Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
to VS: tak se podívej na světovou značku http://www.breitling.com/en/made_by/   a klikni na case

To je fakt dobrý příklad. Nejsou náhodou Breitling trošku dražší nežli Prim??? :)

VS myslel ty levnější kousky. A to je přesně ono Breitling a Prim frézují, ostatní dělají v Číně :)

No nevím, lisuje se finální podoba pouzdra nebo jenom polotovar, který se dále opracovává frézováním a broušením? Technologii moc neznám, ale všimnul jsem si vždycky zděšení lisařů při požadavku něco lisovat z nerez oceli. Ale je fakt, že se jednalo o větší a jednodušší výlisky, než je pouzdro hodinek.

• Odpovědi 299
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
noname, máš asi pravdu brácha tam dneska ráno byl a nejsou to ty ze stránek Primu. Volal mi mají jinou korunku, neprůhledné dýnko a strojek s nějakým jiným číslem, mebo kalibrem.

Paráda, díky za upřesnění, já Prim tak nesleduju, proto jsem to sem nadhodil :) Ale ten kolotoč, ze kterého to nabízejí, je strašnej :)

Odesláno

Tak jsem shodou okolností jel kolem toho města a zašel to toho hodinářství. Jak se dalo očekávat, jedná se opravdu o kolekci primu ze začátku 21.století. ještě , když měli internetový obchod - cca do roku 2005.

Ty orlíky jsou podobný, jako na fotce od otta, jen mají lunetu pouze vroubkovanou, nikoli drážkovanou - v podstatě pouzdro z dnešních premier s ciferníkem a ručkama ze supersport a logem ptáka z orlík o.e. cena 11.490,- je stejná, jako v roce 2002-2003, kdy se i v Praze tenhle model prodával. Dále mají premiery za myslím 14.500,-. Tyhle 2 modely mají tuším etu. Pak mají sportII automatic asi s miyotou??? v nerezu s kovovým tahem za 2.300,- a celou škálu quarzek z toho bývalého internetového obchodu za ceny od 1 do 2 tisíc, mimo jiné i můj oblíbený ciferník s čísly hodin ve dvou vodorovných řadách (ale to pouzdro je šíleně out ). Nejzajímavější je první exemplář lorelei, co jsem viděl - jsou fakt malinký a hezounký (ale myslím, že totálně out - tak pro babičku, kdyby na nich přčetla, kolik je hodin :D), ale hlavně myslím starší modely linea 33mm asi s automatickou miyotou??? , minerálem?? a s prolisem na ciferníku (střed je výš, než indexy) v různých barvách , i pozlacené s dvoubarevným ciferníkem - ty jsou pro dámy jistě prímový a stojí těch 6.000,- Kč.

Celkově zmíněný nulový zájem o tuto podle mě velmi vkusnou a i originální nabídku za lidové realistické :D ceny jasně potvrzuje správnost primovy politiky, bez ohledu na nesmyslnou polemiku na tomto foru. Prostě o primky do 10.000,- je daleko menší zájem, než o primky nad 30.000,-. :) A je to nad slunce jasnější, proč - každý gentleman si chce s hodinkami koupit trochu výjmečnosti, a to do desítky prostě nejde, už ani v česku. Kdo chce hodinky za babku, vždy sáhne raději (vkus, vzdělání, reklama, nabídka, kulturní příslušnost......) po replice breilexů, casiích, citizenech, seikách, čískejch masovejch švýcarech, rusech...... tady prim prostě nemůže konkurovat. :)

No,nutno přiznat, že kromě lineí a nedávno fajnšmekry reinkarnovaných sportII je ta kolekce už nejmíň 20 let beznadějně out of fashion - to bude další důvod toho, proč je zákazníci zcela ignorují. Prodavačka je taky naprosto vypouští, zrovna, když jsem tam byl, hledala starší dáma něco pro sebe a prodavačka jí nabídla úplně všechno v tom obchodě, co bylo podobné lorelei, kromě prim lorelei.:D

Odesláno
Pokud mohu usuzovat, tak bych řekl, že Prim dodává obchodníkům dejme tomu Orlíky za 7.000,- Kč bez DPH, tomu by odpovídala koncová cena 11.500,- na pultě. K tomu jim dá doporučenou cenu, za kterou se to ovšem nedá prodat, takže hodináři dělají, co můžou.

To by byla teda docela velkorysá obchodní politika. Třeba jsou největší zákazníci Primu jen účastníci tohoto fóra. Masáž to je tady pěkná, ne, že ne.

Přihořívá:)

Odesláno
Pokud mohu usuzovat, tak bych řekl, že Prim dodává obchodníkům dejme tomu Orlíky za 7.000,- Kč bez DPH, tomu by odpovídala koncová cena 11.500,- na pultě. K tomu jim dá doporučenou cenu, za kterou se to ovšem nedá prodat, takže hodináři dělají, co můžou.

To by byla teda docela velkorysá obchodní politika. Třeba jsou největší zákazníci Primu jen účastníci tohoto fóra. Masáž to je tady pěkná, ne, že ne.

Přihořívá:)

Komu, čemu, co Přihořívá ??

Odesláno

Mě spíše u těch hodinek vydávaných za superlaciné Orlíky ze současné produkce zajímá, značení malým T pod indexem 5 a 7. Byla na nich opravdu použita tritiová barva? A jestli ano, proč ji nepoužívají dosud?

