Chorche Odesláno 1. září 2011 Nahlásit Odesláno 1. září 2011 (upraveno) Už mi zase hrabe, takže jsem se rozhodl požádat o radu místní chronomágy.Před časem jsem prodal Stowy, abych si pořídil něco univerzálnějšího a skončil jsem u Fortis Flieger. Nějaký čas mi vyhovovaly, ale už to na mě zase přišlo Řeším, jestli si je nechat, nebo si pořídit něco jiného, ale jsem dost limitován.Požadavky jsou následující:- hodinky hodící se ke košili i k tričku- průměr 38 - 42mm- automaty s datumovkou- nejlépe s hůlkovými indexy- slušná míra MI- cena max. 11.000,- (zde jsem limitován nejvíc, protože už rok šetříme na rekonstrukci bytu, která nás čeká teď na podzim, takže přes cenu nejede vlak, byt je prostě důležitější, než hodinky )- z Japonců jedině Seiko, můžou být Němci, ze Švýcarů nechci Tissot a Certinu Jeden z favoritů jsou hodinky, do kterých jsem se teď zamiloval a to Seiko Spirit. Proti hovoří pro mě menší MI, než u Fortisu, rozměr 37mm a dosti elegantní vzhled.Tak mi prosím zkuste poradit. Nebo se na to mám vykašlat, dát na Fliegery safír s AR (tj.zvednout kvalitu a na chvíli se zase uklidnit) a po rekonstrukci koupit něco pořádného?Předem díky za každý názor. Foto-zdroj: azwatch.czP.S.: Kdyby měl někdo něco zajímavého, splňující požadavky, na prodej či výměnu, budu rád za návrhy. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 1. září 2011 uživatelem Chorche
Návštěvník Ondra Odesláno 1. září 2011 Nahlásit Odesláno 1. září 2011 (upraveno) Já ti můžu jenom říct, jak to mám se Spiritama Na kůži jsou to elegantní, ale současně běžně nositelné, hodinky. Na kovu (ten nenosím) jsou vysloveně univerzální. Myslím, že za cenu do 10 tisíc lepší alternativu těžko pohledat (inhouse automat, safír, kvalitní zpracování, dobré jméno, nic tuctového, co by měl každý druhý...). Velikost je jednoznačně výhodou, protože se nosí vyloženě pohodlně (nesundavám je ani na noc). Přesnost je taková, že od té doby, co je mám, jsem je ještě nemusel seřizovat Ale možná by se něco solidního s Etou dalo najít (Archimede, Tissot, Certina apod.)... Upraveno 1. září 2011 uživatelem Ondra
Horhe Odesláno 2. září 2011 Nahlásit Odesláno 2. září 2011 Škoda, že nechceš certinu. Ta DS1 splňuje všechno. Navíc bych ti mohl prodat ty svoje a ještě bys ušetřil
efreeti Odesláno 2. září 2011 Nahlásit Odesláno 2. září 2011 Myslim ze vic univerzalni jsou Fortis Flieger...a jeste vic Fortis Pilot Professional...ale Seiko je taky super, akorat se mi nelibi ten tah...Oyster je lepsi,hezci, univerzalnejsi
Návštěvník Ondra Odesláno 2. září 2011 Nahlásit Odesláno 2. září 2011 Jo, v týhle cenový kategorii se mi ještě líbí Tissot Visodate 1957 a zvážil bych i Archimede Deckwatch... Mám prostě rád hodinky s retro lookem
