typograf Odesláno 18. dubna 2006 Nahlásit Odesláno 18. dubna 2006 Budou mít také vodotrysk? U toho quartzového modelu by mohlo být vodní čerpadlo napájeno přímo z baterie. Ty mechanické by asi .......... dnes jsou v kurzu nafťáky, ne?
Prokop Odesláno 18. dubna 2006 Autor Nahlásit Odesláno 18. dubna 2006 Co byste řekli možnosti se tu vyjádřit k provedení ciferníku nových hodinek. Berte to jako nezávaznou formu tříbení názorů a možnost ovlivnit naše designéry. Nechal bych připravit čelní pohled na nové hodinky a místo číselníku by tam byl volný prostor pro dotvoření grafiky. Ten by narušovali jen čáry, které by vyznačovaly dráhy konců ručiček, aby bylo možné počítat i s návazností na indexy a stupnice. Nechci to dělat zbytečně, ale pokud se ta myšlenka setká se zájmem, pustil bych se do toho.
typograf Odesláno 18. dubna 2006 Nahlásit Odesláno 18. dubna 2006 To Prim: Máte hotový prototyp pouzdra (fyzicky) a s nasazeným sklem? ..... Jak to bude působit? ...... Myslíte, že by každý udělal svůj návrh a pak by se diskutovalo? Já bych to zkusil, ovšem nemohu slíbit, že ze mně něco kloudnýho vypadne. :| A nevím, jak to budu mít s časem. :/ PS: Každý teď jen hledí na své Linea CH l.e., obdivuje je a nechce od nich odvrátit zrak. Tak nevím, nevím? :)
Roman Šula Odesláno 18. dubna 2006 Nahlásit Odesláno 18. dubna 2006 To Prim: Je to dobrý nápad, ale trochu nepraktický, protože každý člověk má jiný vkus. V okamžiku, kdy do designu bude vkládat svůj názor velké množství lidí, tak bude trvat rok, než se doberete výsledku. Je to sice relativně dobrá investice, která se může zůročit tím, že hodinky ve výsledku budou přitažlivé, protože design bude vychytaný, na druhou stranu ten rok investovaného času do dotažení běžný zákazník z ulice nedocení.
Prokop Odesláno 18. dubna 2006 Autor Nahlásit Odesláno 18. dubna 2006 Prototyp pouzdra ještě není, ale je to v plném proudu příprav. Veškerá konstrukce je hotova, a tak mohu prozradit, že i ty nejlevnější quartzové kousky budou stát za to. Technicky se na nich moc nešetřilo. Co se týče návrhů, tak jsem to myslel tak, že by to bylo z naší strany nezávazné. Ve finále to budu nejspíše já, kdo rozhodne o konečné podobě číselníků, a tak jistá šance na mé ovlivnění tu je. Už jste si tu ověřili, že mám uši otevřené diskuzi. Je mi úplně jasné, že každý člověk má svůj názor, ale poezie tohoto nápadu spočívá v tom, že není nutné sjednocovat jednotlivé názory. Nejde tu o "Limited Edition", kterou si pak "autoři" budou muset koupit, ale o diskuzi zkušených příznivců hodinařiny.
noname Odesláno 18. dubna 2006 Nahlásit Odesláno 18. dubna 2006 Bude hned v květnu k dostání i velikost M? Počítáte i s různými barvami ciferníku? A co svítivost indexů?
Prokop Odesláno 18. dubna 2006 Autor Nahlásit Odesláno 18. dubna 2006 V quartzu ano. V mechanice to bude asi až v červnu. číselníky by měly bít světlé s červenými alternativně modrými prvky a červenými/modrými řemeny. Svítivost indexů bude odpovídat použité barvě. Zatím nevím o lepší.
VS Odesláno 19. dubna 2006 Nahlásit Odesláno 19. dubna 2006 číselníky by měly bít světlé s červenými alternativně modrými prvky a červenými/modrými řemeny. ježíšmarjá bít ne, já nechci, ať mě hodinky utlučou předpůlnoční čas budiž omluvou
Roman Šula Odesláno 19. dubna 2006 Nahlásit Odesláno 19. dubna 2006 To VS: Nicméně odbíjet by mohly, ne? Co takhle minutová repetice?
VS Odesláno 19. dubna 2006 Nahlásit Odesláno 19. dubna 2006 teď ji budou muset dodělat, když to pan ředitel takhle veřejně slíbil
noname Odesláno 19. dubna 2006 Nahlásit Odesláno 19. dubna 2006 Na Orlíkách svítí dobře ta tečka na otočném kroužku a blbě indexy. Možná jde jen o množství(tloušťku) nanesené barvy. Nedala by se nějakým způsobem nanést na ciferník v silnější vrstvě? Nešlo by to sítotiskem?
