Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Jestli mě něco na tomhle chlapíkovi zaujalo nejvíc, tak je to dechberoucí čistota zpracování jednotlivých hodinkových komponentů. Philippe Dufour nejen že dělá hodinky s názvem Simplicity se strojkem, které nemusí vypadat jako složité, ale způsob zpracování je příliš precizní, až musí být každému jasné, že tento kalibr vyráběl slušnou řádku dní. Každá hrana má své přesné opracování a co víc i každý zub na kolečku k pérovníku. V jeho portfoliu se najdou i mnohem složitější hodinky než jsou Simplicity. Např. Grande et Petite Sonnerie nebo Duality se dvěma setrvačkami. Postuju pár makro obrázků z netu, fotky stojí určitě za shlédnutí, doopravdy pokochání pro hodinkové nadšence!!!

a kdyby to bylo málo je tu i porovnání detailů Dufoura s PP a Langem a jiných... http://www.network54.com/Forum/125316/message/1126721648/Look+very+closely...

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Upraveno uživatelem lastam
Odesláno

Neuvěřitelný, ty makrofotky...

Mám někde film s Dufourem a Preziusem, Dufour je neskutečný fachman, a troufám si tvrdit, že hodinky od něj jsou absolutní vrchol, který je možné považovat za investici, která se tu onehdá probírala. Čekací lhůta je myslím v letech a osobní převzetí podmínkou :)
Odesláno (upraveno)

Sibiri, vyprovod par Rolexek z domu a vem neco od Dufoura, to bude teprv masakr na chronomagu... a nejen na chronomagu :smile_anim:

Upraveno uživatelem lastam
  • Dát hlas 1
  • po měsíci...
Odesláno

Nádhera. Vždy když koukám na výrobky soukromých hodinářů, čelím smutku, že jsem se hodinářem nevyučil. Nádherné řemeslo. Zajímalo by mě, jak moc je těžké se něco takového naučit a u koho? Stále s touto myšlenkou koketuji :)

• po měsících...
Odesláno

Vidím poprvé a jsem fakt překvapený... Zajímalo by mě, čím to obrábí :)

Letmým pohledem na net jsem zjistil, že se nikde neprodávají, je vidět, že to budou jedny z "definitivních" :D

Odesláno

Na nete? :-) Priatelu, pre take hodinky lietaju zakaznici osobne sukromnym vrtulnikom..

prodavam barak a setrim na vrtulnik... ikdyz nevim, zda-li ten vrtulnik radeji neozelim - simplicity 37mm jsou 'jen' za pouhych $80k

Odesláno

Nádhera. Vždy když koukám na výrobky soukromých hodinářů, čelím smutku, že jsem se hodinářem nevyučil. Nádherné řemeslo. Zajímalo by mě, jak moc je těžké se něco takového naučit a u koho? Stále s touto myšlenkou koketuji :)

Když to budeš opravdu chtít, myslím, že jsou velké šance. Měl bys ale začínat od začátku. Instantní postup neexistuje. :smile_anim:

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...