Prokop Odesláno 7. února 2006 Autor Nahlásit Odesláno 7. února 2006 Abych řekl pravdu, nejsem dnes v úplně dobré náladě. Asi bych být neměl, protože jsme dnes přijali objednávky na hodinky za půl milionu, takže o naše hodinky zájem je! Na mé náladě se podepsala činnost, do které jsem se pustil, a která je jak se zdá nad moje síly. Chtěl jsem zpracovat příběh hodinek Chronomag l.e. Začal jsem od píky a narazil na pár příspěvků, které byly v kometářích k původnímu článku Mr. Chronomaga a úplně mi vzali chuť. Měl jsem v úmyslu připravit podrobnou legendu vzniku unikátního projektu Chronomag l.e., ale začíná mi být jasné, že jsem si vzal příliš velké sousto. Pokud se má něco narodit, tak budu potřebovat pomoc. To jen na vysvětlenou. Pak mě také zamrzelo, že nás stále někteří diskutující neberou vážně. Stále u některých cítím potřebu prezentovat nákup hodinek PRIM jako nějaký dobový suvenýr nebo raritu doby. Nemějte mi za zlé, že jsem se vám otevřel své pocity. Jsem jenom člověk a zítra mi zase bude líp.
Onisan Odesláno 8. února 2006 Nahlásit Odesláno 8. února 2006 Z toho bych si nic nedělal... psi štěkají, ale karavana jde dál... .... některé lidi může úspěch něčeho, čemu sami nehoví, provokovat
watch Odesláno 8. února 2006 Nahlásit Odesláno 8. února 2006 Prime, mate to spravne naslapnuto. Drzim Vam palce! A ne jenom ja!
cigi Odesláno 8. února 2006 Nahlásit Odesláno 8. února 2006 Tak to s tím suvenýrem asi jde za mnou. To jsem zpískal já. Omlouvám se, pokusím se to vysvětlit. Suvenýr sám o sobě nepovažuji za nic, ale vůbec nic zavrženíhodného. Záleží pouze na tom, co si kupuju jako suvenýr (to samé jako šperk) - Lidé si z Česka jako suvenýr odvážejí kromě figurek švejka často například i: moravské a české víno - nepochybně něco krajově specifického, moser sklo - světová špička s mnoha mezinárodně uznávanými modely (Adolf Loos např.), tedy by primky byli ve výborné společnosti. Nemusím se přece podbízet tupcům, i lidé s jemným vybraným vkusem sem bohudík jezdí a chtějí si pořídit suvenýr. Hodinky jsou svým účelem - šperk jako suvenýr přece předurčeny a dokáží se s tím bez újmy vypořádat viz např. slavné SBB Uhr, dosud pravděpodobně nepřekonaná ikona designu, se prodávají na každé vlakové stanici ve Švýcarsku, ty krásné fortisky pro cestující swissair, ale nakonec i poljotky ze šerementěva - jen se podívejte na jejich úspěch mezi fandama a znalcema tady na fóru! Je úplně jedno s jakým motivem si lidé primky kupují - krásné nepodbízivé originální hodinky si přece nekoupí každý moula, ale fanda, a když bude spokojený, koupí si třeba další. Zkrátka a dobře, záleží jen a jen na kvalitě a myšlence těch hodinek - ty hovoří za sebe, na ničem jiném! Pomohlo to?
Prokop Odesláno 8. února 2006 Autor Nahlásit Odesláno 8. února 2006 To cigi: to nebylo nic osobního. Spíš se jen potkaly dva faktory. Najednu stranu jsem včera získal objednávku na nejdražší hodinky PRIM v historii firmy (takže někteří zákazníci již berou naší práci jako práci na úrovni 1. ligy), k tomu ještě jedny celozlaté Spartaky a několik hodinek z limitovaných sérií, takže jsme si zajistili cca 1/20 loňského obratu firmy! Proti tomu stále zápolím s tím, že někteří lidé prostě nevěří, že se nám podaří prorazit do vůbec nějaké ligy. Jenže my už v ní jsme! Proč se na to nevykašlu? Protože pro mě není rozhodující, zda člověk má na platinové hodinky nebo jen na nerezové. Pro mne je rozhodující, že chci dělat hodinky pro ty lidi, kteří mají hodinky rádi a fandí primkám. Pro to je pro mne jakákoliv podpora z Vaší strany důležitá. Díky!
