Přejít na obsah

Co určuje cenu?

Fikus

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 95
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

pitomosti zatím lezou z tebe a jsem rád že víš o pracovním vytížení majitelů Rolexek. prosím bež si ho meřit s někým jiným mě ten tvůj nezajímá

O pindíku a slevách v desítkách procent, jsi začal Ty. Zkus si po sobě přečíst co píšeš. Sleva na nové Rolexy v řádu desítek procent možná nabídne vetešník, u jeho Bangkok submariner 16610 LF, ale jinde u originálů Rolex ji fakt neseženeš. Takže to bylo důvodem mého veselí, na které jsi pak hystericky zareagoval.

Ale k tématu. Ptal jsi se na 5513 co prodává Jarret. Měl by jsi tedy vědět, že tento model se dělal skoro 40 let.A je to nejdéle vyráběný model v historii Rolexu, Uvnitř se vystřídaly dva kalibry ( 1520, 1530 ), na povrchu mnoho verzí ciferníků, ( s čísly, s indexy kterým se říká maxi dial, s indexy lemovanými zlatem, atd...), s různým označením luminiscence, s různým pořadím uvedení meters/ft. , s bílým tiskem, se zlatým tiskem, s různou barvou ciferníku ( různé odstíny a barvy černé ) s několika druhy náramků, korunek, a spon. Jsou mezi nimi vzácnější kusy, a i kusy docela obyčejné ( Třeba 5513 z 88 roku stojí s krabicí a papíry zhruba třetinu toho co stejný model ve dobrém stavu 5513 z roku 1962 ). Z toho vyplývá, že ty co prodává Jarret, jsou cennější jak 5513 z posledních let produkce. Otázkou je, jestli jsou tyto 5513 - 69 vhodné na denní nošení. Odpověď je NE. Ne že by to nepřežily, to vůbec ne, stojky Rolex jsou známy svou spolehlivostí, robustností, stejně jako kvalitně provedenou vodotěsností pouzder. Ale je to prostě škoda, ničit takhle hezké vintage hodinky denodenním nošením. Takže pokud by se mě někdo ptal co si má koupit jako své první, a levné sportovní Rolexy, doporučilbych mu 16040 s kalibrem 3130. Důvody jsou tyto: i po nošení se neničí jejich vintage hodnota ( protože nemají až zas tak velkou vintage hodnotu ), není problém sehnat původní korunku ( mění se s krčkem pokaždé při přetěsnění ), mají safírové sklo ( tvrdší proti plastu ), mají stále funkční luminiscenci, mají levnou vložku lunety ( na vintage 5513 z 60 let stojí NOS vinatge vložka i 500 USD, plastová visačka 400 USD, a třeba 4 stránkový manual běžně kolem 1.000 USD ). Na 14060 stojí vložka lunety do 100 USD, plastová visačka 20 USD, a manual 40 USD - to jen pro ilustraci. Prostě vintage Rolexy jsou jako veterány. Nosí se jen občas, pečujeme o ně, nejsou ani první, ale většinou ani druhé, Rolexy ve sbírce.

Upraveno uživatelem Cyber
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tady si precti o GMT Masterech. klikni na cisla nalevo a tam uvidis jednotlivy modely. Jinak, k tem cislum, abys pochopil, bavorak ma radu tri. 318, 320, 325, 330... prvni cislo rada, druhy dve cisla objem motoru. ale abys odlisil rok vyroby a model, mas vyrobni radu, znacenou E. E21, E30, E36, E46, E90. Prvni, E21, na kazdy strane jedno kulaty svetlo. E30, na kazdy strane dve kulaty svetla. E36, hranaty svetla. E46, vic je zaoblili. E90, posledni, soucasna verze, sikmy predni svetla. Nevim, jak bych ti to jinak rek. Submariner 5513, 16800, 16610, 116610, vsechno je to submariner, kazdej je ale jinej..
Odkaz ke komentáři

.... Ale k tématu. Ptal jsi se na 5513 co prodává Jarret.....

Omlovám se za histerii a moc děkuju za vysvětlení. na vysvětlenou pro tebe. každý prodejce má na každým zboží rabat. dělám to já a dělá to asi každej kdo něco někdy prodal, to že se ti prostě vyplatí něco někomu prodat bez rabatu. třeba jako poděkování nebo chce ukázat že "na to má". tím nemyslím že se ti to vyplatí zrovna finančně i když i tak to může být a je. ani na vteřinu jsem nepochyboval a nepochybuju dál že pokud se připomenu tak tu slevu dostanu. obzvlášť když nebudu první. to je ale fuk. veřím že nevěříš a máš na to právo. díky za info k subm

....abys pochopil, bavorak ma radu tri......

nemohl jsi vybrat lepší přirovnání. já před lety začal s E46 což do dnes považuju za jedno z nej aut (pro mě klasika) a loni jsem se rozloučil s E60 o krerým jsem si myslel že ho budu mít do smrti. no žiju dlouho co nadělám.

