Přejít na obsah

Kamenná prodejna PRIM

Doporučené příspěvky

Akorát mne překvapilo, jak málo přišlo lidí, čekal jsem, že prodejna bude praskat ve švech...

Mám to tam z bytu asi 20 minut a měl jsem odpoledne volno, ale firma PRIM vě mně nějak vzbuzuje čím dál tím větší nadšení... tak jsem se šel radši projít do Stromovky...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mě to nechává celkem chladným, líbilo se mi povídání o historii, viděl jsem několik modelů, které jindy neuvidím, včetně prototypu Orlíků, fotografie vybavení potapěčů, které obsahovalo i hodinky a spoustu dalších informací. Cenová politika je jaká je, na zakázku vyrobí pěkné hodinky klidně i za polovinu, v tom problém vůbec nevidí. Mimochodem na nové Orlíky mají tolik objednávek, že čekají doba je minimálně 2 měsíce, tak proč by neprodávali draho?

Odkaz ke komentáři

Mě to nechává celkem chladným, líbilo se mi povídání o historii, viděl jsem několik modelů, které jindy neuvidím, včetně prototypu Orlíků, fotografie vybavení potapěčů, které obsahovalo i hodinky a spoustu dalších informací. Cenová politika je jaká je, na zakázku vyrobí pěkné hodinky klidně i za polovinu, v tom problém vůbec nevidí. Mimochodem na nové Orlíky mají tolik objednávek, že čekají doba je minimálně 2 měsíce, tak proč by neprodávali draho?

S tím naprosto souhlasím, necítím vůči tý firmě vůbec žádnou zášť, ale jaksi není nic, co by mě tam přitahovalo... Až budu chtít "český" hodinky, tak zajdu třeba za panem Brožem na Václavák, kterej mi udělá za stejný peníze luxusní unikát, kterej bude mít příběh (ručně zdobená ETA mi v tomto směru vůbec nevadí) a já budu mít radost, že jsem podpořil malého českého výrobce. Až budu chtít pěknej inhouse s velkým podílem ruční práce, tak pořídím Grand Seiko, které jde koupit, jak jsem teď zjistil, už i u nás, začínají na stejné ceně jako slavné Diplomaty - o kvalitativních rozdílech debatu asi nepovedeme... Napínavé příběhy o tom, jak je Strana v šedesátejch letech pověřila výrobou radioaktivních überhodinek pro ČSLA (hrdinný předvoj Varšavské smlouvy) jsou určitě fajn, ale dneska bylo ve Stromovce moc hezky :)

Odkaz ke komentáři

S tím naprosto souhlasím, necítím vůči tý firmě vůbec žádnou zášť, ale jaksi není nic, co by mě tam přitahovalo... Až budu chtít "český" hodinky, tak zajdu třeba za panem Brožem na Václavák, kterej mi udělá za stejný peníze luxusní unikát, kterej bude mít příběh (ručně zdobená ETA mi v tomto směru vůbec nevadí) a já budu mít radost, že jsem podpořil malého českého výrobce. Až budu chtít pěknej inhouse s velkým podílem ruční práce, tak pořídím Grand Seiko, které jde koupit, jak jsem teď zjistil, už i u nás, začínají na stejné ceně jako slavné Diplomaty - o kvalitativních rozdílech debatu asi nepovedeme... Napínavé příběhy o tom, jak je Strana v šedesátejch letech pověřila výrobou radioaktivních überhodinek pro ČSLA (hrdinný předvoj Varšavské smlouvy) jsou určitě fajn, ale dneska bylo ve Stromovce moc hezky :)

Sice říkáš, že nemáš vůči Primu žádnou zášť, ale pořád kopeš a kopeš.. Když není nic, co by tě přitahovalo, tak proč si tak moc toužil po "Orlíkách za 25"?? Posted Image

Odkaz ke komentáři

...pořád kopeš a kopeš...

Nechápu... Píšu něco, co není pravda?

...proč si tak moc toužil po "Orlíkách za 25"??

Zas tak moc jsem po nich netoužil - když jsem zjistil, že za 25k nebudou, tak jsem toužit přestal... :D

:wallbash:

Pozor, aby sis tu hlavu o zeď docela nerozmlátil...

Odkaz ke komentáři

Tak já jsem to bral jako zábavnou hru, vzhledem k cenové politice by to těžko prošlo. Ovšem dá se domluvit i ciferník, který by se mi líbil a pak by můj zájem byl trochu jiný, tedy limited editon by bylo něco jiného.

Odkaz ke komentáři

...podpořit malého českého výrobce, tak právě Prim...

Ale já jsem z informací zde na fóru pochopil, že tato firma přece žádnou podporu nepotřebuje, ba právě naopak - jsou v černých číslech, iniciační sérii Orlíku vyprodali v rekordně krátkém čase, čekací doby na nové hodinky jsou 2-3 měsíce, protože nestíhají... spíš aby odháněli zákazníka koštětem...

Kolik států na zeměkouli má výrobce, který používá vlastní strojky?

Tenhle argument beru jen částečně - podobně se o nás říká, že jako jedna z mála zemí na světě umíme postavit kompletní letadlo od škoubku... Na jednu stranu je to možná sice roztomilé, nevšiml jsem si však, že bychom válcovali světový letecký průmysl... Schválně jsem ale zmínil Grand Seiko, protože jsem pochopil, že "inhouse" je jediný pádný argument na straně Primu - pokud jsou však v Japonsku (nikoliv v Číně nebo ve Vietnamu), schopni dělat ručně hodinky, které třeba právě Diplomaty za stejnou cenu o několik tříd převyšují, tak jsem asi Alenka v říši divů... :goof:

Odkaz ke komentáři

Ještě k tomu všemu připočítej,kolik nás je a dostane to obratem úplně jiný rozměr.

Ale já vim... to já jen tak přemejšlim nahlas...

Pokud má někdo z místních akcie fy Elton hodinářská a má pocit, že vlivem mých příspěvků zde přijde o dividendy, tak se mu tímto omlouvám... :D

Odkaz ke komentáři

Jo tak to byli "voni", co přihodili jako poslední a pak je nezaplatili? :gora:

Trochu těm Orlíkům s vysokými příhozy, Matyldě a její obhajobě stále nerozumím, jelikož Aukro má své vlastní páky ( a velice účinné) jak donutit kupce za vydraženou věc zaplatit.

Sorry za O.T. ale když jste to řešili nevyskytoval jsme se zde. To jen, že jste to zmínili.

Odkaz ke komentáři

Trochu těm Orlíkům s vysokými příhozy, Matyldě a její obhajobě stále nerozumím, jelikož Aukro má své vlastní páky ( a velice účinné) jak donutit kupce za vydraženou věc zaplatit.

Sorry za O.T. ale když jste to řešili nevyskytoval jsme se zde. To jen, že jste to zmínili.

Ono to Aukro zase tolik pák nemá, to že něco uvádí v podmínkách ještě neznamená, že tím donutí někoho plnit, to by museli jít do sporu a to asi jen tak nepůjdou. Stejně tak může na prodeji trvat prodávající a uplatnit svoje práva vyplývající z uzavřené kupní smlouvy, ale to asi bude taky na dlouhý lokte a tak se do toho zřejmě nepustí. Není to tak dávno, co na e-bay jeden prodávající dal omylem cenu "kup teď " 600,- Eur za jachtu, hned po tom někdo skočil, prodávající pak nechtěl svoji jachtičku za takový peníz pustit, řešil to tedy soud a kupující uspěl...

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...