PetrCB Odesláno 6. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2011 Zdravím všechny, mám na zde zkušené několik otázek ohledně vhodnosti výběru prvních hodinek. Po dlouhém hledání a pročítání fóra tady i dalších mě zaujaly Seika SNZG17K1 info například tady: http://www.yorkshire...SNZG17K1_SNZG17 Měl bych ale pár otázek ... 1) Hodinky v současný době nenosim - někdo mě ale odrazuje od toho, že automaty budou příliš těžký - našel jsem váhu 163 gramů - je to hodně nebo je to standardní hodnota? Je jasný, že budou těžší než quartz - ten jsem před časem nosil a člověk je vlastně na ruce ani necítil. 2) Nevim, jak určit ideální velikost na mojí ruku ... obvod zápěstí mám 18 cm, což neni moc velká ruka - je tohle dobrá volba k mojí ruce? Myšleno velikostí z Vaší zkušenosti? 3) Četl jsem chválu na strojek 7S36 - jasný, že za tyhle peníze to určitě nebude srovnatelný s hodinkama v řádech jinejch hodinek, ale jak na tom je? 4) Má někdo zkušenost, co vydrží PVD úprava a jak odolný je Hardlex sklíčko? 5) Hodinky bych nosil nejspíš jen přes týden, o víkendu nepředpokládám, že bych je nosil doma - může se teda stát, že bych je musel pondělky nastavovat? Rezerva chodu je uváděná 40 hodin - beru to jako maximální teoretickou hodnotu - takže spíš míň. Cena se pohybuje do 4000 ... bylo mi řečeno (samozřejmě to nemusí být pravda), že kvalitní automaty začínaj někde u 15000, ale to se mi samozřejmě nechce dávat - rád bych zkusil automaty, ale určitě nechci jít rovnou do tahkle drahých hodinek. Jsou tyhle Seika za 4000 dobrá volba? Předem díky všem za reakce ... P.
gougy Odesláno 6. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2011 pár odpovědí 1) váha 140-170 mi připadá "standardní" lehčí nejsou skoro vůbec cítit na ruce a kolem těch 160g mi to je osobně nejpříjemnější, jsou kolegové, co rádi i čtvrt kila, ale já nejsem Sly 2) velikost imho v pohodě (a neměl by sis své první automaty zkusit na ruce, než je koupíš?), mám obvod zápěstí taky 183) strojek se mnou osobně prožil ledacos v monstrech, měl jsem dvoje (zmražení apod.) vydržel. Vadí mi abcence hackingu (zastavení vteřinovky při nařizování, ale dá se to udělat pootočením) a manuálního nátahu4) Hardlex v klidu, PVD zkušenost u Seiko nemám, každopádně bych tuto povrchovou úpravu u hodinek na denní nošení nevolil5) přes víkend nevydrží
Jezevcik2 Odesláno 6. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2011 (upraveno) 4.)Co model SNZG 13 K1,nelíbil by se? 5.)Přes víkend skutečně nevydrží,ale stačí několik dobře mířených,šetrných pohybů a vydrží. Upraveno 6. listopadu 2011 uživatelem Jezevcik2
mrazik Odesláno 6. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2011 Seika jsou za ty prachy určitě dobrá volba. Na obrázku je vidět jak vypadají jejich bráškové na zápěstí 20cm. Ostatní víceméně viz. Gougy. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Dee Odesláno 6. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2011 SNZG17 jsou skvělá volba, měl jsem je, prodal jsem je a chybí mi. Dají se nosit ke všemu (když přimhouříš obě oči tak i nouzově k obleku), takže to, že nevydrží přes víkend moc vadit nebude. Jsou to jedny z nejpříjemnějších hodinek, co jsem měl.
Dantechno Odesláno 6. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2011 Volba to je dobra... PVD od Seika vydrzi dost ale jestli hodinky planujes mit nekolik let, jdi asi radsi do normalniho SS. Hardlex vydrzi taky hodne ale poskrabat se samozrejme da , jako vsechno. Velikost je z meho pohledu idealni. Strojek je lety a statisici uzivateli provereny.
