PetrR Odesláno 10. října 2011 Nahlásit Odesláno 10. října 2011 Zdravim okolohodinare, probiral jsem suflik s vsim moznym a narazil jsem na nejspise po otci ci bratrovi hodinky PRIM. Chtel bych se poinformovat zdali se domnivam spravne, ze jde o kalibr 68 a dale zdali je na hodinkach vse puvodni nebo ci napriklad kovovy reminek tam nepatri. Nize prikladam par fotek (omluvte prosim kvalitu). Dekuji predem za vsechny pripadne informace. Hodinarine zdar. Ja nechtel Ty foto tak velky Prominte prosim, omlouvam se.
Mirek Odesláno 10. října 2011 Nahlásit Odesláno 10. října 2011 Copak kvalitu, ale velikost bys mohl upravit...jinak jde o 68čku, vteřinovka a tah původní nebudou.
PetrR Odesláno 10. října 2011 Autor Nahlásit Odesláno 10. října 2011 Ach jo, bud sem slepej nebo nevidim tlacitko EDIT abych mohl smaznout foto a dat v mensim rozliseni.
Jay Doll Odesláno 10. října 2011 Nahlásit Odesláno 10. října 2011 Smáznu to, a ty si je nahraj v dalším příspěvku menší, ok?
PetrR Odesláno 10. října 2011 Autor Nahlásit Odesláno 10. října 2011 Zmenseno 800 x 600 snad to jiz bude v poradku. Jeste jednou se omlouvam.
mischa Odesláno 10. října 2011 Nahlásit Odesláno 10. října 2011 Ja myslim, ze tam ta vterinovka patri, ten cifr uz toho ma plny kecky a tah tam byl puvodne cerny, kozeny. Vymenit, nebo opravit na tech hodinkach cokoli nebude problem, nebo muzes sehnat na Aukru stejne, v lepsim stavu do 500 kc a z nich pak vzit cifr a poskladat jedny pekne. Kalibr je tam 68, tech je taky na svete kolem 10 000 000 kusu.
nikdo Odesláno 10. října 2011 Nahlásit Odesláno 10. října 2011 (upraveno) Nevyndavaj se tyhle předem?Tomu by vodpovídala ta divná deformace.Podle mne se někdo snažil vyndat strojek klasickou cestou . edit: jo mam jedny takový taky v šuplíku...dou ven předem Upraveno 10. října 2011 uživatelem nikdo
PetrR Odesláno 10. října 2011 Autor Nahlásit Odesláno 10. října 2011 Diky moc za info. Hodinky pro me maji nostalgickou a osobni hodnotu proto bych se chtel zeptat jake myslite, ze jsou moznosti renovace?
Karlos Odesláno 10. října 2011 Nahlásit Odesláno 10. října 2011 Možností pro renovaci je spousta, záleží co s tím chceš dělat. Jestli mají pro tebe, jak říkáš, nostalgickou a osobní hodnotu, tak bych s nimi nic nedělal, vždyť i ty šrámy k nim přece patří, i to je nostalgie. Já bych je tedy dal hodináři, aby vyčistil a promazal strojek a jinak bych je nechal jako jsou. Ale samozřejmě je to jen tvoje věc, můžeš udělat cokoliv, od výměny nějaké součástky, třeba ciferníku, až po sestavení úplně jiných hodinek. Díly seženeš, na aukru, u hodinářů,... je toho dost.
Mirek Odesláno 10. října 2011 Nahlásit Odesláno 10. října 2011 Ja myslim, ze tam ta vterinovka patri Ve stejnejch hodinkách mám zlatou vteřinovku a s největší pravděpodobností je původní, ale víme, jak to u Primu v té době bylo, jeden rok tam mohli dávat zlatou, další oranžovou...
mischa Odesláno 10. října 2011 Nahlásit Odesláno 10. října 2011 No, ja si je pamatuju z prodejen klenot po dobu minimalne deseti let s oranzovou vterinovkou, me tehdy v tech hodinkach prisla desne prdacka...
