Lidoop Odesláno 4. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 4. listopadu 2011 Dobry den vsem,poridil jsem Omega Constallation kaliber 505 r.1959. Stacilo 28 hodin a zjistilj sem ze automatika neutomatikuje a v principu jsou to hodinky s manualnim natahem. Zatim jsem neanalyzoval kde je chyba, a ani o tom nechci dnes diskutovat. Spis mi jde o otazku:V jakem stavu udrzujete svoje vintage automaty? Mate je 100% perfektni po funkcni strance? Jde udrzba lehce nebo je to horor?
cody Odesláno 4. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 4. listopadu 2011 (upraveno) Ja je uchovavam v naleznim stavu. V duchodu na ne pridelam tourbilony, moonphase, a tak. Znate to... Upraveno 4. listopadu 2011 uživatelem cody
gougy Odesláno 4. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 4. listopadu 2011 To je těžko říct - takhle při pátku, kolem 8mé večer..
cody Odesláno 4. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 4. listopadu 2011 No joo, pekny moc:-)To ja se spokojim jen s partou Primek..
Alina Odesláno 5. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 5. listopadu 2011 já je nechala dát do tohoto stavu....
prukajda Odesláno 5. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 5. listopadu 2011 já je nechala dát do tohoto stavu.... Tedy ty prokoukly. Co vše bylo děláno a kde?
Návštěvník Kamil Odesláno 5. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 5. listopadu 2011 já je nechala dát do tohoto stavu.... Vidím dobře původní indexy plastické, nyní jen natištěné?
Alina Odesláno 5. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 5. listopadu 2011 Pardon,nejsou to automaty...píšu na mobilu.Dělal to Bask. Nová lumi i vteřinovka.Kamile,indexy jen vyčištěné,byl tam nános.Pak leštěno a konzervace.Řemen by Ondra.
brett Odesláno 5. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 5. listopadu 2011 ..V jakem stavu udrzujete svoje vintage automaty? ... Snažím se, aby byly v co nejlepším stavu.
Foundryman Odesláno 5. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 5. listopadu 2011 Pardon,nejsou to automaty...píšu na mobilu.Dělal to Bask. Nová lumi i vteřinovka.Kamile,indexy jen vyčištěné,byl tam nános.Pak leštěno a konzervace.Řemen by Ondra. A barva na číselníku byla taky dělána nová, ne?
Foundryman Odesláno 5. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 5. listopadu 2011 K tématu bych dodal, že se snažím udržovat své vintage v 1a stavu, to jest aby nejen dobře a nositelně vypadaly, ale i přesně chodily. Jakákoli odchylka nad 5 s/24 hod mě znervózňuje
juraj85 Odesláno 5. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 5. listopadu 2011 (upraveno) já je nechala dát do tohoto stavu.... Oba palce hore,po ozdravnej kure vyzeraju priam neodolatelne! K teme:dam ich vycistit,prelestim sklicko a o presnost sa zvlast nestaram u 30 az 50 rocnych hodin ma to nejak velmi netrapi na bezne otlkanie mam Seika Kazdopadne zavada ktoru popisujes by mi asi nenechala kludny spanok. Udrzba ide podla toho aky schopny je tvoj hodinar.V mojej Juhoslovenskej "dedine" ktoru obyvam mame jedneho sikovneho stareho pana ktory sa do starych strojcekov vyzna a nerobi mu problem dat dokopy vacsinu veci. Upraveno 5. listopadu 2011 uživatelem juraj85
Alina Odesláno 6. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2011 A barva na číselníku byla taky dělána nová, ne? Nene,nechal tam původní.Zůstala patina a taky hodinky nepřišly o původní indexy.
Jiribartl Odesláno 6. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2011 Osobně se snažím koupit slušné kousky, což bohužel něco stojí. Pak je problém dobrý hodinář, který musí znám konkrétní typ, aby dal dohromady to, co chybí, nebo nefunguje jak má. Je třeba, aby byl opravdu dobrý, ono když se něco pečlivě namaže bez znalosti věci, nemusí to být v prospěch věci. Nehledě k tomu, že tyto staré kousky mají pro většinu z nás ohromnou cenu.Tohle je SEIKO 42-43 let staré, mnou přebroušené pouzdro, nová vložka lunety apod. (viz jiné vlákno).
Bask Odesláno 6. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2011 A barva na číselníku byla taky dělána nová, ne? Zasa o mne bezo mna Cifernik bol cisteny Rodicom a nasledne konzervovany silikonom. Ten sa vsiakne do porov a krasne zvyrazni farbu. Indexy boli povodne asi nanesene lumifarbou, ale zcernali na nepoznanie. Nastastie neboli nanasane na cierny povrch ciferniku, ale na "zlaty" podklad. Stacilo teda "iba" odstranit staru lumifarbu a zlate indexy boli na svete. Inak by som to nezvladol.
pevo Odesláno 6. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2011 Inak by som to nezvladol. Každopádně super práce!
Rs. Odesláno 12. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 12. listopadu 2011 for Bask - zkus obyčejnou gumu na gumování, jsou různé tvrdosti. Normální se dají bez ztráty kytičky přeleštit i můstky, které pastou jdou hned na mosaz. U ciferníků záleží na kvalitě tisku, opatrně.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se