PetrCB Odesláno 6. listopadu 2011 Autor Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2011 To jezevcik2: Na SNZG13K1 jsem samozřejmě taky koukal ... vlastně by měly být téměř identický, jen neni PVD úprava a vteřinovka má červenou jen špičku. Osobně se mi právě líbí víc černá verze, i třeba kvůli detailu jako je celá červená vteřinovka - asi jsem blázen A co znamená "několik dobře mířených a šetrných pohybů"? Ty se provádí jak? To Dee: A jak odolná je teda ta PVD vrstva? To Dantechno: Samozřejmě bych rád, aby mi hodinky nějakej čas vydržely, jít do normálního SS - myslíš určitě do nePVD ... bez povrchový úpravy? Já jsem vcelku puntičkář na škrábance a podobně, tak pokud je to vrstva, která bude za půl roce škrábanec vedle škrábance i po běžnym používání, tak to by mi asi bylo líto ...
Dantechno Odesláno 6. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2011 Tak zrovna mam doma jedny Seika s touto povrchovkou a zatim na nich neni videt ani chlup ... Ale ja nejsem (stejne jako vetsina tedy) klasicky "uzivatel hodinek" , dost je tocim a vetsinou se u me dlouho neohrejou - nedostavaji zabrat. Pokud bych si mel ale poridit jedny hodinky a na delsi dobu, PVD by nemely....
PetrCB Odesláno 6. listopadu 2011 Autor Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2011 Tak jsem se po radách ohledně nevhodnosti PVD pro každodenní nošení víc zaměřil na model SNZG13K1 ... a rozdíl je tedy nejen v povlaku a vteřinovce, ale i luminiscence je jiná - resp. u SNZG13K1 nejsou luminiscenční čísla ... ale to by asi ani tolik nevadilo ... v noci spim
mrazik Odesláno 6. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2011 Luminiscence bych se nebál, jsou čitelné celou noc. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Jezevcik2 Odesláno 7. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 7. listopadu 2011 To jezevcik2: Na SNZG13K1 jsem samozřejmě taky koukal ... ...osobně se mi právě líbí víc černá verze, i třeba kvůli detailu jako je celá červená vteřinovka - asi jsem blázen A co znamená "několik dobře mířených a šetrných pohybů"? Ty se provádí jak? Když se Ti více pozdává celočervená vteřinovka,tak je tu ještě jedna alternativa,ovšem s trochu jiným,ale i tak zajímavým cifrem.Mají sice tento typ očíslování,ale věřím,že jde jen o zvyk a řídit se stejně budeš dle indexů.U SNZG 13 K1 bývá občas terčem kritiky PM očíslování uvnitř cifru,které já třeba už vůbec nevnímám. SNZG 05 K1(J1) Těmi pohyby jsem myslel párkrát jemně roztočit rotor(což je krásně slyšet)a opravdu vydrží.
Petr Svenda Odesláno 7. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 7. listopadu 2011 Ja teda v hodinach i spavam. Dela mi dobre i poslouchat tikani pred usnutim, ono v mem veku moc jine zabavy celkem uz navecer nemas :-( jo, a taky je fajn si vybirat vecer hodky na noc... jo, a ty pohyby: vemes hodiny do ruky a pul minutky s nima jemne mavej zleva doprava /nebo zprava doleva :-) / v horizontalni rovine. Roztocis rotor a budou se natahovat. Takhle je i "nahodis" kdyz se ti zastavi.
Dee Odesláno 7. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 7. listopadu 2011 (upraveno) To Dee: A jak odolná je teda ta PVD vrstva? Měl jsem je asi půl roku, takže těžko řict Běžnou činnost ale přežily bez úhony a prodával jsem je ve stavu, v jakém jsem je jako nové koupil. Pokud se ti líbí červená vteřinovka na černých hodinkách tak si je kup a za 4-5 let upgraduješ. Luminiscene na číslicích je nutná, viz např: http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/41226-seiko-snzg17j1/ Upraveno 7. listopadu 2011 uživatelem Dee
Quido Morava Odesláno 8. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2011 (upraveno) Tak jsem se po radách ohledně nevhodnosti PVD pro každodenní nošení víc zaměřil na model SNZG13K1 ... a rozdíl je tedy nejen v povlaku a vteřinovce, ale i luminiscence je jiná - resp. u SNZG13K1 nejsou luminiscenční čísla ... ale to by asi ani tolik nevadilo ... v noci spim tady po tech se taky shanim, ale asi je koupim v zahranici, jelikoz tady u nas je ofiko cena v klenotnictvi skoro dvojnasobna... Upraveno 8. listopadu 2011 uživatelem Quido Morava
PetrCB Odesláno 10. listopadu 2011 Autor Nahlásit Odesláno 10. listopadu 2011 Objednány Seiko SNZG13K1 ... díky všem za reakce ... uvidíme, jestli mě infikujou
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se