Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravim,

Po nějaký době jsem usoudil, že bych se potřeboval "usadit" a pořídit si hodinky, který mě nezačnou po měsíci štvát a nebudu je hned se ztrátou po prodávat.

Požadavky - univerzální, který se nebudu stydět vzít k obleku a nebudu se bát, vzít je na vejlet na hory (odolný). Značka, o který nebudu po pár dnech přemejšlet, jetli je to "ono" (viz třeba Ebel). Když budu mít v létě náladu, neztratěj se na Nato strapu. Vydržej případný plavání, když bude nejhůř. Nebudou zbytečně velký a budou mít nadčasovej, jednoduchej design. Prostě.. definitivní:)

Z toho všeho mi jednoznačně vyšly IWC Mark XVI. Další alternativy? Explorery, jasně. Jedničky jsou ale až moc malý a upřímně řečeno, na to, že bych je chtěl v dobrym stavu, dost drahý. Výhoda je, že jim to sluší i na tahu - u těch IWC o tom přesvědčenej nejsem, ty bych asi vzal na kůži. Nebo Aqua Terry? S 8500 mooc drahý a už takový..načinčaný.

Nějaký jiný nápady? Nebo mi spíš schvalte/rozmluvte ty IWC.. myslim, že na cokoli jinýho, co by připadalo v úvahu, jsem koukal.

Kupovat budu lehce jetý, rád bych se vešel do šedesáti. Kdyby to bylo jóóó dobrý, něco bych přitlačil.

Děkan.

Posted Image

zdroj: http://www.google.cz/imgres?q=iwc+mark+XVI&hl=cs&sa=X&biw=1280&bih=711&tbm=isch&prmd=imvnsofd&tbnid=7Jc7HCbn39AvvM:&imgrefurl=http://www.iwc.com/en-us/collection/pilots/IW3255/&docid=Y0TwyaoSYWVZ-M&imgurl=http://media2.iwc.com/site_media/uploads/images/2010/12/21/M02_IW325501_2011_grey.jpg&w=442&h=442&ei=90XOToSpL4a5sgbUxI3LCg&zoom=1&iact=hc&vpx=422&vpy=153&dur=156&hovh=225&hovw=225&tx=123&ty=101&sig=115087662953944756327&page=1&tbnh=173&tbnw=144&start=0&ndsp=16&ved=1t:429,r:1,s:0

Odesláno

O Unionech jsem taky přemejšlel, myslim že maj parádní poměr cena/kvalita. Tady mi moc nesedí to big date.. líběj se mi Noramis. Ale nejsem si jistej, že jsem natolik dospělejch, že bych po chvíli nezačal pokukovat po.. zvučnějších značkách.

Odesláno

Nemá smysl nic rozmlouvat, tohle jsou jedny z nejuniverzálnějších hodinek, klasika. Budou krásný za 10, 30 let. Více se mi líbí Mark XV, ale tyhle jsou taky parádní.

Tak nějak podobně vidím i Hanhart Minos, ty se myslím už nevyrábí, ale sehnat se myslím dají. Ty jsou podle mě ještě lepší :smile_anim:

:offtopic:

Malou vteřinovku tak blízko u středu bych asi neskousl.

Jeté IWC Engineer jsou moc drahé?

(neprodávaly se tu na tahu okolo 80kKč? ; je to už moc?)

Odesláno

Hlasujem radsej (ako Vit) za IWC mark XV,

keby si prekusol priemer, tak mark XII.

Este ma napada tak PAM 210,

JLC Master Thin

IWC GST, tieto by za 60k boli asi len starsie a zo statov.

Na hory si kup G-shocky, trasery a mas vystarane.

V mojich ociach definitivne hodinky neexistuju, je to len o tom co sa ti paci a aky kompromis si urovnas v hlave.

Good Luck !!

