AKUC Odesláno 14. června 2016 Nahlásit Odesláno 14. června 2016 tie TUDOR ky sú pecka, veľká gratulace !
villain83 Odesláno 14. června 2016 Nahlásit Odesláno 14. června 2016 Dobry, libil by se mi nejakej vintage bez prositi, dal by tomu ten spravnej look.
petr_cha Odesláno 25. června 2016 Autor Nahlásit Odesláno 25. června 2016 Bez prositi mam vymyslenej naopak cernej... ciste cerne kožené Nato.. bez zadneho prosivani... az nebudou ty vedra, tak to zkusim.. :-)
petr_cha Odesláno 25. června 2016 Autor Nahlásit Odesláno 25. června 2016 .. a aktuálně na silikonu... lehoucke, ve vedru prijemne, jen ten look je lehce "traktoristicky" :-)
villain83 Odesláno 25. června 2016 Nahlásit Odesláno 25. června 2016 Peto sorry, ale tohle je snad nejstrasidelnejsi obuti, co jsem na techhle paradnich hodinkach videl...
petr_cha Odesláno 25. června 2016 Autor Nahlásit Odesláno 25. června 2016 Jj bude to takovy vystrel vedle :-)) ..nasadil jsem to vcera a dlouho to tam asi nebude... anebo z toho udelam "hospodsky strap", pohodlny to totiz je moc a kdyz to polijes pivem, tak se nic moc nedeje :-)) ... sam jsem zvedav, co zkusim priste :-)
petr_cha Odesláno 25. června 2016 Autor Nahlásit Odesláno 25. června 2016 (upraveno) ... i kdyz asi tusim, rad bych zkusil asi jeste tenhle gumovy.. https://www.watchgecko.com/zuludiver-328-rubber-nato-watch-strap-bonetto.php Akorat jsem se jeste nerozhoupal, zdali na jistotu s cernou nebo zkusit nejakou blaznivejsi barvu :-) Upraveno 25. června 2016 uživatelem petr_cha
petr_cha Odesláno 24. července 2016 Autor Nahlásit Odesláno 24. července 2016 (upraveno) Po delsi době, kdy jsem mel jen quarztky a kineticy, jsem si koupil zpatky opet mechanicke hodinky, zanovni z druhe ruky.... Stahnul jsem si aplikaci a propadl manii neustálého mereni presnosti... Vysledky se mi uplne nelibily, tak hodinky sly do servisu, kdy v ramci zaruky a zdarma byly briskne serizeny... Vysledek se dostavil skoro okamzite, jeste vice jsem propadl sve merici aplikaci ... aktualni odchylka, a prumerna odchylka se staly mym vernym spolecnikem.. Posleze jsem odborne vydedukoval, ze o vikendu, kdy jsem aktivní s hodinkama na ruce je přesnost prijemna (cca -1), ale zato kdyz lenosim v praci schovany za hradbou monitoru, klavesnic a sanonu, tak se mi hodinky proste nechtějí dotahovat a pri nastalem poklesu natahu přesnost pada (na cca -4 az -5), procez se dostavila panika... Co s tim... Spasna zachrana prisla v podobe inzerátu na prodej winderu... Mala, cerna krabicka na jeden kousek.. na bateriovy pohon.. proste presne do me skrinky, vedle me stavajici staticke krabicky na hodinky, jsem zachranen! Ale ouha, hodinky jsou momentalne na Natu, tezke hodinkove telo, lehky pasek, slabsi bateriovy pohon a winder se sam dvakrat pres noc zastavil, co se to deje? ... Tezka hlava, myslenky cerne, představa skomirajiciho strojku, ktery nebude dostatecne natazen cestou dvaceti tri kroku z firemniho parkoviště k vratnici, se vkradala neodvratne na mysl... Koukam na tu krabicku, ctverec, kostka, pravidelné hrany a rikam si, kdyz nefungujes normalne, tak budes fungovat vzhuru nohama a voila zablesk geniality se potvrdil.. vrtic stoji na hlave, brichem vzhůru a najednou vrti neunavne noc za noci.... A co přesnost? ..stale merena s peclivosti ucetniho Fantozzi se ustalila na -2.... Potvrzeno mesicnim merenim, s pravidlenym odectem rano pri vyndani z vrtice a vecer pri ulozeni... Spolu s obcasnym kontrolnim merenim v prubehu dne na odchyceni nepredpokladanych odchylek, vlivu teplot, vlivu narustu sluneční korony a vyloucenim nepresnosti mobilniho signalu ovlivnujiciho kvalitu prijmu internetového casu v merici aplikaci.. Minus dva, minus dva... Vedoma si zpráv zverejnovanych na chronomagu o hodinkach nenastavovanych od minulych Vanoc, od minule promoce, svatby ci duchodu neni jednoduche se smirit s castecnym