JJ Odesláno 8. února 2006 Nahlásit Odesláno 8. února 2006 PRIM: mohu-li něco poradit, tak se vykašlete na to, ve které jste a nejste lize. Ať už jste v jakékoli, myslím, že rozhodně už jste v posici, kdy na podobnými řečmi můžete s úsměvem pokrčit rameny a nějaké hádání se je pod Vaší úroveň... Asi jako representant RR když slyší nářky o tom, že jiné auto stojí a žere méně. Smím se zeptat, co je to za lahůdku za 500kKč ?
cigi Odesláno 8. února 2006 Nahlásit Odesláno 8. února 2006 Jen pozor, pozor - ty nesmyslné řeči o lize tady vede pouze prim. Ani mi není jasné, co tím přesně myslí. Pokud vím, jmenoval jako své zamýšlené konkurety omegu. To je jediné konkrétní vodítko. No, až bude mít za sebou to množství patentů, originálních kalibrů a designových vzorů, vybere si ho nasa a podobně.......budiž. Já jsem si teď jen tak přečetl názory z počátků diskuzí a jedno je fakt - mechanické hodinky prim se za tu krátkou dobu nezlepšily! Zato myslím zlevnily, což je ok. Navíc se mi zdá, že právě prim, možná nechtěně, podporuje tu imidž suvenýru času, skurilně exkluzivní raritky, snobské obskurnosti, nebo jak to vyjádřit a to tím, že staré levné primky (orlík, diplomat, sport... však víte) obléká do nového přehonosného pláště (zlato, platina, vypouklý safír) a prodává po limitovaných seriích tomu odpovídajíc draho! Ještě navíc ty vip tváře - kníže Schwarzenberg s prim sport Igen - jako nějaký záklaďák v sedmdesátých letech! Co je to jiného než naprosto skurilní karneval ála embaso v perleťové metalíze? Nebo jak charles obdělává svoji zahrádku v luxusním tweedovém obleku a kravatě a říká tomu ekologie. Abyste mě neukamenovali - prim to dělá s vkusem, vybírá správné modely - stejně jako princ charles, ale ten princip myslím spoustu lidí ponouká k podobným úvahám - haha, zlatý primky za 200jablek - no to je fór - to si nemůže přece žádnej zazobanec nechat ujít! A taky, že nenechá! Dobře tak!
Návštěvník Kamil Odesláno 8. února 2006 Nahlásit Odesláno 8. února 2006 Taky bych s tou první ligou brzdil :/ Když už bych měl v globálním měřítku zařazovat Primky, viděl bych to tak na třetí ligu, pokud bych do první uvažoval Velkou trojku a ještě třeba UN aj., do druhé cigim zmiňované Omegy a mnoho dalších a v další úrovni bych ZATÍM viděl našeho oblíbence Ovšem že bych použil přívlastky jako cigi, že bych nazýval ty víceméně solitéry a l. e. šaškovskými či poklesle zábavnými, to bych si nedovolil, to je i na mě silná káva
cigi Odesláno 8. února 2006 Nahlásit Odesláno 8. února 2006 Já věděl, že zas budu neporozumněn! Já jenom zvýraznil ten princip absurdity, proč se domnívám, že prim mimoděk přihřívá polívčičku chápání svých výrobků jako suvenýru - proto to zveličení. Je to prostě úskalí toho jinak úspěšného postupu! Ostatně podívej se Kamile, jak rychle jsme to s georgem dohnali at absurdum v těch šoférských sportech - šlo to jako po másle. To samé hrozí diplomat v platině s tím velmi velmi drahým a poměrně křehkým sklem a uvnitř je strojek za stovku z frcu - teda překrásně dekorovanej, pozlacenej, s vyrytým monogramem - prostě komicky nebo dekadentně (podle povahy pozorovatele) overdressed jako charles - ten má při tom přerývání kompostu na sobě určitě nějaký ty mohutný anglický "kovárny"! Nebo jak vyzval john lennon publikum aby do rytmu alspoň chřestili svými zlatými šperky. Prosím neberte mě tak za každé slovo! Kamile je třeba rozlišit, co je liga a co je kategorie - jako můžeš hrát první dorosteneckou, tak můžeš hrát první ligu ve střední třídě např. Nemůžeš srovnávat UN a Omegy a Seiko - přitom myslím hrajou všechny první ligu ve své kategorii. To je právě ten naprostej zmatek, který prim vyvolal. To proto to působí tak nabubřele, protože se vlastně nikam nezařadil a hned chce být na špici - s tou tragikomickou minulostí značky.