Odesláno

No jo 11.000 je fakt moc, známej říkal, že pěkný hoďky mají v ňákým LIDLU, nebo jak se to kýho čerta jmenuje, osobně to hodinářství neznám, ale prý jsou SUPER za 250,-Kč max. i chronografy a vodotěsnost mají psanou 300m. No nekup to, tak to se tedy vyplatí. :D :D :D

Odesláno
No jo 11.000 je fakt moc, známej říkal, že pěkný hoďky mají v ňákým LIDLU, nebo jak se to kýho čerta jmenuje, osobně to hodinářství neznám, ale prý jsou SUPER za 250,-Kč max. i chronografy a vodotěsnost mají psanou 300m. No nekup to, tak to se tedy vyplatí. :D :D :D

Nojo, klasika s Lídlem, ode zdi ke zdi a nic mezi tím. :) Když chceš srovnávat, srovnávej srovnatelné a ne extrémy. Parametry: nerez pouzdro, safírové sklo, strojek ETA, kožený řemen se dají koupit za čtvrtinu ceny Orlíku. Já vím, Orlík jsou výjimečné, limitovaná série, historie, unikát, blablabla, všechno jenom řeči. Je to jen kopie historických hodinek, které jsou zajímavé jen tím, že jich bylo vyrobeno 600. Ale moderní kopie vyrobená dnes. Historická hodnota žádná, technická kvalita odpovídá současné moderní technologii, nic víc. Obchod se vzdušnými zámky. Když budu chtít příběh, koupím si knížku, když chci hodinky, zajímají mě technické parametry a ne řeči. Ale pokud to je pro někoho důležité, neberu mu to, ať si je koupí. :)

PS: na konci je smajlík, tak ať to zas někdo nebere smrtelně vážně :)

Odesláno

VS dík za tvůj názor na Orlíky, ten nesmyslný extrém s Lidlem jsem uvedl záměrně,aby zde byl prostor na objektivnější příspěvky, než jen pořád opakovat, že hodinky jsou předražené. Podle mě jsou všechny hodinky předražené, ale stejně si každý z fandů hodinek koupí ty, které chce a na cenu koukat příliš nebude.

Primky jsou např.pro mě připomínkou na různé události, takže bych tam dal jako důvod proč je mít ,ještě trochu nostalgie. Dobrou.... :) :) :) :)

Odesláno

"ten nesmyslný extrém s Lidlem jsem uvedl záměrně,aby zde byl prostor na objektivnější příspěvky"...takze, cim vice nesmyslu, tim vice prostoru pro objektivitu? :))

A jeste k orlikum... Koupil by si nejaky vlastenec pocitac ze slusovic za dvojnasob ceny IBM? :))

Odesláno

Tak jsem se konečně dostal k webu a k této výživné diskuzi.:)

Popravdě jste mě také trochu rozhodili. Jediný kdo může ještě nějaké hodinky z aktuální kolekce mít na skladě je totiž pan Hanák z Brna, se kterým se momentálně jedná o změně formátu spolupráce nebo o zrušení spolupráce. Ukázalo se totiž, že běžná hodinářství prostě nejsou schopná prodat kvality našich hodinek, ale především služeb. I Artur, co by mé obchodní "alter ego":) , během prvního měsíce své činnosti prodal více hodinek, než prémiové klenotnictví Hanák za celý rok.

Budu vděčný, když Artura (Tomáše Boušku) akceptujete jako mého plnohodnotného spolupracovníka.

Jinak jsem vděčný za takovouto diskuzi, jenom pro příště poprosím, když na nějaký takový případ narazíte, pošlete mi prosím mail s přesnými souřadnicemi nebo ještě lépe nelitujte koruny a zatelefonujte mi. Kdo nechce utrácet za pomoc Eltonu, stačí, když mě prozvoní.:)

Odesláno
Tak jsem se konečně dostal k webu a k této výživné diskuzi.:)

Popravdě jste mě také trochu rozhodili. Jediný kdo může ještě nějaké hodinky z aktuální kolekce mít na skladě je totiž pan Hanák z Brna, se kterým se momentálně jedná o změně formátu spolupráce nebo o zrušení spolupráce. Ukázalo se totiž, že běžná hodinářství prostě nejsou schopná prodat kvality našich hodinek, ale především služeb. I Artur, co by mé obchodní "alter ego":) , během prvního měsíce své činnosti prodal více hodinek, než prémiové klenotnictví Hanák za celý rok.

Budu vděčný, když Artura (Tomáše Boušku) akceptujete jako mého plnohodnotného spolupracovníka.

Jinak jsem vděčný za takovouto diskuzi, jenom pro příště poprosím, když na nějaký takový případ narazíte, pošlete mi prosím mail s přesnými souřadnicemi nebo ještě lépe nelitujte koruny a zatelefonujte mi. Kdo nechce utrácet za pomoc Eltonu, stačí, když mě prozvoní.:)

Prostě hlásit se to musí :) .

Odesláno
"ten nesmyslný extrém s Lidlem jsem uvedl záměrně,aby zde byl prostor na objektivnější příspěvky"...takze, cim vice nesmyslu, tim vice prostoru pro objektivitu? :))

A jeste k orlikum... Koupil by si nejaky vlastenec pocitac ze slusovic za dvojnasob ceny IBM? :))

Nesmysly na okrajích pouze vymezují střední prostor pro objektivní diskusi. :D :)

Se sběratelem počítačů jsem se ještě nesetkal, tak nevím!! :) ;)

Odesláno
Se sběratelem počítačů jsem se ještě nesetkal, tak nevím!! :) ;)

Zkus trošku pohledat a určitě na ně narazíš. A nad PMD 85 nebo IQ151 se rozplývají stejně, jako někteří tady nad Primkami :) Ale počítač je fakt něco jiného, než hodinky. Ztrácí hodnotu strašně rychle. Možná by se dal srovnat s quartz hodinkami :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...