zibarek Odesláno 28. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 28. srpna 2011 Zdravím všechny v neděli večer. Chtěl bych se vás zeptat na váš názor na materiál pouzder a tahů. Osobně mám většinu hodinek na ocelovém tahu. U kamaráda jsem na ruce několik let vídal titanové Festiny. Titan na nich byl velice tmavý a neskutečně poškrábaný s docela hlubokými vrypy. Při silném zatlačení se do tahu dal udělat vryp i pouhým nehtem. Vždy jsem chtěl celotitanové hodinky, ale zkušennost s Festinami mě od toho dost dlouho odrazovala. Asi před měsícem jsem si na sport koupil celotitanové Certiny, značka pro kterou mám slabost. Při prohlížení materiálu je vidět, že už i titan se podstatně vylepšil. Je téměř stříbrný jako nerez a za měsíc se mi na něm nepovedlo udělat ani ten nejmenší škrábaneček. Ohledně hmotnosti hodinek Vám zde přikládám stejné modely i a jejich parametry. Četl jsem zde od hodně členů fóra, že potřebují něco cítit na ruce, přesto bych znal váš názor. Hmotnost 187 g, velikost pouzdra 42.5 mm, výška pouzdra 13.02 mm. Hmotnost 116 g, velikost pouzdra 42.5 mm, výška pouzdra 13.02 mm.
Slim_brno Odesláno 28. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 28. srpna 2011 Nosím titanový ML a nemůžu si je vynachválit. Tah je dost poškrábanej, ale nemám s tím problém - alespoň je vidět, že se ty hodinky používají. A že o nich na ruce nevím je (alespoň pro mě) jen dobře
Radek124 Odesláno 28. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 28. srpna 2011 Hustota titanu je zhruba o třetinu nižší než u běžných slitin železa - a vzhledem k tomu že strojek, ciferník a sklíčko na podobných hodinkách váží nula-nula-prd (klidně mě někdo opravte - 15g?), váha je tam kde je. Mám doma celotitanové 36mm quartzky (byly kdesi v akci "za korunu"), které i s tahem váží 39 gramů a i po 5 letech občasného nošení jsou jako nové. Titanové střenky mám i na postarším motýlku a díky přirozené oxidační pasivaci povrchu na něm nějaké "výrazně viditelné šrámy" taky moc vidět nejsou - a že už mi na zem "párkrát" spadnul. Takže titan na hodinkách (pokud není vysloveně vyžadován vyloženě "ocelově-stříbrný" vzhled) - za mě OK
NIGHTinGALE Odesláno 28. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 28. srpna 2011 (upraveno) Ty starý tmavý titanový Festiny jsem kdysi měl, ale že by se dal nehtem do tahu udělat vryp, o tom nic nevím, leda by ses jmenoval Wolverine, pak bych si to asi představit uměl.Titan mám na Oriskách a spokojenost maximální. Upraveno 28. srpna 2011 uživatelem NIGHTinGALE
obchodnik-o3 Odesláno 28. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 28. srpna 2011 mam stare citizeny v titane a po 11-rocnom noseni s materialom len spokojnosta ryha po nechte?
Frantik Odesláno 28. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 28. srpna 2011 Mam titan na Breitling Avenger Chrono (uz kdysi jsem mel titanovy model Emergency) a mam i titanovy Steinhart. Podle me je to super material, lehkej, prijemnej, odolnej. Ocel ma taky urcite svoje, ale ja jsem spokojenej.
Frantik Odesláno 28. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 28. srpna 2011 ........jo a u Festiny bych tomu vrypu nehtem veril!
vojt Odesláno 28. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 28. srpna 2011 Rýha po nehtu? To byly olověnky.Měl jsem titanový Seawolfy, materiál to je krásnej, ale jak jsem se s nima jen něčeho dotknul, hned na nich byla vidět stopa.
zibarek Odesláno 28. srpna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 28. srpna 2011 U těch Festin se jednalo pásek se zlatými doplňky ( proužky ), jsou to opravdu letité hodinky a titan na nich nebyl tvrdý a uhlazený jako mám teď na Certinách, nebo co jsem viděl na Orisech, ale bylo to snad nějaké jemné pískování nebo co a opravdu silným zatlačením tam škrábanec zůstal. Docela často jsem se zde dočetl, ža hodinky na ruce potřebujete cítit, pořádný kus železa atd, proto jsem chtěl znát váš názor na tento materiál. Za mě se titan na ruce nosí super a pro alergiky je vlastně nutností. Děkuji vám všem za odpovědi.
Návštěvník ?po Odesláno 28. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 28. srpna 2011 won hlavně není titan jako titan a u hodinek za 4litry to nebude jistě žádná sláva - obvzláště pokud sou stoletý *zdroj
Návštěvník Ondra Odesláno 28. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 28. srpna 2011 mel jsem nekolikrat titan, ale ocel je ocel
Radimk Odesláno 29. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 29. srpna 2011 Titan nějak nemusím. Ale někde mi proběhla před očima specifikace pouzdra titan + vrchní vrstva titan-carbid - to by velmi výrazně zvýšovalo odolnost proti otěru a poškrábání až k hranici ""nepoškrábatelné""
zibarek Odesláno 29. srpna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 29. srpna 2011 Velice se mi líbí Damasko DC 67 a jejich materiály, tam je tvrdost asi zase někde jinde. Jen nemusím kůži a je velká škoda, že nedělají žádný model s tahem. Ty bych bral na tahu hned.