VS Odesláno 19. dubna 2006 Nahlásit Odesláno 19. dubna 2006 Na Orlíkách svítí dobře ta tečka na otočném kroužku a blbě indexy. Možná jde jen o množství(tloušťku) nanesené barvy. Nedala by se nějakým způsobem nanést na ciferník v silnější vrstvě? Nešlo by to sítotiskem? Koupil jsem teď nové Prim SportII, ručičky i indexy jsou zelené a nesvítí. Ale při osvětlení UV zářivkou ručičky svítí. Nevím, co to je za barvu, vždycky jsem viděl svítící barvu jen bílou nebo slabě do žluta, tahle je zelená. Ale ve tmě nesvítí ani chvilku, i když na ně posvítím, po zhasnutí není vidět nic.
Roman Šula Odesláno 19. dubna 2006 Nahlásit Odesláno 19. dubna 2006 Při osvětlení UV září ve viditelném světle ledasco, i bavlna. Koneckonců, i bankovky, jedna z možností, jak zjistit jejich pravost.
typograf Odesláno 19. dubna 2006 Nahlásit Odesláno 19. dubna 2006 Je to divné. Moje SuperSport (také nové) svítí fest. Už když přejdu do stínu např. z místnosti s oknem do chodby. Indexy jsou zelené. A v noci vychytají světlo z okna (pouliční osvětlení) a trošku svítí pořád.
VS Odesláno 19. dubna 2006 Nahlásit Odesláno 19. dubna 2006 Je to divné. Moje SuperSport (také nové) svítí fest. Už když přejdu do stínu např. z místnosti s oknem do chodby. Indexy jsou zelené. A v noci vychytají světlo z okna (pouliční osvětlení) a trošku svítí pořád. Asi myslíme každý něco jiného. Ty budeš mít asi tyhle: http://www.prim.cz/kolekce/supersport Já mám tyhle http://forum.chronomag.cz/postgallery.php?...name=Sport2.jpg poskládané z nových, ale původních dílů.
VS Odesláno 19. dubna 2006 Nahlásit Odesláno 19. dubna 2006 Při osvětlení UV září ve viditelném světle ledasco, i bavlna. Koneckonců, i bankovky, jedna z možností, jak zjistit jejich pravost. Souhlas, ale proč svítí jenom ručičky a indexy ne?
typograf Odesláno 19. dubna 2006 Nahlásit Odesláno 19. dubna 2006 To VS: Máš pravdu, mně zmátlo to "nové" .
VS Odesláno 19. dubna 2006 Nahlásit Odesláno 19. dubna 2006 To VS: Máš pravdu, mně zmátlo to "nové" . Ještě nechápu tuhle větu u popisu SuperSport: Na fotografii je provedení s gumovým řemenem, ale na přání je možné hodinky vybavit i vysoce kvalitním kaučukovým řemenem švýcarské výroby. Jaký je rozdíl mezi gumou a kaučukem. Já si myslel, že to je to samé
JJ Odesláno 19. dubna 2006 Nahlásit Odesláno 19. dubna 2006 Jaký je rozdíl mezi gumou a kaučukem. Já si myslel, že to je to samé Kaučuk je přírodní materiál (obdobně jako třeba latex), guma syntetický. V praxi by měl být kaučuk příjemnější na nošení (méně potu, bez zápachu) a alergie na něj je velmi vzácná. Zkoumal jsem to teď v souvislosti s Prim Sport I. gen a jsem pro kaučuk víceméně rozhodnut.
VS Odesláno 19. dubna 2006 Nahlásit Odesláno 19. dubna 2006 Jaký je rozdíl mezi gumou a kaučukem. Já si myslel, že to je to samé Kaučuk je přírodní materiál (obdobně jako třeba latex), guma syntetický. V praxi by měl být kaučuk příjemnější na nošení (méně potu, bez zápachu) a alergie na něj je velmi vzácná. Zkoumal jsem to teď v souvislosti s Prim Sport I. gen a jsem pro kaučuk víceméně rozhodnut. no já se ve škole učil, že kaučuk je přírodní nebo syntetický. Jeho vulkanizací vziká guma. Ale to je asi jenom matení pojmů Kaučuk je lepkavá, hustá kapalina. Přírodní je ze šťávy stromu gumovníku, syntetický se vyrábí snad z ropy. Kdo někdy lepil duši u kola, tak to lepidlo je kaučuk rozpuštěný v nějakém rozpouštědle.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se