pakr Odesláno 8. února 2006 Nahlásit Odesláno 8. února 2006 Myslím si, že toto téma s diskuzí o Codenisu II vůbec nesouvisí a proto jsem nechtěl reagovat, ale budu... :-) Řešit nějakou ligu a kdo v ní je a není apod je podle mě úplně zbytečné. Podle mě tím PRIM chtěl říci, že lidé, kteří jsou ochotni utratit za hodinky půl miliónu, jsou už ochotni to utratit u nich a to už asi také něco znamená. Já osobně jsem už o dražších hodinkách neslyšel. :-) 2cigi: Je trošku nefér psát, že PRIM dělá jen repliky a remaky. Když se podívaš na kolekci, máš tam docela jedinečné RIDERY, pak řadu ELEGANT (LINEA, NUMERA, SVATOVÁCLAVSKÉ), TYCHO BRAHE, chystaný projekt CODENIS II... A že by ty hodinky byly jen pro snoby? V tom případě jsem snob, protože si stejně jako ty pořizuji Ch.L.E. ;-)))) Psát o platinových PRIM DIPLOMAT, že to je suvenýr se strojkem za stovku... tomu opravdu nerozumím. :-) O těch šoférských, že zatím působí komicky, to ještě chápu, ale to s PRIMem nemá moc společného. No nic, tuto diskuzi bych tady uzavřel a začal se bavit dál o CODENISU. Jsem totiž na tento model hodně zvědavý. Jak třeba budou vypadat ručky s vidličkou...
georg Odesláno 8. února 2006 Nahlásit Odesláno 8. února 2006 Já nevím, jestli je na místě kategorizace. Prim jako výrobce hodinek má za sebou jistě nějaké tradice, které jsou jaké jsou. Dnes už dávno není masovým výrobcem spotřebního zboží. Ale to je dáno mimo jiné i tím, že mu nic jiného nezbývá. Masovek jsou všude plné krámy. Prim (myslím fabriku) našel své místo na trhu a tak trochu se i veze na tradicích. Zdatně marketingově využívá patriotismu, nostalgie a chuť se odlišit. Je skvělé, že dokáží vyrobit repliky hodinek a prodat je. Co si budeme namlouvat, dnes není problém vyrobit, dnes je problém prodat. A pokud existuje skupina lidí, kteří solitéry chtějí, bylo by škoda, kdyby utekli jinam. Z nějakých pouček se tomu říká PIMS analýza (profit impact marketing of strategy - vliv ziskovosti na strategii firmy). A to je na delší povídání. A co vlastně znamená pojem KVALITA? Jinak o kvalitě hodinek bude mluvit mistr na dílně, jinak obchodní ředitel. Je nás tu přes třista a možná stejně tak i názorů na to, co je kvalita. Je Audi kvalitnější než BMW? Tím nechci vstoupit do slovních soubojů ani s Cigim a ani s nikým jiným. Spíš se vybodněme na takovéto soudy nebo rozbory.
Prokop Odesláno 8. února 2006 Autor Nahlásit Odesláno 8. února 2006 To cigi: když tak čtu váš příspěvek, tak trochu nechápu, proč stále tak horujete pro češtinu, když jsou vaše příspěvky samé cizí slovo. Na jednu stranu obdivuji tu slovní zásobu, ale ten rozpor mi trochu nesedí. Proč to vlastně neřeknete česky? Snad ještě poslední věc k této otázce. Asi jsem nezvolil vhodné slovo, když jsem mluvil o 1. lize, chtěl jsem jen říci, že to budou první hodinky, které budou naprosto nekompromisní. Jsem si jistý, že z nich budete unešení, až Vám ukáži fotky. Je to naprostá nádhera už ve stádiu vizualizací. To mi dává pocit, že se můžeme konečně směle srovnávat se špičkami v oboru. Krom toho, já mám tu výhodu, že vidím naši budoucnost minimálně na půl roku dopředu. Už dnes vím, že Codenis II bude naprostá bomba a věřím, že to bude právě tento model, který nám otevře cestu do povědomí hodinářské veřejnosti po celém světě. Za svůj pondělní splín se všem omlouvám. Těm co mi poslali povzbuzující vzkaz moc děkuji. Už jsem opět správně nažhavený.
noname Odesláno 9. února 2006 Nahlásit Odesláno 9. února 2006 Toho PRIMA by měli svatořečit, já bych řadu z vás poslal do prdele.
JJ Odesláno 9. února 2006 Nahlásit Odesláno 9. února 2006 georg: Audi i BMW (jakož i MB) jsou dnes běžná konfekce - ve vyšším segmentu trhu, za více peněz, to nikdo nepopírá. Ale doby, kdy S Klasse nebo 7er bylo něco opravdu exklusivního, jsou dávno pryč. Myslím, že u hodinek něco podobného postihlo například Omegu.