Honza.manta Odesláno 10. října 2011 Nahlásit Odesláno 10. října 2011 Jedny skoro stejné se mi flákají někde doma, jestli jsem je už nepoužil na náhradní díly, ale fotku stále mám:
PetrR Odesláno 10. října 2011 Autor Nahlásit Odesláno 10. října 2011 Tak chtel bych je vlastne zacit nosit. Priznam se, ze ten zakladni servis jsem uz zkousel. Jak jsem je vyndal ze sufliku a zkusil natahnout v principu sly, ale rekl jsem si servis je potreba. Odnesl jsem je k hodinari, nechci nejak hanit a tak nebudu z korektnosti uvadet nazev, cekal 3 tydny ci kolik a cely nateseny si pro ne zasel. Zaplatil 400 a upaloval domu. No a prvotni nadseni vystridalo zklamani rozcarovani a zkazena nalada. To, ze se minutovka pri nastavovani obcas zadrhne to asi o ten dobitej cifernik to bych pochopil. Ale ze kdyz je natahnu ze se z minutovky stane vterinovka to me zaskocilo. Vterinovka se zasekava a pri nastavovani casu se obcas stane ze jako kdyby proklouznou kolecka minutovka jeden dal ale hodinovka se nehybe. Nechci hodinky uplne menit jen je ozivit, vymenit cifernik, ozivit zlaceni a vymenit ten tah mozna a pouzivat je. Proto me dost mrzelo kdyz sem vyplajznul 400 vlastne asi za nic Takze prosim, hodinar na PRIMky v Brne? Dekuji zatim moc za vsechny dosavadni informace.
mischa Odesláno 10. října 2011 Nahlásit Odesláno 10. října 2011 No, na opravu mas minimalne 3 mesice zaruku, takze bych mu to hodil na hlavu. Ten cifr je ale fakt sisatej, nechal bych ho vymenit. Krome toho, stavovska cest kazdeho slusneho hodinare veli alespon trochu ocistit a prepucovat pouzdro a v mozne mire vycistit cifr. Podle Tvych fotek se toho nikdo ani nedotknul a mozna ze by sme se divili, jakze je ten stroj vycistenej. Tedy bych to reklamoval...
PetrR Odesláno 11. října 2011 Autor Nahlásit Odesláno 11. října 2011 Taky ze jim to pudu hodit na hlavu mam ted akorat ale nocni a to se cloveku nic cmo nikde trajdat nechce je rad ze se vyspi pres den . Jinak ten sisatej cifr beru, ze by se zadrhavaly rucky to uznavam, ten chci vymenit. Reklamace urcite bude jsem zvedav co mi reknou.
nikdo Odesláno 11. října 2011 Nahlásit Odesláno 11. října 2011 Tak chtel bych je vlastne zacit nosit. Priznam se, ze ten zakladni servis jsem uz zkousel. Jak jsem je vyndal ze sufliku a zkusil natahnout v principu sly, ale rekl jsem si servis je potreba. Odnesl jsem je k hodinari, nechci nejak hanit a tak nebudu z korektnosti uvadet nazev, cekal 3 tydny ci kolik a cely nateseny si pro ne zasel. Zaplatil 400 a upaloval domu. No a prvotni nadseni vystridalo zklamani rozcarovani a zkazena nalada. To, ze se minutovka pri nastavovani obcas zadrhne to asi o ten dobitej cifernik to bych pochopil. Ale ze kdyz je natahnu ze se z minutovky stane vterinovka to me zaskocilo. Vterinovka se zasekava a pri nastavovani casu se obcas stane ze jako kdyby proklouznou kolecka minutovka jeden dal ale hodinovka se nehybe. Nechci hodinky uplne menit jen je ozivit, vymenit cifernik, ozivit zlaceni a vymenit ten tah mozna a pouzivat je. Proto me dost mrzelo kdyz sem vyplajznul 400 vlastne asi za nic Takze prosim, hodinar na PRIMky v Brne? Dekuji zatim moc za vsechny dosavadni informace. To snad ani nejni možný .Mam pro tebe jeden návrh.Pokud ti je nevyreklamujou (a nebo si rovnou nech vrátit peníze) tak se dotoho pust sám.Myslím,že horší výsledek než udělali oni by neudělal ani uplnej amater.Ja ten ciferník nepotřebuju klidně ti pošlu ten zbytek hodinek(potřeboval jsem jen orgány ze 68) zdarma .Pokud budeš chvilku projíždět net tak se dostaneš ke všemu co bys potřeboval na výměnu strojku,ciferníku či ručiček.A budou to opravdu TVOJE památeční hodinky.Za ty 400 si mohl mít po burzach či bazarech minimalně dvoje podobné.