Odesláno

Súhlasím s kolegom vyššie...hľadáš POčka...len o tom zatiaľ nevieš :-) na plávanie v pohode...na hory tiež...k obleku sa hodia..jeden James ich vo filme nosí dokonca aj ku smokingu Posted Image akurát ten NATO strap...to neviem ako by to vyzeralo...ale zasa si vieš vybrať veľkosť podľa svojej ruky...

Odesláno

Definitivní ? Je to jen jakýsi pokus o překonání chronozávislosti ;-). Myslíš, že po jejich koupi,by jsi vyhasl a nezjišťoval co dál ? Mno, nebudu Ti to rozmlouvat. Jinak IWC Mark XVI jsou nádherný hodiny!

Odesláno (upraveno)

Jestli "definitivní" nebo aspon dlouhodobý, bral bych Explorery I 39mm. Rozhodně pokud to mají být jediný a univerzální hodinky a nechceš víc hodinek na různé příležitosti. Splnují úplně všechno co hledáš + navíc Rolex zní pro většinu líp než IWC (viz. vlákno IWC vs Rolex :))

A hodinky co nemají (otočnou) lunetu většinou dělají větší dojem než jsou, 39 mm mi přijde dostatečný (oproti původním 36mm) a skvěle univerzální. Ocelový tah, kůže, nato strap. Kolega v práci má tyhle IWC a naživo vypadají podle mě hůř než na obrázku a např. k obleku mi moc nesedí. Rozhodně bych ty Explorery zašel někam zkusit pokud jsi je neměl ještě na ruce.

Upraveno uživatelem kloubik
Odesláno

Chlapi, díky. Co se týče těch PO, ty mi přijdou už moc "módní", nemaj tak nadčasovej design jako Expy nebo Marky. Plus mám trochu problém s jejich velikostí, ty menší mi přijdou takový moc vysoký a ty větší jsou už fakt moc velký, ikdyž ruku bych na ně asi měl.

Ty větší nový Expy jsou moc drahý, devadesát za hodinky nedám. A maj krátký ručičky:)

Překvapili jste mě těma XV, strašně si mi u nich nelíběj ty ručičky.. Zkusim se na ně někde mrknout, naživo.

Aldo dík, ale já ty vroubkovaný lunety nějak nerad..

Inženýry se mi líběj, ale jsou moc masivní. Jednou si na jachtu pořídim ty sedmidenní:)

Odesláno

Chlapi, díky. Co se týče těch PO, ty mi přijdou už moc "módní", nemaj tak nadčasovej design jako Expy nebo Marky. Plus mám trochu problém s jejich velikostí, ty menší mi přijdou takový moc vysoký a ty větší jsou už fakt moc velký, ikdyž ruku bych na ně asi měl.

Ty větší nový Expy jsou moc drahý, devadesát za hodinky nedám. A maj krátký ručičky:)

Překvapili jste mě těma XV, strašně si mi u nich nelíběj ty ručičky.. Zkusim se na ně někde mrknout, naživo.

Aldo dík, ale já ty vroubkovaný lunety nějak nerad..

Inženýry se mi líběj, ale jsou moc masivní. Jednou si na jachtu pořídim ty sedmidenní:)

V souvislosti s jiným vláknem mě napadly nějaké střízlivé UN.

Odesláno

Teď mě napadlo, že další super kandidát by mohl být buď Omega Railmaster 39 mm - nádherná klasika a nebo pokud bys chtěl datum, tak Omega Aqua Terra (38.5 mm nebo 41.5mm). Ty nové Aqua Terra mě osobně poslední dobou dost berou, perfektní univerzály, šroubovací korunka, dostatečně vodotěsný, skvělý na tahu i na kůži, datum.... S novým kalibrem 8500 jsou 4tis. euro, což asi dát nechceš, za tu cenu bys mohl mít asi starší Explorery, ale s kalibrem 2500 by se určitě daly sehnat za hodně rozumný peníze + je spousta barevných variant.

Posted Image Posted Image

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...