FALLEN Odesláno 1. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 1. listopadu 2011 dobrý den jsem tu nový a naprostý laik v tomto oboru a vím že zakládat nové vlákno na cizím foru je neslušné ale nenašel sem žádné specializované takže se předem omlouvám za svou drzost teď k věci dostal sem darem ze dvou různých zdrojů dvoje kapesní hodinky a vás bych rád požádal o jejich určení předem říkám že mi nejde o cenu ale především o původ období a typ mechaniky a kvality která bude jak předpokládám na spodním okraji nebo běžná prodávat je totiž určitě nechci pouze u druhých mně okrajově zajímá možnost směnitelnosti za nějaký typ obdobné kvality podobný těm první tj.kulatější které jsou mi vzhledově bližší musím se přiznat že mně tento předmět dost uchvátil a za poslední tři dny po které sem jejich vlastníkem jsem je prakticky nedal z ruky a hodlám je aktivně používat a bojím se další závislosti která mi hrozí (jsem už otrokem chladných zbraní hhhhhh) a teď k hodinkám plášť prvních je pravděpodobně stříbrný hodinky jsou na prachovce popsány remontoir ancre de precision což jak jsem vyčetl ve starších příspěvcích nemýlím li se nemá nic společného s výrobcem ale použitou technikou na vnitřní straně zadního krytu jsou jakési raznice jejichž význam mi zůstává skryt snad kromě puncu a ryzosti slitiny 0,800 a výrazu galonné což jak sem zde také zjistil je zlacení jehož pozůstatky jsou na plášti ještě lehce patrné rozměry jsou průměr 48,5mm tloušťka 12mm a váha 47,1g o druhých hodinkách vím ještě méně povrch jejich pláště je chromovaný a pokud se nemýlím spadají pod styl Art deco nikde jsem nenašel žádné označení pouze výrobní číslo jejich rozměr je průměr 45mm tloušťka 9,5mm a váha 38,8g a ještě bych se rád zeptal na význam drobně od ruky vyrytých čísel a znaků na obou vnitřních stranách obou krytů je to běžné ? závěrem pokud se mnou ztratíte pár chvil a podělíte se o své vědomosti budu vám velice vděčný FALLEN.
NIGHTinGALE Odesláno 1. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 1. listopadu 2011 Ty drobně vyryté znaky jsou od hodinářů, kteří hodinky za ta léta opravovali. A budeš muset dodat fotky hodinek, protože bez nich těžko dostaneš nějakou rozumnou radu
FALLEN Odesláno 1. listopadu 2011 Autor Nahlásit Odesláno 1. listopadu 2011 Ty drobně vyryté znaky jsou od hodinářů, kteří hodinky za ta léta opravovali. A budeš muset dodat fotky hodinek, protože bez nich těžko dostaneš nějakou rozumnou radu snažím se ale nemohu přít na to jak je sem vložit
FALLEN Odesláno 1. listopadu 2011 Autor Nahlásit Odesláno 1. listopadu 2011 tak snad teď Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
FALLEN Odesláno 1. listopadu 2011 Autor Nahlásit Odesláno 1. listopadu 2011 druhé Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
NaaR Odesláno 8. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 8. srpna 2012 zdravim lehce ozivim tohle vlakno s prosbou o urceni abych nemusel zakladat dalsi vlakno.nikde jsem nic stejneho nenasel.. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Karlos Odesláno 8. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 8. srpna 2012 Hodinky velmi hezké a zajímavé. A docela zachovalé. No a nenapsal jsi co chceš určit. Jestli výrobce, tak tě bohužel zklamu, to nepůjde. Jak sám vidíš na fotkách, které jsi sem dal, výrobce po sobě nikde nezanechal žádnou stopu, žádnou značku, prostě nic.
NaaR Odesláno 8. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 8. srpna 2012 (upraveno) no spis me to zajima vseobecne. .samozrejme to co se da dohledat na netu sem projel.podobnyho sem nasel dost ale stejnyho nic.ale proste by me zajimalo co to doma vubec mam jestli to nemam dat spis do trezoru nez za sklo .atd jinak by me taky celkem zajimalo kde by se dali dat nejak rozumne vycistit pripadne zkontrolovat. jsou plne funkcni ale zaslouzily by si trochu pece.. btw jediny co jsem nasel ze by bylo nejpodobnejsi bylo na ebay nicmene ty sou zlaty a prece jen jiny navic mi to nic moc dalsiho nerekne k tem co mam. Upraveno 8. srpna 2012 uživatelem NaaR
Karlos Odesláno 8. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 8. srpna 2012 ale proste by me zajimalo co to doma vubec mam jestli to nemam dat spis do trezoru nez za sklo .atd To tvoje atd. znamená třeba na aukro, to tady dobře známe a tak je tady docela nedůvěra k podobným dotazům.Jinak v sekci Opravy a servis najdeš vlákno s doporučením dobrých hodinářů, je tak i jeden konkrétní servis, já věřím, že si tam vybereš podle svého.