uspechem... Zbyva jedine, zacit svindlovat a zacit vyuzivat vlivu ruznych poloh na presnost chodu hodinek... Reseni je zrejme, prumerny chod je mirne zpozdeni, je potreba za kazdou cenu zrychlit, to znamene v noci na korunku, ale ouha... v noci se vrti, v noci se nemuze lezet na korunce... Co bych v noci na korunce ziskal, to bych velmi rychle ztratil vinou strnule pracovni pozice... nekolik testovacích dnu potvrdilo tuto past... Proc jen ty windery nejsou chytrejsi a v klidovem mezidobi, kdy nevrti, se nezastavuji pokazde v jine poloze, nebo jeste lepe v nastavene pozadovane poloze, proc... Sleduji tu malou cernou krabicku... Citim to soustredeni... Krabicka, pravidelne rovne hrany, kvádr, temny ctverec... A v nem... Malicke světýlko... Svetylko na konci tunelu... Promnu si oci, ne byla to jen metafora, nicmene myslenka uz je tu, uz nemuze uprchnout... Kdyz nemuzu hodinky odkládat pres noc do požadované polohy, anzto musi byt umisteny ve winderu, tak co kdybych otacel do pozadovane polohy cely winder ? ANO... Winder lezi jiz nekolikatou noc na boku, aby v mezidobi klidu hodinky byly korunkou dolu, v noci +2, plne natazene pres pracovní den -2 a po trech dnech průběžného mereni je celková odchylka = nula!!! Po aktivnim vikendu nezapomenout winder otocit z boku na hlavu je jiz brnkacka, kterou profik zvladne lezerne levou zadni... Tak kolik dam za tyden, za mesic, do prvniho novoluni... Velke zitrky jsou nyni prede mnou ! ........ :-))) P.s. ty původní quartzky mi delaly 3 vteriny za mesic.... :-) P.s.s. prijde mi velmi nonsalantni se pochlubit v hospo.. restauracnim zarizeni, ze s myma odolnyma mechanickyma hodinkama bych vydrzel na pustem ostrove bez elektricke energie i několik let a stale bych znal presny cas... jen bych k tomu pro jistotu potreboval dva tluste monoclanky (do winderu) a nabijecky na mobil (merici aplikace).... :-)) Upraveno 24. července 2016 uživatelem petr_cha
little_w Odesláno 25. července 2016 Nahlásit Odesláno 25. července 2016 Petre, ty jsi fakt magor. To je ovsem mineno jako pochvala. A dobre se to cte, je v tom drama, napeti, katarze... hotovej Balzac! Super pocteni, diky.
kuncák7 Odesláno 25. července 2016 Nahlásit Odesláno 25. července 2016 Posledni dobou zjistuju, ze tohle cervene provedeni muzu. Petre, mas to fakt pekny.
petr_cha Odesláno 25. července 2016 Autor Nahlásit Odesláno 25. července 2016 Diky .. no, trochu jsem se rozepsal :-) ... je to samozřejmě s nadsazkou, ale priznam se, ze v jednu chvili jsem se uz musel sam sobe smat, s jakou horlivosti jsem do toho spadl :-)
Locky Odesláno 26. července 2016 Nahlásit Odesláno 26. července 2016 Moc hezky a poutavě napsáno! Věřím, že vliv toho, na jak dlouho jsou odloženy do Winderu jsi již nějak vyřešil. Kolik hodin na korunce je nutných na potřebných +2? Vliv otáček winderu je zanedbatelný? Či jsi také prováděl i tato měření? Tyhle detaily jsou další úžasná věc, co mne na mechanických hodinkách baví!
petr_cha Odesláno 8. října 2016 Autor Nahlásit Odesláno 8. října 2016 Tak a je to.. v kyblu... Zlate zitrky se nekonaji, potvory jedny nepresny... Ty maly mrsky me snad slysely, jak si planuju pracovat s jejich presnosti a udelaly mi caru pres rozpocet.... Puvodne mi Tudorky po serizeni chodily ve winderu kolem +1.5 a na ruce -2.... A ted si nejak sedly nebo co a najednou chodej ve vrtici uz jen 0.5 a na ruce -3... To je spatny, to je katastrofa... Co pres den ztratim uz nyni v noci nedozenu... Uz druhy mesic jsem na konci mesice celych 15 vterin v minusu ! ... To se dela tohleto, smarja...... :-o :-))
little_w Odesláno 8. října 2016 Nahlásit Odesláno 8. října 2016 Katastrofa! Ja ted uz mesic jenom stridam dvoje Amphibie, tak to kazdej druhej den seridim o tech par minut, co se to stacilo rozejit s atomovym casem, a jedu dal 15s za mesic, hmmm... to je naprosto pohodlne v mezich COSC, ze? Gratuluji.
