Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Za dobovou reklamu se dá považovat i film o Venclovském, když přeplaval La Manche. Tam je celá pasáž o tom, jak se s Igeny na výkon připravuje. Do vany napuštěné vodou sype sůl a pak v nich Igeny koupe, záběr je tam jasný a k tomu je text, že tak činí, aby si hodinky zvykaly na slanou mořskou vodu.....Hezká propaganda.

Odesláno

V té době jsem sportovně plaval a Frantu jsem žral. Ale tehdy jsem se mu na levou ruku pořádně nedíval. Chyba !!

Za dobovou reklamu se dá považovat i film o Venclovském, když přeplaval La Manche. Tam je celá pasáž o tom, jak se s Igeny na výkon připravuje. Do vany napuštěné vodou sype sůl a pak v nich Igeny koupe, záběr je tam jasný a k tomu je text, že tak činí, aby si hodinky zvykaly na slanou mořskou vodu.....Hezká propaganda.

• po 2 týdnech...
Odesláno

Doplním - jedná se o toto vlákno věnované hodinkám PRIM Františka Venclovského.
Odesláno

Nekde tu byla dobova fotka Bartosky, kde mel na ruce Igeny, ale nemuzu to najit, tak nevim, zda to byla reklama na hodinky nebo jen nahodna fotka z Kino-revue...

• po 2 týdnech...
Odesláno

Zdravím pánové, vím že se tu o ceně nedebatuje, ale přesto to zkusím - potřebuji poradit . Jaká je přibližně cena Igenů v dobrém stavu - rád bych koupil, ale nechci přeplácet. Děkuji.

Odesláno

Zdravím pánové, vím že se tu o ceně nedebatuje, ale přesto to zkusím - potřebuji poradit . Jaká je přibližně cena Igenů v dobrém stavu - rád bych koupil, ale nechci přeplácet. Děkuji.

Podle stavu pouzdra, ciferníku a lunety a také podle toho, jak barevný je ciferník, případně ručky či luneta - tak od 500,- do třeba 10K. Ale za černé s černou lunetou v opravdu dobrém stavu tak 3 - 5K.
Odesláno

Igeny nosili pánové Miloslav Šimek (černé s černou lunetou), Josef Beyvl (v seriálu Chalupáři díl svatba, u sudů s vínem - pískové Igeny), Luděk Sobota (film Já to tedy beru Šéfe) a Josef Kemr myslím měl (v Chalupářích díl Režisér černé Igeny s černou lunetkou).

Svatopluk Skopal (v seriálu Nemocnice na kraji města a Malý pitaval z velkého města) měl PS 2.1 s černým číselníkem a David Matásek měl ( v seriálu Bylo nás šest) černobílá Humberta.

Bohužel foto z knížky.

post-11040-098470200 1318533481.jpg

Odesláno

Pěkné obrázky, ale musí být někde katalog nebo z časopisu inzeráty. Děkuji vám za fotky.:)

Nevím,jak jsi starý,ale v době,kdy měl reklamu pod patronátem Pan Vajíčko se to tak nebralo a ve věci poptávka/nabídka byl přesně opačný problém než dnes.
Odesláno

Nevím,jak jsi starý,ale v době,kdy měl reklamu pod patronátem Pan Vajíčko se to tak nebralo a ve věci poptávka/nabídka byl přesně opačný problém než dnes.

Myslel jsem, že se to tu zaregistrovalo ... . Tillman není místní ( čeština není jeho mateřský jazyk ) viz.: http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/41576-prim-orlik/page__p__638916&do=findComment&comment=638916

Tak se obávám, že pana Vajíčka nemusí pochopit. Takže jestli máte letáky, prospekty, pdf časopisů, ... aspoň potrénuje češtinu.

Odesláno

Myslel jsem, že se to tu zaregistrovalo ... . Tillman není místní ( čeština není jeho mateřský jazyk ) viz.: http://forum.chronom...916#entry638916

Tak se obávám, že pana Vajíčka nemusí pochopit. Takže jestli máte letáky, prospekty, pdf časopisů, ... aspoň potrénuje češtinu.

Díky za informace,to jsem nevěděl a uznávám,že chudák Tillman asi koukal.

Odesláno

Včera jsem psal do Eltonu,jestli nemají nějaké dobové reklamní dokumenty na Igeny.Odpověď přišla hned dnes dopoledne v následujícím znění:

Dobrý den,

Není nám známo, že by existovala nějaká oficiální reklama na model Prim Sport I. Pokud ji v minulosti někdo zhotovil, tak to mohly být buď Klenoty, nebo Merkuria. Bohužel ani jedna z těchto firem již neexistuje.

Výrobce hodinek - firma Elton se zhotovováním propagačních materiálů na svoje výrobky nezabývala, neboť byla pouze producentem, který dodával obchodním organizacím a ty se staraly o zbytek tj. propagaci a prodej spotřebitelům.

S pozdravem

Libor Hovorka

Elton hodinářská, a.s.

Pan Hovorka zaslouží i přes negativní odpověď velké poděkování.Mohl suše utrousit"nemáme,nevím".

Asi nám nezůstane nic než náhodné objevy tu a tam.

Odesláno

Včera jsem psal do Eltonu,jestli nemají nějaké dobové reklamní dokumenty na Igeny.Odpověď přišla hned dnes dopoledne v následujícím znění:

Dobrý den,

Není nám známo, že by existovala nějaká oficiální reklama na model Prim Sport I. Pokud ji v minulosti někdo zhotovil, tak to mohly být buď Klenoty, nebo Merkuria. Bohužel ani jedna z těchto firem již neexistuje.

Výrobce hodinek - firma Elton se zhotovováním propagačních materiálů na svoje výrobky nezabývala, neboť byla pouze producentem, který dodával obchodním organizacím a ty se staraly o zbytek tj. propagaci a prodej spotřebitelům.

S pozdravem

Libor Hovorka

Elton hodinářská, a.s.

Pan Hovorka zaslouží i přes negativní odpověď velké poděkování.Mohl suše utrousit"nemáme,nevím".

Asi nám nezůstane nic než náhodné objevy tu a tam.

Děkuji Vám za informace. Vzpomínám si, historii, takže vím, že reklama nebyla potřeba v ráji dělníků.:notworthy::cheers:

Byly tam pivo a auto reklamy, takže všechno je možné

Neznam Vajíčka:smoke:

Udělali export Prim IGen? Vím, že Škoda Felicia byl exportován do USA, Proč ne Igeny?

Odesláno

Děkuji Vám za informace. Vzpomínám si, historii, takže vím, že reklama nebyla potřeba v ráji dělníků.:notworthy::cheers:

Byly tam pivo a auto reklamy, takže všechno je možné

Neznam Vajíčka:smoke:

Udělali export Prim IGen? Vím, že Škoda Felicia byl exportován do USA, Proč ne Igeny?

Pan Vajíčko je taková postavička z reklamy,vývozní Prim byly např.Prim Ancre,Globus,nevím jestli se Prim sport1 /igen/ vyváželi do zahraničí,snad by nám to accutron mohl říct.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...