Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dobry den vsem,

poridil jsem Omega Constallation kaliber 505 r.1959. Stacilo 28 hodin a zjistilj sem ze automatika neutomatikuje a v principu jsou to hodinky s manualnim natahem. Zatim jsem neanalyzoval kde je chyba, a ani o tom nechci dnes diskutovat.

Spis mi jde o otazku:

V jakem stavu udrzujete svoje vintage automaty? Mate je 100% perfektni po funkcni strance? Jde udrzba lehce nebo je to horor?

Odesláno (upraveno)

Ja je uchovavam v naleznim stavu. V duchodu na ne pridelam tourbilony, moonphase, a tak. Znate to...

Upraveno uživatelem cody
Návštěvník Kamil
Odesláno

já je nechala dát do tohoto stavu....

Vidím dobře původní indexy plastické, nyní jen natištěné?
Odesláno

Pardon,nejsou to automaty...píšu na mobilu.Dělal to Bask. Nová lumi i vteřinovka.Kamile,indexy jen vyčištěné,byl tam nános.Pak leštěno a konzervace.Řemen by Ondra.

Odesláno

Pardon,nejsou to automaty...píšu na mobilu.Dělal to Bask. Nová lumi i vteřinovka.Kamile,indexy jen vyčištěné,byl tam nános.Pak leštěno a konzervace.Řemen by Ondra.

A barva na číselníku byla taky dělána nová, ne?

Odesláno (upraveno)

já je nechala dát do tohoto stavu....

Oba palce hore,po ozdravnej kure vyzeraju priam neodolatelne!

K teme:dam ich vycistit,prelestim sklicko a o presnost sa zvlast nestaram u 30 az 50 rocnych hodin ma to nejak velmi netrapi na bezne otlkanie mam Seika :) Kazdopadne zavada ktoru popisujes by mi asi nenechala kludny spanok.

Udrzba ide podla toho aky schopny je tvoj hodinar.V mojej Juhoslovenskej "dedine" ktoru obyvam mame jedneho sikovneho stareho pana ktory sa do starych strojcekov vyzna a nerobi mu problem dat dokopy vacsinu veci.

Upraveno uživatelem juraj85
Odesláno

Osobně se snažím koupit slušné kousky, což bohužel něco stojí. Pak je problém dobrý hodinář, který musí znám konkrétní typ, aby dal dohromady to, co chybí, nebo nefunguje jak má. Je třeba, aby byl opravdu dobrý, ono když se něco pečlivě namaže bez znalosti věci, nemusí to být v prospěch věci. Nehledě k tomu, že tyto staré kousky mají pro většinu z nás ohromnou cenu.

Tohle je SEIKO 42-43 let staré, mnou přebroušené pouzdro, nová vložka lunety apod. (viz jiné vlákno).

post-11025-099530700 1320585016.jpg

post-11025-019681400 1320585045.jpg

Odesláno

A barva na číselníku byla taky dělána nová, ne?

Zasa o mne bezo mna :)

Cifernik bol cisteny Rodicom a nasledne konzervovany silikonom. Ten sa vsiakne do porov a krasne zvyrazni farbu. Indexy boli povodne asi nanesene lumifarbou, ale zcernali na nepoznanie. Nastastie neboli nanasane na cierny povrch ciferniku, ale na "zlaty" podklad. Stacilo teda "iba" odstranit staru lumifarbu a zlate indexy boli na svete. Inak by som to nezvladol.

Odesláno

for Bask - zkus obyčejnou gumu na gumování, jsou různé tvrdosti. Normální se dají bez ztráty kytičky přeleštit i můstky, které pastou jdou hned na mosaz. U ciferníků záleží na kvalitě tisku, opatrně.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...