petr_cha Odesláno 8. října 2016 Autor Nahlásit Odesláno 8. října 2016 (upraveno) Jasny, je to fajn... Nula to sice neni, ale furt naprijemno.. :-) trosku to vypada, jak kdyz se jim ve vrtici libi a predou si tam na nule... A kdyz je vytrhnu z jejich rozpolozeni a vyndam je, tak me trestaj tim mirnym zpozdovanim.. :-) Jsou to asi prvni hodinky, které udržuju furt v chodu... Pres tyden na ruce a o vikendu trochu vic ve vrtici (a prehoz na vikendova sportovní Seika)... Dříve jsem mel vice hodinek najednou a stridal to i po par dnech, takze se mi ruzne zastavovaly a ruzne jsem je zas nastavoval a tim padem vlastne ani nic nemeril... :-) Tudorky mam zatim neco pres pul roku (na pomery chronomagu pravda docela dost dlouho :-) ) ... samozrejme koukam furt kolem, co by se mi libilo, ale pripadneho nastupce nevidim... Tudorky by mohly byt trosku mensi, obcas ocima hledam datum, ale v tehle cenove hladine takovy cifr, poradne rucky a fajn barevnou sladenost nevidim... A k tomu znacka s pribehem a historii... Damasko, Tagy, starsi Omegy, vlastne i ty MM300 ? mozna starsi spring-drive nebo Sinny, Muhle? ... Nevim, zatim mi to furt vychazi na Tudorky... Anebo jit vyse... Ale s tim zas neni potreba moc spechat.. :-) Upraveno 8. října 2016 uživatelem petr_cha
petr_cha Odesláno 2. března 2017 Autor Nahlásit Odesláno 2. března 2017 (upraveno) Tak klasika... Byla dlouhá zima a povanocni chronobundus zautocil... Víceméně nahodou jsou pustil jedny Seika, tak bylo i trošku peněz... Nakonec z tohy vznikly hodinky, ktere uz jsem vlastne jednou kdysi mel... Tehdy to byla jen kratka zastavka na ceste k vyssim MM300... docela zajimavy pocit, takhle s odstupem je vzit zase na ruku a trochu se vratit.. Seiko Sumo.. :-) Klasicky par rychlych dojmu:- je sranda, jak člověk rychle zapomina.. skoro jsem se seznamoval odzacatku.. - tech par veci, ktere se tu omilaji a ktere si člověk pro zmenu pamatoval, mi naopak prislo najednou úplně nepodstatné.. napriklad nepomer sirokych hodinek a úzkého tahu.. najednou to tam nevidim a je mi to sumak.. nebo ten obyčejny tah mi najednou prijde v pohode.. bila datumovka taktéž vyhovuje.. velbloudi index zatím neruší.. :-) - moc prijemne je rozlozeni vahy hodinek a jak pres relativne vetsi rozmery nadherne sedi na ruce... Hodne hodinek ma tendenci se na moji hubene ruce pretacet a odjizdet dozadu, tady ani naznak.. - Padi verze je pres inflaci ruznych Padi modelu opravdu povedena... Tech barev navic je jen trochu a pritom sama trefa... Modry cifr, myslim, ze trochu temnejsi nez puvodni Suma.. spravny morsky odstin a sunburst... a cervena minutovka, ta me proste dostala.. krasne kontrastuje (a pritom nerve)... A cervena vterinovka, která si plave v te modri... - rucky.. na klasickych Sumech působí trochu plechove... tady právě obarvením a v kombinaci s cerne natrenymi opačnými konci, ktere se tak ztrati a daji vyniknout te hlavni casti rucek, to je asi ten nejvetsi posun oproti bezne verzi.. nelesknou se a pritom jsou krasne citelne... Působí vice potapkoveji.. Suma sumarum panuje nadseni... Ano, za ten priplatek k bezne verzi by asi mohly mit taky safir... V baleni by mohl byt prihozen Seiko silikonový pásek...ale v tom mem vyhladovelem rozpolozeni mi akorat fajne sedly... :-) Upraveno 2. března 2017 uživatelem petr_cha
petr_cha Odesláno 2. března 2017 Autor Nahlásit Odesláno 2. března 2017 Jo a kdyz k nim nebyl remen, tak se holt nějaký musel koupit... :-)
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se