little_w Odesláno 2. září 2011 Nahlásit Odesláno 2. září 2011 chorche, na fotce mas Spirity, ale ty starsi. mrkni do Martzovych vlaken a kup si Spirity. sezenes sice v dane cene i jine hodinky, ja mam ale proste porad pocit, ze u Seika dostavas za tu cenu nejvic. kdyby tam bylo "swiss made", tak stoji hodinky se stejnou kvalitou provedeni minimalne 2x tolik. za mne SARB033, jasna volba. ale samozrejme nejsem objektivni, protoze je mam a mam je rad. na tahu: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. a na kuzi: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Chorche Odesláno 2. září 2011 Autor Nahlásit Odesláno 2. září 2011 Já ti můžu jenom říct, jak to mám se Spiritama Na kůži jsou to elegantní, ale současně běžně nositelné, hodinky. Na kovu (ten nenosím) jsou vysloveně univerzální. Myslím, že za cenu do 10 tisíc lepší alternativu těžko pohledat (inhouse automat, safír, kvalitní zpracování, dobré jméno, nic tuctového, co by měl každý druhý...). Velikost je jednoznačně výhodou, protože se nosí vyloženě pohodlně (nesundavám je ani na noc). Přesnost je taková, že od té doby, co je mám, jsem je ještě nemusel seřizovat Ale možná by se něco solidního s Etou dalo najít (Archimede, Tissot, Certina apod.)... Tvoje fotky byly impulsem, proč jsem o nich začal přemýšlet a abych řekl pravdu, jinou odpověď jsem ani nečekal Škoda, že nechceš certinu. Ta DS1 splňuje všechno. Navíc bych ti mohl prodat ty svoje a ještě bys ušetřil Já už se na ně díval, jsou to krásné hodinky, ale vadí mi tři věci - velká podobnost s TH Carrera, Certina (nevím proč ) a datumovka na 4:30. Ale díky Myslim ze vic univerzalni jsou Fortis Flieger...a jeste vic Fortis Pilot Professional...ale Seiko je taky super, akorat se mi nelibi ten tah...Oyster je lepsi,hezci, univerzalnejsi Pilot Professional jsem měl, doteď mě trochu mrzí, že jsem se jich zbavil, ale stalo se a znovu je kupovat nechci. Tah na Spiritech moc neřeším, oyster je hezčí, ale tenhle mi nijak nevadí a já tah stejně moc nemusím. Fliegery jsou jednoznačně velmi univerzální, ale nějak se vytratila ta počáteční spokojenost... Jo, v týhle cenový kategorii se mi ještě líbí Tissot Visodate 1957 a zvážil bych i Archimede Deckwatch... Mám prostě rád hodinky s retro lookem Tyto Tissoty se mi líbí moc, ale jsou už hodně oblekové... chorche, na fotce mas Spirity, ale ty starsi. mrkni do Martzovych vlaken a kup si Spirity. sezenes sice v dane cene i jine hodinky, ja mam ale proste porad pocit, ze u Seika dostavas za tu cenu nejvic. kdyby tam bylo "swiss made", tak stoji hodinky se stejnou kvalitou provedeni minimalne 2x tolik. za mne SARB033, jasna volba. ale samozrejme nejsem objektivni, protoze je mam a mam je rad. na tahu: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. a na kuzi: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Naprostý souhlas...a to je přesně to, proč to teď řeším. Jsou opravdu úžasný. Já se jen bojím toho, že je koupím, budu se měsíc kochat a pak stejně zjistím, že to není ono. Ale jinak, než je zkusit, se na to asi přijít nedá Díky všem za reakce, doufám, že ještě nějaké přibydou.
obchodnik-o3 Odesláno 2. září 2011 Nahlásit Odesláno 2. září 2011 nechaj si flieger-a,sprav byt a potom si zaobstaraj podla chutilebo vymenis a popri prerabke budes mat este starost s novymi hodinami,ktore ti nahodou nesadnu
NIGHTinGALE Odesláno 2. září 2011 Nahlásit Odesláno 2. září 2011 Prodej Fortisky a kup si Raymond Weil, co jsou teď v prodejním vlákně.