Takže už jsem pochopil systém jen neznám označení což ani nebudu.

Odkaz ke komentáři

Takže pokud by se mě někdo ptal co si má koupit jako své první.....

já se ptám. jen tvoje odpověď je tak odborná že pro mě nepoužitelná. četl jsem tady několik příspěvků viz třeba ten "že na chrono24 nic neznamená superseller" jak je těžký koupit starší ale hlavně se v nich vyznat a nenaletět. takže jsem už rozhodnutej jít do novejch. až pochopím který chci (zatím vím jen že subm) a jak si je i sám před sebou obhájím tím že o nich budu něco vědět tak do nich jdu

Odkaz ke komentáři

Návštěvník ?po

já se ptám. jen tvoje odpověď je tak odborná že pro mě nepoužitelná. četl jsem tady několik příspěvků viz třeba ten "že na chrono24 nic neznamená superseller" jak je těžký koupit starší ale hlavně se v nich vyznat a nenaletět. takže jsem už rozhodnutej jít do novejch. až pochopím který chci (zatím vím jen že subm) a jak si je i sám před sebou obhájím tím že o nich budu něco vědět tak do nich jdu

já když si to tady tak pročítám, tak mě napadá otázka - na co ten rolex vůbec chceš ?

Odkaz ke komentáři

číst to celé nebudu... ale asi jako prodloužení údu ne? :D

(jakého, nechť si každý dosadí sám...)

A vono to u Rolex fakt funguje ?

Sem si koupil frajerský hodinky od renomóvaný zančky pro fájnšmekry a nějak neregistruju, že by se mi cokoliv prodloužilo nebo zvětšílo. :(

Odkaz ke komentáři

A vono to u Rolex fakt funguje ?

Sem si koupil frajerský hodinky od renomóvaný zančky pro fájnšmekry a nějak neregistruju, že by se mi cokoliv prodloužilo nebo zvětšílo. :(

jasně, nefunguje to G-P, Panerai a u Rolexu jen u někoho...

dokonce je o tom písnička

http://www.youtube.com/watch?v=X5TYAr7CykE

Odkaz ke komentáři

číst to celé nebudu... ale asi jako prodloužení údu ne? :D

(jakého, nechť si každý dosadí sám...)

jistě že to nečti ještě by ses mohl něco dozvědět a díky za tvou péči o mé údy a něco k tématu asi nemáš co? ale chápu že žiješ svou velikostí... každý si taky doplní že.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník ?po

víš vůbec o tom že se bavíme o hodinkách?

:D - to by mě nenapadlo na tomhle fóru o kaktusech, ale zcela jistě sis nevšiml, že na konci mé věty byl otazník - tak se zkusím zeptat znovu - na co chceš mít, vlastnit hodinky rolex ?

Odkaz ke komentáři

jistě že to nečti ještě by ses mohl něco dozvědět a díky za tvou péči o mé údy a něco k tématu asi nemáš co? ale chápu že žiješ svou velikostí... každý si taky doplní že.

mám, z celého tvého vlákna kouká prvoplánově na co RLX chceš,a čouhá to asi jako sláma z bot...
Odkaz ke komentáři

Já tedy o Rolex nic moc nevím, ale podle těch různých odkazů co sem tady kolegové daly tak jsem doslova zahlcen informacemi :-)

Když si vybírám hodinky, tak vždy podle chuti a vášně, ne podle ročníku, zhodnocení, délky výroby atd. :-)

Ypova otázka je fakt dobá - proč je vlastně chceš ?

Upraveno uživatelem Hajek
Odkaz ke komentáři

Měl bych jednu radu, snad k tématu... Teorie už jsi se tu v krátký době dozvěděl spoustu, takže teď nech fotky fotkama a prostě vyraž do krámu a dej si pár kousků na ruku. Je to poučný, pak už ti submariner, gmt master a sea dweller nebudou připadat stejný. A možná se ti ani jedny nebudou líbit, jsou docela nenápadný;-)

Odkaz ke komentáři

Ahoj, taky si myslím, že by jsi měl jít do krámu a pár Rolexu si vyzkoušet na ruce....

A jestli máš fakt takový možnosti koupit nový se slevou desitky procent, tak si kup nový, nos je pár roků, zacházej s nima opatrně a až tě přestanou bavit tak je prodej a asi na nich nic neproděláš....

Jo a v cizině je možný koupit jakýkoli nenošený nový hodinky laciněji, než v CR, ale kupoval bych jen u 100 % prověřených prodejců, nebo autorizovaných prodejců.... jinak můžeš být překvapený z toho, až po tobě celníci budou požadovat doplacení cla + DPH, nebo i jiné problémy....

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...