booker007 Odesláno 11. října 2011 Nahlásit Odesláno 11. října 2011 Tak tohle je opravdu smutná realita. Špatně se to čte, natož abych to ještě prožíval. Tohle by se stávat hodináři nemělo. Je pravdou že drobné opravy zvládneš po chvilce i sám na ty složitější mám, díky bohu (když tohle čtu), svého hodináře. Pán je již v důchodu a hodinky opravuje ve své malé dílně. Vyučil se kdysi dávno ještě v Eltonu, takže primek mu za svůj život prošlo rukama mraky. Ceny má opravdu víc než skvělé a servis na jedničku. Bohužel jsem ze severu Čech, takže dole nikoho neznám. Ale koukám že chronomagská soudržnost ti možná zajistí nějaký ten náhradní díl, tak ti přeji ať je dáš brzy dohromady a máš z nich radost Tak chtel bych je vlastne zacit nosit. Priznam se, ze ten zakladni servis jsem uz zkousel. Jak jsem je vyndal ze sufliku a zkusil natahnout v principu sly, ale rekl jsem si servis je potreba. Odnesl jsem je k hodinari, nechci nejak hanit a tak nebudu z korektnosti uvadet nazev, cekal 3 tydny ci kolik a cely nateseny si pro ne zasel. Zaplatil 400 a upaloval domu. No a prvotni nadseni vystridalo zklamani rozcarovani a zkazena nalada. To, ze se minutovka pri nastavovani obcas zadrhne to asi o ten dobitej cifernik to bych pochopil. Ale ze kdyz je natahnu ze se z minutovky stane vterinovka to me zaskocilo. Vterinovka se zasekava a pri nastavovani casu se obcas stane ze jako kdyby proklouznou kolecka minutovka jeden dal ale hodinovka se nehybe. Nechci hodinky uplne menit jen je ozivit, vymenit cifernik, ozivit zlaceni a vymenit ten tah mozna a pouzivat je. Proto me dost mrzelo kdyz sem vyplajznul 400 vlastne asi za nic Takze prosim, hodinar na PRIMky v Brne? Dekuji zatim moc za vsechny dosavadni informace.
Mirek Odesláno 11. října 2011 Nahlásit Odesláno 11. října 2011 No, ja si je pamatuju z prodejen klenot po dobu minimalne deseti let s oranzovou vterinovkou, me tehdy v tech hodinkach prisla desne prdacka... Tak to jsem nejspíš zdědil bastl
clockyclock Odesláno 15. března 2012 Nahlásit Odesláno 15. března 2012 Nevíte na kolik se taková renovace vyšplhá, mám jedny Prim sport (kuchlé - vytrhlé oboje ručičky).Dělá to někdo v okolí Brna?
bohus76 Odesláno 15. března 2012 Nahlásit Odesláno 15. března 2012 záleží jaké sporty máš na mysli?Prim sport1 /kovová otočná luneta/nebo prim sport2/,jen plastový kroužek/? Renovaci Ti neudělají nikde jinde než v Eltonu /nemá nikdo díly,pouzdro,ciferník atd/.Cena odhadem za sport 1 cca do 8tisíc,sport2 cca do 6tisíc.Záleží co chceš všechno nové.Dostaneš nové nerez pouzdro,ciferník,ručky,něco oprava či seřízení strojku,zkrátka se to naskládá.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se