FiXilVer Odesláno 29. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 29. srpna 2011 Grade 5 je jiná káva. Je tvrdší než 316L a škrábance tolik nepřibývají, páč tvrdost je téměř dojnásobná a rozhodně bych dal přednost titan grade 5 před ocelí už kvůli odolnosti proti korozi a to hlavně u potápek. Doposud nikdo neudělal super tvrdé titanové pouzdro(povrchovky nepočítám), ale zdá se, že se blýská na lepší časy. presne tak.. nove titanove Omegy PO (tie modre) maju titan grade 5
vojt Odesláno 29. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 29. srpna 2011 Tak většina hodinek jsou vyrobené z grade 2 a to je proti 316L docela bláto. To už raději tu ocel. Grade 5 je jiná káva. Je tvrdší než 316L a škrábance tolik nepřibývají, páč tvrdost je téměř dojnásobná a rozhodně bych dal přednost titan grade 5 před ocelí už kvůli odolnosti proti korozi a to hlavně u potápek. Doposud nikdo neudělal super tvrdé titanové pouzdro(povrchovky nepočítám), ale zdá se, že se blýská na lepší časy. Já osobně bych si přál hodinky z tantalu. Skvělý matroš. Bohužel, něco měli u Panerai, nějakou limitku, možná Hublot, ale jinak nic. Škoda. Škoda, že v té tabulce nejsou uvedeny hodnoty tvrdosti. Můžeš to prosím nějak doložit?
vojt Odesláno 29. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 29. srpna 2011 Stačí mrknout na popis u hodinek. U všech se to sice nedočtem, ale vzhledem k tvrdosti titanové slitiny třídy 5, je obrábění tohoto materiálu ne zrovna lacinou a jednoduchou záležitostí, takže se dá předpokládat, že to u většiny bude Grade 2. Např. Oris, Breitling, Omega. http://www.gemnation.com/watches/Oris-Der-Meistertaucher-Divers-Regulator-649.7610.71.64.Set-4115.html http://www.blogbreitling.com/tag/titanium/ http://professionalwatches.com/2010/04/omega_speedmaster_gmt_solar_im.html S pouzdrem s titanové slitiny třídy 5 jsem se setkal(teda spíš dočetl) pouze u ne zrovna levných hodinek. JLC, IWC, Grand Seiko, vyjímkou je Sinn - tady je opět vidět, že Němci vědí, a nemusí to stát majlant. Aha. Myslel jsem něco o tvrdosti Grade 5, srovnání tvrdosti s 316l - Rockwell, Vickers.. Odkazy na Grade 2 jsou teď irelevantní
Návštěvník ?po Odesláno 29. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 29. srpna 2011 (upraveno) Aha. Myslel jsem něco o tvrdosti Grade 5, srovnání tvrdosti s 316l - Rockwell, Vickers.. Odkazy na Grade 2 jsou teď irelevantní něco málo i když vlastně hodně :-) je tady : http://forums.watchu...ses-273374.html Upraveno 29. srpna 2011 uživatelem ?po
vojt Odesláno 29. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 29. srpna 2011 Díky YPO, všechno pěkně pogromadě. Grade 5 má teda fakt grády, dobrý.
Viktor Odesláno 29. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 29. srpna 2011 Na IWC foru je povídání o titanových pouzdrech a jejich úpravách. Moje starý GST Aquatimery jsou Ti grade 2, s nějakou povrchovkou. Zdají se docela odolný.
Luna Odesláno 30. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 30. srpna 2011 Ahoj, hned ze začátku musím pochválit výběr Titanové Certiny jsou fakt krásné a kvalitativně určitě nesrovnatelné se starými titanovými Festinami. Já mám zkušenost s Citizeny v titanu a jsou nerozeznatelné od ocelových. O váhu mi nejde, spíš jsou antialergické a nechladí mi zápěstí... Ty Festiny musely být ale pořádně staré, protože v posledních letech už titan do svých sportovních kolekcí nedávají. Zdravím všechny v neděli večer. Chtěl bych se vás zeptat na váš názor na materiál pouzder a tahů. Osobně mám většinu hodinek na ocelovém tahu. U kamaráda jsem na ruce několik let vídal titanové Festiny. Titan na nich byl velice tmavý a neskutečně poškrábaný s docela hlubokými vrypy. Při silném zatlačení se do tahu dal udělat vryp i pouhým nehtem. Vždy jsem chtěl celotitanové hodinky, ale zkušennost s Festinami mě od toho dost dlouho odrazovala. Asi před měsícem jsem si na sport koupil celotitanové Certiny, značka pro kterou mám slabost. Při prohlížení materiálu je vidět, že už i titan se podstatně vylepšil. Je téměř stříbrný jako nerez a za měsíc se mi na něm nepovedlo udělat ani ten nejmenší škrábaneček. Ohledně hmotnosti hodinek Vám zde přikládám stejné modely i a jejich parametry. Četl jsem zde od hodně členů fóra, že potřebují něco cítit na ruce, přesto bych znal váš názor. Hmotnost 187 g, velikost pouzdra 42.5 mm, výška pouzdra 13.02 mm. Hmotnost 116 g, velikost pouzdra 42.5 mm, výška pouzdra 13.02 mm.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se