Chorche Odesláno 2. září 2011 Autor Nahlásit Odesláno 2. září 2011 Prodej Fortisky a kup si Raymond Weil, co jsou teď v prodejním vlákně. Nebýt momentálně nad rozpočet, asi bych to udělal
Horhe Odesláno 2. září 2011 Nahlásit Odesláno 2. září 2011 Nebýt momentálně nad rozpočet, asi bych to udělal No já jsem právě nalomenej, že prodám certiny a vezmu si je sám Ikdyž na moji ruku už je to velikostí na hranici. 39-40 optimál
Chorche Odesláno 2. září 2011 Autor Nahlásit Odesláno 2. září 2011 (upraveno) No já jsem právě nalomenej, že prodám certiny a vezmu si je sám Ikdyž na moji ruku už je to velikostí na hranici. 39-40 optimál Jdi do toho, jsou perfektní. Dost jsem dneska nad těma tvýma Certinama přemýšlel....ale pak jsem se vrátil zpátky k Seiko Spirit Upraveno 2. září 2011 uživatelem Chorche
Jezevcik2 Odesláno 2. září 2011 Nahlásit Odesláno 2. září 2011 (upraveno) Jeden z favoritů jsou hodinky, do kterých jsem se teď zamiloval a to Seiko Spirit. Proti hovoří pro mě menší MI, než u Fortisu... Šel bych na 100% do SARBů.Na MI bych se vykašlal,ten je Ti mimo toto fórum celkem k ničemu.Nechronomagorům tam venku je to úplně jedno a většina z nich je na tom tak,že pokud zná firmu Seiko,tak jako výrobce kvalitních hodinek ale už vůbec netuší,že jsou nějaké vyšší a nižší řady 5,SARB,GS...Těm samým lidem jsou ze slovutných švýcarských výrobců známé tak maximálně Rolexky,Omegy a při trošce rozhledu Heuery.To je ale značný cenový díl za rekonstrukci Tvého bytu.Německé značky jsou úplně mimo zorný úhel běžné populace.Beru to podle vzorku lidí ze svého okolí,kde jsem se dokonce nedávno u kolegy z práce setkal s názorem,že vteřinovka mých automatů má nějaký divný chod,který ještě neviděl,tak zvláštně se chvěje,místo pravidelných skoků z dílku na dílek. Pokud Tě SARBy omrzí,tak je to oblíbené zboží,které tady vždy za rozumný peníz prodáš. Upraveno 2. září 2011 uživatelem Jezevcik2
Chorche Odesláno 2. září 2011 Autor Nahlásit Odesláno 2. září 2011 Šel bych na 100% do SARBů.Na MI bych se z vysoka vykašlal,ten je Ti mimo toto fórum celkem k ničemu.Nechronomagorům tam venku je to úplně jedno a většina z nich je na tom tak,že pokud zná firmu Seiko,tak jako výrobce kvalitních hodinek ale už vůbec netuší,že jsou nějaké vyšší a nižší řady 5,SARB,GS...Těm samým lidem jsou ze slovutných švýcarských výrobců známé tak maximálně Rolexky,Omegy a při trošce rozhledu Heuery.To je ale značný cenový díl za rekonstrukci Tvého bytu.Německé značky jsou úplně mimo zorný úhel běžné populace.Beru to podle vzorku lidí ze svého okolí,kde jsem se dokonce nedávno u kolegy z práce setkal s názorem,že vteřinovka mých automatů má nějaký divný chod,který ještě neviděl,tak zvláštně se chvěje,místo pravidelných skoků z dílku na dílek. Pokud Tě SARBy omrzí,tak je to oblíbené zboží,které tady vždy za rozumný peníz prodáš. S tím, co píšeš, se víceméně ztotožňuju, ohledně MI mi jde spíš o takový můj vnitřní pocit, který třeba Fortis celkem naplňuje. No, uvidíme. Ještě to promyslím.
Chorche Odesláno 2. září 2011 Autor Nahlásit Odesláno 2. září 2011 Ještě se mi hodně líbí tyto Alpinisty, ale větší průměr než 38mm by jim podle mě slušel víc. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Specta Odesláno 2. září 2011 Nahlásit Odesláno 2. září 2011 Já jsem nedávno řešil podobné dilema, stejné požadavky jako Ty, a do výběru mi zapadly ještě tyto MIDO All Dial. Myslím, že cena je podobná jako Seiko Spirit, dají se sehnat kolem 500 dolarů. Třeba se Ti budou líbit, já si nakonec koupil Glycine Combat 6. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Specta Odesláno 2. září 2011 Nahlásit Odesláno 2. září 2011 (upraveno) Sakra, ale ty MIDO se mi pořád dooost líbí Upraveno 2. září 2011 uživatelem Specta
Chorche Odesláno 2. září 2011 Autor Nahlásit Odesláno 2. září 2011 Dík za tip, znám je, ale moc mě neoslovují. Mido má ale celkem pěkné potápky, když nad tím tak přemýšlím, tak nějaké kancldivery by taky mohly být řešením.
Jakubisko Odesláno 2. září 2011 Nahlásit Odesláno 2. září 2011 Hamilton Khaki King. Bože, jak já byl šťastný v době, kdy jsem je měl
Chorche Odesláno 2. září 2011 Autor Nahlásit Odesláno 2. září 2011 (upraveno) Hamilton Khaki King. Bože, jak já byl šťastný v době, kdy jsem je měl Já taky Normálně se mi po nich někdy stýská. A jiný tip bys neměl? Upraveno 2. září 2011 uživatelem Chorche
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se