Olda Odesláno 1. září 2011 Nahlásit Odesláno 1. září 2011 Ottův slovník naučný z doby kdy slovo Ersatzstoff ještě čekalo na své vynalezení.
prischera Odesláno 1. září 2011 Nahlásit Odesláno 1. září 2011 (upraveno) Tak jsem se rozhodl překopat obývací pokoje a řeším podlahy, koberce chci vyházet a byl jsem rozhodlí pro plovoucí podlahy. Ale čím víc pátrám, tím víc mě od plovoucích podlah lidi odrazují a každej doporučuje linoleum nebo marmoleum a to i firma, která by mě podlahy měla pokládat Prej, že jsou studený, pes se bude smekat, časem bobtnají a už vůbec nedávat, když chci mít v místnostech krbová kamna" Jsou ovšem i lidi, kterých není tedy moc, co jsou prý spokojeni, jsem s toho jelen. V baráku mám pouze koberce nebo dlažbu, tak Vás chci požádat o Vaše zkušenosti, děkuji" My mame v celem byte Marmoleum, cca 65m2 prislo i s pripravou podlah (vyrovnanim), nalepenim a zalistovanim na 70tis. (cena vlastniho marmolea 470,- kc m2 + 10% DPH) Mame nejlevnejsi 2mm marmoleum, ale pry to do obytnych prostor bohate staci. Zadne z tech co jsme vybirali nepripomanalo drevo (ono taky Marmo, ze ale vybrali jsme jen jemnou strukturu, aby to nevypadalo jako kamen). Pokladku delala firma autorizovana dovozcem (dohozena pres nej) a super. Spokojenost probihala zhruba ve trech fazich: 1) Prvni faze nadseni - nove vypada nadherne 2) Zkalamani, je to pocitove velmi tvrde a ve svrhchni voskove vrstve (je opravitelna) se delaji skrabance jak na bezicim pasu. Samotne marmoleum je snad neposkozene. 3) Vlastne spokojenost. Skarbance jsou povrchove, a casem je clovek prestane vnimat (ale porad jsou trosku videt) a udrzba je fantasticky snadna, staci setrit cistou vodou ( a to mame dve male deti, takze podlahy dostavaji zabrat). Resume: Draha, ale celkem slusna podlaha, do dalsiho bydleni si pripaltim (hodne) za tvrde drevo, v predhozim byte jsem mel parkety a tvrdy lak a byl jsem asi spokojenejsi. Jinak OK. P. Upraveno 1. září 2011 uživatelem prischera
B.F.G. Odesláno 4. září 2011 Nahlásit Odesláno 4. září 2011 Řeším úplně to stejný, asi 60m2. Zatím vyhrává lamino - je to menší svinstvo Nebo to vyhraje oprava parket, ovšem cena za metr a nejistý výsledek po pár letech mě dost odrazuje. Zásadně nesouhlasím s tím, že lamino musí stát 700 a podobně. Dneska se dá najít solidní klidně za 350 (metr bez pokládky a bez podkladu).Naši mají doma v obýváku PVC, je to nějaké "lino" s reliéfem pro vysokou zátěž, po 4 letech pobíhání labradora, padání talířů a šomtání papučema na něm není vidno vůbec žádné opotřebení. Vůbec nic. Na druhou stranu co se z něj všechno linulo do vzduchu, nebo line netuším.
adamo Odesláno 5. září 2011 Nahlásit Odesláno 5. září 2011 ...Nebo to vyhraje oprava parket, ovšem cena za metr a nejistý výsledek po pár letech mě dost odrazuje.... Mohu se zeptat co to koštuje? Není škoda vyměnit dřevo za plast? Ale chápu, že z praktického i ekonomického hlediska to má logiku.
WATCHES Odesláno 5. září 2011 Nahlásit Odesláno 5. září 2011 Co těm parketám je, že by oprava byla tak drahá?
Carllos Odesláno 5. září 2011 Nahlásit Odesláno 5. září 2011 Ahoj,nabízím ti velice kvalitní podlahu za cenu pro chronomag člena , pokud by jsi měl zájem,tak pošli sz. Jde o tenhle konkrétní druh: http://www.meister-podlahy.cz/drevene-podlahy/pc-200-2
African Odesláno 27. září 2011 Autor Nahlásit Odesláno 27. září 2011 To Carllos: Trochu se zpožděním děkuji za tvoji nabídku, které jsem si všiml teď, možná do budoucna lepší směrovat přes SZ, která je vidět okamžitě, ale ještě jednou díkas. Každopádně už je hotovo, po radách známých a kamarádů tady z fóra dopadlo Linoleum" Vizuálně super, člověk si opravdu myslí, že má doma prkna, došlap je příjemný a kvalitu prověří čas a náš dobrmánek Děkuji za Vaše postřehy"
Alexion Odesláno 27. září 2011 Nahlásit Odesláno 27. září 2011 takto nejak vyzera nase lamino ale vyskusal by som aj toto.
B.F.G. Odesláno 29. září 2011 Nahlásit Odesláno 29. září 2011 Oprava parket v nasem pripade kostuje asi 450 za metr. Coz kostuje podle me velmi dostatecne lamino s podkladem a listama...
prischera Odesláno 29. září 2011 Nahlásit Odesláno 29. září 2011 Oprava parket v nasem pripade kostuje asi 450 za metr. Coz kostuje podle me velmi dostatecne lamino s podkladem a listama... Parkety jsem si v predchozim byte, pred cca 6ti lety opravoval sam. Nebylo treba sparovat, jen brousit. celkem 32 m2 (20 a 12). Vcetne tri vrstev laku BOMA, zapujceni stroje, a brusneho materialu a novych list mne to vyslo na 13 tis. Zabralo to asi ctyri dny prace, dva dny vlastni brouseni, zbytek lakovani a schnuti laku. Nikdy predtim jsem to nedelal a povazuju se za spis nesikovnyho. Vysledek byl nad ocekavani. Sice pri dukladnem zkoumani byly patrne drobne nerovnosti, ale o tech jsem vedel jen ja. Navstevy podlahu obdivovaly, udrba byla bezproblemova, vytirali jsme namokro. A pocitove mnohem lepsi nez plovoucka. Jeste bych to bejt tebou zvazil.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se