rango Odesláno 23. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. října 2011 Na moju velku radost sa mi podarilo dostat sa ku hodinkam od p. Hainze z Prahy. O rodine Hainzovcov som sa co to docital na internete a aj tu na fore sa o nich uz hovorilo. Konkretne tieto cibule su podla mna v relativne dobrom stave, aj ked im zatial chyba sklicko, a na strojceku mikroregulacia. Vie niekto poradit, aky velky je to problem,keby som chcel dat tu mikroregulaciu do povodneho stavu? Inak sa po natiahnuti bez problemov rozbehnu. Na strojku je znacka jablka prestreleneho sipom, co by podla mojich zisteni mala byt starsia znacka svajciarskej firmy Fabrique d'Horlogerie deFontainmelon S.A. (FHF), ktora sa neskor stala jednou zo zakladajucich spolocnosti Ebauches S.A., v ktorej holdingu su aj ETA, UNITAS, Valjoux a ine. (ak som to spravne pochopil teda) tu prikladam link so znackami jednotlivych firiem v Ebauches:http://watch-wiki.org/index.php?title=Ebauches_SA Puzdro je podla vsetkeho zo 14K zlata, aj ked na nom nie je ziaden punc, ktory by to potvrdzoval. Je na nom iba cislo 13104, co bude asi akasi verzia vyrobneho cisla.Jednu znacku sa mi vsak nepodarilo identifikovat, takze ak niekto vie o co ide, budem rad ked sa podeli o info. Znacka sa nachadza na tom krcku s korunkou,nalavo ma pismeno C a vpravo od neho su prepletene velke pismena A a V. Tot vsjo k mojemu novemu prirastku, uz len fotky Ak by mal hocikto nejake doplnujuce info k tejto firme alebo hodinkam, prosim nech sa o ne podeli. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
orava Odesláno 23. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. října 2011 Na moju velku radost sa mi podarilo dostat sa ku hodinkam od p. Hainze z Prahy. O rodine Hainzovcov som sa co to docital na internete a aj tu na fore sa o nich uz hovorilo. Konkretne tieto cibule su podla mna v relativne dobrom stave, aj ked im zatial chyba sklicko, a na strojceku mikroregulacia. Vie niekto poradit, aky velky je to problem, keby som chcel dat tu mikroregulaciu do povodneho stavu? Inak sa po natiahnuti bez problemov rozbehnu. Na strojku je znacka jablka prestreleneho sipom, co by podla mojich zisteni mala byt starsia znacka svajciarskej firmy Fabrique d'Horlogerie de Fontainmelon S.A. (FHF), ktora sa neskor stala jednou zo zakladajucich spolocnosti Ebauches S.A., v ktorej holdingu su aj ETA, UNITAS, Valjoux a ine. (ak som to spravne pochopil teda) tu prikladam link so znackami jednotlivych firiem v Ebauches: http://watch-wiki.or...tle=Ebauches_SA Puzdro je podla vsetkeho zo 14K zlata, aj ked na nom nie je ziaden punc, ktory by to potvrdzoval. Je na nom iba cislo 13104, co bude asi akasi verzia vyrobneho cisla. Jednu znacku sa mi vsak nepodarilo identifikovat, takze ak niekto vie o co ide, budem rad ked sa podeli o info. Znacka sa nachadza na tom krcku s korunkou, nalavo ma pismeno C a vpravo od neho su prepletene velke pismena A a V. Tot vsjo k mojemu novemu prirastku, uz len fotky Ak by mal hocikto nejake doplnujuce info k tejto firme alebo hodinkam, prosim nech sa o ne podeli. ...veľmi pekný kúsok a ak smiem poradiť ja by som to zavesil na forum nawcc,tam určite dostaneš odpoved.Ja som vždy dostal.Pochybujem,že sa tu dozvieš viac,možno k tej mikroregulacii bude niekto vedieť niečo poradiť? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 23. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. října 2011 Na moju velku radost sa mi podarilo dostat sa ku hodinkam od p. Hainze z Prahy. O rodine Hainzovcov som sa co to docital na internete a aj tu na fore sa o nich uz hovorilo. Konkretne tieto cibule su podla mna v relativne dobrom stave, aj ked im zatial chyba sklicko, a na strojceku mikroregulacia. Vie niekto poradit, aky velky je to problem, keby som chcel dat tu mikroregulaciu do povodneho stavu? Inak sa po natiahnuti bez problemov rozbehnu. Na strojku je znacka jablka prestreleneho sipom, co by podla mojich zisteni mala byt starsia znacka svajciarskej firmy Fabrique d'Horlogerie de Fontainmelon S.A. (FHF), ktora sa neskor stala jednou zo zakladajucich spolocnosti Ebauches S.A., v ktorej holdingu su aj ETA, UNITAS, Valjoux a ine. (ak som to spravne pochopil teda) tu prikladam link so znackami jednotlivych firiem v Ebauches: http://watch-wiki.org/index.php?title=Ebauches_SA Puzdro je podla vsetkeho zo 14K zlata, aj ked na nom nie je ziaden punc, ktory by to potvrdzoval. Je na nom iba cislo 13104, co bude asi akasi verzia vyrobneho cisla. Jednu znacku sa mi vsak nepodarilo identifikovat, takze ak niekto vie o co ide, budem rad ked sa podeli o info. Znacka sa nachadza na tom krcku s korunkou, nalavo ma pismeno C a vpravo od neho su prepletene velke pismena A a V. Tot vsjo k mojemu novemu prirastku, uz len fotky Ak by mal hocikto nejake doplnujuce info k tejto firme alebo hodinkam, prosim nech sa o ne podeli. Hodinky jsou to moc krásné a s parádním strojkem. A nějaký šikovný hodinář jistě v šuplíku najde tu chybějící mikroregulace. Ale hlavně se mi líbí odpovídat takhle pomocí citace. Dodává to fóru takovou moc pěknou přehlednost a čtivost Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rs. Odesláno 24. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. října 2011 Hodinky jsou to hezké, takový milý kousek naší historie. Kdysi jsem na Aukru přišel jak slepý k houslím k podobným zn. Vozdecký (dneska hodinářství Hanák-Brno). Ale ten plášť - osobně bych si tipl GF, viz odřenina pod krčkem a jako pájka je použité stříbro nebo spíše cín. A až najdeš sebevraha, který to zvládne opravit, dej pls. vědět, bude mít pár kšeftíků ode mně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rango Odesláno 4. listopadu 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 4. listopadu 2011 No "kapsace" dostali zatial nove sklicko a teraz doma visia vo vitrinke a krasne tikaju Plast je z masivneho 14K, potvrdil mi to aj hodinar u ktoreho boli kvoli tomu sklicku.Prikladam jedno male foto so sklickom Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tommasini Odesláno 7. listopadu 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. listopadu 2011 Tak super. Zlato je zlato. A tu mikroregulaci jsi taky nějak řešil? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rango Odesláno 7. listopadu 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 7. listopadu 2011 Mikroregualciu zatial nie, to by bolo aj financne asi narocnejsie ako sklicko, takze este uvidim...hodinky su funkcne aj bez nej Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tommasini Odesláno 8. listopadu 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. listopadu 2011 Tak alespoň máš další cíl :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
patprom Odesláno 19. listopadu 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. listopadu 2011 Jednim slovem, parada. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chosé24 Odesláno 8. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. prosince 2011 Jednim slovem, parada. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chosé24 Odesláno 8. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. prosince 2011 Jednim slovem, parada. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chosé24 Odesláno 23. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. prosince 2011 Na moju velku radost sa mi podarilo dostat sa ku hodinkam od p. Hainze z Prahy. O rodine Hainzovcov som sa co to docital na internete a aj tu na fore sa o nich uz hovorilo. Konkretne tieto cibule su podla mna v relativne dobrom stave, aj ked im zatial chyba sklicko, a na strojceku mikroregulacia. Vie niekto poradit, aky velky je to problem, keby som chcel dat tu mikroregulaciu do povodneho stavu? Inak sa po natiahnuti bez problemov rozbehnu. Na strojku je znacka jablka prestreleneho sipom, co by podla mojich zisteni mala byt starsia znacka svajciarskej firmy Fabrique d'Horlogerie de Fontainmelon S.A. (FHF), ktora sa neskor stala jednou zo zakladajucich spolocnosti Ebauches S.A., v ktorej holdingu su aj ETA, UNITAS, Valjoux a ine. (ak som to spravne pochopil teda) tu prikladam link so znackami jednotlivych firiem v Ebauches: http://watch-wiki.or...tle=Ebauches_SA Puzdro je podla vsetkeho zo 14K zlata, aj ked na nom nie je ziaden punc, ktory by to potvrdzoval. Je na nom iba cislo 13104, co bude asi akasi verzia vyrobneho cisla. Jednu znacku sa mi vsak nepodarilo identifikovat, takze ak niekto vie o co ide, budem rad ked sa podeli o info. Znacka sa nachadza na tom krcku s korunkou, nalavo ma pismeno C a vpravo od neho su prepletene velke pismena A a V. Tot vsjo k mojemu novemu prirastku, uz len fotky Ak by mal hocikto nejake doplnujuce info k tejto firme alebo hodinkam, prosim nech sa o ne podeli. [/quote Jak už jsem 2 krát blbě odpověděl :paráda.K věci ..rak.punz av 14 k a punzovní úřad Praha. Masívní plášt..Je to 3 týdny jsem předělával 2 pl. jeptišky z náramk. zpět na krk . Také sign.stroj ,šaton na minut. kole , a také plášt žádný papír. Zajímavé je to, že jsou stejné konstrukce.Mikroregulací mám asi 10 /asi/ ale je to z ruky. Kdo hledá najde.Zdar. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se