NaaR Odesláno 8. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 8. srpna 2012 (upraveno) no atd v mym pripade aukro urcite neznamena vzhledem k tomu co sem byl schopnej najit mi tech par svestek za to nestoji.v rodine sou pres sto let co sem byl schopnej se doptat.a nejak nemam chute to prerusit pro par.. neco jinyho by nastalo v pripade ceny ty srandy z ebay tam bych to asi hodne zvazil.do servisu mrknu za nasmerovani diky jinak neduveru chapu ale i pres to bych byl rad kdybys me treba nasmeroval kde patrat pripadne.. Upraveno 8. srpna 2012 uživatelem NaaR
Karlos Odesláno 8. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 8. srpna 2012 Nevím kde pátrat. Pro zjistění hodnoty určitě nějaké podobné najdeš na ebay v ukončených aukcích, možná bys nějaké vyšťoural i na tom aukru, jinak prostě pátrat po netu tak dlouho, než něco vypátráš. Jedny podobné se tu nedávno řešily o pár řádků níž, mrkni i tam, jestli ti něco z toho pomůže. Obecně jsou kapesní hodinky s kalendářem dost málo k vidění.
NaaR Odesláno 8. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 8. srpna 2012 kdyby mi slo ciste o hodnotu tak to neresim tady kazdopadne diky za rady budu holt patrat dal .
Trololo Odesláno 18. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 18. srpna 2012 Snad to někomu nebude vadit, ale nechci zakládat nové vlákno, tak to hodím sem. U příbuzných sem našel tyto kapesní hodinky. Než je začnu dávat do kupy, rád bych se o nich něco dozvěděl. Strojek má natahování na "nějaký" klíč vzadu na dýnku. Na strojku nemá žádné značení a na zadním dýnku má nápis, který nedokážu rozluštit. Jinak strojek je funkční a smaltový ciferník je pěkně zachovalý, myslim, že by byla škoda je odložit.
Karlos Odesláno 18. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 18. srpna 2012 Prostě klíčovky, tedy hodinky natahované klíčkem. Žádný zázrak to není, jsou to obyčejné, starodávné hodinky (tipnu si 1880 nebo tak někdy). Zkus vyfotit ten nápis na víčku.No a opravovat je asi nebude mít význam, trochu bych je očistil, u hodináře nechal nasadit ručičky a pověsil si je někam na zeď, nebo do vitríny jako zajímavost.
Trololo Odesláno 18. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 18. srpna 2012 Děkuju za info. Fotku jsem trošku ztmavil, aby byl nápis čitelnější - poslední slovo typuju na "rubis"
Zemic Odesláno 18. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 18. srpna 2012 Ten strojek by potřeboval pořádně vyčistit:) je pěkně zaneřáděnej:)Jinak jsou to normální klíčovky. Na tom dýnku většinou není nic nebo tam může být: Ancre, Remontoir nebo Cylindre - číslo - Rubis...Vyšpíglovat, nový ručky a budou vypadat pěkně
Chosé24 Odesláno 18. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 18. srpna 2012 Snad to někomu nebude vadit, ale nechci zakládat nové vlákno, tak to hodím sem. U příbuzných sem našel tyto kapesní hodinky. Než je začnu dávat do kupy, rád bych se o nich něco dozvěděl. Strojek má natahování na "nějaký" klíč vzadu na dýnku. Na strojku nemá žádné značení a na zadním dýnku má nápis, který nedokážu rozluštit. Jinak strojek je funkční a smaltový ciferník je pěkně zachovalý, myslim, že by byla škoda je odložit. Asi jsi jr tam měl nechat,vyčistíš,origo ručky,ale co s tím urvaným zadním deklem....
Trololo Odesláno 19. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 19. srpna 2012 Toho jsem si nevšiml. Tak jedině sehnat stejný pouzdro nebo to nechat takle.
Rs. Odesláno 19. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 19. srpna 2012 NaaR - ty hodinky s kalendářem co jsi našel na ebay nejsou podobné ani omylem, je to rozdíl několika tříd. Podobné,resp. zhruba stejné úrovně, Tvým tady řešil Javert.Trololo - zakonzervuj a odlož, práce bude dražší než reálná hodnota, navíc to bude asi vyžadovat o něco víc než rozebrat a vyčistit.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se