zdenda Odesláno 9. února 2006 Nahlásit Odesláno 9. února 2006 Myslím, že pro kategorizaci každé věci možná i myšlenky lze aplikovat jednooký mezi slepými králem . Je to o úrovní informacích, jak na straně výrobce tak na straně a potřebě spotřebitele(v našem případě), domnívám se, že na Primkách mě v tuto chvíli imponuje, že výrobce mi dodává kromě zboží i určitý pocit sounáležitosti s tí výrobkem. Proto že to není žádná masová produkce(což se logicky projevuje v ceně).Na nějakém jiném linku tuším, že to byl odklízeč uvedl počty produkce předních nebo renomovaných či populárních značek a rozdíly byly v řádech desítek tisíc. Tím samozřejmě nechci dávat prim na roveň Breitlingu nebo Omega, ale to co zaznělo výše, určitá kategorie a určitá úroveň. Já se v tuto chvíli pohybuji v hodinkách v kategorii, kdy si za pro mě únosný peníz můžu pořídit hodinky o kterých si myslím, že jsou, můžu řící trošku individuální . Autem jezdím japonským a žádnou potřebu individualizace v něm naopak nemám. Ale v kuchařině, což je můj další úlet, vynikající kvalita surovin je základ, člili žádný zmrazený flákoty nebo nedej bože polotovary. Ruční práce s poctivou ocelí, dřevem i kamenem. Asi tento příspěvek nesouvisí s odbornými diskuzemi, ale chci tak trochu vyjádřit svůj pocit, že tenthle server mám rád. :)
cigi Odesláno 9. února 2006 Nahlásit Odesláno 9. února 2006 to pakr....nepíšu o nových modelech prim (linea, numera, sportIIIgen, supersport), protože se jich moje úvaha netýká. Nelze je přece považovat za snobské platinové cetky se srdcem za stovku z frcu. Týká se jich vlastně jen ta pochvala za zlevňování - čímž nemyslím slevy, ale nalezení přijatelné cenové hladiny jednotlivých modelů v ohledu na kupní sílu předpokládaného zákaznictva. to georg....právě v situaci nadbytku, kdy je problém prodat a výrobky jsou ve většině aspektů stejné (nerez, eta, safír) a úplně ve všech srovnatelné, si kapitalisti, aby z nás mohli nesmyslně tahat prachy za jakýsi nadstandart, vymysleli dnešní pseudokriteria (pověst značky, corporate identity, konfekce vs. kusovka jak správně uvádí JJ, země původu, přísná kategorizace, atd...) . Vždyť jaký motor má bugatti (asi nejdražší auto světa) - 2 spřažené z obyčejných pasátů - tomu se říká faceliftovaná škodule! nejpraktičtější hodinky jsou na mobilu atd... V takové konkurenci je prostá kvalita bezobsažný pojem - mají ji všichni. Jediné, čím se opravdu liší, je dneska design - myšlenka - estetika - kultura - iracionálno - nadstavba, řekl by bedřich. A to je právě to, kde prim vidí svoji šanci a jde za ní a já mu fandovsky kibicuju, aby se nažhavil. to prim...tak to máte pravdu, v češtině nevynikám, snad to bylo srozumitelné - ani já sám moc jasně nerozumím rozdílu mezi skurilní a obskurní, tak jsem radši použil oba, abyste si mohli vybrat. Jestli vás to nažhavilo, budu na sebe pyšný - daleko lepší, než abyste se nechal otrávit - a posmrtně vás musel noname svatořečit. Spíš by mě ale zajímal váš věcný názor na tu otázku. A taky komerční úspěch jednotlivých modelů (pochopitelně diskrétně - je to citlivá info) - to by pro mě bylo velmi cenné, jelikož v marketingovém odhadu jsem úplně neschopný - na všechno se dívám velmi subjektivně a vidíte sám, jakou mám úspěšnost se svými nápady a názory. I slepé uličky musí někdo projít, než dojde tam, kam mě posílá noname.
Prokop Odesláno 9. února 2006 Autor Nahlásit Odesláno 9. února 2006 Vzhledem k tomu, že Codenis II ještě není ani na startu, tak se můžu jen dohadovat, ale podle reakcí a marketingově obchodních souvislostí soudím, že budou jedním z nosných modelů značky PRIM.
cigi Odesláno 9. února 2006 Nahlásit Odesláno 9. února 2006 No to je jasný, přece nebudete tolik investovat do projektu, kterému nevěříte. Jestli to není neslušné, dovolil bych se zeptat na ostatní modely - který je bestseller a který naopak ležák - je-li vůbec takový.
Prokop Odesláno 9. února 2006 Autor Nahlásit Odesláno 9. února 2006 Bestseller je jednoznačně Spartak a Orlík. Eleganty se začínají etablovat, a to i ty malé. Skutečně se najde mnoho zákazníků, kteří je preferují před novým modelem 40mm. Včera jsem si to ověřil. A není to jen otázka ceny. Kdybychom měli nějaký ležák v kolekci, už bysme ho vyřadili. Zatím si své zájemce nachází i modely Premier se svými 34mm průměru, stejně jako SuperSporty. Fascinující jednoduchost designu.
noname Odesláno 9. února 2006 Nahlásit Odesláno 9. února 2006 Už se na ten Orlík těším. Dneska jsem v horách zapadl, tak bych ho dal pod hnané kolo a ono by se to chytlo. Musí to vydržet, když byly dělané pro speciální jednotky.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se