode. Matný biely ciferník SBGA011 s výraznou textúrou si nechávam na výnimočné príležitosti, aby som sa ho náhodou nepresýtil. SBGH019/020/022 sa mi podľa obrázkov veľmi páčia, lenže už podobné mám - SBWA002 (http://forum.chronom...2-spring-drive/), a tak ich už ani teoreticky neriešim.
instant Odesláno 10. března 2012 Nahlásit Odesláno 10. března 2012 cody - sice to nie je otazka na mna, ale sbgh001 (s bielym cifernikom) maju hladky cifernik. I ked na fotkach asi hodne zavisi od sposobu nasvietenia, teploty svetla atd:
instant Odesláno 10. března 2012 Nahlásit Odesláno 10. března 2012 (upraveno) SBGH003 - zelene /l.e./ a SBGH005 - cierne maju taky nejaky "Fujiyama Sunburst" , odlisuju sa len farbou. Tie zelene su famozne - podla mna jeden z dvoch najkrajsich cifernikov ake sa kedy na hodinkach vyskytli /edit: ten druhy do partie je snowflake/: edit2: grand bol rychlejsi zdroj Upraveno 10. března 2012 uživatelem instant
instant Odesláno 10. března 2012 Nahlásit Odesláno 10. března 2012 Momentálne nemám žiadne GS SBGHxxx. Na ruke som mal iba SBGH001, nastavené na obvod zápästia väčší o jeden dielik ťahu. SBGH001 má jednoduchý biely ciferník, ktorý vytvára dojem zo stredu vychádzajúcich lúčov. Postupom času sa mi stále viacej páčia ciferníky bez výraznejšej textúry, najlepšie bielej alebo krémovej farby, t.j. SBGA001, SBGC001, SBGH001. Čierny matný ciferník SBGE001 je tiež v pohode. Matný biely ciferník SBGA011 s výraznou textúrou si nechávam na výnimočné príležitosti, aby som sa ho náhodou nepresýtil. SBGH019/020/022 sa mi podľa obrázkov veľmi páčia, lenže už podobné mám - SBWA002 (http://forum.chronom...2-spring-drive/), a tak ich už ani teoreticky neriešim. sbgh001 maju tiez sunburst?
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se